RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-01-13 15:02:05

amandza blogg

amandza blogg på Nouw

Kryssning & sjuk IGEN?

2018-12-10 20:38
Från amandza

Hejsan på er, hur mår ni? Ja jag har ju blivit förkyld IGEN? får jag aldrig bli frisk ahahah? Verkar inte dom det tyvärr.

Igår kom jag hem från kryssningen och det var super kul. Vi såg ju Norlie & KKV och det var sjukt! Vi stod längst fram vilket gör själva upplevelsen 100000 gånger bättre.

Vi åt oxå julbord vilket inte var så gott. Dom hade typ BARA fisk så jag åt nästan bara efterrätt. Men annars var kryssningen super mysig. Vi tog någon drink och satt å spelade lite kort, gick runt i taxfree och på båten och kollade lite. Köpte inget på båten förutom lite dricka som pappa och min bonus mamma beställt, men det var allt.

Idag har jag bara legat i sängen hela dagen och kommer förmodligen göra det imorgon också. Jag hatar att vara sjuk för man kan inte göra något för man måste vila så man blir frisk.


torsdag och helg planer =)

2018-12-06 19:08
Från amandza

Hej på er, hoppas att ni mår bra! Idag har jag jobbat och jag jobbade söder om stockholm. Ska jobba på samma förskola imorgon också. Det är äntligen fredag imorgon vilket betyder idol finalen 2018. Vem tror ni vinner idol 2018?

Jag är sjukt taggad på helgen för jag ska på kryssning med min lillebror och mormor och käka julbord sedan ska vi se NORLIE & KKV. Det ska bli så roligt, för jag såg dom i sommras på Gröna Lund och asså deras konsert var så sjukt bra.

Tycker någon av er också om Norlie & KKV?

Denna kväll ska jag bara kolla på film med mamma som vi gjort varje kväll sen i måndags, det har varit så mysigt. Vi har kollat på the conjuring 1 och två och sen har vi sätt Annabelle också. Älskar skräck filmer men kan inte kolla på dom ensam haha.

Hoppas att ni får en grym kväll så ses vi senare :)

Innan Jag fyller 50

2018-12-04 20:14
Från amandza

Det är många år kvar innan jag fyller 50, men det finns några drömmar och saker jag vill uppnå/göra innan jag fyller 50. Jag är säkert inte den ända som har mål som dessa men varför jag har satt ålder 50 är för att jag har då 30 år på mig att då dessa mål då jag är 20 år just nu!

Här är 10 saker jag vill göra vill göra innan jag fyller 50. Såklart är det mer men listan skulle bli super lång då!

1. Se 5SOS ( 5 Seconds Of Summer ) i fler än 1 land på samma tour som jag samtidigt upptäcker det landet.

2. Resa till USA: New York, Los Angels och några andra delstater i USA.

3. Se New York under julveckorna och när snön ligger som tätast

4. Åka till Sydney för det har varit en dröm länge.

5. Skaffa en sleeve (tatuering)

6. Lära mig sminka mig sjukt bra då jag har velat göra det länge men har gett upp om att öva.

7. Jag vill jobba i USA något år och se hur där är att jobba där.

8. Testa på skådespelar livet. Fatta vad kul ?

9. Se Justin Bieber i Tyskland och London utöver Sverige!

10. Plugga till något nytt

Här är några av dom flera sakerna jag vill göra innan jag fyller 50. Det blev mycket resa och så men resa har varit en stor dröm sedan långe.

Vad har ni för dröm/drömmar?

5 saker jag älskar och hatar

2018-12-03 19:30
Från amandza

5 saker jag ÄLSKAR

1. Jag älskar att gå på konserter. Men såklart inte vilken som helst. Men älskar själva stämningen på konserter och har alltid gjort sedan min första konsert.

2. Jag älskar skräckfilmer men ändå inte Hahaha. Klarar inte av att titta själv på skräckfilmer.

3. Jag älskar tatueringar. Speciellt om man designar dom själv. Tycker det är som en konst men på kroppen istället för på en tavla.

4. Jag älskar att kolla på dokumentärer, speciellt Engelska/amerikanska dokumentärer! Älskar speciellt att kolla på brott!

5. Jag älskar jackor och väskor. Köper inte så mycket av de då det är dyrt. Men älskar att kolla på jackor och väskor för tycker dom är så sjukt snygga.

5 saker jag ogillar/Hatar

1. Jag hatar spindlar och kommer alltid att hata spindlar. Tycker dom är så sjukt obehagliga och klarar inte av att vara i samma rum som en spindel om jag vet om att det finns en där. Eller om jag sätt en spindel i de rummet!

2. Jag hatar mobbare. Dom har inget bra att säga och dom beter sig som dom gör för att dom ska må bättre och för att dom ska få uppmärksam från andra personer som ”ser” upp till dom!

3. Jag hatar mörker och har nästan alltid gjort. Tycker det är jobbigt att gå själv i mörker men kan klara av det om man är fler stycken tillsammans.

4. Jag hatar/ogillar fisk och skaldjur och allt som kommer från vattnet. Kan äta lax beroende på hur man gjort den och om jag dränker den i citron. Har aldrig tyckt om mat från havet.

5. Jag ogillar att inte ha ett rent rum och obäddad säng. Vill ha den där mysiga känslan i mitt rum och vill att det ska vara rent!

1:a advent

2018-12-03 18:37
Från amandza

Hej på er, sorry att jag inte bloggade igår för jag hade ganska mycket att göra och sedan på kvällen somnade jag kl 6 för hade världens huvudvärk.

Igår tvättade jag, städade mitt rum och packade lite saker jag skulle ha med till mamma. Sedan firade vi 1:a advent med lussebullar, pepparkakor, glögg och julmust. Det var supermysigt och är så taggad på julen nu.

När vi var klara så fixade jag och min bror i ordning oss sedan åkte vi hem till mamma. Det tar ca 1.5 timme att åka hem till mamma!
När vi kom hem till mamma så åt vi, men jag ät inte alls mycket då jag hade huvudvärk fortfarande. Så jag somnade direkt efter maten.

Men hade i alla fall en jättetrevlig första advent. ✨

Julhandel

2018-12-01 20:57
Från amandza

Idag träffade jag en kompis och vi drog till stan för att käka lunch och handla lite julklappar. Vi drog först till Solna centrum för att kolla lite i butiker och käka där. I Solna Handlade jag både mamma och pappas julklappar. Kommer ej nämna butikerna i fall att dom läser detta. Men hoppas i alla fall att dom blir glada över det.

Vi åt pizza till lunch och det var supergott, jag tog en banan pizza med bea sås vilken är min andra favorit när jag äter pizza.


När vi var klara drog vi till stan och kollade i butiker. Vi gick till Dollarstore's Pop-up store Christmas edition. Det var en super mysig liten butik. Där hittade jag en glasmugg med sugrör och ett supergulligt litet lock med en snögubbe på.

När vi var klara där gick vi och tog lite mysiga bilder i stan nu när dom har julpyntat. Sedan gick vi till ZARA men jag hittade inget som jag ville ha där. Till sist gick vi till H&M och där hittade jag en lite jultröja till min hund som var super söt. Den satt jättebra på honom och jag är jättenöjd över den. Sen hittade jag ett doftljus med lukten kanel som är väldigt julig. Hittade också en super mysig stickad tröja som kommer komma till bra användning nu i vinter.

Jag har haft en super mysig dag idag och hittade de mesta jag ville hitta men är såklart inte klar med julklapparna än. Ska kolla lite mera i veckan som kommer så vi får se om jag hittar något.

Jag hoppas att ni har haft en supermysig dag ni också =)

finally fridayyyy - Idol mys

2018-11-30 20:21
Från amandza

Äntligen fredag och helg. Idag har det faktiskt gått bra på jobbet, det gick ganska fort vilket var skönt då jag inte kude sova något i natt för det blåste så mycket hel natten. Det har också varit så tråkigt väder idag, regnigt hela dagen tyvärr.

Har inte så mycket planer för ikväll förutom att SJÄLVKLART kolla på idol. Brukar inte följa idol men i år gjorde jag det för att det var många bra i år. Nu är det ju också semifinal med en twist. TVÅ STYCKEN åker ut ikväll och det är bara bra kvar. Men själv hoppas jag på att Kadiatou och Sebbe går vidare. Dom har varit stora favoriter i år men även William strid som tyvärr åkte ut förra veckan.

Vem hejar ni på i idol?

Planerna för helgen är att julhandla och tvätta, kanske julpynta men självklart fira 1:a advent. Är så taggad på December månaden = Julmånaden. Hoppas faktiskt på att det kommer lite snö nu också för vill ha den där 100% julkänslan.

November är typ redan över?

2018-11-29 21:42
Från amandza

Hej på er eller god kväll kanske man ska säga. Idag har jag jobbat och som igår var jag lika trött idag. Men dagen ha flutit på och jag tyckte ändå att dagen gick ganska snabbt idag. Imorgon är det äntligen fredag och idol. Vem är taggad på idol? Veckorna bra flyger förbi och innan vi vet ordet av det så är det 2019. Tycker att detta år har gått superfort vilket inte är så kul haha Saknar gymnasiet och tog liksom studenten i år.

Tillbaka till torsdagen haha. När jag kom hem så fixade jag lite hemma och sedan satte jag mig och kollade på Riverdale. (Riverdale spoiler)

Senaste avsnittet på S3 var SÅ SJUKT. Är det någon mer som kollar på Riverdale? Vad tycker ni om serien?

Älskar säsong 3 och har hört att det är många som klagar på konceptet och vad det handlar om. Men måste nog säga att Riverdale är den BÄSTA serien efter The Vampire Diaries. Älskar att serien handlar om ett spel och hur personerna blir "spelpjäser" fast ändå inte. Kommer inte säga så mycket mer än att ni MÅSTE se denna serie den är så bra. Värt ett försök i alla fall.

Nu ska jag fixa mig och gå och sova. Är supertrött och vill ändå ha lite energi sista jobbdagen denna vecka. Ha en fin kväll

sjuk igen?

2018-11-28 20:36
Från amandza

Hej på er, hoppas att ni mår bra. Det gör jag till en viss del. Idag jobbade jag jobbade mellan 08.30-15.30. Dagen kändes ganska lång för att jag var väldigt trött idag. Börjar även känna att min hals är på väg åt fel håll. Börjar troligtvis bli sjuk igen vilket jag inte är super taggad på. Men men vad ska man göra, det börjar bli vinter och jobbar man på förskola går det olika virus överallt.

Vädret har varit på våran sida idag i alla fall. Älskar soliga vinterdagar. Många ogillar snö men jag typ gillar det. Tycker det blir så mysigt med snö och det blir så fint när det är sol på det också. Jag gillar ju snön tills våren kommer och det blir blaskigt.

Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt, kollat lite Youtube och små fixat i mitt rum. Ska börja julpynta vilket jag är super taggad på för älskar julen och december månad. Jag brukar alltid vilja julpynta i november för vill ha den där julkänslan lite innan december också.

Brukar ni julpynta i november eller december?

är du träningsinriktad ? bloggtips

2018-11-28 18:11
Från amandza

Är du träningsinriktad? Vill du ha tips och tricks på hur du kommer igång med träningen? Kost tips osv..

Då tycker jag att du ska checka in min kompis blogg som bloggar om sina tränings tips, mat tips och övningar. Bloggen är för dig som funderar att komma igång med träningen men inte riktigt haft orken att ta dig ut till gymmet. Till dig som vill äta bra men inte vet vad du ska äta. Till dig som vill veta mera om övningar.


Klicka på namnet för att komma till bloggen: Belindaz