RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 11:11:11

Linnsrenovering blog

Linnsrenovering blog on Nouw

Vad är det som händer?

2019-02-05 23:22
Från Linnsrenovering

Oj va tiden har gått. Julen har kommit och gått och jag vet ärligt inte vart tiden tog vägen. Året avslutades med sjukdom här hemma och det fortsatte in i det nya året. Nu är vi äntligen på banan igen och har kommit i gång med 2019 års projekt.

Ytterdörren!

Nu är den nya ytterdörren som vi fick i 30 års present på plats. Så här såg det ut innan!

Nytt, fräscht och säkert. Känns skönt att den äntligen är på plats och det har nu blivit ett ansiktslyft på huset med både nytt tak och med ny dörr.

Nästa projekt: Vardagsrummet på övervåningen

Planen är att fräscha upp alla ytskikt med nytt tak, golv och väggar. Kommer även öppna upp mellan hallen och vardagsrummet.


Lite bilder på hur det såg ut innan. Svårt att få fram hur slitet det är på bilderna.

Spänntak även i det här rummet. Fult men smidigt när det ska rivas.

Helt underbart att Harry lyckas hålla sig framme på så många bilder. Att vara i vägen är hans superkraft.

Fortsättning kommer så fort vi får något gjort, vilket inte är så lätt i vardagen men målet är att det här projektet ska vara klart till maj.

Takbyte september 2018

2018-11-18 12:13
Från Linnsrenovering

Årets stora projekt har varit att vi bytt taket på huset. Huset är byggt 1966 och taket var inte bytt någon gång. Vi passade på att byta färg på teglet.

Jag missade att ta en förebild innan ställningen kom upp men det går nog att se hur det såg ut innan.Strålande sol under arbetet.

Vi fick hjälp av familj och vänner.

Utsikten från taket! Tyvärr inget vi får se från våran trädgård men får njuta när man är ute och går.

Slutresultatet efter att plåtslagaren varit där och gjort sitt. Vi ska byta ytterdörren med, den nya står och väntar på att få komma upp. Den är så klart grå som allt annat!

Helgen ute i stugan

2018-11-14 12:58
Från Linnsrenovering

Helgen spenderades i mina föräldrars stuga vid sjön Sommen. Pappa fyllde år och det var farsdag så det blev mycket firande.

Vi tog det mest lugnt och kopplade av men passade på att vara ute så mycket som gick. På landet blir det mörkt redan kl. 15.30 så det gäller att passa på när det är ljust att få sig lite frisk luft.

Typiskt novembergrått väder men det var ganska varmt så inga problem att ta sig en långpromenad!

På vägen hem till Huskvarna var Lias helt otröstlig så det fick bli en natt hos svärföräldrarna med. Nu är vi hemma igen och kan ta tag i rutinerna som vanligt.

Liten uppdatering om vad vi gjort än så länge...Barnrummet

2018-11-09 22:28
Från Linnsrenovering

Förebilder.

Det är spänntak i hela huset. Det hade börjat släppa och var fullt av gamla hål.

Efterbilder

Började med att sätta upp nytt tak.

Sedan spackel och färg

Pappa som är elektriker kom förbi och drog om elen i större delen av huset. Jordat där det inte var det och bytt alla knappar och uttag!


Detta tog oss i stort sätt hela våren då Simon inte var hemma så mycket och jag var helt handlingsförlamad under min graviditet. Sen föddes Lias och det tog lite tid innan allt blev klart. Får bli ett senare inlägg om hur vi har inrett rummet.

Fortsättning följer ☺️

Åldersnoja?

2018-11-08 13:07
Från Linnsrenovering

Om man vid 30 års ålder plötsligt får för sig att man ska börja blogga är det då en typ av ålderskris? Mycket möjligt men tror det mest beror på att jag är mammaledig och därför haft mer tid att lägga på socialamedier. Startade i våras ett nytt öppet instagramkonto för att visa upp hur det går med renoveringen av vårat hus. Jag har därefter fått mersmak och tänker att den här bloggen ska vara ett komplement till Instagram där jag kan lägga ut lite mer bilder och text om våra olika projekt. Då vi inte jobbar på jättesnabbt här hemma så kommer det även att fyllas ut med inredning, lite barnvardag och lite tankar om vårat kommande bröllop! Tappa inte intresset om det går några dagar mellan inläggen, då har livet kommit i mellan.

Kolla gärna in mitt Instagramkonto under tiden jag bygger upp den här bloggen, länk finns här intill!