RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:31:41

looviisaa blog

looviisaa blog on Nouw

JULGODIS #1

2018-12-16 14:39
Från looviisaa

Jag har tänkt dela med mig utav mina bästa julgodis-recept.

Rocky Road
Allt som behövs:

2 påsar Dumle
300g ljus choklad
300g mörk choklad
3 dl mini marshmallows
1 dl skalade pistagenötter
2-3 dl jordnötter

1. Skala pistagenötterna

2. Dela Dumle. Jag brukar dela de i tre.

3. Smält chokladen över ett vattenbad

4. Häll i pistagenötterna

5. Blanda om

6. Häll i jordnötterna

7. Blanda om

8. Häll i mini marschmallows

9. Blanda om

10. Häll i dumle

11. Blanda om

12. Häll ut deten plåt och dra ut det i kanterna

13. ställ det kallt tills det har stelnat. skär det i så stora bitar som du vill ha

Galet enkelt och gott! En stor favorit på julafton.

SÅ GLAD FÖR HONOM|BOWLING

2018-12-11 19:15
Från looviisaa

Vilken dag. Tandläkaren hela förmiddagen. sedan hem en liten stund och därefter tillbaka till tandläkaren för att sedan fira lillasyster som fyller 7 år med att bowla och äta middag. Bowlingen vann jag. Länge sedan jag bowlade så det var riktigt kul.  Sista riktiga veckan innan jullov och andra terminen i nian.
Pennan har fått vila idag. Han ska få göra ett besök på kungsborgsgård så fort som möjligt så vi tar det lite lugnt just nu.
Han har tagit sig såå fint i hull på bara två veckor. Nu är det bara MASSA muskler kvar.  Men jag är så glad för honom. han är så otroligt snäll i ALLT.
Imorgon blir det skola som vanligt. Ikväll kommer förhoppningsvis ett väligt roligt inlägg. Det var iallafall väldigt roligt att göra det.

NYA HÄSTEN|FRÅGESTUND

2018-12-07 21:50
Från looviisaa

Ni fick igår möjligheten att ställa frågor om min nya häst. Idag kommer del 1. De flesta frågor vart väldigt lika. Tänker att det kommer upp fler delar framöver.

1. Har ni köpt den? - Nej vi har inte köpt honom. Jag har han på foder ett tag först för att han ska få muskler och för att han ska få lite bättre hull.

2. Vad har den gjort innan den kom till er? - Han har inte gjort så mycket. Startat någon hopptävling och någon dressyr. Han har gått upp till 1.10 m.

3. Vad heter den? - Han kallas för Pennan.

4. Ålder? - Han är född 05. Så han är 13 år.

5. Kön? - Han är en valack.

6. Mankhöjd? - Han är ca 165 cm.

7. Mål? - Bra fråga. Har inte tänkt så jätte mycket på det. Men kortsiktigt är väl att komma ut på lokal tävling till våren. Långsiktigt är nog att hoppa större klasser på större tävlingar. Men framförallt att ha kul och lära oss massor tillsammans.

Vi jobbar just nu mycket med att sätta muskler. Vi rider varierade pass. Mycket skritt arbete och mycket övergångar. Lite bommar osv.

Han är galet fin. Längtar tills vi kan träna för tränare. Han har inte riktigt orken till att behålla en låg form just nu men det kommer mer och mer.

NY HÄST|INBROTT

2018-12-06 08:21
Från looviisaa

Det var ju ett bra tag sedan sist. jag har så länge funderat på att börja igen men det känns som att något kommer iväg hela tiden.
Men det har varit mycket det senaste. Gymnasieval, skolan, hästarna och hemma.

för tillfället har vi fyra hästar i stallet. Semlan och Glasan är sålda. Zoe har saga tagit över och jag har skaffat mig en ny. tänkte skriva ett eget inlägg om det sen.

Idag är det skola fram till 15. då det är fruset i paddocken så går det bara att skritta så eventuellt blir det lite skritt idag.

då vi hade inbrott i stallet natten till tisdag så blev jag av med min hoppsadel och får nu rida i dressyrsadeln istället. men jag vara helt ärlig, den var faktiskt bekvämt trots att jag mer eller mindre vägrade prova den först.

Äntligen dax

2018-08-23 08:17
Från looviisaa

Här har det ekat tomt några dagar.
Sommarlovet är slut och det är dags att återgå till vardagen.
Sista året i grundskolan.....
Känns så konstigt. Helt plötsligt är vi äldst på skolan och jag tillhör nian?? Tiden har gått så fort. Känns som att jag började högstadiet typ igår?

Zoe har vilat några dagar. Red henne lite barbacka igår kväll och hon kändes fin. Kvällen igår gick till att packa, packa och återigen packa. Zoe badades även. Välbehövligt kan jag lugnt säga. Idag är det äntligen dax!!
Ikväll efter skolan åååker viiiii.

Semlan är betydligt bättre. Jag ska försöka skritta han nästa vecka.

Ikväll när vi åker ska jag ta tillfället i akt att skriva ett större inlägg. Har inte riktigt bestämt mig när jag ska lägga ut det men ikväll eller imorgon kanske?

Blev ett väldigt kort inlägg nu. Blir förhoppningsvis ett till ikväll!

Nu är de dax för skola!

Exakt ett år sedan

2018-08-16 22:05
Från looviisaa

Blir ett sent inlägg idag också men jag har något roligt att berätta!!

Idag för exakt ett år sedan provred jag Zoe för första gången!! Min älskade ponny. Det känns som att jag provred henne typ igår och jag minns precis hur jag tänkte och kände.

Zoe har idag ridits i paddocken. Dock barbacka då hon har fått ett sår precis där sadelgjorden ska sitta. Jag sätter inte på någon sadel förrens det är någorlunda läkt. Så nu blir det mest barbacka och fokus ligger på att få såret läkt innan nästa helg.

Idag passade jag även på att fota syrran och hennes ponny när dom red dressyr. Blev några riktigt fina bilder. Ska försöka lägga ut några här, imorgon.

Zoe får nog vila imorgon. Har en del andra saker att göra och hon var väldigt fin idag.

En liten rolig sak är att jag fortfarande hittar knappar på Zoe för varje ridpass trots att jag har haft henne i snart ett helt år. Det tar tid att lära känna en häst.

Nu ska jag hoppa i säng!

Foto: Wilma Nilsson

Så tråkigt

2018-08-15 21:44
Från looviisaa

Iförrgår var jag och Zoe ute på en lång promenad. Igår var vi ute o busade i skogen och idag fick hon vila. Tänkte rida ett lugnt och kort markarbets pass imorgon med bara skritt och lite trav.

Semlan går inte riktigt som han ska ännu. Vet inte om jag skrev det men hovslagaren hittade aldrig någon hovböld. Nu ger vi han 2 veckors vila till och hoppas på förbättring.
Symptomen liknar fortfarande en hovböld så förhoppningsvis har den bara inte kommit fram ännu. Så tråkigt. Vill rida han nu......

Igår pysslade jag iallafall om Semlan lite. Borstade han osv.
Fotade även lite då jag typ inte har en enda bild från systemkameran på han.
Är han inte fin?

Ikväll har jag äntligen varit ute o sprungit igen. Saknat det om jag ska vara helt ärlig. Jag har så svårt att löpträna om jag inte har ett mål tex ett lopp. Men nu vill jag komma igång igen och hoppas att jag kan springa fler lopp framöver.

Blev inget långt inlägg idag men bjuder på lite bilder i stället. Kan även berätta att det kommer ut ett större inlägg, förhoppningsvis i helgen som ska bli väldigt kul att skriva.

Henne slår jag aldrig|Karl Oskar cup 2018

2018-08-14 11:32
Från looviisaa

När jag anmälde mig till karloskar cup så hade jag inga förväntningar överhuvudtaget. Varje år som jag har deltagit i karloskar har jag trillat av.

När jag och Zoe satt nollan i första kvalet sa jag lite skämtsamt till mamma, så nu kan vi packa ner och åka hem, jag har fått en felfri runda och det räcker.

Jag startade en LD dagen efter går in i typ mitten av startfältet. Sätter nollan och går upp i ledningen. ALLA distanser satt för en gång skull. Känslan var magisk och jag sa att det var en av de bästa rundorna vi gjort tillsammans. Vi slutar på en andra plats efter att den tredje sista ryttaren puttar ner mig.

Lördag och final dax. Jag hade 0 fel med mig in i finalen. Startar som nummer 31. Jag kollar på några ryttare från kategori C. Den sista ryttaren jag såg red otroligt snabbt och det sista jag sa innan jag satt upp för att rida fram var, "henne slår jag aldrig". Hon gick upp i ledningen. Jag startade typ näst sist. Hon ledde fortfarande när jag gick in på banan.
Precis när jag ska gå in på banan börjar det åska, blixstra och ösregna vilket gjorde mig väldigt nervös.

På grund utav vädret blev jag väldigt passiv i min ridning och höll tillbaka Zoe mer än vad som egentligen hade behövts. Men efter hinder nummer fyra släppte det och jag red på mer fram. Dubbelnolla och går upp i ledningen (!!!) trots att det kändes som att det gick väldigt sakta. När jag kom ut från banan började jag i princip gråta. Det var så mycket känslor. Zoe hade levererat så fina rundor. Vädret gjorde mig så nervös. Jag var bara så glad. Tiden höll och det slutade med att vi vann klassen. Därmed vann vi även totalen för Lilla Anna cup kategori C.

Alltså jag trodde ALDRIG att det skulle sluta såhär. Jag är verkligen så glad för min fina ponny. Det går verkligen inte förklara med ord hur mycket jag älskar henne.
Hon är min bästa vän och hon betyder så enormt mycket för mig.

Jag har även valt att gå ner i klasserna på Öland. För er som inte vet det så ska vi tävla på Böda sand om två veckor. Jag hade anmält LC, LC, LC+ men jag har valt att gå ner till LD, LD, LD+. Anledningen till det är ENDAST att jag vill spara på Zoe. Hon presterade enormt fint och bra i Växjö. Jag vill att hon ska hålla och därför väljer jag att gå ner en klass. Vi kommer istället hoppa LC, LC+ i höst, vilket jag ser fram emot så mycket!

Mitt gymnasieval del 2

2018-08-12 16:00
Från looviisaa

För ett bra tag sedan skrev jag om mina tankar och funderingar kring mitt gymnasieval. Nu är det verkligen inte lång tid kvar innan jag ska välja. Jag har inte haft en aning om vad jag ska välja fram tills typ.....idag.
Jag tror att jag har bestämt mig vilka linjer jag vill söka till men jag har inte bestämt mig vilket som blir mitt första, andra eller tredje hands val ännu.
Iallafall så är min känsla just att jag vill bo hemma. Jag vill fortsätta med hästarna bland annat.
En av linjerna är restaurang och livsmedel. Jag ÄLSKAR att laga mat, baka och allt som hör till där.
En annan linje är hotell och turism. Det lär bli mitt sista hands val och jag är inte hundra procent säker på om jag ska välja det.
Den sista som jag också gärna skulle vilja gå är vård och omsorgs programmet. Jag är nämligen lite sugen på att bli sjuksköterska i framtiden.
Jag funderar lite på att välja typ frisör också. Jag tycker om o fixa hår, klippa, göra frisyrer osv.
Men nu vet jag ungefär vilka linjer jag kommer välja. Måste bara bestämma mig i vilken ordning jag ska välja dem.

Bjuder på en bild ifrån Norge

Möbler flög åt alla håll o kanter|Felfri?

2018-08-09 23:05
Från looviisaa

Vilken dag Blev ju inte alls som jag tänkt mig med bloggandet. Men men.....
Jag och Zoe har hoppat kval 1. Hon var sjukt fin och galet pigg. Stark var hon med i mellanåt men hon skärpte till sig när vi gick in på banan. Älskar den ponnyn så sjukt mycket Iallafall så hoppade vi en "lugn" och fin runda. Dessutom felfri. Jag tyckte att det var på tok för lågt och detta var antagligen min och Zoes sista LE.

Igår kväll var det ett sjukt oväder. Vanligtvis så är inte jag rädd för åskan men igår var det extremt. Zoe blev väldigt orolig ett tag. Jag var hos henne när det var som värst och jag är glad att jag var där. Det blåste något extremt, möbler på campingen flög åt alla håll o kanter. Det regnade in lite till Zoe men det har torkat upp under dagen.

Ikväll har jag bara joggat Zoe lite. Mest för att hon vart så sjukt pigg och stark. Hon kändes fin men hon var fortfarande väääldigt pigg.

Nu är de nog dags att hoppa i säng. Startar tidigare imorgon. Zoe ska fodras vid 7 tiden. Har faktiskt redan kikat på banan och det är en sjukt rolig omhoppning. Roliga svängar bland annat. Ska bli så kul!