RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 22:20:42

paulinajane blog

paulinajane blog on Nouw

JAG GICK NER 10 KG OCH ÄR FAN INTE LYCKLIGARE FÖR DET

2019-10-02 14:10
Från paulinajane

Blir du gladare och lyckligare av att gå ner i vikt?
10 kg mellan bilderna ovan, och nej inte fan är jag lyckligare för det. För ja, det var det jag trodde och även vad många andra tror ute i dagens samhälle. Men nej jag kan av egen erfarenhet berätta för er alla att viktminskning absolut inte kommer göra dig lyckligare.

Jag tror inte att någon missat den sjuka hetsen kring mat, träning och utseendet som råder i samhället idag. Och jag kan inte med ord beskriva hur trött jag är på vårt sjuka utseendefixerade samhälle, samhället där den perfekta kroppen står i fokus och symboliserar hälsa och välmående. Jag är väldigt säker på att nästan alla tjejer idag är ätstörda mer eller mindre. Det finns dessa kliniska så som anorexia och bulimi men sedan finns det den där svårdefinierade gråzonen som enligt mig absolut klassas som ätstörning också. Ställ er dessa enkla frågor till er själva, reflekterar du ständigt över om du ätit något onyttigt? Har du regelbunden ångest över det du stoppar i dig? Om du till exempel tar en fika så tänker att du borde ta en extra promenad, träningspass osv? Har du dessa tankar, ja då är du tyvärr ätstörd.Du kommer aldrig bli nöjd, Mår vi dåligt i oss själva så är det just där vi måste börja – PÅ INSIDAN. Men det är svårt i en värld där allt kretsar kring det yttre och där vi jämt och ständigt matas av perfekta ytor, vackra bilder och andras glammiga liv.

förstod aldrig att jag var smal och tappade i vikt och nu i efterhand har jag insett att orsaken främst var ett stort kontrollbehov och ett självförakt. Jag ”straffade” mig själv genom att välja bort saker jag tyckte om och istället prestera (träna, vara duktig etc.). Trots att ätstörningen försvann snabbt så höll beteendet i sig länge. Jag har sen bara ett par år insett hur jag faktiskt ser på mig själv och det har förklarat så mycket. Det är en ständig kamp och känna sig värd, till freds och att jag duger TROTS att jag inte tränat, städat, gjort något duktigt etc.

IT LOOKS LIKE YOU GUYS JUST GOT FUCKED

2018-02-13 14:16
Från paulinajane

Idag var både jag och Emil på ett pass som heter Ambush 360. En gång i veckan är det ett så kallat fitness test, ett pass som ser likadant ut i några veckor så man för varje vecka kan se hur man utvecklas. Man får 30 minuter på sig att utföra de övningar och repetioner som ni ser på tavlan, så sparar man sin tid till nästa gång. Sjukt jobbigt men så kul och se hur mycket man kan pressa sig själv. Som rubriken lyder, citerat av vår instruktör, så var alla verkligen helt slut efteråt!

Nu ska vi hemåt, duscha snabbt sen ska jag ta moppen bort till Patong och fix mina fransar! Wiiie

ZOOM BAR & RESTAURANT

2018-02-13 09:50
Från paulinajane

När jag och Emil var i Bangkok besökte vi en av alla höga skybars som finns i staden. Vi var på en av de högsta och det var verkligen en upplevelse. Så coolt, så fint och så mysigt. Maten var dock inget speciellt, någon lax/skaldjursgryta med potatis, vet faktiskt inte vad det var exakt haha. Tycker dock ni ska besöka stället om ni är i närheten och ta en drink och bara njuta av utsikten. Perfekt för romantisk middag, mysig middag eller för krön med vännerna.

GOOD MORNING

2018-02-12 04:25
Från paulinajane

God morgon!!! Vaknade vid 7 imorse, chillade i sängen och åt i vanlig ordning min gröt. Är det inte lite sjukt att jag nu ätit min gröt varje morgon i typ 2 år och oavsett vart jag befinner mig vi världen. Kommer nog aldrig tröttna haha!
Hur som helst så har jag precis avklarat dagens första pass, ett högintensivt med ganska så mycket fokus på plymoetric. Väntar på att Emils träning ska sluta så ska vi äta något innan dagens andra pass. Hej sålänge!!!

En rejäl uppvärmning och sedan upplägget på tavlan som jag lyckades ta kort på idag. Sex stationer där man får 3 minuter och de tre minuterna är uppdelade i 30 sekunder. Till exempel du ska göra 8 jumping lugnes med vikt inom 30 sekunder, gör du klart dom på 20 sekunder får du 10 sekunder vila. Osv osv! Kul och jobbigt upplägg!

LATELY

2018-02-11 21:44
Från paulinajane

En kväll åkte jag och Emil till en sjö som vi blivit tipsade om av en kompis vi träffat här. Phuket är ju Thailands största ö så det är ganska livligt trots att vi inte bor runt de stora turistställena. Alltid mycket trafik, människor osv. Men denna sjö ligger ganska avlägset och är därför väldigt lugn. Perfekt ställe för joggingturer och promenader! Och titta vad vi stötte på sist, så snälla och fina papegojor!!

En av de bästa tillfällena på vår resa - Jag fick krama om Lisa som jag inte sätt på över 4 månader, åh vilka lyckokänslor!! Träffade även Ida, Emil, Calle och Anton, vi hade en beachday följt av middag tillsammans.

Streetfood, vi har hittat en grill här på gatan som vi nästan alltid äter på en gång om dagen. Kyckling, ris, en stor talrik med stekta grönsaker i oystersauce och självklart en kokosnöt. Billigt , enkelt och gott!

HANGIN BY THE POOL

2018-02-10 12:31
Från paulinajane

MY TIME IN AUSTRALIA

2018-02-10 01:57
Från paulinajane

Fick en fråga om jag kunde berätta om min tid i Australien och varför jag sedan beslöt mig för att lämna så fort. Planen gick ju inte riktigt som tänkt, vilket jag som sagt lärt mig att den aldrig riktigt gör när man är på resande fot.

Hur som helst, jag och min bästavän Amanda pratade i början av året 2017 om att åka till Australien efter sommaren på ett så kallat Working Holiday Visa. Ett visa som innebär att man kan åka ner till Australien i ett år och jobba. Efter månader av planering och massa jobb så satt vi sedan den 17 oktober, jag och min bästavän, på ett plan mot Sydney i Australien. Nervösa, förväntansfulla men samtidigt såå taggade på vad som väntade framför oss.

Våra två första veckor så ville vi bara chilla och landa, ta reda på vart vi ville börja vår resa som tillslut blev i Bondi! Vi hamnade på ett hostel som heter Bondi backpackers, som vi efteråt fick reda på ett det är ett av Sydneys bästa Hostel. Om någon har samma planer som oss, är det helt klart detta hostel ni ska välja. Så underbar personal, fräscht, bra aktiviteter, taktterass, precis på Bondis huvudgata och precis vid stranden.


Vi kände verkligen att det var Bondi som vi ville bygga upp vår vardag i, sagt och gjort så letade vi efter ett eget hem, jobb osv. Just under högsäsongen är det så mycket människor som gör denna typ av resa så det var inte lätt. Vi har bott på olika hostel, någon helt randoms kille soffa/golv, bott i ett garage men tillslut hittade vi ett stort hus tillsammans med 4 andra svenska tjejer. Själva huset var det smått kaos med då vi i början inte hade kylskåp, wi-fi m.m men tjejerna klickade vi grymt med och jag är så glad att jag träffat dom. Jobb löste sig väldigt bra för mig, provjobbade på några ställen men hittade sedan ett jobb som jag trivdes SÅ BRA på. Ett cafe som heter Preach där jag spenderade otroligt mycket tid, jobbade 20 gånger i rad och annars 5-6 gånger i veckan.

Min vardag var underbar(trots så mycket jobb), hela atmosfären runt just Bondi beach är underbar! Det enda som saknades var Emil, vi saknade varandra så mycket och jag kunde inte njuta av allt till 100%. Aldrig vart med om en så stark känsla eller saknad. Därför beslöt vi oss att i slutet på året mötas i Thailand och resa runt i Asien tillsammans. Det var en väldigt krock för mig och i slutet var det riktigt jobbigt att lämna med tanke på att jag älskade min vardag. Men jag ångrar det inte, ett av mina absolut bästa minnen kommer vara den 28 december då jag fick vara i Emils famn igen. Trots att det egentligen bara var 2 och ½ månad kändes det som 2 år.

Jag är nöjd med hur allt slutade, hade en jävligt kul resa i Australien som jag kommer bära med mig hela livet. Nu är jag tillsammans med Emil i Thailand där vi kan kombinera semester med något som vi båda älskar - Träning!

My bff

8 MÅNADER MED MIN KÄRLEK

2018-02-09 13:00
Från paulinajane

Jag älskar dig

LIVE IN THE MOMENT

2018-02-07 23:45
Från paulinajane

Sometimes we get so caught up in routine. We stress about money, stress about time, stress about just pure shit really. I mean if you can change the situation then change it, if you can´t then why waste energy worrying? We forget that the past is already gone and that the future isn´t yet here. There´s only one moment for you to live. We all forget that we have to be grateful because we are ``caught up´´.

Please stop, slow down and look around. Be grateful for what you have and live in the moment.

ACAI BOWL

2018-02-07 20:43
Från paulinajane

Kommer aldrig tröttna på dessa bowls, helt klart en av de bästa sakerna jag vet här i livet.

Hej allihopa!! Idag har vart ännu en dag fylld med träning, käk och slapp. Jag började min dag med 2h thaiboxning, det är ju Thailands nationalsport och därför något jag ändå känner mig tvungen att testa på nu när jag ändå är här på camp haha. Tycker det är så svårt med tanke på hur mycket det är man ska hålla koll på på en och samma gång, men det gick bra och tränarna är så roliga! Gick sedan och chilla några timmar på anläggningen innan nästa klass började. En av de tuffaste klasserna jag prövat på hittills. De skriver alltid ner upplägget på en tavla, ska försöka fota ibland så ni kan få se exempel på hur klasserna är.

Efter mitt andra pass mötte jag upp Emil och vi drog till ett av våra favoritställen, Acai cafe. Den satt fint i värmen. Åkte hem till hotellet och väntade på vår massage som vi hade bokat. Det var nog den bästa massagen jag fått i Thailand hittills, kan nog också bero på att man är rejält mör efter massa träning. Efteråt käkade vi middag och nu har vi precis kommit hem till hotellet och deckar när som helst. Natti!!