RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:12:38

Garnhemmet blog

Garnhemmet blog on Nouw

Drömfångare med återbruksdetaljer

2019-05-04 10:04
Från Garnhemmet

Jag vill visa en bild på en drömfångare jag gjort. Jag hittade ett mönster på en duk som jag anpassade till en metallring jag köpt. De tidigare drömfångare jag gjort har varit vita men den här gången valde jag att göra den i grått garn. Jag tycker att grått är väldigt snyggt som inredningsfärg i hemmet och av det jag sett hemma hos andra och på bilder så förstår jag att det är många andra som också tycker så.

En av orsakerna till att jag valde grått den här gången är också att jag gjorde ett fynd på en av mina loppisrundor. Jag hittade nämligen ett halsband (tyvärr fotade jag inte det) som jag plockade bort dekorationerna på. Halsbandet hade ovalformade "smycken" i silver som jag kunde använda istället för fjädrar på min drömfångare. På bilden nedan ser ni dekorationerna jag använt på lite närmare håll.

Jag tyckte det var kul att kunna återbruka något jag fyndat och dessutom vill jag inte använda fjädrar som inslag i mitt skapande.

Skallror till de minsta

2019-04-26 16:18
Från Garnhemmet

Det var ett tag sedan jag skrev här, men nu är jag på gång igen.

Jag har hunnit med att göra många olika projekt och tänkte börja med att visa två av mina skallror jag gjort. Jag tror att de föreställer kor men det kan också vara en giraff eller vad du vill att det ska vara. Det är kul att göra saker som kan bli det du själv vill se att det föreställer.

Jag plockade mönsterdelar från olika mönster och från någon bild jag såg på nätet och så här blev resultatet. Såklart har jag en liten pingla i huvudet så den låter lite när man ruskar på skallran.


Grönt garn - vad kan det bli av det?

2018-04-20 17:14
Från Garnhemmet

Måste bara visa min senaste uppfinning.
Jag kom på att jag skulle försöka virka en käpphäst, men efter att jag rotat runt bland mina garner så insåg jag att det fanns ett överskott på grönt, så jag funderade. Vad kan jag göra som är grönt? Jo, en drake.
Med lite roliga detaljer så blev den ganska bra till slut. Jag hade inget mönster så jag har improviserat och provat mig fram.
Jag har virkat ett fodral runt en rundstav och fäst det noga i huvudet så det borde sitta.
Nu ska jag förvara den på ett smart ställe tills det är dags att ta med den på några marknader jag ska åka på i sommar.

Leksak i 100% ekologisk bomull

2018-02-03 18:58
Från Garnhemmet

Jag har virkat en ny variant på leksak med en liten skallra i. Den är virkad i 100% ekologisk bomull med virknål 2,5.
Jag såg en bild någonstans på en liknande figur och gjorde min egen variant.
Leksaken är väldigt greppvänlig om man har små barnhänder.
Den var väldigt rolig att virka så det kommer absolut bli fler.

Reflexmössor

2018-01-14 13:34
Från Garnhemmet

Under hösten har jag gjort en del reflexmössor. De stora bilderna är tagna med blixt och man får då en aning om hur bra de syns i mörkret. På de små bilderna har jag inte använt blixt och som man då ser så syns inte reflextråden.

Den svarta mössan är stickad i Frejagarn från Svarta Fåret. Jag har stickat med en reflextråd så det har blivit randigt. På den mössan har jag stickat resårstickning, 3 räta och 2 aviga. Jag har använt mig av ett grundmönster från garnhumlans blogg. Det är en sotarmössa där man börjar sticka uppifrån, vilket är väldigt praktiskt om man inte vet hur långt garnet ska räcka t ex om man använder restgarner.http://garnhumlan.blogspot.se/2012/04/sotarmossa-beskrivning.html

Den andra mössan är stickad med reflexgarn från Rusta. Jag har gjort den tvåfärgad och använt sticktekniken dubbelpatent.

En blommig hippo

2018-01-07 10:46
Från Garnhemmet

Nu är det nytt år och nya tag med bloggen. Den har legat nere ett tag, jag har haft mycket annat att göra och valt att pausa bloggen. Men nu är jag på gång igen.

Under hösten har jag gjord denna flodhäst i african flowers med ett mönster från 
https://www.ravelry.com/patterns/library/happypotamus-the-happy-hippo
Jag har gjort flera hippos och de blir så mysiga. Just den här har jag gjort i tunt bomullsgarn med virknål nr 2, då den blev väldigt liten.

Halskrage i Höstrusket

2017-11-04 11:24
Från Garnhemmet

Nu är hösten här på riktigt. Och sen vi fick ställa om klockorna så känns det ännu mer påtagligt. På mitt jobb innebär det en massa kladdiga kläder och förkylda barn. Men det är tjusningen med att jobba på en förskola, varje årstid har sin "charm". Fast jag föredrar nog sommaren, om jag tittar på årstiderna med ett jobbperspektiv.

När höstrusket kommer så vill man ju förstås ha något mysigt att sätta på dig. I år har jag bidragit med en ny sorts halskrage. Den heter Galder och är ett mönster från http://knittingfriend.com/index.php?route=product/category&path=59 Mönstret är ganska enkelt, men lite erfarenhet av mönsterstickning behöver man nog. Själva axelpartiet blir ganska stort och går ner en bit över axeln, så det ser ut som man har en hel tröja på sig under jackan när man har den på sig.

Höstsockan är klar

2017-10-23 10:37
Från Garnhemmet

Nu är höstsockan klar. Den blev riktigt bra med mycket fin passform. Mönstret till denna socka finns på Facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/890355641000413/?fref=nf Det kommer absolut att bli fler sådana sockor men med ett annat mönster.

Jag har samlat på mig en del olika mönster som jag är sugen på att prova. Jag köpte just en bok som heter

"Sticka Nordiskt 150 traditionella mönster" av Mary Jane Mucklestone på Adlibris. De hade just nu kampanj på många olika stickböcker så jag passade på. Om du klickar på boken kommer du automatiskt till Adlibris där jag köpte just den här.

Sticka Nordiskt

Blommig dinosarie äntligen klar!!

2017-10-08 16:31
Från Garnhemmet

Nu är äntligen min blommiga dinosaurie färdig. Den blev jag nöjd med.

Första gången jag visade hur den började formas var när jag skrev om det i ett blogginlägg i augusti 2016. Då hade jag kommit så långt som den vänstra bilden visar. Eftersom jag har flera projekt på gång samtidigt så blev just den här bortglömd ett tag. Men för ett tag sedan plockade jag fram den och fick den klar.

Den är gjord av african flowers som är virkade i bomullsgarn. Det går åt 65 blommor för att bygga denna dinosarie.

Nätshopping / lokala säljare

2017-10-01 10:03
Från Garnhemmet

Här är en höstbild på en av mina skallror jag gjort. Det har blivit många skallror under de år jag varit en aktiv virkare.

Skallran på bilden har jag virkat i Mayflowers Organic Ekologisk 8/4 bomull från https://hobbii.se som är mitt favoritställe att handla garn på. De är så snabba med sin leverans och det är alltid bra service

.Att handla garn på nätet är ett väldigt smidigt sätt att få hem sina garner. Det finns ett stort utbud om letar runt lite. Men det gör också att de lokala säljarna får det svårare att överleva. Jag brukar gynna vår garnaffär som ligger i kommunen http://www.avigochrat.se . Där är det alltid bra service och det är kul att få prata med Katharina som jobbar där. Hon är alltid så inspirerande och ger så bra tips.