RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 06:41:44

RMIS

rmis blog on Nouw

And so it begins..

2019-09-02 09:32
Från rmis

Och så var dagen kommen; jag skulle äntligen börja i skolan!

Jag hade en riktig helvetes-vecka innan jag började skolan. Jag ansökte om semester rätt tidigt i våras (då jag inte visste jag både skulle börja i skolan till hösten men även säga upp mig), dessa två veckor valde jag även att behålla som semester när jag fick möjligheten att jobba dessa veckor också. Jag kände att eftersom jag inte har haft ledigt på över ett år så skulle jag behöva lite ledighet så att jag skulle kunna vila upp mig. Därför tackade jag också ja till ett extrapass min sista vecka vilket resulterade i att jag jobbade hela min sista vecka. 7 dagar i rad som ansvarig. Ja, det blev rätt maffigt. Men det gick superbra, det var väldigt lugnt hela veckan och vi hann med allt som vi behövde hinna med (och som kanske inte riktigt har hunnits med nu i sommar), vi fick till och med godkänt på mitt livs sista GV (ni som vet, ni vet) vilket var en enorm lättad för mig personligen då det skulle vara "mitt fel" ifall vi åkte på den (min sista havi var katastrofal...).

I och med den här veckan så hann jag inte riktigt bli så nervös som jag trodde att jag skulle bli. Kvällen innan kände jag mest ett pirr i magen som sa "NU KÖR VI!" vilket är väldigt ovanligt för en så orolig tjej som jag faktiskt är. Men allt har gått jättebra den här första veckan!
Vi har påbörjat 3 kurser; informationshantering, anatomi sjukdomslära & behandlingsformer, medicinsk terminologi. Lärarna hittills tycker jag hemskt mycket om, dom är väldigt pedagogiska och utgår inte ifrån att alla har tidigare erfarenhet av vården (vilket jag inte har). Jag inser att det kommer blir tufft, det är mycket tragglande och mycket nya ord som ska in i mitt lilla huvud (enchephalon, medulla oblongata, corpus, cerebrum...) men jag ser verkligen fram emot det. Vi började med latin i fredags vilket är fantastiskt roligt, jag är ju en språk-tjej trots allt.

Så nu ska jag försöka få in lite rutiner; gå upp klockan 8 varje morgon (från 9 i nuläget), äta frukost (har börjat äta havregrynsgröt vilket är fantastiskt gott), förbereda lättare lunch med en frukt att ta med osv.

August 17th - Back to reality

2019-08-17 11:18
Från rmis

Då ska vi se! Första inlägget på God knows how long. Men så är det ju (och sån är jag..) man tröttnar och sen hittar man förhoppningsvis tillbaka till det man faktiskt tycker är roligt. Jag är ju en författare in disguise, jag älskar att skriva och har alltid gjort det, jag har precis börjat ta upp mitt dagboksskrivande igen och min Bullet journal lever vidare trots att det är över ett år sedan jag startade.

Vad har hänt sen juni 2015? (Det är nästan för sad för att skriva ut... Tydligen har jag kikat in och sammanfattat åren som har gått för mig själv, det var ju i och för sig rätt trevligt.) Jo, det som har hänt är att min lillasyster har tagit studenten... för 4 år sen. Jag har slutat på Hamnbryggan, restaurangen jag jobbat på... för 2 år sen. Jag har jobbat på Espresso house nu ett tag... där jag började i april 2017. Men sen dess har det faktiskt stått ganska still i mitt liv... framtills för 2 månader sen.

Den 28 juni fick jag äntligen mitt antagningsbesked: jag kom in!!! Medicinsk sekreterare ska jag läsa till nere på Campus här i Varberg. En tvåårig utbildning vilket känns lagom och det är väldigt skönt att jag är kvar i min älskade hemstad. Detta har dock resulterat i att jag tog beslutet att säga upp mig på Espresso house. Jag har verkligen älskat (och ibland hatat) mitt jobb! Jag har haft dom mest fantastiska kollegorna man kan ha, hade det bara varit pågrund av dem så hade jag stannat kvar livet ut. Jag har dock jobbat inom restaurang i 5 år vilket jag har trivts med, men nu i våras kom jag fram till en punkt där jag tappade det helt. Jag mådde dåligt när jag skulle gå till jobbet, jag kunde gråta kvällen innan för att jag visste att vi var underbemannade och att jag var ansvarig för en lördag där vi hade som mål att sälja för 45 000kr. Don't get me wrong, sådana lördagar när man har höga mål är ju dom absolut roligaste att jobba på men det var min inställning och mitt psyke som inte riktigt hängde med.

Så nu har jag alltså tagit två major life changing decisions; säga upp mig & börja plugga. WOW, this is so not me! Jag hatar förändring och älskar att känna mig bekväm och kunna allt, men det är fan dags nu asså.2018's pictures

2019-08-17 10:49
Från rmis
A LA-visit
24-årsmiddag
BOSSE, TANT ÄLSKAR DIG
LÄJETGAUET
HARD WORKING 
It's the most wonderful time of the year

Mitt 2017 i bilder

2018-01-10 17:37
Från rmis

Val Thorens 2015

2015-09-03 12:42
Från rmis

Jag åkte tillsammans med min vän My ner till Val Thorens i franska alperna den 27 februari-14 mars så vi var borta i 15 dagar.

Vägen dit var lite bumpy kan man säga, just det dagen då vi skulle upp i bergen hade en stor jävla sten ramlat ner på vägen och blockerade nu den enda vägen upp till dalen.. Jätteroligt tyckte vi inte riktigt, särskilt inte när chauffören och hans liftare knappt pratade engelska och satt och diskuterade allt på franska. Det enda jag förstod var när han kallade någon för hora, oklart vem dock..
Så en bussresa som skulle ta ungefär 2,5 timmar tog nu 7 istället och vi har nog aldrig varit så irriterade men främst hungriga! Så vid 12 kom vi inte till våra kompisars lägenhet och vi däckade ganska fort.

Resten av resan var faktiskt hemskt bra! Jag lärde mig att åka skidor, inte så jättebra kanske men jag kan svänga och stanna och det känns som bland det viktigaste att kunna. Det var faktiskt ganska roligt, bortsett att jag med mina ganska dåliga hälsenor fick väldigt ont i dom ganska så snabbt, så ont att jag haltade någon dag efteråt (jag tyckte inte det räckte med en skadad på kryckor i huset nämligen..)

Vi var även ute och skakade våra lurviga både en och två gånger. Roligast var dock sista kvällen när jag och My satte våra planer i rullning då vi körde en shott-runda på alla ställen. Det blev ganska sent men jag har nog aldrig varit så nöjd att lägga mig i en varm famn som den kvällen.

Val Thorens var sagolikt vackert! Kan vara den vackraste platsen jag har varit på, Thailands tränder och Alpernas toppar asså!

Sammanfattningsvis så var denna resan en utav dom bästa jag har gjort. Jag fick umgås med en kär vän som jag saknat något otroligt mycket, jag kom My väldigt nära and we are still going strong, jag hade två extremt roliga veckor och tillsist fick jag även bockat av ett livsmål av mina; åka skidor.

I could be another fool or an exception to the rule

2015-06-01 11:22
Från rmis

Idag är det måndag och en ny vecka, en vecka som avslutas med studentfirande för min lilla lillasyster. Det ska bli jättekul men jag har även lite ångest, lite åldersnoja och en jobbig känsla av att detta vill jag göra om.. men det kommer jag aldrig få! Jag hade inte den bästa balen eller studentdagen men vad gör det egentligen, napa var nice och jag var med mina bästa vänner i hela världen under hela året och det räcker egentligen när jag tänker efter. Och även fast vissa människor är så dumma så att jag skulle kunna spricka så hoppas jag verkligen att min syster får en minst lika bra studentdag som jag hade ❤

Jag har jobbat hela helgen i princip. Lör 19-02 och sön 12-18 så superpigg har jag inte varit. Men roligt är det och det är ju kul! Idag har jag dock en riktigt jävla sjuk huvudvärk som jag försöker bota med lite treo (jag är lite halvt beroende av treo, men så länge jag inte får näsblod och blir svimfärdig så tänker jag att det är lugnt! Bra att ha en referens från verkligheten liksom) och funderar även på att lyxa till det med lite sushi till lunch, lite lyx får man väl ändå unna sig ibland. Resten av veckan ska jag förbereda min del inför studenten och antagligen jobba, hoppas på att hinna med en utgång också.. På torsdag ska jag äta middag med dom bästa tjejerna i världen och även börja planera lite inför min midsommarlunch.

​Såhär fint kan det vara utanför mitt jobb en kväll, inte helt fel att komma ut till detta

Waiting for the sun

2015-05-29 16:58
Från rmis

Att det ska krävas så hemskt mycket tid ibland för att man ska få tummen ur och skriva ett jävla inlägg! Men nu har det äntligen hänt.. Jag saknar att skriva, även om jag inte har något spännande att skriva om så borde det ju inte stoppa mig. Jag får helt enkelt skriva om mitt ointressanta liv som jag gärna vill minnas med ett leende in the end.. Vad morbidt det blev.

Det som har hänt sen den 30e oktober är antagligen ganska mycket.. Men det är inte mycket av det hela jag kommer ihåg egentligen. Det har varit jul, nyår (världens bästa nyårsafton för övrigt), jag har fyllt 21, jag har varit i Frankrike, jag har firat påsk och valborg samt ett antal födelsedagar. Jag har också fått ett nytt jobb, som servitris på en restaurang i Varberg så nu jobbar jag i princip bara kvällar (men för en nattuggla som mig så passar det ganska bra). Får la bli ett antal inlägg om allting, eller inte, det märker vi la.

Denna dagen, fredagen den 29e maj, började med en frukost på Mignon tillsammans med Emelie. Vi tittade runt lite på stan, solade och åkte sedan hem till henne för att göra den sista av våra likörer. Nu är det inte så att vi bränner eget, vi blandar vodka med citron och blåbär och kryddor tills det blir gott helt enkelt. Nu hittar jag inte på något speciellt alls, har mest lite ångest över att jag ska jobba så jobbiga pass denna helgen (aka Summerburst-helgen). Men jag får se det från den ljusa sidan; det är OB.. Haha, mest ett skämt egentligen. Men om exakt en vecka är det student och om exakt tre veckor är det midsommar så det finns ju saker att se fram emot iaf. En annan liten rolig grej är att idag är det precis på pricken två år sedan jag fick mitt körkort, grattis på mig förresten liksom. Och snart två år sedan jag tog studenten.. Jag ska nog ha på mig min studentmössa hela studentdagen, som en protest mot min studenttid, kunde vara roligare men också mycket sämre!

When I met you in the summer...

2014-10-30 14:41
Från rmis

Jag gick igenom massa bilder på telefonen och tänkte nu dela med mig av ett par bilder från sommaren, från maj-augusti, några av dom härligaste månaderna!

Ta mig where the lions sleeps tonight

2014-10-28 14:03
Från rmis

Igår fick jag ett argt sms från min kära vän Fanny där det stod, och jag citerar ordagrant; Börja blogga igen då jävla skithög!! Så detta kändes som en bra dag att ta upp bloggeriet igen.

Såg att jag inte har bloggat sen 13 augusti vilket är riktigt jävla pissdåligt men vad ska man göra? Sen dess har det inte hänt något extremt intressant men några nämnvärda saker iaf. Eftersom min dator för tillfället är paj och inlämnad på service så skriver jag från en platta, därför väljer jag att fylla detta inlägget med bilder som majoritet! 

Vi firade fina Jeannas 20-årsdag med middag, förfest och sedan utgång... någonstans? Kommer på riktigt inte ihåg vart vi var, tror det var Sociten dock! 

Fanny anordnade kräftskiva i vårt garage. Vi hade sjukt kul, kanske lite för roligt märkte jag dagen efter men det var det faktiskt värt! Min pappa och Fannys pappa hjälpte oss med att sätta upp pressening som ni ser på bilden.. Min pappa är 1.90 lång och väger 90 kg, Stig är med andra ord stark...

Jag och min lillasyster var i LONDOOON! Vi hade tre sjukt bra dagar med shopping, shopping och lite mer shopping. Massa mat, många promenader resulterade i två ganska trötta tjejer på kvällarna så vi somnade tidigt båda kvällarna... Men båda två var väldigt nöjda med resan och detta kommer vi göra om! 


Jag och Emelie var på ytterligare en kräftskiva hemma hos Emelie som hennes syster Amanda höll i, en trevlig kväll med en god bit lax för min del! Det blev lite hon och jag mot 15 andra sammansvetsade men vi klarade oss finfint!


Vi har också firat Emelies 20-årsdag vilket resulterade i en superbra kväll! God mat, ett par underbara tjejer och lite dricka gjorde kvällen till en riktigt bra kväll. Vi avslutade sedan kvällen på gamla hederligs Oscars!

För två veckor sedan åkte ett par partysugna vänner toll Borås för att fira fina Alex på hennes 20-årsdag. Middag med hennes släkt och vänner, sen drog vi in till Borås och till något ställe (jag har varit på Borås djurpark, jag kan inte Borås!) där vi hade väldigt kul! Vi sov sen hemma hos Alex, bakishäng väntade på söndagen innan bilen rullade hem mot Varberg igen. En sjukt värd helg med andra ord!

I fredags var jag modell för Jenny, hon går stylist på gymnasiet och jag förvandlades till en leopard, raaawwr! Hehe...

Jag vet att jag suger på att ta bilder.. Ska verkligen försöka bli bättre på detta! Det är ju så sjukt kul att ha bilder att titta tillbaka på så ska skärpa mig, sen ska jag också försöka att blogga mer men det vet vi vid detta lagret att detta inte är något att lita ;) 

Varje gång som jag super mig full så har jag trott att jag äger världen

2014-08-13 11:58
Från rmis

Nu när jag är lite halvt arbetslös så kanske jag kommer blogga en aning mer än vanligt, kan dock inte lova något...

Jag har alltså inget schema just nu så jag går mest hemma (läs; ligger i soffan och dricker så mycket te att jag glömmer av att äta..) men det finns några ljusglimtar här och var ändå. Dom två kommande lördagarna är redan inplanerade med festligheter så det ser jag väldigt mycket fram emot. Det roligaste jag har planerat in är ändå min London-resa med min lillasyster, om 13 dagar åker vi! Det ska bli helt fantastiskt roligt! Jag behöver komma bort lite, slippa vardagen och bara umgås med min syster över ett antal ice-coffee´s och massa kläder.
Så något speciellt har inte hänt direkt, inte tagit många roliga bilder heller men här kommer ett par stycken iaf!

Utgång blev det i fredags, trots ett antal incidenter (en ganska stor incident egentligen) så hade jag en bra kväll!

LONDONBABY!

Såhär fina kan man vara!