RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 08:20:55

Mammadib.blogg.se

Här kommer ni få läsa om mitt liv som småbarnsmamma och diabetiker! Ni kommer få följa med mig under min vardag och hur jag tacklar alla hinder som uppstår när man är mamma och diabetiker. Som tur är består mitt liv av så mycket mer än en sjukdom, så välkomna att följa mig och mitt liv!

När ett ”hej då” förvandlas till panik!

2019-02-13 11:38
Andra veckan inskolning och första veckan gick 👌🏻 från tredje dagen var jack ensam och från fjärde var affe ensam. Inga problem... tills idag! Aldrig någonsin varit med om en mer dramatisk lämning på dagis. Jag var så nära på att bara ta med mig affe hem och skita i allt! Han klämde sig fast vid mig, la sig på marken, skrek, sparkade och sträckte sina händer åt mig under tiden en av pedagogerna fick hålla fast honom och skrika åt mig "gå, GÅÅ!". Om jag kände mig som en bra mamma när jag smått sprang ut från dagisgården, slängde mig in i bilen och sladdade därifrån? NEJ! Om jag kände att det var det rätta att göra? Ja. Jag vet att det kommer bli bättre när jag åkt men ändå... idag kändes det verkligen inte bra 😓 

Så nu sitter jag här med mitt dåliga samvete, en kopp kaffe och lyssnar till ljudet av renoveringskaos från både mitt badrum och grannens 🙄 men på fredag räknat de äntligen med att vara färdiga med badrummet och gud vad jag längtat! Tyvärr ska jag ju jobba verkligen hela helgen och dessutom kommer toffe och Frida hit så så mycket badande vet jag inte om det blir. 

Jag har anmält mig till en kurs på högskolan iaf för att eventuell äntligen läsa vidare till sjuksköterska. Jag måste börja någonstans känner jag och utan denna kurs kommer jag liksom ingenstans. Jag är ju knäpp! Antingen gör jag allt på samma gång eller så inget alls, alltid varit sån! Så nu när jag fått nytt jobb och ska börja plugga har jag även börjat fila på en affärsidé. Men det är ganska många materialbeslut, telefonsamtal, inköp och sammarbetsparter bort. Men hade varit så kul om jag fick det i hamn. Jag lovar att länka hemsidan när den är färdig så ni vet vad jag pratar om ;)  (null)


För övrigt är Danne i Köpenhamn tis-tors denna veckan så jag är ensam med grabbarna. Förra veckan var det Norge 🙄 i helgen var vi iaf ute på en kryssning tillsammans med Bonnie, Nellie, Rasmus och Ida. Stackars Albin åkte på influensan och var sängliggandes under tiden vi andra drack champagne och tappade vinglas på dansgolvet ;P men det blir fler gånger! Kul som satan hade vi iaf :D under tiden jag och Danne röjde på havet så var mamma och Bosse hos grabbarna och besökte oss i Stockholm för första gången :)  (null)

(null)

Idag är det även en väldigt stor dag! Idag för 25 år sedan blev jag storasyster för första gången(ja den här dagen handlar om mig😌) ne såklart inte! Grattis bästa syster och moster på din stora dag 😘❤️🎈🎂🥂🎉🍾  (null)

Snyggaste syrran har man iaf! Så godhjärtad och rolig. Med henne har man aldrig tråkigt och man kan även lita på att hon ställer upp. Älskar dig bästa syster 😘❤️
"Vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig"

Uppdatering från storstaden

2019-01-16 10:04
Tydligen saknar ni mig här och jag har fått till mig från flera håll att jag måste börja uppdatera 😅 kul ändå! 

Mycket har ju absolut hänt sedan sist. Tänker att jag tar det i frågeform för att i stora drag sammanfatta det! 

Har ni flyttat? 
Ja, vi bor nu i ett radhus i järfälla kommun, Stockholm sedan den 3:e december. 

Vad gör du på dagarna?
Jag har fått jobb på Elgiganten barkarby där jag står i kassan. Min första vecka nu och allt är fortfarande väldigt nytt men otroligt roligt! Hemma har vi fortfarande flyttkartonger som inte är uppe, en del möbler som behöver inhandlas och ett badrum som renoveras. Så jag har inte direkt varit ensam här utan med besök av hantverkare i stort sett varje dag.  

Har barnen kommit in på förskola? 
Ja, inskolningen börjar den 3:e februari! Vi blev erbjuden en annan förskola till en början men efter att ha pratat med en annan mamma så sa hon "ring och var jobbig". Det ledde till att vi fick plats på vårt förstahandsval 🤗 nyöppnad förskola med rätt tankesätt, fin utegård och ligger mitt i ett villaområde i en liten skogsdunga, fem minuters gång hemifrån ;) 

Trivs ni i storstaden? 
Än så länge, absolut! Flytten har gått bättre än vad vi tänkte oss. Jag och Danne körde med en lastbil själva till Stockholm, lastade ur alla våra tillhörigheter och åkte hem igen samma dag 😅 barnen var hos farmor! Alla i familjen har anpassat sig jättebra och för barnen är Stockholm lite som en dröm. Här bor kungen, här bor många av deras idoler, här finns tunnelbana, hör finns massa lekland, badhus, spelland etc. 

Hur mår ni? 
Överlag bra. Just nu har vi en släng av feber och förkylning(det är ju januari). Jag hade för någon vecka sedan problem med magen. Så pass att vi fick åka in till sjukhuset. Ringde 1177 som skickade oss vidare till närmsta sjukhus som inte alls var där vi skulle vara. Men väl i receptionen när jag förklarar mina besvär blir smärtan, illamåendet och yrseln för mycket och jag svimmar mitt framför receptionisten. Får remiss till kirurgen på Danderyds sjukhus där vi spenderar hela natten. Alla prover såg bra ut och något ultraljud för att kolla magen hade de inte tid med så vi blev hemskickade med orden "på akuten ger vi aldrig några diagnoser utan ser bara till så patienterna inte har för ont när de åker härifrån". Sov i två dagar, fick ont och illamående av tom vatten. Men nu är det mycket bättre! Magen är fortfarande lite känslig men böttre. 

Kör du i storstaden? 
Alltså, hm, njae, hehe... jag har ju kört i närområdet. Men redan här är det ju rödljus, massa bilar, flera filer och man ska vara snabb. Man ska köra ut i rondellen mellan "nu kommer jag definitivt bli påkörd" och "det finns 3 % chans att jag kan klara det" och skulle man vänta längre än så har man tre bilar bakom sig som trycker sönder tutan, tro mig jag har testat allt för många gånger 😅 

Hur är grannarna? 
 De flesta verkar supermysiga. Sedan är det en lång gata och att säga att alla är toppen vore väl lögn. Sedan har jag väl hälsat på ca hälften av alla som bor här 😅 Men mina närmsta grannar kan jag faktiskt säga är toppen! Vi har tom startat en mammagrupp på fb där vi planerar kaffeträffar och lekparksbesök 🤗 

Vad har ni hunnit göra i Stockholm för roligt än då? 
Vi har hunnit besöka pizza hut några gånger 😏😅 ne men annars så har vi varit på öppna förskolan, gått luciatåg i järfälla kyrka, varit på mall of scandinavia med Sofie, haft dannes bror över natt, åkt Viking line med barnen, kollat lekparker i närområdet och Danne har hunnit vara ute på galej. 

Som sagt väldigt mycket i stora drag vad som hänt. Men ställ gärna frågor så ska jag se till att svara på de :)  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vad ska du göra i stora stygga Stockholm?

2018-10-08 09:20
Jag vet nu som fyraårig mamma vad hösten innebär. Den innebär snor, feber, blåsor av alla dess slag och så småningom magsjuka 🙄 varje höst samma visa. Ändå blir jag så frustrerad av alla dessa sjukdomar och undrar om jag gör något fel? Vi har börjat äta mer frukt och grönt, jag klär barnen efter väder och då inte för varmt och inte för kallt, de får extra vitaminer i tablettform, vi rör på oss och vi besöker alla möjliga ställen och personer för att bugga upp immunförsvaret! Men ändå har denna höst inneburit vattkoppor, magsjuka, feber och snoriga näsor. 

Jag har även jag börjat äta mer frukt och grönt, vitaminer i tablettform, jag klär mig efter väder och jag kör stenhårt på ansiktsslrubb, kroppsskrubb, ansiktsmasker och diverse rengöringar för kropp och knopp. Trots det har jag sedan min två-månadersförkyldning i somras inte blivit helt återställt. Konstant lite småförkyld och till och från med feber. En rejäl skopa stress kan vi väl lägga till där med och antar att det är grunden till att jag aldrig blir helt frisk🙄 

Ja, för det har ju kommit ut nu och vi är mitt i det! Vi ska flytta till Stockholm. 1 december får vi nycklarna till vårt radhus i järfällas kommun. Detta blev dock bestämt ganska nyligen och då skulle vi helt plötsligt på två månader berätta för alla, säga upp oss, hyra ut vårt hus, skaffa boende i Stockholm, packa ner hela huset i flyttkartonger, söka förskola, söka jobb och sedan ta hela biten med alla som blir ledsna och besvikna över att vi flyttar 😓 Danne pendlar några dagar i veckan vilket gör att livspusslet med barnen blivit ett rent helvetet. Iom att jag jobbar i en affär som har öppettider 6-23 så har jag pass någon gång under den tiden. Alltså inga dagis-tider! Vilket gör att varje vecka byggs en stress upp inför hur vi löser det med barnen när Danne är i Stockholm och jag jobbar till 19.30 eller 23 😓 

Men vi har fixat bostad i Stockholm, vi har hyresgäster som ska hyra huset, vi har ett datum vi flyttar, alla vet om Stockholm nu och vi har börjat sälja av och ge bort en del feber som vi inte längre kommer ha användning för. Vilket det i sig är jobbigt för mig 😓 jag är en samlare och har extremt svårt för mig att göra mig av med saker eftersom i alla grejer sitter det minnen.  (null)

Tillbaka med smärtstillande

2018-08-28 11:55
Smärtan i bröstet är tillbaka! Den där jävla muskelinflammationen har inte gått över tydligen 😓 idag ska jag till läkaren för att utesluta lunginflammation och att någon bakterie gått ner i lungorna, detta efter 1177s rådgivning. Hostan har inte gått över än, fem-sex veckor med hosta. Jag har inte mycket hosta just nu kan jag inte påstå men tydligen nog för att reta upp min bröstkorg igen. Denna månad kommer jag inte få någon lön känns det som. De senaste sex veckorna har jag varit hemma fyra 🙄 inte fyra hela veckor men ett par dagar i veckan. Tänk om jag bara kunde stanna hemma tills jag faktist mår bra och inte bara "helt okej så jag orkar nog jobba". Det ser vi ju hur det har gått 😓 men som sagt, vc idag så får vi se vad domen blir. Hur mår min kropp egentligen efter 6 veckors bruk av alvedon och Naproxen? Jag vill inte veta ärligt talat.... 

Uti bögdafest!

2018-08-20 08:29
Förra helgen hade vi uti bögdafest här! Vad som i början var 15 inbjudna utökades under tiden till ca 70 inbjudna 🙈 av de 70 kom 44 hit vilket jag tyckte var sjukt bra uppslutning ändå. Ni vet ju hur det är när man bjuder in folk på fb liksom 😅 och ärligt talat, vi hade inte klarat mer folk 😬 vi insåg att vi har sjukt mycket olika gäng i vår umgängeskrets. Hela dannes gamla gymnasiegäng kom hit vilket jag tyckte var sjukt roligt, några gamla jobbarkompisar till mig, några nya, gymnsaiekompisar, mammakompisar, dannes gamla och nya jobbarkompisar och någon kusin till mig 💁🏼 sjukt roligt blev det! Alla på festen tog temat på största allvar och några kom med flakmoppe utklädd till vespen och på flaket satt där ytterligare profiler från uti bögda. Bakom flakmoppen kom två cyklister i ett snöre fäst i moppen 😂 ja, svårt att förklara bilden men det var en storlagen entré  😁 några andra tog traktorn hit som fick stå på tomten kvällen ut och dekorera 💁🏼 

När jag började reagera över att folket hade tunnat ut ordentligt kollar jag på klockan och inser att hon är strax innan 04. Längesen den här småbarnsmorsan var uppe så länge 😂 men blev iaf en sjukt rolig kväll med god mat, äggshots(🤢), lekar, sång, dans och sjukt bra umgänge. Har fått så många tack för kvällen så jag inte kan räkna hur många det är. Så nöjd över att alla verkade ha så kul! 😁

Tog inga bilder själv så har lånat dessa från de som la upp i gruppen på fb!  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Farväl lilla morfar ❤️

2018-08-09 09:33
Den här veckan visste jag skulle bli körig! Med min vanliga tur så blev den ännu värre än jag tänk....

I tisdags var dagen kommen för morfars begravning. En dag som man på något sätt ville skulle komma så den kunde vara över men samtidigt fasade för. Solen sken, folk strömmade in klädda i svart, tårar och med en vacker röd ros i handen. I den gamla träkyrkan var det tända ljus från golv till tak. Längst fram i kyrkan låg det en vit kista vackert prydd med gladioler, morfars favoritblommor i oranget, gult, rött och grönt. Prästen sa att det vackra blomsterarrangemanget var valt med omsorg efter hur morfar var som person, just färggrann! Pastorn i bygden pratade om hur morfar alltid var så stolt över hela sin familj och höll sig alltid uppdaterad om sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Han har aldrig missat en födelsedag från någon av oss. Alltid fick man ett kort och ett telefonsamtal där han gärna sjöng i telefonen trots att han alltid sa att han inte kunde sjunga 😅 pastorn som var en god vän till morfar pratade även om alla resor han tog med oss på, hans hjälpsresor i polen, hur han alltid såg gott i alla människor och hur han alltid hade en hand till den som behövde den. 

Morfar hade sagt vad han ville ha för musik den dagen. Det blev en väldigt vacker version av "stad i ljus" med sång, orgel och trumpet. Begravningen avslutades med "för kärlekens skull" under tiden barnbarn och svärsöner bar ut den vita kistan prydd med blomster samt morfars trogne tjänare, auktionsklubban! Sedan följde hela kyrkan den vita kistan promenaden mellan hagar med kossor, förbi hembygdsgården och med utsikt över Vättern. Den var en vacker sista vandring med morfar under solens strålar och fågelsång! När vi vid graven sagt ett sista farväl var det minnesstund. Det blev allsång med morfars favoritlåtar däribland "sången om elin" som han alltid hållt så kär. Vi pratade om morfars stora hjärta, det lästes upp alla namn som skänkt i hans namn till "min stora dag". Jag vet inte hur många det var men det var fyra papper med namn så det tog ett bra tag att läsa upp alla namn och sista hälsningar ❤️ det blev ett väldigt fint farväl av min älskade morfar! 
(null)

(null)

Som att det inte var en tung dag som det var så fick jag åka sjuktaxi natten till tisdag. Efter att konstant gråtit av smärta sedan 20 kvällen innan så ringde jag 1177 vid 03! Jag bara grät i telefonen "det gör så ont, jag kan inte göra något, jag kan inte andas utan att det smärtar". Damen ringde direkt efter en sjuktaxi som snart var hemma hos mig. Jag får hjälp ut till taxin och efter många om och men lyckas jag sätta mig. Hela vägen till Skövde grät jag och försökte ta små andetag för att minska smärtan i bröstet. Väl framme på akuten ekar det tomt. Jag får komma in nästan med detsamma och det konstaterad snabbt att jag har en rejäl inflammation i bröstkorgen(muskelinflammation). Läkaren trodde även att muskelfästena var av på ett par ställen och därav denna extrema smärta. Ni som haft det vet vad jag pratar om, för er andra går det inte beskriva denna olidliga smärta. Jag fick smärtlindring som tog bort en del av smärtan. Iaf så att jag kunde åka taxin hem. Som tur var hann Jag hem till morfars begravning. Men efter smärtlindring, en sömnlös natt och dåsighet av smärtan kunde jag inte köra bil. Mamma fick hämta mig och skjutsa barnen till pappa. Jag fick smärtstillande och antiinflammatoriskt utskrivet vilket jag ska äta i två veckor. Totalt åtta tabletter per dag🙄 

Vad som händer mer denna vecka? Ja igår hade jag en tårtbeställning 🙈 men med värktabletter gick det bra. Jag fick ihop en tårta och kunden var nöjd.  (null)

Idag fyller vår älskade Jack hela fyra år! Vi gick upp tidigt hela familjen och åt frukost, chokladmousse, blåste ljus och öppnade paket innan Danne åkte till jobbet. Idag kommer även mamma hit och min moster och äter lite tårta. Inget kalas direkt då jag inte riktigt mår så bra 😓 imorgon är det kräftans dag här, vilket innebär att barnen får meta kräftor i Tidan och så är det lite jippo på stan. Vi hade ju planerat att meta men vi får helt enkelt se hur jag mår. På lördag ska vi även ha en stor fest här som varit planerad i en månad nu. Ca 40 pers kommer komma och en hel del långväga ifrån. Folk har bytt tider på jobbet, tagit ledigt och fixat barnvakt. Så festen måste bli av hur jag än mår 🙈 jag får agera lekledare och köra med alla andra bara.

The show must go on! 

Hjo-Hanna

2018-07-28 09:57
  1. Har haft en rätt go vecka ändå! Visst har jag börjat 06 varje morgon men det har ju gjort att jag slutat 15 vilket inte är helt fel. I onsdags åkte jag till Skövde där jag träffade Linda för vin, drinkar och tjejsnack 💁🏼 vi började på rådhuscafet där vi spendera ett par timmar med vin, strips och tryffelmajo! Alltså tryffel är så förbannat gott. Allt med tryffel är dock så jäkla dyrt men det är det fan värt för Gud så gött det är 🤤 efter några timmar i solen gick vi vidare för räkor och drinkar 😅 yes, vi käkade två gånger under ca 3,5 h!  (null)

    På torsdagen var jag ledig, sa ju att jag hade en go vecka 😏 så på torsdagen åkte jag, mamma och barnen och badade i Hjo. Vättern var så varm! Dock spenderade vi mest tid i bassängerna. Jack och Alfred har blivit mycket mer våghalsiga och Jack sprang konstant och hoppade från kanten eller låg i sin badring och blundade med ett leende #livsnjutare 😂 efter badet åkte vi Hjo-tåget! Man har ju åkt det där tåget några gånger men barnen gillar det ju så man får väl bara hänga med. När konduktören skulle ta betalt frågade han hur gamla barnen var? Jag svarade två och så har vi en på tre, snart fyra varpå Jack arg säger "jag fyller fem, jag är fem!". Jag skämdes så, Jack blir ju snart fyra och i vilket fall hade jag fått betala för honom men det kändes som hela tåget tänkte att jag försökte komma undan billigare 😅 men så ni vet, Jack är tre och fyller fyra om ett par veckor!  (null)

       

OMG

2018-07-22 21:56
... va det var längesedan jag skrev 🙈 så klart har så mycket hänt. Återigen måste jag gå tillbaka i telefonen för att kolla igenom bilderna för att minnas vad jag faktist gjort 😅 så vi börjar här 👇🏻  (null)

Jag och Bonnie var på kryssning och dansade fötterna ömma och fyllde kroppen med vin och shots 👌🏻

(null)

En del småturer har det blivit under semesterns gång så som barnens hus och minizoo. 

(null)

Var spenderade en vecka i husvagnen i Kalmar då vi bla besökte dinosaur world! En både häftig och otäck upplevelse om ni frågar grabbarna ;) 
(null)

(null)

(null)

Sen spenderade vi två dagar på Kolmården med bästisarna ❤️ djur, bergochdalbanor, bad och disco i två hela dagar! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och sen kom midsommar! En regnig sådan men Hey, annars är det väl inte midsommar? Den spenderades i Habo med dannes syster och i brandstorp med dans runt midsommarstången. 
(null)

Midsommardagen kom och vi tryckte in oss i raggarbilarna till olstorp där vi festade på dansgolvet med raggare, stekare och utibögda-gänget 💃🏼🍻 (null)

(null)

En tur till Stadsparken med nästan hela damberg-klanen tryckte vi in med! 😃 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen var det äntligen dags för Törebodafestivalen med Sofie 😍 åh Gud vad kul vi hade! Artister som Winnerbäck, icona pop, hov1, e-type, PET shop boys, Darin, tjuvjakt, sweet... ja och många fler! Så jäkla grymt var det😁 och så sjukt roliga förfester hade vi med då syrran, Annie, Ellen och Julia var där med! 
(null)

Några dagar senare tog vi sofies nya bil till Gbg för the sounds 😎 har dessutom fått dille på smörpopcorn 👆🏻 så där stod jag i folkhavet med mina popcorn 😅 så jäkla gött ju!  (null)

Hade en beställning på en turtelstårta till en Charlie med. 
(null)

(null)

Egna potatisar och tomater har vi lyckats skörda i år med 😍 (null)
Sen har jag äntligen kommit igång med träningen igen 💪🏻 mer regelbundet och jag känner mig redan mycket starkare! På vågen händer inte så mycket men är sjukt glad att musklerna växer iaf! Jag kör mellan 5-7 km på crosstrainern varannan dag samt styrka fokuserar på mage och lår!  (null)

Mycket roligt har hänt under semestern! Dock har det senaste veckan varit riktigt tung då min morfar somnade in i torsdags. 

Älskade morfar, den finaste människan jag haft i mitt liv. En man som klarade allt och gjorde det alltid med ett öppet hjärta och ett leende på läpparna. Han klarade allt... utom cancern. Jag vet att min morfar har haft ett väldigt rikt liv. Han var en väldigt älskad person som fanns där för alla som behövde honom. Hans hjärta räckte inte bara till vår stora familj utan även vänner, vänners vänner och behövande i andra länder. Jag vet att min morfars minne kommer leva kvar länge både i västra Götaland, Småland och Polen och hans skämt kommer höras runt om i landet i många år framöver. Älskade morfar, jag har alltid varit så stolt över att vara ditt barnbarn och jag vet att du varit så stolt över mig och alla dina barnbarn. Är det något jag strävar efter i livet så är det att bli som dig morfar ❤️ lycklig, godhjärtad, omtänksam, ärlig och med en rejäl skopa humor! 
Vila i frid älskade, älskade morfar! Vi ses en dag ❤️

PS. Jack hälsar att om du fryser i himlen så ska han komma på ett sätt så vi kan åka upp med en filt till dig! Jag lugnade honom dock med att man varken kan vara sjuk, ha ont eller frysa i himlen. Så ät du dina glassar i mängder och kolla på sporten om dagarna. Oroa dig inte för mormor, vi tar hand om din käresta morfar! 

Ingen cancer hittades!

2018-06-10 22:29
Pust, en djup pust och en hjärna som äntligen kunnat gå på semester! Jag kan släppa tanken att jag kan gå omkring som en tickande bomb, jag kan sluta oroa mig för framtiden, för om jag får behålla mina bröst, för ärftlighet, för sjukhusbesök för INGEN JÄVLA CANCER HITTADES!!! De kollade båda mina bröst noga, undersökte mina armhålor både med fingrar, ögon och maskiner. Jag började med mammografi, första gången för mig då jag är så ung. Vissa sa att det gjorde svinont och vissa sa att det knappt känns. Jag lägger mig någonstans i mitten där. Den vanliga mammografi-undersökningen var inget speciellt. Det vill säga när de fotograferade hela bröstet. Det onda kom när de skulle ta en närbild på bröstvårtan och klämde den med den lilla plattan. Bröstvårtan sprack och var rann ut och ja, det gjorde ont 😅 inte så ont att man inte stod ut men det kändes ju helt klart! Efter mammografin var det dags för läkarbesök och ultraljud. De undersökte min knöl i armhålan som blivit betydligt mindre och nu mer ser ut som en finne. Jag har alltså fått ett rött märke på huden nu! Innan var det ju bara en knöl under huden. "Någon vätskefylld cysta som kommer försvinna av sig självt" sa läkaren och lade ingen större vikt vid den. Han undersökte länge och noggrant och sa att han inte hittade några tumörer och att vävnaden såg bra ut. Han tillsammans med en sköterska sa att detta troligtvis handlar om en hudsjukdom! Så tro inte att denna resa är över än... Ne men ingen jävla cancer iaf! Så galet skönt. Känns som alla i min omgivningen har kunnat andas ut nu med. Fler än jag trodde har oroat sig och det är först nu jag förstått att detta varit en huvudvärk för de med. Tack alla för att ni bryr er! Blir helt rörd när jag tänker på det ❤️ 

Nu väntar jag iaf på en remiss till hudläkare  så får vi se vad det leder till. Men vi skriver väl det igen bara för att visa hur lättad jag är 
INGEN JÄVLA CANCER! 

(null)

Kycklingar 😍

2018-05-31 10:15
Jag har blivit kycklingmamma 😍😭 sex små dunbollar piper omkring i hönshuset! En gul, en gul/grå, en svart/gul, en ljusgrå och två svarta. Jag är såååå lycklig. Trodde att detta skulle vara superkul för grabbarna men jag kan ju erkänna att det är jag som är mest förtjust i dessa små godingar 😏  (null)
(null)

Idag är det näst sista dagen innan semestern! Jag jobbar kväll så vi passade på att ta en second breakfast i form av scones vid nio! Jack vaknade redan vid 06 idag 😓 tror det är värmen som gör att de har svårt att sova :/ det har ju varit extremt varmt nu några dagar! Igår när jag åkte från jobbet stod det 29 grader i bilen, 29?!! Kan det stämma? 😬 jag höll på att smälta bort iaf så jag tror att det stämde 😅 har sett så många som redan badat i Vättern och alla skriver att det är sååå skönt! Jag menar det är bara maj och Vättern är ju djup 😳 iof så har ju syrenerna snart blommar över och förr blommade de ju som mest vid skolavslutningarna. Lupinerna blommar för fullt här med så frågan är vad man ska klä midsommarstängerna med i år? 😬 men solen skiner och det ska vi ju inte klaga på eller hur💁🏼

Jag har fått en tid...... och en knöl!

2018-05-28 11:41
Äntligen har jag en tid för ultraljud och mammografi! 8 Juni ska jag in, alltså om två veckor nu. De hade egentligen bokat in mig i slutet av Juni men eftersom jag nu även fått en knöl i armhålan tyckte de att det var lite mer brått med detta och lyckades klämma in mig tidigare än tänk. Jag har alltså senaste veckan haft en 1-2 cm stor knöl i vänster armhåla. Denna knöl har varken blivit mindre eller större på en vecka och därav oroar den mig lite. En inflammerad hårsäck eller någon körtelinflammation var ju första tanken och jag tror väl fortfarande på det. Men iom att jag har lite andra problem just därikring kan man ju inte låta bli att oroa sig. Men nu har jag en tid iaf :D 

Så jävla less

2018-05-24 10:32
Så 29:e maj har jag gått och väntat på i evigheter nu känns det som. 29: maj, dagen då jag ska in på mammografi och ultraljud och därefter få besked om operation! Så jag har ju gått och väntat på den där kallelsen som min läkare på kirurgen sa skulle komma "snart". Med fem dagar kvar har de fortfarande inte kommit... så jag ringde kirurgen för att se om de kunde se något. Hade kallelsen kommit bort? Hade det blivit framflyttat? Mina provsvar, vad visade de? Men min läkare var upptagen hela dagen 🙄 men sköterskan kopplade mig vidare till mammografin. Där visade sig att jag fanns i form av en remiss hos de. En remiss som läkaren hade fått men inte ännu hunnit kolla på och bedöma. Så någon tid finns inte inbokad alls för mig än 😓 så vi väntar väl lite till💁🏼 

Detta tär på mitt humör något extremt. Jag har varit konstant arg på Danne de senaste veckorna. Alla "fel" han gör blir tusen gånger värre just nu 😓 jag ligger hela tiden på gränsen för att balla ur känns det som! Åh jag hatar att inte veta och just nu är det så jävla mycket om framtiden jag inte vet 😓 men nu jobbar jag nästa vecka med och sen går jag på semester! 😎 både för min och för alla andras skull så är det nog väldigt lägligt att semestern kommer nu även om den kommer extremt tidigt! Jag brukar alltid tänka "det löser sig" men jag börjar fan tappa hoppet nu. Känns som de aldrig kommer hitta felet med mina tuttar och jag konstant kommer få gå med plåster över de och känna mig vidrig med läckande tuttar som Danne aldrig mer kommer få röra! Fan vad less jag är på allt just nu 😓 

Vilken helg!

2018-05-21 09:56
Vilken helg vi haft! :D i fredags efter jobbet drog jag till Linda i Skövde. Vi blandade drinkar som vi satt och sipprade på vid bolougnersjön och sedan på balkongen kvällen ut. Mycket tjejsnack och goda drinkar! ;)  (null)

(null)


På fredagen kom Danne även på lite spontant att "vi åker till Liseberg imorgon!". Så där i skövde, mitt i andra drinken ringer Danne och frågar om vi ska till Göteborg tidigt imorgon bitti? "Okej kör du?" 😅 han skulle köra till Falköping och därifrån skulle vi ta tåget eftersom pojkarna aldrig förr åkt tåg ;) och vilken upplevelse det blev! På lördagsmorgonen gick jag upp vid halv sju tung i huvudet och lite lätt illamående. Strax innan åtta lämnade vi hemmet med förväntansfulla grabbar i baksätet. Vi hann med en second breakfast på Pressbyrån innan tåget rullade in. Eftersom det just den dagen var Göteborgsvarvet och även någon trädgårdsmässa så var hela tåget fullbokat och överfyllt. Vi hittade en ledig pall och en trapp där vi kunde sitta. Jack var eld och lågor över att åka tåg och det gjorde inget för honom att vi satt i en trapp ;) när vi åkt ett par hållplatser kom konduktören och frågade Jack om han och lillebror ville följa med och kolla i hytten där man KÖR TÅGET! Lagom mallig grabb som kom tillbaka sen och berättade att han minsann styrt tåget, suttit i stolen och fått leka med en knapp som gjorde att solskyddet åkte upp och ner 😂 efter ytterligare en hållplats kommer samma söta konduktör och viskar till oss att vi ska följa med till en annan vagn. Där hade hon fixat ett bord till oss! ❤️ vi tog ett pendeltåg  Till Liseberg och snart kunde vi gå in till karuseller och gröna kaniner. Alfred var fram tills vi kom till Liseberg en solstråle men väl där bröt helvetet lös 🙄 övertrött i värmen på ett sånt roligt ställes kan man ju helt enkelt inte sova. Så vi fick försöka stå ut med en skrikunge😓 vi hyrde en sulky och när jag gick där med Alfred gallskrikandes i sulkyn fick jag många menade blickar och "Ne men lilla vän är du redan trött", "på ett sådant här roligt ställe ska man inte vara ledsen" av alla medelålders kvinnor som vi mötte 😅 men det blev trots allt en väldigt lyckad dag! Dannes lillebror och hans tjej mötte upp oss på Liseberg med. Toffe och Frida har blivit lite av pojkarnas favoriter så det var glada miner när vi berättade att de skulle hänga med oss på Liseberg. På vägen hem försvann vårt tåg helt plötsligt efter tredje gångens utrop om försening 🙄 (null)


Så vi var hemma i Tidaholm vid halv tio på kvällen och då fick jag ställa mig och börja baka tårta eftersom jag hade en beställning på en babyshowertårta tills kl 11 på söndagen. Jag fick gå upp vid 07 på söndagen och göra klart resten eftersom jag var så trött på lördagskvällen. En tårta blev det iaf  (null)

På söndagen sen åkte vi och badade för första gången i år i vår lilla sjö här i Ekedalen. Det var ändå ganska varmt för att bara vara maj! Jack hoppade från bryggan och levde livet. Alfred satt mest i vattenkanten och letade stenar under vattnet. Efter badet åkte vi och storhandlade och köpte på oss lchf-mat! Jag och Danne har bestämt att idag(måndag) ska vi börja på riktigt. Vi har gått upp mer än tillåtet båda två nu så något MÅSTE göras 😅 när vi kom hem kom syrran och hennes två kompisar hit på kaffe, vin och kortspel. Dock kom de mitt i VM-matchen 😓 så fick bara se halva matchen 🙄  

En jäkligt bra helg helt enkelt 💁🏼

I skuggan mitt i solen

2018-05-16 09:38
Rolig jag är, uppdaterar bara om läkarsamtal och besök 🙄 fast just nu är det inte så mycket annat i mitt huvud! Men läkaren ringde iaf igår igen. Vi bokade inte in någon operation än då jag ville avvakta tills efter ultraljudet och mammografin som nu är inbokat 29:e maj. Jag har den senaste veckan iaf varit väldigt yr och helt orkeslös! Jag tog upp detta IFALL det kunde ha samband. Eftersom vi inte vet exakt vad mina problem beror på går vi ju hela tiden i tanken "det kan vara så". I detta fall med. Så jag ska in till vc och ta lite prover bla för blodbrist och infektionsvärde. I måndags fick jag vara hemma från jobbet pga att jag knappt kom upp ur sängen. Yrsel och som sagt, extrem orkeslöshet. Den dagen halvsov jag i soffan till fyra på eftermiddagen! Jag försökte ju utesluta det jag kunde tänka på själv att det berodde på. Blodsockret låg bra, jag drack mängder med vatten, åt bra, var inte ute i solen och jag hade inte tagit allergimedicin. Idag ska jag få remiss så jag kan gå till vc och ta prover. Min läkare kommer få provsvaren och hör av sig om det ser konstigt ut. Så återigen denna väntan...

Den här veckan är Danne i Stockholm tis-ons. Så sent ikväll kommer han hem. Här hemma spenderas dagarna mestadels framför tvn och transformers trots att solen strålar där ute. Borde jag ha dålig samvete? Lite kanske, men iom att huvudet redan är snurrigt vill jag inte förvärra det när jag är ensam med barnen 😬 

Jack fick min dag att börja bra iaf. Han kommer in och väcker mig och säger
"Mamma, mina morgonkramar till dig tar ALDRIG slut"

Är det något jag vill ska vara oändligt så är det hans morgonkramar ❤️


(null)


När doktorn ringde...

2018-05-09 09:15
Så, min läkare ringde upp mig i fredags! Mitt i fredagsruschen på jobbet. Hon hade rådfrågat en hudläkare och läst på om mina symptom på fass. "Vi har kommit fram till att du är allergisk mot antibiotikan vi gav dig så du får OMEDELBART sluta med dessa. Förvärras symptomen eller om du får feber är det direkt in till akuten!". Jag hade bara lite plitor, mådde inte dåligt för övrigt så den hysteriken förstod jag inte riktigt :P 

Hon sa även att vi nu testat allt vi kan göra, finns inget kvar att göra! Förutom.... operation. De ska alltså gå in i bröstvårtorna och knipsa mina mjölkgångar. Jag förstod vad konsekvensen av det skulle bli men var ändå tvungen att fråga. "Ja, du kommer ju inte kunna amma, men ska vi se på en tid direkt då?!". Där stod jag mitt på jobbet, i fredagsruschen halvt gömd bakom en glasruta och kände hur tårarna började krypa fram. "Kan jag få fundera över helgen?". Vi bestämde att hon skulle ringa mig i nästa vecka. Det är ingen stor operation och det är många som inte ammar men... för mig personligen är amningen ett sätt för mig att känna mig som en "bra mamma". Något jag ska göra, något jag vill göra! Jag har tidigare haft jättemycket mjölk och för en som mig där mjölken verkligen har räckt till och blivit över så känns det så jävla fel att knipsa min chans till amning. Jag önskar ingen min olycka men fan! Jag som tidigare haft så mycket mjölk 😔 Detta tog hårdare än jag trodde! Jag har istort sett bara gått och tänkt på detta sedan i fredags och varje gång fått en klump i halsen. 

Det finns ju många alternativ till amning som istort sett är lika bra! Jag vet inte ens om vi ska ha fler barn. Efter det här känns det väldigt långt borta. Men jag är ju dum som låter bli att skaffa fler barn bara för att jag inte kommer kunna amma de. Ne, jag är nog bara tillfälligt i ett lite ostabilt läge. Det kommer bli bra det här! 

Kärring

2018-05-03 11:32
I måndags fick jag en spricka på bröstet där tjockt, ljusgult var rann ut. Dagarna som varit sedan dess har små varfyllda "plitor" dykt upp på olika ställen av min kropp. Bara som en upphöjning strax under huden med samma tjocka, ljusgula var. Ringde först 1177 till världens gulligaste sjuksköterska som rådde mig att ringa till kirurgen och berätta för min läkare där. Hon avslutade samtalet med "jag kommer tänka på dig hela dagen och försöka förstå vad det är, jag hoppas verkligen att de hjälper dig snarast". Ringer till kirurgen där surtant nr 1 svarar 🙄 berättar hur det ligger till. "Var hos er i fredags, hos den läkaren, det här gjordes då, bröstvårtan sprack i måndags och ut kom rejält med ljusgult, tjock var, aldrig haft det innan, nu har jag fått plitor på ca 2-3 mm fyllda med samma slags var på händer, vaden, låret, magen och insida överarm, kan inflammationen från bröstvårtan spridit sig? Är det farlig? Behöver jag ta några prover?"

Varpå hon svarar: 
"- men är det på andra ställen än bröstet så är det inte vårt område förstår du väl?! Då får du kontakta någon hudläkare eller nåt! Det kan inte vi göra något åt!"

"- Ne men iom att det började i bröstvårtan som jag går för hos er tänkte jag höra om det kan vara så att plitorna kan komma från en ev. Inflammation i bröstet?"

"-Ne du får kontakta en hudläkare. Jag kan prata med din läkare så får vi se om hon tycker det är värt att kontakta dig. Men räkna inte med att hon ringer idag..." 

Tack för den kärring! Må din dag bli lika grå som himlen idag 😤 

Dessutom har medicinen gjort mig extremt slö, illamående och yr. Hjärtklappning till och från och ett huvud som inte riktigt hänger med. Var PRECIS ett sådant samtal jag ville ha idag 😖


Det finns en liten risk att det är cancer...

2018-04-29 16:47
.. Sa läkaren på kirurgen på Skövde sjukhus i fredags. Hon som var specialist på både bröst och på cancer. På grund av min låga ålder och att inga kända släktingar haft bröst- eller äggstockscancer blev jag inte prio ett! Dock visade sig att jag hade fel angående om äggstockscancer fanns i släkten eller ej. 

Jag har under ca tre månaders tid haft en bröstvårta som det runnit både var och blod från. De första veckorna försökts jag behandla det hemma med medela bröstvårtskräm, kokosolja och olivolja. Men efter fem veckor utan förbättring sökte jag mig till vårdcentralen. Läkaren letade efter knölar och tog alla tänkbara prover. Efter tre dagar fick vi svar på alla prover han tagit, allt såg bra ut! Ingen infektion, ingen svamp och blodstatus var bra. Trots att proverna såg bra ut skrev han ut en salva till mig som inte hjälpte. Därefter har jag gått igenom kortisonbehandling, två penicillinkurer och svampbehandling men inget av detta har hjälp. Så jag sökte mig till de som är mer specialiserade på just bröst. Jag ringde i onsdags och sköterskan svarar "jag har en tid på fredag" och jag svarar "fredag blir svårt, jobbar hela dagen då". 
"-då får ditt jobb fixa det! Du måste ha den här tiden. Vi har uteslutit allt nu! Vi måste kolla upp det" 

Så blev det! Jag blev återigen undersökt och den här läkaren försökte inte linda in något. "Det finns en liten risk att det är cancer". Återigen skrevs antibiotika ut, dubbel dos denna gång. Två olika sorters antibiotika som jag nu ska ta samtidigt kommande vecka. Detta för att verkligen utesluta eventuell infektion! Mammografi och ultraljud är inbokat och de skulle även spruta in kontrastvätska i mina mjölkgångar för att se så där inte finns någon förträngning. Men eftersom det är ovanligt att så unga får bröstcancer så var jag inte prio ett! Inom en månad kommer jag få kallelsen till ultraljudet och mammografin. Jag mår bra för övrigt! Men extremt jobbigt med en bröstvårta som fastnar i allt jag täcker den med. Tre tomma paket plåster hittade jag i medicinskåpet idag. Det som fanns var Musse-plåster. Så idag pryder både Kalle anka och Musse pigg min tutte 💁🏼

Världens bästa (blivande) man! ❤️

2018-04-23 21:24

Jacks allergimedicin funkar toppen! 🙏🏻 inga mer nässelutslag och nu har vi gått ner från dubbel dos till normaldos. Så skönt och nu är det bara hoppas att det håller i sig. 

Jag har fyllt år, ja nu är jag hela 27 år! Jag var tvungen att tänka efter där, är jag 26 eller 27?! 😅 ja som ni förstår så var det väl inget speciellt att fylla år i den bemärkelsen. Jag har dock blivit firad många gånger! Den 18:e april(dagen före min födelsedag) hade Danne köpt med sig tårta hem och konfettibomber. Seriöst jag städar fortfarande konfetti hör hemma 😂 när jag kom hem från jobbet den 19:e kommer jag hem till grillfest med grannarna. Japp, då hade Danne fixat lite grillfest med hamburgare, kött, gratäng och glasstårta :) sedan hade jag fått till mig att på "lördag får du inte planera in något ;)". 

Lördagen kom och jag hade bara fått till mig "bekväma kläder, ett lite finare ombyte och vi åker kl 10". Så kl 10 åkte vi, eller jag! Jag fick sätta mig i bilen med instruktionen "åk till gamla torget och invänta mer information där".  (null)

Väl där ringer Danne "gå till Julius". Där käkade vi lång frulle och fikade 😎  (null)

Efter frukost/fika gick vi en stund i stan innan nästa instruktion kom "åk med barnen till din pappa. Ta med dig ryggsäcken som är i bilen och ställ dig vid vägen och vänta på mig, kissa innan". Sagt och gjort, snart kommer Danne på motorcykeln. Barnen lännas hos far och vi åker iväg, bort från Tidaholm och in i skogen. Till en skjutbana! Där väntar dannes kollega och vi spenderat några timmar med pistolskytte! Så jäkla kul 😁 när hela planen var fylld med tomhylsor så fikade vi lite och åkte sedan vidare och käkade sushi.  (null)

Sedan hämtade vi barnen och lämnade de vidare hos mamma. Då fick jag möjlighet att byta om om jag ville. Vi åkte till Skövde där Danne bokat in bio och bonat bord på sällskapet! Jag var lite smått sur pä morgonen eftersom jag har lite av ett kontrollbehov och Danne inte sa någon information 😂 men jag är så tacksam och hade det så bra! Världens bästa man har jag ❤️

(null)
(null)

Akuten

2018-04-17 12:02
Strax innan elva igår hördes ett gråtandes barn från övervåningen. Det var Jack som vaknat av då okänd anledning. Danne går upp och jag plockar fram det sista inför morgondagens förskola. "Johanna, kom upp! Du måste se det här!". Väl uppe möts jag av en Jack som är HELT TÄCKT av nässelutslag. "Det kliar mamma!". Jag har själv haft nässelutslag flera gånger så jag vet hur hemskt det är och hur j*vla mycket det kliar. Men jag kan ju bara ta en allergitabletter. Vi börjar googla och gå igenom dagen. Vad kan detta bero på? Tvättmedel? Katterna? Hönsen? Damm? Paprika? Jag ringer 1177 för att rådfråga om jag kan ge honom mina allergitabletter som egentligen är från 6 år. 

"Du har plats... 52"

Vi låter kön ticka på i högtalartelefonen och försöker lindra Jacks klåda med kalla handdukar. Efter ca 45 min kommer vi fram. Jag förklarar situationen och säger även att han säger att det kliar i munnen och i örat. "Då tycker jag att ni åker in direkt. Har man symptom över axlarna ska man alltid åka in. Och får han svårt att andas på vägen in till sjukhuset stannar ni bilen och ringer efter ambulans". Då vi inte vågade att en av oss skulle åka in med Jack och därmed lämna honom utan tillsyn i baksätet i bilen så fick Alfred följa med också. Upp med två trötta barn och på med kläder "nu ska vi åka en nattur med bilen grabbar"! 

Väl framme på akuten så väntar de redan på oss! Vi får komma in direkt och får ett barnrum med böcker och en gunghäst. Jack tar allergimedicinen utan minsta protest! Så duktig ❤️ vi blir kvar några timmar för att de ska kolla läget. När läkaren kommer är hon lite förbryllad "jag har fått flera stycken exakt samma typ av fall på barn bara de senaste dagarna". Inga då med kända allergier. Hon skriver ut allergimedicin som Jack ska ta dubbel dos än rekommenderat av i några dagar nu. Vi fick åka hem eftersom både märkena hade minskat och han inte längre kända av kli i halsen. Väl hemma konstaterade jag att kag börjar jobba om ett par timmar 😅 Jag skickade iväg ett sms och förklarade för chefen hur det låg till och sa att jag kan komma in första timmen för att öppna upp och ge de lite tid att få in någon. Efter en timme på jobbet kunde jag åka hem igen och lägga mig hos mina sovandes grabbar så Danne kunde åka till jobbet då han hade kundbesök inbokat. Vi vet ännu inte vad som orsakade dessa utslag. Men eftersom fler barn hade haft exakt likadant så antar jag att det är något träd eller någon blomma som slagit ut nu och fyllt himlen med pollen. Ska ta och ringa om ett pricktest tänkte jag! Kunde nog vara bra att testa mig med 🤔 
(null)

Idag har markerna minskat med ca 50 % och är inte längre upphöjda :) en del märken finns kvar men medicinen hjälper iaf!  (null)

(null)

Detta är dagen efter och efter medicin! Som sagt hälften har redan försvunnit och de är inte alls så upphöjda :) 

Kan man köpa mer tid?

2018-04-16 10:03
Hur sjutton verkar alla medieprofiler hinna med allt? Jag menar de hinner både ha fyra möten per dag, sitta vid datorn i fyra timmar, äta lunch två gånget med vännerna, ta en kaffe två gånger på något mysigt kafé, hämta barnen och sedan komma hem till en nystädat hus och ha en härlig spakväll! Huuuur? Vad jag hinner per dag? Jag hinner vakna, åka till jobbet, jobba, hämta barnen på dagis,  komma hem till ett stökigt hem, laga mat och sedan börja plocka i stöket. Får man mer timmar per dag om man är kändis? Då ska jag fan bli kändis 😅 Ne men jag kan inte börja dagen tidigare heller. Jag går redan upp vid halv fem och lägger mig vid halv elva de flesta dagar. Dessa vardagar som bara flyger förbi! Pratade med en kollega häromdagen och hon sa det att hennes "unga" barn(19-21) säger att tiden går så fort och att man hinner med. "När man var yngre var det ju bara äldre tanter som sa det". Och det stämmer ju! Vilken ungdom sa att tiden bara rinner iväg? Vi kom fram till att just media är en stor del av att dagens timmar inte räcket till.  Eller att det känns så iaf.

För när jag hänger på alla olika bloggar och vloggar så blir det "målet" för mig. Att hinna med allt det där 👆🏻 vilket jag inte gör! Och att dessutom få in frisör, ansiktbehandling, köpa kläder, ta en latte med vänner, göra fransar, göra naglar... Well 🙄 

Idag har jag iaf en ledig dag med grabbarna! Vi har äntligen flyttat upp till våra nya sovrum nu och vi är sååå nöjda. Ni skulle sett Jacks min när han fick öppna dörren till sitt nya rum. "Det är helt, helt fantastiskt, mamma kolla här, har jag en säng, har jag en soffa, det är helt jackatastiskt, tack mamma, tack pappa!" Det var ett kramkalas utan dess like och där satt både  jag och Danne med glädjetårar. Alfred har ju fått sitt första egna rum och konstigt nog, eller konstigt och konstigt men hade räknat med motsatsen 😅 men Alfred har lagt sig och somnat med en gång utan minsta motstånd. Än så länge inget spring upp och ner från sängen. Han har ju fram tills nu sovit i spjälsäng och nu äntligen har han fått en 90-säng. Han är en sådan plutt i den där stora sängen 😅 för säkerhets skull står madrassen direkt på golvet så han lätt kan ta sig både upp och ner. Och dessutom är det inte långt till golvet om han skulle ramla ur sängen 😬 jag och Danne har fortfarande lite byråer och tavlor som ska upp. Men iom att vi passar på att rensa ur garderoberna innan vi flyttar upp de tar det lite tid 😅 ska fortsätta med detta klädberg idag tänkte jag.  (null)

När man nu har så stort rum att man kan cykla i det ;)