RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 07:50:42

lisamertens blog

lisamertens blog on Nouw

Vårstädning

2019-05-04 21:36
Från lisamertens

Våren har äntligen börjat! Träden börjar få friska, gröna blad och fruktträden blommar. Valborgsfirandet är för mig starten på våren och därigenom, enligt mig, starten på ett nytt år där det gamla och döda ger liv åt det nya, något som jag även försöker tillämpa i min vardag genom den gamla men essentiella vårstädningen.

Jag öppnar luckor som inte öppnats på flera veckor. För att sedan ta ut alla föremål och donera det som inte använts. Jag ger liv och mening till det som inte står mig till någon tjänst längre.

Sedan dammsuger jag inuti luckan och använder en fiberduk för att ta bort alla orenheter och tillslut ställa tillbaka samt organisera de föremål jag har någon faktiskt användning av.

Vårstädningen har sedan länge tillbaka varit något jag tyckt är viktigt för mig själv, min familj och för mitt sätt att hantera föremål på. När jag går runt i butiken så funderar jag väldigt länge om jag verkligen ska köpa den tröjan eller de skorna, då jag enbart vill köpa sådant som kommer ge mig glädje av att äga länge och kommer klara sig många vårstädningar.

De senaste dagarna har jag alltså gått igenom alla våra luckor i lägenheten och jag känner mig ganska lättad och redo för det "nya året".

Brukar ni vårstäda?


Vikten av att kunna återvända till naturen

2019-04-25 17:15
Från lisamertens

I ett samhälle där vi ständigt behöver prestera och jämt matas av information och intryck omkring oss är det välbehövligt att kunna återvända till naturen. Att bara få höra naturens alla ljud, känna den friska luften i lungorna och enbart se grönska och något ännu ej antastad, av människan, omkring en ger mig "Jag hör hemma här" känslan.

Naturen är för oss det mest naturliga att befinna oss i och något som vi därav känner oss som mest lugna i. Det är ingen slump att vi älskar hur regnet tickar mot fönsterrutan och att vi ler när vi vaknar av fåglarnas morgonkvitter istället för den förbannade larmklockan.

Igår så åkte jag tillbaka till naturen. När jag flyttade hemifrån till staden så trodde jag aldrig att jag någonsin frivilligt ville åka hem igen. "Jag hatar landet" skrek jag ofta, och slog igen dörren till mitt sovrum. Men nu när jag har bott i staden ett tag så inser jag vikten av att kunna återvända till naturen.

I skogen kan jag vara mig själv utan att dömmas, andas lugnt in och ut, något som jag sällan gör, samt släppa tag om jobbiga saker som tynger ner mitt hjärta, en stund. För mig är det terapi för själen att bara få sitta på en sten och observera allt omkring mig och jag kan verkligen rekommendera det till alla!

Kattungarna är sju dagar gamla, så söta!

Ha en fortsatt fin dag!

Välkomna till min blogg

2019-04-18 16:58
Från lisamertens

Hej alla fina ni som läser detta första blogginlägg!

Jag tänkte att jag skulle presentera mig lite kort så ni får en aning om vem jag är och vad jag kommer lägga upp för blogginlägg!

Jag heter Lisa och är en 18, snart 19, årig tjej som bor tillsammans med sin sambo T och katt Stina i en fin och mysig lägenhet på en av öarna i vackra Karlskrona.

Jag styrketränar mycket och man kan väl säga att det är min stora passion i livet och något som jag kommer dela mycket med mig av!

En annan sådan sak som jag kommer dela med mig av är hälsa, välmående och att må bra inifrån och ut. Något som jag praktiserar mycket i vardagen och något som förhoppningsvis inspirerar er läsare att göra detsamma.

Mitt mål med denna bloggen är att kunna hjälpa och inspirera andra där ute som vill förbättra deras livskvalité, välmående eller helt enkelt vill få tips när det gäller träning och kost.

Om detta verkar som något du skulle vilja läsa mer av så glöm inte att följa mig så hörs vi i mina kommande inlägg!