RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:30:33

blogbyjas blog

blogbyjas blog on Nouw

Onöjd bebis

2018-12-09 10:00
Från blogbyjas

Godmorgon!

Glad 2:a advent på er, tänk att det snart är jul! Jag räknar ner dagarna för det kommer bli så mysigt.♡

Den här lilla tomtenissen har varit helt otrolig de senaste dagarna, han vill bara bli buren hela tiden, hela dagen lång och att ligga i sängen eller någon annanstans duger inte alls. Det är tufft, speciellt när man är ensam och ingen kan hjälpa till att avlasta mig någon gång då och då. Jag är alldeles slut i armarna, men vilka muskler jag kommer få, om man ska tänka positivt hehe. Ni som har barn och haft en bebis som är eller har varit likadan, hur har ni gjort?


Idag är det inte så mycket på schemat, SKÖNT. Jag njuter så mycket av de dagarna som man bara kan ta det lugnt och mysa med Liam hela dagen lång eller kolla på någon film.

Vad ska ni göra idag på 2:a advent?♡

Måndag morgon = promenad

2018-12-03 13:59
Från blogbyjas

Godmorgon! Hur snabbt går inte tiden? Vi är redan inne i december månad och snart är det dags för mig och Liam att resa iväg.
Men att det även är julafton och nyår snart, vilket ska bli så mysigt då det är Liams första jul och nyår, samt att jag har jobbat inom hemtjänsten i tre år på julafton och nyårsafton, det är bra med OB, men endå tråkigt att inte kunnat spendera dem dagarna med familjen. Därför längtar jag lite extra efter dessa dagar.

Jag vet att Liam är för liten för att förstå men jag har redan hunnit köpa två julklappar till honom, hehe. Det är då två saker som kanske anses lite onödigt, men de var så söta och jag kunde inte låta bli.

Vi har redan hunnit gå en kort promenad och idag är det tvätta kläder som står på schemat, blä så tråkigt...

Lugn söndag

2018-11-25 10:12
Från blogbyjas

Godmorgon på er! Jag hoppas ni har sovit gott, för det har inte jag... Usch, jag kunde inte alls somna inatt och vid kl 02:00 började jag få lite panik eftersom jag ville hinna få lite sömn innan Liam vaknar kl.04:00. Runt kl 02:30 somnade jag äntligen och gick upp för att mata Liam och när jag var klar så kunde jag inte somna om!
Så frustrerande, speciellt när man har en snäll bebis som sover och bara vaknar 2 gånger för mat...

Idag blir det att ta det lungt, jag måste ta mig en sväng förbi tvättstugan för att tvätta lite. Då en liten är expert på att spy och kissa ner kläder, skötbord, lakan m.m.
Kankse tar vi en promenad också men det är lite svårare för mig att komma ut nu när det har blivit så kallt och det värsta jag vet är att frysa, burr.

BLACK FRIDAY FYND

2018-11-23 19:29
Från blogbyjas

Body från Lindex // Byxor från H&M

Body från H&M

Body och byxor från H&M

Julkläder från H&M

Liam två månader

2018-11-22 14:49
Från blogbyjas

Helt sjukt att han redan är två månader!! Vad är det som händer?! Det känns som att han föddes igår typ, hehe.

Min Liam, han har verkligen utvecklats den här månaden och i korrigerad ålder (beräknad födsel 4 november) är han nästan tre veckor gammal.

Nya saker som han lärt/börjat med:

- Han har börjat fixera blicken i längre stunder och man märker att man får kontakt med honom när man pratar med honom.

- Nu för tiden känns det som han vill få ur sig ljud och kommunicera tillbaka, men det har han inte riktigt börjat med än, dock ser man hur han försöker.

- Liam log för första gången för en vecka sedan och han är svår flörtad och jag har bara lyckats några enstaka gånger sen dess.

- Han har växt otroligt mycket! Nu är han 55 cm och 4480g. Jag har nu börjat använda några kläder i storlek 56 och han har växt ut några plagg i storlek 50.

Farsdag

2018-11-11 10:06
Från blogbyjas

Hej! Jag hoppas ni har haft en trevlig farsdag och skämt bort era pappor ordentligt. Det har jag i alla fall gjort, min pappa fick ett presenkort på Dressman och en platta där man laddar telefonen när man lägger den där på.

Liams pappa fick dessa två tröjor som jag har köpt på Dedicated i Uppsala. Så himla sött med matchande tröjor och citatet stämmer verkligen också!

Alla helgon

2018-11-03 14:59
Från blogbyjas

Idag är det alla helgons dag och jag har, som flera andra personer där ute, ett helgon att helga. Det är min mor som gick bort när jag var tre år gammal.
Denna gång känns det extra dystert vid graven, flera tankar som går runt i mitt huvud då det är första gången jag är där med Liam och som en mamma.

Jag är ledsen för att min mor inte kommer få lära känna sitt barnbarn och att Liam inte kommer lära känna hans riktiga mormor.
Men jag är helt säker på att hon vakar över oss både där ovanför i himlen. ❤

Liam blir en månad gammal

2018-10-25 16:52
Från blogbyjas

Mitt hjärta blir en hel månad idag, dock ska han inte "födas" förän fjärde november och därefter börjar man kolla utveckling och mognad.

Det är helt sjukt att han har funnits i "bara" en månad, för det känns som att han har varit här hela tiden. I alla fall så kan jag inte tänka mig ett liv utan honom.

Att vara gravid är underbart... eller?

2018-08-06 16:51
Från blogbyjas

Missförstå mig inte, det är klart att det är underbart att vara gravid och kunna vara med om att en liten människa växer inom dig, som gör sig påmind att den finns där med sina sparkar. Det går inte att förklara känslan av att ha någon som sparkar inom dig och känslan som man fylls med. Det är helt magiskt.

Att vara gravid ÄR helt underbart, men det är långt ifrån lätt, enligt mig. Detta är min första graviditet och det har varit en av de härligaste, glädjefyllda, svåraste och jobbigaste som jag har gått igenom och ännu har jag inte gått in i tredje trimetern eller genomgått en förlossning.

Nästa vecka går jag in i tredje trimetern och jag börjar att bli mer och mer nervös inför vad som väntas, hur det ska gå och att bli mamma (!!). Men en sak som jag vet är att jag hade aldrig klarat att gå igenom detta själv och därför är jag innerligt tacksam för min underbara familj som finns där för mig, hjälper mig och stöttar mig i alla lägen. Lyfter upp mig när jag faller och vägleder mig och ser till att jag mår bra och klarar mig. Speciellt vill jag tacka min syster som redan från den dagen som jag plussade på stickan, visade sitt stöd oavsett vad, varit med på ultraljud och funnit där under alla dessa månaderna  och sen vill jag tacka min underbara mamma som alltid finns där för mig, oavsett vad som jag går igenom så har hon funnits där, allt ifrån till att finnas vid andra sidan luren när jag gråter och tycker att allt är hopplöst, till att gå på ultraljud eller hjälpa mig med saker som jag behöver och gå med mig som stöd till ställen där jag inte velat vara ensam att gå på.

Jag älskar er så mycket och är så tacksam och lycklig lottad att jag har er i mitt liv.


UPDATE

2018-08-02 19:18
Från blogbyjas

Hjälp, när jag ser de här bilderna på mig från jan/feb 2018 så känner jag inte igen mig själv, jag var mycket smalare och hade tid och ork att göra mig ordning och piffa till mig - till skillnad från nu, minns inte när jag hade smink senast...

Iallafall, det var runt den här tiden som jag var "ovetande" om vad som väntar mig några veckor sedan och jag hade fullt upp att hitta på saker och njuta av livet.

Den här bilden tog jag strax efter att jag hade plussat på mitt Clearblue test, jag hade gått ner mycket i vikt de första veckorna pga illamående m.m och jag bestämde mig för att ta min första "magbild".

Här var jag i vecka 13 ca, som ni ser så syntes det inte så värst mycket på mig vid den här tiden och jag kunde lätt dölja min graviditet - vilket jag ville göra tills jag kände att tiden var inne att dela med mig av nyheten.

Under vecka 13, trot jag att det var? Jag kommer inte ihåg så mycket längre av början av graviditeten, men det var här jag gjorde KUB för att se eventuella kromosomavvikelse och få se hur bebisen mådde. Fick 1:20000, vilket de sa var ett jättebra resultat och bebisen rörde sig och såg ut att må bra, vilket var en stor lättnad eftersom man har en stor oro under graviditeten att något inte stämmer eller att bebisen inte mår bra, fram för allt i början...

Detta är från när jag kring vecka 20 och skulle göra rutinultraljud som man gör för att gå igenom kroppen och organen på bebisen och vi fick i samband reda på könet. Allt såg bra ut, men det visade sig att jag hade en missbildning i navelsträngen och saknade en artär, då man ska ha två artärer och en ven. Jag har då en artär och en ven, de berätta för mig att jag ska göra ett tillväxtultraljud när jag är kring vecka 32 och bedöma hur bebisen växer eftersom det är tillväxten som inte är tillräcklig senare under graviditeten. Detta är tydligen ovanligt, men det händer och jag läste någonstans att det är 0,5-1% gravida i Sverige som drabbas av det.

Just nu: Denna bild är tagen för någon vecka sedan och ÄNTLIGEN så har magen börjat poppa fram lite, jag har tyckt att det är lite trist att vara gravid i vecka 20+ och vara platt.. Men jag går snart in i vecka 28 och jag har börjat göra små inköp av kläder och saker till mini, åh det bästa och roligaste jag vet är att handla till honom! Idag är det exakt 94 dagar kvar till den 4 november som han är beräknad till att komma, men jag tror att han kommer titta ut tidigare än så.