RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 07:32:10

matildawesterdahl blog

matildawesterdahl blog on Nouw

Vad händer nästa vecka?

2019-04-07 22:52
Från matildawesterdahl

Familjen Westerdahl har en annorlunda men spännande vecka framför sig. Ordning i hemmet kommer inte vara densamma då jag ska jobba fyra dagar och Viktor ska vara hemma med tjejerna. Och så hoppas vi att Alicia håller sig frisk så hon får gå på dagis några timmar. Man märker verkligen hur mycket hon älskar dagis och vilken nytta det gör i hennes (och vår) vardag!

Imorgon jobbar jag heldag, det har inte jag gjort sen februari förra året så jag är lite nervös. Jag är inte van vid att vara på fötterna i 9-10 timmar i sträck just nu så känns som jag kommer vara helt slut imorgonkväll. Men det ska bli SÅÅÅÅ kul! Få ett smakprov på hur det kommer bli när jag går tillbaka till jobbet i juni.

♥️♥️

Min familj ♥️

2019-04-07 14:00
Från matildawesterdahl

När vi åt lunch idag så fick jag för en gångs skull ta bild på alla i familjen. Detta händer typ aldrig så jag får passa på när det väl händer! Visst har jag en fin man och två söta barn?!

Underbara lördag

2019-04-06 20:21
Från matildawesterdahl

Idag har varit en sådan lugn och skön lördag. Egentligen borde alla lördagar vara som denna men jag känner alltid pressen att vi måste göra saker och vara i farten att jag glömmer att njuta när vi är lediga alla fyra tillsammans :)

Dagen började med att Viktor gick ned med Ottilia och jag fick ligga kvar och sova med Alicia. Sen när även hon vakna så gick hon ner och jag låg kvar en timme till och slumra. LYXIGT! När jag kom ned så satt hela familjen på golvet och spela spel tillsammans. Så gulligt! Blev även tävling i duplo-bygge mellan Alicia och pappa, högst torn vann. Alicia blev den självklara vinnaren då pappas kraschade i tusen bitar.

Efter lite handling på Ica så åkte vi hem till några kompisar för att äta och gratta deras grabb som fyllde 5 år i veckan. Grillpremiär, trevlig sällskap och barnen fick leka av sig, det kan inte bli mycket bättre än så :D

Mysdag

2019-04-05 13:24
Från matildawesterdahl

Hallå där!

För en vecka sen fick jag hem min nya telefon, en Huawei Mate 20 PRO!! Så nu hoppas jag på mycket bättre bilder att dela med mig av :)

Denna morgon tog tjejerna sovmorgon! Ottilia sov till 8:20 och Alicia till 9:30 så det tackar jag för. Under veckan som varit har de bytt av varandra under nätterna så sömnen har lyst med sin frånvaro för mamman i familjen... Så denna morgon njöt jag lite extra.

Hela förmiddagen har vi bara myst tillsammans och lekt. Ottilia har sprungit i rallyfart i gåstolen och Alicia har byggt en koja på sitt egna vis. Sen tror jag Alicia tyckte att hennes föräldrar har skött tvätten dåligt på senaste tiden för hon började fylla tvättmaskin till max med smutstvätt känns bra när ens snart 3-åring sköter hussysslorna bättre än en själv...

Det kliar i fingrarna

2019-02-26 22:14
Från matildawesterdahl

Ottilia är snart 6 månader men jag har redan varit hemma i över ett år och det börjar märkas. Jag SAKNAR att jobba! Tolka mig rätt, jag älskar mina barn och jag älskar att vara med dom men jag saknar att komma iväg, saknar att träffa vuxna människor dagligen och bara vara Matilda. Så just nu har jag lite svårt att njuta av föräldraledigheten....

Vad gör jag åt detta då? Tankarna bara rusar iväg hela tiden och i mitt huvud har jag startat upp 3244 olika företag och hemsidor sedan jag först blev gravid med Alicia. Det blir alltid såhär när jag är hemma en längre tid. Och det är oftast då jag börjar skriva här igen. Det är ju såååå skönt att bara få skriva av sig samt dela med sig av händelser och tankar, förstår inte varför jag aldrig kan hålla i bloggandet? Går man igenom mitt flöde så har jag gjort en nystart säkert ett tiotal gånger, pinsamt... Men nu kör vi igen, HÄNG PÅ!


Mina prinsessor <3

Klädinköp och kanelbullar

2018-10-04 22:36
Från matildawesterdahl

Godkväll!
Idag har jag och Ottilia spenderat några timmar på mitt jobb och gjort klädinköp. Kläder för april och maj nästa år skulle köpas in och det var väldigt mycket fint att välja mellan. Det är svårt att ha två döttrar och inte bara välja kläder jag vill ha till dom. Alla har ju inte samma smak som mig och det måste jag påminna mig om KONSTANT när vi får kläderna visade för oss!

Jag är så glad och tacksam att jag har det jobbet jag har och att jag nu under föräldraledigheten fortfarande kan göra några av mina uppgifter med Ottilia på armen. Så skönt också att komma hemifrån och träffa lite människor!

Vi avslutade dagen med en kanelbulle på jobbet när Alicia slutat dagis och Viktor jobbat klart!!

Bara hemma hos oss?

2018-10-02 16:15
Från matildawesterdahl

Det kan väl inte bara vara hemma hos oss det ser ut såhär med en 2-åring och en nyfödd hemma? Känns som att det blir kaos 2 minuter efter att man städat... Det är ju inte ens någon idé att städa känns det oftast som. Men tyvärr måste man!

När jag var gravid med Ottilia så hade jag sådan hemsk foglossning att jag var sjukskriven från vecka 10 och kunde typ inte göra nått. Mina dagar bestod av att lämna Alicia på dagis, ligga i soffan och hämta Alicia. Viktor fick göra alla sysslor här hemma efter han slutat jobba.... Så nu när min kropp börjar bli sig själv igen så känner jag mig såååå duktig när jag finner tid mellan amningstillfällena till att exempelvis städa, hänga tvätt eller diska. ”Det är ju en självklarhet” kanske ni tänker men det har det inte varit här den senaste tiden!

Idag har Ottilia sovit typ hela dagen så jag har haft tid att röja undan på nedervåningen, dammsugit, kört två diskmaskiner & en tvättmaskin samt lagat mat. Jag känner mig sååååå nöjd och tror Viktor kommer bli riktigt förvånad när han kommer hem!

När allt går fel...

2018-10-02 14:17
Från matildawesterdahl

Denna dag började med att båda barnen storgråter, Ottilia för att hon ville ha mat och Alicia för att hon ville bli buren nerför trappan... Det var bara att springa upp och ned för trappan några gånger för att få ner allt och alla som behöver ned. Alicia äter sen frukost i över EN TIMME, perfekt när vi har sovit lite länge och det är dagisdags. Inget barn ville ha kläder på sig och Ottilia blev tokig när jag satte henne i babyskyddet... Och om det inte räckte så vägrade Alicia ta på sig vantar som inte var blåa. Hade vi nå blå vantar hemma tro? NEEEEEEEJ!!! Slutar med att jag drar med mig två gråtandes barn till bilen, en utan vantar -.-

FYFAN vilken morgon!!! Jag är INTE van än med att ha två barn att få ut genom dörren på morgonen.

Min tur vände när vi kom till bilen! Där låg nämligen BLÅ VANTAR och det räddade hela Alicias (och min) dag. Inte nog med det så gick lämningen på dagis GRYYYYMT!!! Alicia sprang glatt iväg med en fröken för att leka i sandlådan och jag kunde gå ifrån dagis med ett leende på läpparna, när hände det sist??

Jag och Ottilia har ägnat resten av dagen till att göra nytta. Hon har sovit medan jag har handlat, lagat mat och städat! Nu har jag landat i soffan, Ottilia borde snart vakna för lite mat och sen ska vi hämta storasystern :D

Sömnbristen börjar visa sig

2018-09-30 22:59
Från matildawesterdahl

Här har det varit tyst några dagar... Anledning? Jo men vi har spenderat mycket tid med min farmor och farfar som hälsar på från Skåne. Alicia har varit helt till sig att Olle och Maggan är här i person och inte bara i telefonen över FaceTime. Hon tycker om dom vääääldigt mycket kan jag säga!

Sen har även Ottilia börjat få magproblem så hon är inte så nöjd, varken dag eller natt, så sömnbristen börjar visa sig hos denna mamma... Om jag ska vara ärlig så har jag gråtit två gånger under dagen för jag varit så trött och vet inte riktigt hur jag ska hantera vissa situationer. Inte lätt att vara tvåbarnsmamma har jag insett. Och imorgon ska jag vara själv med båda barnen så jag hoppas VERKLIGEN att Ottilia låter mamma sova inatt. Har dock inte så stora förhoppningar då hon gråtit hela kvällen och enda gången hon blir tyst är när man går runt med henne, svårt att själv somna då ;)

Som ni kanske gissat så har jag varit för trött helt enkelt. Ingen fantasi eller motivation... Men jag köttar på ändå!

Syskonkärlek❤️

Morfar och hans favoriter❤️

Magiska kläder

2018-09-26 21:34
Från matildawesterdahl

Gårdagen var vi på vift hela dagen men idag har det varit lite lugnare. Alicia fick nya softshellkläder igår så idag när det regnade så blev det full mundering på, gissa om hon var nöjd?! Både jackan och byxorna är ”magiska” så när de blir blöta så kommer det fram mönster. Såååååå häftigt om ni frågar Alicia! :D

Alicia behövde vara på dagis lite tidigare idag då de skulle ha sin första 3-årsgrupp. De skulle ut i skogen och hitta på en massa skoj! När vi hade lämnat henne så åkte jag och Ottilia till Ica för en liten handling och sen åkte vi upp till Lekia för att lämna saker till Viktor och sitta med på morgonmötet. Är man dålig på att vara ledig om man åker och är med på möten på sitt jobb även fast man är föräldraledig?

Nu ska jag sätta mig och fundera ut lite saker jag kan skriva om här på bloggen. Känner att uppdateringar om dagen inte är kul att läsa hela tiden, måste vara lite variation. Om någon har nått förslag så är det varmt välkommet!

Stolt tjej i sina nya softshell från Name It