RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-05-22 23:42:54

Böcker i örat

Nytt försök på instagram

2019-06-24 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill!

Stay metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström

2018-08-01 12:43

  

Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström

Uppläsare: Håkan Mattsson

Lyssningstid: 10h 40 min


Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens hans egen hemstad Enköping förstår hans storhet, tvingas att arbeta som lastbilschaufför vid sidan av hårdrockslivet. 

Under 80-talet hade han och diverse utbytbara bandkollegor en hel del mer eller mindre framstående gig med i alla fall en tio- tjugo personer på plats i publiken. Ofta kom tjejer i vägen och tog fokus från de andra bandmedlemmarna och Metal fick återigen försöka att skaffa nya bandmedlemmar på hans nivå.

Metal ser ned på alla som har varit tvungna att börja leva Svenssonliv,  han själv lever minsann fortfarande ett rock n' roll-liv, även om han nu är över 50 år fyllda. Han klär sig som en riktig hårdrockare, dricker Jack Daniels på en regelbunden basis och naturligtvis spelar han trummor eller spelar annan hårdrock på högsta volym när han kör sin lastbil. Han menar att man måste fortsätta att "stay metal."


Metal blir en dag tilldelad en "prao-elev" som ska följa med honom på hans turer för att få in en fot i arbetslivet.  Lancelot "Lance" Wiik, som artonåringen heter, är Metals raka motsats. Han är duktig i skolan ( eller i alla fall har varit) klär sig pråpert och dricker te istället för kaffe, till Metals stora förtret. 


Lance är även duktig inom den nya tekniken, medan Metal totalt sätter sig emot användandet av Smartphones och istället använder sig av sin gamla Ericsson r310.

I Stockholm strävar Ninni Wallin på mediabyrån Special Insight efter att hitta något nytt, hippt att tjäna pengar på. Hon har fyllt 33 och börjar känna sig orolig att hon ska bli utbytt av någon yngre förmåga med hippare och fräschare idéer.

Via en av sina anställda får hon ett tips om en podd-cast som inte påminner om någonting annat hon har hört tidigare. I podden skrävlar en sexistisk, homofobisk och mycket självgod lastbilschaufför om sitt liv som en av de bästa hårdrockstrummisarna. Poddens namn är Stay metal.


I boken Stay metal får vi ta del om dråpliga situationer där antihjälten Metal på grund av sin totala brist på självinsikt och verklighetsförankring ändå mirakulöst nog klarar sig och kan gå vidare.

Tack och lov vägs Metals osympatiska sidor upp av personerna kring honom i romanen. Även om de flesta figurerna till en början känns schablonmässiga, visar de allt eftersom att de har ett djup. Deras avståndstagande eller kommentarer kring Metal gör att man kan stå ut med honom trots hans sätt att vara. Boken utspelas 2016 och jag tror att herr Bladqvist hade kunnat få det lite hett om öronen efter hösten 2017 och #metoo. Eftersom författarna valt att skildra Metal på de sätt de gör fungerar det, vilket det inte hade gjort, om han hade fått stå oemotsagd och vara som han är. 


Jag blev väldigt nyfiken på den här boken dels eftersom att jag är uppvuxen inte så långt ifrån Enköping, dels för att jag själv gillar rockmusik, även om jag inte tillhör samma generation som Metal. De geografiska referenserna som jag kan relatera och de "kändisar" som figurerar i boken är roliga detaljer.


Själv är jag inte så tekniskt insatt i musik eller gammal hårdrock, men är du det kommer det här att vara riktigt rolig läsning. Men även utan den förkunskapen har man behållning av boken. Den är lättlyssnad, rolig (även om den ibland balanserar väldigt nära under-bältethumor) och en riktig bladvändare.

Igenkänningshumorn är på hög nivå. Även om de inte är lika överdrivna som Metal finns det nog en och annan hårdrockare som lever kvar i 70-talet såväl musik- som klädmässigt i många umgängeskretsar. 


Rolig är också delen om de människor som försöker tjäna pengar på i stort sett vad som helst, bara det är något nytt och går hem i stugorna. 


Jag sträcklyssnade på boken under gårdagens otroliga åskväder över Uppsala och det passade mig ypperligt att inte behöva göra annat än att lyssna om Metals äventyr medans ovädret passerade.


Uppläsaren Håkan Mattsson, tillika en av författarna är en ny, men mycket trevlig bekantskap i ljudboksvärlden. Mattsson har en behaglig röst som passar bra till den här boken. 


Boken Stay Metal rekommenderas speciellt till alla övervintrade hårdrockare (gärna i Enköpingsområdet) men även till er som gillar roliga, lite skruvade böcker med många humoristiska underfundigheter i språket.  


Lyssna på; storytel, adlibris eller bokus.

Läs på; adlibris eller bokus. 


De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser

2018-07-29 08:59

 

De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Lyssningstid: 15h 29 minuter

 

Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldrandet. Tillsammans med sin Ulrike har de sagt till alla de känner att han ska till Nya Zeeland för att komma iväg, men egentligen åker de till kusten i Maardam.


Marten Winckelstroop, Rejmus Fiste, Kuno Blavatski, Qvintus Maasenegger samt Klara och Birgitte Behrens utgjorde de vänsterhäntas förening i Ooesterby under slutet av 50- början av 60-talet. Föreningen var från början tänkt för de utstötta och annorlunda Marten och Rejmus, men allt efter att de blir äldre och mer accepterade och inte minst när de både snygga tvillingarna Klara och Birgitte kommer med i föreningen utvecklas det till någonting annat. 


Van Veeteren har inte särskilt många fall i sin tidigare karriär som är ouppklarade. Men när omständigheterna ändras i ett över 20 år gammalt fall, där de vänsterhäntas förening är inblandade, måste Van Veeteren tänka om och försöka få fram den rätta mördaren. Till sin hjälp har han sina gamla kollegor, nya polischefer och inte minst Gunnar Barbarotti.


Det var länge sen det kom en polisdeckare från Håkan Nesser, men när den nu kommer den med besked. Så roligt att få träffa Van Veeteren och Gunnar Barbarotti igen. Dock får man ge sig till tåls ungefär in till halva boken innan Gunnar Barbarotti gör entré.


Som vanligt använder sig Nesser av sitt humoristiska, samtidigt lite torra och underfundiga språk. Jag tror fortfarande att han har någon slags deal med någon (eller sig själv) att han ska klämma in sägninar som; Diskretion - hederssak och Människan spår, gud rår i alla sina böcker.  Och så namnen då... I vanliga fall brukar han ha lite humoristiska namn på sina romanfigurer; Leon Berger, Van Veeteren själv (som kommer från Fan vet) och Röv-Enok för att nämna några. I den här boken är de kanske inte lika underfundiga namn, men annorlund och svårstavade! Jag har försökt att kolla upp alla stavningar inför den här recensionen, men har säkert missat något här eller där. 


Pesonbeskrivningarna är lysande och jag kan se dem framför mig. Särskilt fröken Bolster och hennes sätt att hantera vänsterhänta elever efterlämnar ett intryck av hur skolan kunde vara på 50-/60-talet. 


Beskrivningar som denna är gillar jag också:  "Han var fyrtiotre år gammal. Han såg ut som femtiotre. Han kände sig som sextiotre. Borde börja träna, tänkte han."


Själv gjorde jag misstaget att sträcklyssna på boken i 2 ggr uppläsningshastigheten, för att jag snabbt skulle få veta allting om det här fallet. Nu är den slut och jag saknar karaktärerna redan. Jag hoppas att Håkan Nesser kommer att skriva mer om sina två kommissarier och jag väljer ihärdigt att inte se den här sammanföringen av dem som ett slags slut och en sammanfattning. 


Det enda jag skulle kunna klaga på är att Nesser själv inte är inläsaren. Det är Reine Brynolfsson som läser och han är också duktig, men Nessers röst är en av mina absoluta favoriter.


Om du gillar Håkan Nessers språk och tidigare böcker får du inte missa De vänsterhäntas förening. Det är en av de bättre från Nesser på länge! 


Lyssna på; storytel, adlibris eller bokus.

Läs på; adlibris eller bokus. 

Ur askan i elden - Peter Robinson

2018-03-25 12:38

 

Ur askan i elden - Peter Robinson

Uppläsare: Tomas Bolme

Lyssningstid:11h 5min

Del 1 i serien om Alan Banks


Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen har lyckats se denne smygtittare och man har inte lyckats få något signalement på smygtittaren.


Samtidigt verkar en del inbrott drabba äldre personer i området, där de får sina värdesaker länsade när de inte är hemma. En dag då en gammal kvinna hittas dödad i sitt sönderslagna hem. Är det samma gärningsmän som till de tidigare inbrotten?


Det här är den första i serien om böcker om poliskommissarie Alan Banks vid Yorkshirepolisen. I den första som jag läste; En ovanligt torr sommar, var Banks redan skild från sin fru, men nu får man reda på hur det hela började, med familjelivet med  Sandra och barnen Brian och Tracy.


Det här är en bra deckare med många intressanta och aktuella synpunkter på till exempel  hur kvinnor ska 

klä sig och om huruvida de vill bli tittade på eller inte. Detta trots att den har 21 år på nacken.


Har du läst böckerna om Alan Banks rekommenderar jag dig även den här boken. Det är en spännande bok precis som de övriga av Peter Robinson. Inte någon av de allra bästa i serien, men heller inte någon av de sämsta.


Jag hoppas att storytel läser in även de övriga tidigare outgivna på svenska, som talbok. 


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 
Barnet - Fiona Barton

2018-03-11 16:16

 

Barnet - Fiona Barton

Uppläsare: Anna Maria Käll

Lyssningstid: 12h 7min

 


En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.


Angela och Nick  är gifta och har två barn tillsammans. Dock har förhållandet har testats svårt av den stora sorg som drabbade dem och deras nyfödda bebis.

Nu har det gått så lång tid sedan det hände så förhoppningen om att barnet ska finnas mer eller mindre har försvunnit. Men när Angela läser om det upphittade barnskelettet,  kommer alla minnen till liv igen. Och en undran om det nu är deras barn har hittats.


Kate är journalist av den gamla skolan och har svårt att riktigt förstå sig på sättet att skriva där man bara är ute efter klick och sensationsnyheter. När hon läser om barnskelettet börjar hon göra efterfrågningar om vem det döda barnet kan vara och vad historian som ligger bakom dem är. Hon hoppas på att kunna göra ett bra jobb som bevisar att hon ska få stanna kvar på tidningen som hela tiden skär ned på personalstyrkan.


Emma och Paul är lyckligt gifta, trots att många olyckskorpar inte trodde att deras tjugo års åldersskillnad skulle göra det svårt för dem.

Paul är professor på ett universitet och jobbar mycket. Emma plågas av sitt hemska förflutna, men stöttas av sin kärleksfulle make.


Bit för bit försöker Kate att lägga ihop pusslet med det upphittade barnliket.


Det här en spännande historia med en del oväntade vändningar.


Som alltid läser Anna Maria Käll mycket bra och bidrar även hon till att spänningen stiger ju längre man kommer in i boken.


Den här boken rekommenderar jag till alla som tycker om spännande böcker, men lite av den mer lugna varianten. Det är ingen rafflande thriller.


Lyssna på storytel eller bokus.

Läs på storytel, adlibris eller bokus.
Jag utan dig - Kelly Rimmer

2018-03-03 18:40

 

Jag utan dig - Kelly Rimmer

Uppläsare: Maria Lyckow

Lyssningstid: 10h 24min


Callum ska snart fylla fyrtio och hans liv kretsar kring arbetet på en PR-byrå och att springa på stranden utanför hans hus i Manly, utanför Sydney. 


Lilah är en hårt arbetande miljörättsadvokat med starka åsikter. Hon är vegan och fast besluten om att hon inte ska inleda något förhållande med någon man och har aktivt valt att inte skaffa barn.


En dag korsar deras vägar på den färja som båda måste åka på för att komma till jobbet. Trots att de är väldigt olika varandra och har vitt skilda bakgrunder, finns det någonting mellan dem.


Callum får jobba hårt för att försöka övertyga Lilah om att de ska fortsätta att träffas. Lilah är mycket tveksam till om hon ska släppa in någon i sitt liv.


Callum förstår inte alls varför Lilah är så avståndstagande och när han för höra sanningen, önskar han att orsaken vore en helt annan.


Detta är en fin, sorglig och romantisk berättelse som påminner väldigt mycket om Jojo Moyes Livet utan dig. Titeln är nästan samma också... Dock är inte den här versionen lika bra, tyvärr. Men det betyder inte att den här inte är värd att lyssna på! 


Vill du lyssna på romantik med stora och jobbiga komplikationer, lyssna på den här, men var beredd på att den är väldigt sorglig. 


Lyssna på storytel. 

Läs eller lyssna på adlibris  eller bokus. Peter Rätz - Dick Sundevall

2018-03-02 12:25

 


Peter Rätz - Dick Sundevall

Uppläsare - Jens Hultén

Lyssningstid 10h 27min


Peter Rätz var under nio års tid för polisen genom att infiltrera de största MC-gängen Hells Angels, Bandidos och Brödraskapet. Med risk för sitt eget liv lyckades han hjälpa polisen att gripa fler grova brottslingar och kunna beslagta stora laster knark och illegala vapen.  Naturligtvis måste Rätz även begå brott och undersstöda kriminalitet för att verka trovärdig. 

Eftersom infiltrering av civila personer och brottsprovocering inte är lagliga i Sverige vet Rätz om att vid ett eventuellt ingripande av polisen kommer de enda tre personer som känner till att han verkligen är infiltratör att neka all kännedom om detta.

När Peter Rätz rätta identitet avslöjas i en artikel i Dala-Demokraten, skriven av Gubb-Jan Stigson innebär det att ett pris sätts på Rätz huvud, han måste fly och hålla sig gömd på okänd ort. Hela tiden måste han vara på sin vakt, inte slappna av för att när som helst kan någon känna igen honom och passa på att utkräva hämnd. 


Poliskommissarie Olle Liljegren var Peter Rätz, under kodnamn Pia, hanterare. Dessa två och allt som de var inblandade i är förlagan till filmerna om hanteraren Johan Falk och infiltratören Frank Wagner.


När jag började lyssna på boken trodde jag att det skulle vara en regelrätt biografi om Peter Rätz och det är det här inte. Den är utformad mer med Rätz som en person som blir intervjuad och visserligen kommer med intressant fakta och berättelser, än att han är den som står i centrum.


En stor del av boken handlar om ett av de fall som Rätz lyckades "lösa"; Gotlandsfallet som författaren Dick Sundevall har lagt ned mycket tid på att försöka skapa rättvisa i. 


Det här är absolut en spännanade och skrämmande bok att lyssna på, men den är mer som en dokumentär än en spännande biografi.


Uppläsare till boken är Jens Hultén som spelar psykopaten och gängledaren Seth Rydell i just Johan Falkfilmerna. Jag tycker att han läser bra!


Läs och lyssna på storytel. 

Läs på adlibris eller bokus.


Vägen till Sugar Maple Inn - Louise Miller

2018-02-28 13:30
 

Vägen till Sugar Maple Inn - Louise Miller

Uppläsare: Frida Hallgren

Lyssningstid: 10h 9 minuter

Genre: Feelgood med inslag av läcker bakning och matlagning.


Olivia Rawlings anställning på den trendiga restaurangen Emerson Club i Boston tar  en ände med förskräckelse när hon under restaurangens 150-års jubileum råkar sätta eld på stora delar av inredningen när hon ska bränna av marängen på Glace-au-foren.

Hon har haft ett förhållande med sin gifte chef och inser att förhållandet inte kommer leda någon vart, speciellt inte efter att ha förstört restaurangens rykte. Det enda som Oliva kommer att tänka på att göra är att tröstäta och fly därifrån.


Olivias bästa väninna Hannah bor i den lilla staden Guthrie i Vermont och det är dit som Olivia tar sin tillflykt. Hannah känner till att det lilla värdshuset Sugar Maple söker efter en ny konditor och uppmanar sin vän att söka tjänsten.


Olivia är osäker på om hon kan trivas i ett litet samhälle på en liten arbetsplats när hon är van att jobba stora delar av sin vakna tid och bo i en storstad.


För att göra sin väninna till viljes söker Olivia tjänsten på Sugar Maple och hon får provbaka sin goda äppelpaj för att försöka övertyga värdshusets lite buttra och egensinniga ägare Margaret Hurley om att hon är den rätta för tjänsten.


Gillar du böcker som Det lilla bageriet... av Jenny Colgan är detta en bok som jag rekommenderar!

 Persongalleriet är ganska typisk för den här typen av feelgoodböcker; En godhjärtad, men lite olycksförföljd huvudperson som träffar goda och onda karaktärer i småstadsmiljö och där hon får kämpa  för att komma in i gemenskapen. Är man ute efter lite romantik blir man inte besviken. Det förekommer även en del skildringar om att spela folkmusik och att spela tillsammans med andra.


Det hela är ganska förutsägbart, men den innehåller även några oväntade vändningar mot slutet.


Är du sugen på en lättsmält feelgoodbok med förvecklingar är det här en bok jag rekommenderar för ändamålet!


Lyssna på storytel, adlibris och bokus.

Läs på adlibris eller bokus.


Som om du inte fanns - Kate Eberlen

2017-12-18 12:53

 

Som om du inte fanns - Kate Eberlen

Lyssningstid: 16h 18 min

Inläsare: Katarina Cohen


Tess och hennes bästa väninna är på resa i Italien, sommaren innan de ska börja universitetet. Tess har famtiden utstakad framför sig och vet att hon nästa sommar kommer att vara en helt annan person.

Tjejerna har tågluffat runt i Europa och sett och upplevt massor och spenderar sina nätter i tält på campingplatser.


Samtidigt är Gus tillsammans med sina föräldrar på semester i Florens. Gus har haft en jobbig period i livet efter att hans storebror har dött. Hela familjen har svårt att kunna gå vidare och hitta varandra och förstå hur dynamiken har ändrats i och med att en person saknas. Gus kan inte låta bli att känna som om att föräldrarna är besvikna på att det var den "bra" sonen som dog och de blev kvarlämnade med den lite sämre.


Under dagarna i Florens korsas Tess och Gus vägar vid flera tillfällen, inte minst när hon ger honom sin kamera och ber honom ta ett kort vid bron Ponte Vecchio. Detta till trots, pratar de inte mer med än ytligt med varandra. 


Nu har livet en tendens att aldrig bli som man tänkt sig. Så fort Tess kommer hem  förstår hon att hennes framtid inte kommer bli som hon tänkt sig.


Gus är mycket konstnärligt lagd, men känner sig tvingad till att söka in till läkarlinjen så att han kan uppfylla sin fars 

dröm om att bli läkare. Fadern själv blev "bara" tandläkare och var överlycklig när han äldste son pluggade till läkare. Gus känner att valet kanske inte är helt rätt, men han har inte annat val än att kämpa på i sin döde äldre brors skugga.


Historien berättas växlande ur Tess och Gus perspektiv. Vid fler tillfällen är deras vägar nära att korsas, men det är som om det inte är meningen att de ska täffas ordentligt. 


Jag gillar verkligen den här berättelsen! Inte blir det heller sämre av att den utspelas huvudsakligen i London och staden beskrivs fint under berättelsens gång. Trots att många händelser är väldigt sorgliga är stämningen i boken väldigt varm och mysig. 

Jag blir starkt gripen av alla personers öden och jag sträcklyssnade på nästan hela boken. 


Boken rekommenderas för de som gillar böcker av Lucy Dillon och Jojo Moyes.


Katarina Cohen är ny för mig som inläsare, men jag minns henne väl från tv-serien Glappet. Hon gör ett bra jobb som inläsare till den här boken. 


Lyssna på storytel eller bokus. 

Läs på adlibris eller bokus. 

Svinhugg - Marianne Cedervall

2017-12-17 18:42

 

Svinhugg - Marianne Cedervall

Uppläsare: Susanne Alvengren och Gun Olofsson

Lyssningstid: 10h 11min

 

Mirjam återvänder till sin hemö Gotland efter att ha köpt ett gammalt kapell i den lilla orten Kajpe Kviar.

Äntligen har tiden kommit att kunna återvända hemåt efter att ha spenderat åtta långa år i Kuivakuhavaara i Lappland. Nu ska hon hämnas de män som så totalt förändrade och nästan förstörde hennes liv. 


Med sig har hon Hervor som hon lärde känna under tiden i Lappland. Trots att de är bästa vänner är de väldigt olika. Inte minst eftersom Mirjam är läkare och Hervor är en klok gumma som både kan trollkonster, affirmationer, naturmedicin och  gärna spår i såväl kort som kaffesump. Dessutom är Hervor mycket frispråkig och svär som en bortstbindare. 


Genom tillbakablickar får läsaren veta allt mer om de två kvinnliga huvudpersonerna och vad de varit med om. Parallellt får vi även veta mer om nutid och de övriga invånarna i Kajpe Kviar.


Det här är en minst sagt annorlunda berättelse mot vad jag tidigare har läst. Historien är lite makaber samtidigt som den är rolig och sorglig. Jag tycker oerhört mycket om Mirjam och Hervor, alla personbeskrivningar är målande och känns trovärdiga. Jag, som inte varit på Gotland annat än i böckernas värld, får återigen en önskan att åka dit och uppleva ön. 


Boken är inläst av Susanne Alvengren på gotländska och de delar där Hervor pratar är det Gun Olofsson som läser. Det är ett bra grepp, men det hade fungerat ännu bättre om det var upplagt som att Miriam var berättarröst i vissa kapitel och Hervor i andra. Det är hursomhelst roligt att lyssna bred dialekt från båda inläsarna!


Det här är den första boken i en serie om Miriam och Hervor. Det finns sammanlagt fem böcker i serien på storytel. Jag ska snart läsa även de andra!


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus. 

Läs på storytel, adlibris eller bokus. 
För mycket av allt- Sanna Bråding

2016-09-19 11:30

 

För mycket av allt - Sanna Bråding

Uppläsare: Sanna Bråding

Lyssningstid: 5h 28min


När jag gick i högstadiet var det självklart mig och alla klasskompisar att kolla på tv-serien Tre Kronor på onsdagskvällarna och  dagen efter diskutera hur det hade gått för karaktärerna; Taggen, Klimax, Reine, Mimmi, Kaj, Abby och Tanja.

Så snygga och lyckade de var i serien, tänkte jag och kände verkligen inte igen mig i någon av karaktärerna.


När jag såg att Sanna Bråding (som var Tanja i Tre kronor) hade gett ut sin självbiografi blev jag nyfiken på den. Jag minns henne som den roliga, glada, spralliga och lite smågalna tjejen i Tre Kronor och sedan även som den som blev utmålad på löpsedlarna som knarkare som sedemera dömdes till fängelse för narkotikabrott. Vad Sanna Bråding har haft för sig mellan rollen som Tanja och som tjejen på löpsedlarna hade jag inte så stor koll på, bara att jag har hört henne i radion och sett henne i tv då och då. Jag bestämde mig därför för att lyssna på hennes bok För mycket av allt.


I boken får man följa Sanna redan från början av livet och hon berättar om att hon i stort sett alltid har känt sig som att hon inte passar in, att hela tiden vara annorlunda, som ett ufo, berättar hon på fler ställen. Att hon gått sin egen väg med mycket starka färger, coola håruppsättningar och kläder som sedan tagit henne i toppen på sämst-klädda listor, vilket gjorde henne väldigt ledsen.


Vi får reda på hur intresset för radiopratande och skådespeleri uppstod och hur det gick till när hon fick den åtråvärda rollen i Tre Kronor. Just den tiden var dock inte så glamorös som man som tv-tittare kanske kunde inbilla sig. Skola, arbete framför och bakom kameran och känslan av att hon inte riktigt passade in bland de övriga medarbetarna gjorde att hon tog tag i det som hon kunde ta tag i själv; mat och träning. Som läsare sitter jag som ett frågetecken när Bråding beskriver hur hon pluggar och jobbar parallellt och dessutom gör sitt yttersta för att inte behöva äta och för att sedan träna så hårt så att hon kräks och sedan gå långa promenader ovanpå detta. Hur i helskotta orkade hon med detta? Visserligen beskriver hon att kroppen protesterar vid fler tillfällen, men att den inte bara slutade fungera av detta sätt att leva är märkligt.


Ofta beskriver även Bråding att hon hela tiden är sysselsatt och i rörelse för att inte ledsna. Hon utmanar sig hela tiden till att göra mer, lära sig mer för att sedan gå vidare och göra samma sak om och om igen.


Genomgående i boken beskriver Sanna hur hon destruktivt hon lever. Är det inte mat och träning som hon "straffa" kroppen med så är det män, sex, alkohol eller droger. Mitt i allt detta kaos lyckas hon sköta sitt arbete med bravur och få kroppen att hålla ihop.


Utan att avslöja allt för mycket om boken vill jag även skriva att Sanna Bråding beskriver sitt liv väldigt rakt och utan att försöka ducka för detaljer eller att försöka linda in eller händelser eller skylla ifrån sig och det är väldigt starkt! 


Den här boken var oerhört lättlyssnad och hemskt svår att pausa i. Jag försökta lyssna klart i ett streck för att få veta hur allting skulle avsluts. Skulle jag själv skriva en självbiografi skulle den heta Livrädd för allt och i stort sett ta slut där och då och det gör det ännu mer intressant att läsa den här boken. Jag skulle aldrig någonsin ha hamnat där Sanna hamnade. Inte med det braiga, kariärmässiga och heller inte det destruktiva kaosaktiga. 


Bråding funderar mycket över hur hon kunde bli som hon blev, med två "välanpassade" föräldrar och jag saknar lite i boken om hur hon själv tänker i sitt föräldraskap. Hur ska hon undvika att det kaosaktiga tar över och  hur kan hon hjälpa sina egna barn om de skulle hamna i samma hjulspår som sin mamma.


Den här självbiografin rekommenderar jag verkligen till att läsa. Kanske kan någon känna igen sig, själv känner jag igen det här med att inte passa in. Om man inte känner igen sig kan det vara intressant att läsa om att det finns människor som fungerar på ett helt anna sätt än en själv och som varit med om otroliga upplevelser.

 

Att det är författaren själv som läser gör läsupplevelsen ännu häftigare. 

 

Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 

Smultron och svek - Eva Swedenmark Annica Wennström

2016-09-19 09:45

 


Smultron och svek - Eva Swedenmark Annica Wennström

Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar

Lyssningstid: 12h 38min

Del ett i serien om personerna kring La Stella


Liselotte Ponti jobbar tillsammans med sin bästa väninna Susanne på en liten resebyrå i Östersund. Hemma har hon två barn, Sandra och Elias, som hon får ta väldigt mycket ansvar för. erftersom hennes man, Mario, arbetar långa dagar på den italienska restaurangen La Stella.


Börje och Anita är Liselottes föräldrar är ett strävsamt par som är engagerade i sina barn och barnbarn. Familjen betyder mycket för dem och familjemiddagarna är det Anita lever för.


Håkan är Liselottes bror som även han bor kvar i Östersund där han arbetar som polis. Han har en stor längtan efter barn, men hans fru Ann är mer intresserad av sitt arbete på banken och sin löpträning.


Storasystern Linda är den som har valt ett annorlunda liv, hon flackar jorden runt i sitt arbete som flygvärdinna. Sandra tycker att hennes liv är otroligt spännande och kan inte förstå de som bara "nöjer sig" med att stanna kvar i sin hemstad live igenom och inte har en längtan bort.


Hela familjen lever lyckliga i alla sina dagar, ända tills en liten spricka i fasaden gör så att hela ytan krackelerar och alla relationer och vänskapsband sätts ur spel och de flesta börjar undra om de verkligen vill leva de liv som de verkligen lever.


Smultron och svek är en mysig bok om att livet kanske inte alltid är/blir som man hade tänkt sig från början, men det kanske kan bli bra, för att inte säga bättre, ändå.


Det är avkopplande och underhållande att lyssna på boken, men många delar är ganska... orealistiska och överdrivna. Jag kan även känna mig oerhört frustrerad över vissa personers agerande eller brist på agerande.

Karaktären Susanne känns inte trovärdig alls. Jag har mycket svårt att förstå att hur hon kan göra det som hon gör i boken och envist fortsätta hävda att hon inte har gjort fel eller har skuld i det som har hänt. 


Vidare är det lite märkligt att Liselotte länge har storslagna planer om vad hon ska göra och sedan hux flux, under några få dagar då föräldrarna är på semester går från nystartad till extremt framgångsrik.


Och resebyrå... Jag är kanske lite för inskränkt, men jag har svårt att tro att det kan gå så bra när man har sådana stora möjligheter att vara sin egen resebyrå nu för tiden.


Överlag gillar jag dock den här boken. Den är mysig och även fast jag irriterar mig på många av karaktärerna vill jag veta mer om dem. 


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 


Mannen utan hjärta - Camilla Grebe Åsa Träff

2016-09-16 10:45

 


Mannen utan ansikte - Camilla Grebe, Åsa Träff

Uppläsare: Anna Maria Käll

Lyssningstid: 10h 26min

Del 4 i serien om Siri Bergman


När Miguel Alemany kommer hem från en resa finner han sin pojkvän Jussi Ståhl brutalt mördad och skändad. Jussis hjärta hade blivit utplockat ur kroppen och placerad i ett silverskrin. 

Jussi var en känd profil och förekommer ofta i media, framför allt har han gjort sig ett namn i att uttala sig om antikviteter och deras värde i ett välkänd tv-program.


Miguel tror att många kan ha varit irriterade på Jussi, men kan inte säga att någon speciell person vill röja honom ur vägen.


När så ett till mord inträffar, som dessutom visar sig ha ett samband med mordet på Jussi, blir utredarna än mer förvirrade. Det andra offret är ett litet barn och det finns inte alls något samband mellan honom och Jussi. Eller gör det det?


Siri Bergman slutade i förra boken att arbeta som psykolog på sin egen lilla mottagning av olika skäl. När vi får träffa henne här, i den gjärde boken i serien om henne, har hon fått anställning på polisens gärningsmannaprofilgrupp, headhuntad av sin forne studiekamrat Vijay, som hon har hjälpt även i tidigare böcker.


Privat har hon det bra med sin sambo Markus och deras son Erik. För Markus är Siris nya befattning lite känslig, eftersom han själv är polis känner han att Siri har klampat in lie på hans territorium.


Det här är en mycket spännande deckare som är väldigt lättlyssnad. Men och det är tyvärr ett fruktansvärt stort MEN för mig: Jag kan inte längre tycka om Siri Bergman. Efter hennes agerande i denna bok vet jag inte om jag orkar med henne längre. Hon har gjort märkliga grejer tidigare, men här tar det priset. Jag fattar ingenting, varför gör hon så här? Mycket märkligt får jag lov att säga. Bortser man från det, är det dock en mycket spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig innan man fått svaren serverade. 

 

Lyssna på: storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 

Vad ska en flicka göra - Annika Lantz

2016-09-16 10:00

 

Vad ska en flicka göra - Annika Lantz

Uppläsare: Annika Lantz

Lyssningstid: 6h 44min


Ett av mina allra största stöd under mina föräldraledigheter var, tro det eller ej, Annika Lantz. Under många barnvagnspromenader och sömnlösa nätter när man försökte slappna av och sova för "snart vaknar bebisen", var det Annika Lantz röst jag lyssnade till. Då läste sin bok 9 1/2 månad om sin andra föräldraledighet. Hennes son T hade reflux, men innan det uppdagades fick Annika och hennes familj genomgå och utstå... mycket. Det var en sån tröst att lyssna på boken, för att hur överjävligt jobbigt jag än hade det med mina barn var det skönt att någon hade det likadant eller till och med värre.


Därför var det roligt att återigen stifta bekantskap med Annika Lantz, även om temat på boken och dess innehåll i sig var, även här, bitvist nattsvart men med mycket fyndiga och roliga kommentarer.


Annika Lantz hade börjat skriva en bok om en hur det är att åldras med värdighet. En självklar? sak alla som har förmånen att leva så långe förr eller senare kommer att gå igenom. Trots det finns det inte mycket skrivet eller filmat oom just detta.


Mitt i bokskrivandet drabbas dock Lantz av livmodershalscancer och livet förändras totalt. Tanken om att kunna åldras med värdighet ändras fundamentalt, kommer det kanske inte alls bli något åldrande alls, värdigt eller inte?


Lantz som hela sitt liv har varit hypokondriker som ett skydd, istället för att få sjukdomarna på riktigt har hon trott att hon haft dem och på så vis gjort upp med dem.


Och där börjar jag fundera om mitt eget läsande... Läser jag egentligen som ett skydd för att "göra upp" med olika saker på förhand för att på så vis skydda mig själv... 


Jag rekommenderar verkligen den här boken! Annika Lantz har ett mycket roligt och underhållande språk. Även om mycket av det hon tar upp i boken är skrämmande, får hon ändå läsaren att skratta mitt i det svarta. Det finns så lite att läsa om kvinnor när de börjar komma upp i medelåldern.  De har inte fått ta plats tidigare, setts som ointressanta? 


Tankeväckande och lättlyssnat, skulle jag kunna sammanfatta den här boken. 

 

Lyssna på; storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 

Himlen är alltid högre - Jonas Moström

2016-09-11 16:11

 


Himlen är alltid högre - Jonas Moström

Uppläsare: Marie Richardson

Lyssningstid: 8h 31min

Del 1 i serien om Nathalie Svensson


Nathalie Svensson är läkare och är expert på psykopater och hur de fungerar. Hon har ett mycket bra liv nu, men har mycket tungt i bagaget. När Rickard, en man hon har dejtat, blir mördad framför hennes ögon och lämnas att dö i en fontän, slungas hon dock tillbaka till sitt mörka förflutna. För tio år sedan dog hennes man på exakt samma vis.


Tiden direkt efter mordet mådde Nathalie så dåligt att hon inte riktigt kunde fungera normalt. Hennes före detta make var journalist och hans gamla filofax och hans manus till kommanade artiklar ligger bortstädade i kartonger som Nathalie inte har orkat ta itu med.


Nathalie tror att de båda morden har en koppling till varandra och hon märker snabbt att en mycket känd svensk skådespelare har varit i kontakt med båda de mördade männen.  Rickard, som var skådespelare, konkurrerade med denne om den stora rollen som Gustav den tredje i en teateruppsättning. Och hennes man hade kort innan mordet publicerat en negativ recension i tidningen och till och med blivit attackerad av den arge skådisen på grund utav den.


Kan Nathalie hitta tillräckligt med bevis för att sätta dit den store skådespelaren för dåden?


Det här är en väldigt spännande deckare och jag måste säga att den blir ytterligare tre snäpp intressantare eftersom att den till stora delar utspelas i min hemstad, Uppsala. Det är så häftigt att man känner igen sig på platserna som beskrivs, man vet hur det ser ut på stället och man vet hur det fungerar i studentlivet här i Uppsala. Jag kommer att läsa de övriga böckerna i serien också och det ser jag mycket fram emot!


Dock måste jag säga att den här boken påminner väldigt mycket om Grebe Träffs bok Innan du dog. Ibland var jag tvungen att tänka till så att jag kom på rätt spår och inte blandade ihop böckerna/ intrigerna med varandra.


Jag har även läst mycket på senare tid om kvinnors kroppar, hur de jämt ska kommenteras och hur många (nästan alla) kvinnor känner att deras kroppar inte är tillräckligt fina och att man har komplex för åtminstone någonting. Kanske var det på grund utav det som jag hajade till över Moströms sätt att beskriva huvudpersonens kropp samt hennes egna resonemang om sin kropp. De kändes inte helt rätt, tyckte jag. Jag har svårt att se att en kvinna tänker om sin kropp så som Nathalie Svensson gör när on beskriver den.


Marie Richardson är sen tidigare en av mina favorituppläsare och hon gör ett bra jobb när hon läser in även den här boken.


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 


Svärmödrar utan gränser - Anna Jansson

2016-09-11 16:00

 


Svärmödrar utan gränser - Anna Jansson

Uppläsare: Anne-li Norberg

Lyssningstid: 8h 42 min   

Del 2 i serien om Angelika Lagermark

 


Angelika
lyckades i förra boken, Ödesgudinnan på saldong D'amour, hitta kärleken i den åtskilligt yngre Magnus, men fortfarande har hon svårt att lita på att han verkligen vill ha henne. Hon kommer inte att kunna ge honom några barn och Angelika ser gärna att han ska lämna henne genast istället för att bli sårad när han hittar en yngre kvinna som kan ge honom ett barn.

Inte blir deras förhållande bättre av att det inte känns likadant som det var med hennes före detta man, Joakim, då hon alltid kände sig trygg i deras kärlek. Nu är det jobbigt att bara höra att Magnus har umgåtts med andra kvinnor.


Som om inte alla dessa påfrestningar skulle räcka, så kompliceras situationen ytterligare när Magnus mammas akvarium går sönder och hennes hus inte går att bo i och därför flyttar in hos Angelika.

Magnus mamma är deckardrottning, yvig och aningens egensinnig. Hon gör heller ingen hemlighet av att hon inte tycker att Angelika är ett lämpligt parti, för att hon önskar att bli farmor.


Att Angelika inte har några egna barn, betyder dock inte att hon inte har barn i sitt liv. Redan i första boken fick vi lära känna Folke, Angelikas revisors barn som är mer vild än tam. Folke betyder oerhört mycket för Angelika och när han blir illa däran och hamnar på sjukhus tvekar hon inte att göra allt hon kan för att hjälpa Folke att bli frisk igen.


Självklart fortsätter även arbetet med att para ihop sina kunder på hårsalongen med varandra och det svåraste uppdraget verkar vara att hitta en passande partner till sin blivande svärmor.


Jag gillade den här boken mycket, jag tycker om karaktärerna och stämningen. Det är mysigt och gemytligt och man håller tummarna för att det ska gå bra för huvudpersonerna.

Det är inte helt realistiskt, men vad gör det. Jag ser fram emot att läsa mer om figurerna kring salong D'amour i framtiden.

 

Uppläsaren Anne-Li Norbergs röst passar väl ihop med boken, tycker jag.

 

Lyssna på storytel, adlibris eller bokus. 

Läs på adlibris eller bokus. 

Ödesgudinnan på Salong d'Amour - Anna Jansson

2016-08-31 11:15

 

 

Ödesgudinnan på Salong D'Amour - Anna Jansson

Uppläsare: Anne-Li Norberg

Lyssningstid: 9h 50min

Del 1 i serien om Angelika Lagermark

 

 

Angelika Lagermark driver sin egen frisörsalong i Visby. Dock är det inte vara en vanlig frisersalong utan Angelika arbetar hårt för att para ihop kunder som hon tyckar passa för varandra med olika, mer eller mindre smidiga grepp . Och nog har hon en talang för att vara äktenskapsmäklerska.

Som hjälp på salongen har hon unge Ricky som hon har förbarmat sig över eftersom hans mamma har gett upp hoppet om att någonsin få ordning på honom. Det är ett stort projekt som Angelika tar på största allvar.

 

Angelika tror mycket, precis som titeln antyder, på ödet. Och det kan vara skönt att inte behöva vara ansvarig för att ta för sig och göra saker eftersom att allting redan är bestämt. Det kan dock bli tungt när det plötsligt börjar hända dåliga saker i ens liv.

 

Det som börjat med att Angelika är frisör, äktenskapsmäklerska och "mamma" till Ricky slutar med att hon även måste försöka nysta upp vem det är som vill henne illa och uppepå allting försöka att hitta en man som kan passa henne.

 

Det här är den första boken av Anna Jansson som inte är en deckare, även om det finns en del "hemligheter" som måste lösas även i den här boken. Det fungerar mycket bra! Jag gillar den humoristiska rösten i boken, jag gillar de skruvade karaktärerna och till stora delar gillar jag även handlingen! Som vanligt är språket bra och lättlyssnat. Jag kommer att lyssna på fortsättningen snarast.

 

Det här är första gången som jag lyssnar på Anne-Li Norgberg, men jag tycker att hon gjorde ett bra jobb.

 

Lyssna på: storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 

Sekten som återuppstod - Mariette Lindstein

2016-08-28 09:45

 


Sekten som återuppstod - Mariette Lindstein

Uppläsare: Gunilla Leining

Lyssningstid: 10h 44min

Del 2 i serien om Sofia Bauman/ ViaTerra


Den lycka som man så väl unnade Sofia Bauman efter att ha lyckats bryta sig fri från den obehagliga sekten ViaTerra ute på Dimön, infinner sig nte riktigt på det viset som Sofia (och vi läsare) hade hoppats. Sektledaren Frans Oswald lyckas manipulera alla i rättssalen under rättegången och får ett larvigt straff för alla de brott som han har begått.

Sofia drabbas hela tiden för saker som Oswald har kokat ihop för att jävlas med Sofia. Han vet precis vad han ska göra för att lyckas såra, förlöjliga och skada henne på bästa sätt.


När det inte fungerar längre beslutar sig Sofia för att starta om och lämnar Sverige för San Francisco. Där kan hon slappna av, ingen vet var hon är, hon kan börja om från början och här kan inte Oswalds hejdukar längre nå och skada henne.


Vi får veta mer om Frans Oswalds bakgrund och historia i den här boken och det är fruktansvärt att höra om människors fruktansvärda ondska. Frans Oswald är helt klart en av de allra mest obehagliga karaktärer som jag har kommit i kontakt med. Att så manipulativa, psykopatiska sadistiska narcissister finns och kan gå runt i vårt samhälle är fruktansvärt att ta in.

Att det finns ett sådant oerhört hat mot kvinnor. Jag blir helt mörkrädd.

Och hur de lyckas knäcka kvinnornas självförtroende så totalt att de måste ändra sig och intala sig att de förtjänar hur de behandlas för att överleva. Att de förstår att det inte finns en chans att ta sig ifrån sin plågoande, ingen annan vill ha dem, ingen annan kommer att vilja se dem eller tro på dem.


I fortsättningen på Sekten på Dimön får vi veta mer om vad som händer Sofia och Oswald efter att Sofia lyckats fly. Bevisligen är det inte lätt att ta sig från en sekt även om man inte längre är på plats.


Det här är en riktigt jobbig, men samtidigt spännande bok att lyssna på. Den passar oerhört väl in i samtiden där det har börjat debatteras om domar (eller snarare brist på domar) för människor som begår våldtäkter och/eller sexuella övergrepp. Att de ofta får höra att de har varit med på det, att de inte skulle ha druckit så mycket, att de hade utmanande kläder eller andra floskler där de svart på vitt får höra att de själva är orsaken till att de blivit utsatta. Det gör mig så arg! Så klart att inga vill anmäla om man först måste utstå en jobbig rättegång för att sedan även få förklarat att de borde ha gjort annorlunda och att de själva bär skulden. Det här måste ändras! Jag undrar hur de som dömer i dessa fall kan stå ut med sig själva och om de överhuvudtaget har någon slagt förståelse för andra människor? Har de (om de är män) några kvinnor i sitt liv som de skulle vilja se behandlade på samma sätt? 


Många tankar och känslor väcker den här boken och jag håller tummarna för att det kommer en fortsättning där vi får följa Sofias vidare liv. 


Boken är välskriven och det är svårt att släppa den. Jag ville helst läsa den i ett streck.


Gunilla Leining läser även den här boken i serien och som vanligt läser hon bra. Det enda jag kan klaga på är uttalet av Palo Alto. Jag antar att hon inte har sett tv-serien Felicity...


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 


Välkommen hem - Ninni Schulman

2016-08-28 09:00

 

Välkommen hem - Ninni Schulman

Uppläsare: Angela Kovacs

Lyssningstid: 14h 8min

Del 5 i Hagforsserien


En klassåterträff väcker ofta blandade reaktioner, likaså för Magdalena Hansson, journalist i hemstaden Hagfors. Hade hon inte fått tillfälle att göra en öppenhjärtig intervju med klassens, numera, dokusåpakändis Jack, hade hon nog hellre tackat nej.

Att göra om samma fest som de hade i början i 9:an med lekar, övernattning och samtal med gamla klasskompisar känns inte särskilt lockande. Speciellt inte eftersom hon den här helgen annars hade sin man Petter för sig själv, när hennes son är i Sockholm och Petters tvillingtjejer är borta på läger.


Endast en tredjedel av de gamla klasskamraterna har tackat ja till festen och precis som det brukar vara faller personerna tillbaka in i sina roller som de hade när de gick i skolan; coola gänget, töntarna, de mobbade.  Som om alla år ifrån varandra inte alls spelat någon roll. Och när även alkohol är med i bilden uppstår det en del pinsamma och jobbiga situationer.  Men till skillnad från andra klassåterträffar slutar den här på ett oerhört tregiskt vis.


Det här är den femte delen i serien om Magdalena Hansson och hennes vänner och familj samt kollegorna Christer och Petra på Hagforspolisen. Precis som i de tidigare böckerna tycker jag att Schulman lyckas väl med att beskriva karaktärerna i sina böcker. De känns verkliga, trovärdiga och det är lätt att fatta sympati för dem.

Vi presenteras ingående för de nytillkomna figurerna i den här boken, men jag skulle önska lite mer tillbakablick på de "gamla goda figurerna", det var ett tag sen jag läste den senaste boken och det är lätt att glömma bort hur det slutade i den förra boken.


Välkommen hem är mycket spännande och jag gillar oerhört mycket de delar av boken som handlar om 80-talet och företeelserna som var vanliga då. Jag känner igen ALLT. Speciellt när en OKEJ-tidning beskrivs, jag känner igen den och har själv bläddrat i samma nummer av tidningen.


Temat i boken, som jag läst en hel del av på senaste tid,  är vidrigt och jobbigt att höra om.


Det är konstigt att inte Ninni Schulmans böcker har filmatiserats ännu, men jag antar att det kommer att ske förr eller senare. Jag ser fram emot såväl det som nästa bok i serien.


Övriga böcker i serien: 

Flickan med snö i håret

Pojken som slutade gråta

Svara om du hör mig.

Vår egen lilla hemlighet


Läs dem i ordning så att du får lära känna karaktärerna och deras utveckling! Alla finns på storytel.


Angela Kovacs läser den här boken och hon gör det bra! 


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 

Svarthuset - Peter May

2016-08-20 07:28

 


Svarthuset - Peter May

Uppläsare: Mats Eklund

Lyssningstid: 13h 59min

Del 1 i Isle of Lewis trilogin


När Fin McLeoud återvänder till sitt arbete som  polis i Glasgow efter att ha varit med om en stor tragedi, sätts återigen hans tillvaro i gungning. Hans chef kräver att antingen säger han upp sig, eller så beger han sig genast iväg till den lilla ön Isle of Lewis i ytre Hebriderna. Ett mord har nämligen uppdagats där och många av detaljerna i det fallet tangerar ett fall som FIn arbetat med.

Fin har inte mycket till val annat än att bege sig tillbaka till sin lilla hemby på Isle of Lewis,  där han inte har varit på arton år och som han hoppades aldrig skulle behöva återvända till.


Väl tillbaka på ön måste Fin jobba med att alla minnen från hans barndom kommer tillbaka till honom, träffa människor som han inte träffat på länge och samtidigt har han sin egen personliga tragedi att brottas med. 


Tillsammans med morddramat tecknas bilden av Fins barn- och ungdomstid på den vindpinade avlägsna ön och sakta men säkert får vi veta varför Fin har varit så mån att aldrig återvända till sin hemö.


Det här är en deckare, men till skillnad från andra deckare där polisens arbete varvas med fakta om dennes privatliv, är det nästan så att deckarspåret kommer i skymundan och polisens liv och historia är i centrum. Boken är upplagd som att alla saker i Fins historia behandlas som en deckare, där man får små ledtrådar här och var och till slut får man veta det är som egentligen har hänt.


Jag har även lärt mig mycket att lyssna på den här boken. Till exempel spelar Gugafågeljakten, som är en brutal form av jakt som är synnerligen osmaklig  och den hemska resan ut på jakten skildras som ett mandomsprov där agnarna skils från vetet bland de äldre pojkarna på Isle of Lewis. 


Det här är  en mycket obehaglig bok där jag ofta har mycket svårt att hitta sympati för huvudpersonen. Många av de skaerna han har gjort i sitt liv gör mig riktigt förbannad på honom. Även attityden om Boys will be boys och hur de behandlar kvinnor och även varandra gör även det att jag blir arg.


Trots detta är boken mycket spännande och det är häftigt med en bok som utspelar sig på ställen som man inte själv känner till någonting om, utan man får prova på någonting nytt.


Jag kommer att ge mig på de övriga böckerna också lite längre fram.


Jag tror inte att jag har lyssnat på Mats Eklund tidigare, men jag gillade hans sätt att läsa och han har en behaglig röst.


Lyssna på: stotytel, adlibris eller bokus.

Läs på: adlibris eller bokus.