RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 17:02:46

Livetspinne blog

Livetspinne blog on Nouw

Godmorgon så här i nyårstider!

2018-12-30 09:48
Från Livetspinne

Idag är det dag före dagen D! Och då menar jag inte bara nyårsafton! Nä för imorgon åker jag ut till Arlanda och hälsar min man välkommen till ett kallt men nyårsaktigt Sverige!
Det är jättepirrigt och ska bli så fantastiskt! För oss båda!
Jag har förberett med nyårsmat! Hos oss blir det fisk i ugn med saffran och efterrätt med rabarberpaj och glass. Till det blir det alkoholfritt så det blir ett lugnt firande då Lie säkert är trött efter flighten som påbörjas ikväll.
Vi ska njuta av alla fyrverkerier och bara känna att vi är tillsammans här i Sverige! Äntligen efter 19 månaders väntan!
Idag ska jag trots allt försöka fokusera på jobb! Det blir svårt men ska nog gå bra!
Så till er alla ett Gott Nytt År och god början på det nya året!

Julledighet!

2018-12-20 07:04
Från Livetspinne

Nu går jag på julledighet! Inte jättelänge men ändå skönt! Mellan den 20-25 är jag ledig! Så på lördag åker jag till Cypern på en kortis! Lite sol och lite mer värme än vad vi har här i det kalla och bu slaskiga Sverige! Resten av min familj och dotterns killes familj åkte i tisdags. De verkar ha det skönt!
Dessutom har jag ju fått tidernas julklapp! Min man kommer till Sverige på ett två års uppehållstillstånd! Så det blir väl inte jättemycket resa nästa år då vi måste fixa en massa saker till honom när han kommer hit!
Egentligen skulle jag ha åkt till Gambia den 1 februari men det är avbokat då han kommer hit istället! Även Mexico är avbokat 1 mars. Istället åker vi på en längre semester till Gambia i november/december nästa år. Det blir nog även en tripp till Cypern. I övrigt blir det nog lite sightseeing här i Sverige med honom.
Nordiska museet blir det för att resa igenom lite svenska traditioner för att lotsa honom lite i Sveriges firanden.
Vi är så glada! Tänk att vi ska få leva ihop nu som man och hustru på ett normalt sätt istället för på avstånd! Känns nästan ofattbart! Det pirrar i hela kroppen av glädje när jag tänker på det!
Visserligen blir det nog inte till nyår han kommer utan kanske i mitten av januari istället men det spelar ingen roll då vi vet att han äntligen får komma hit!
Det jag kommer sakna är min gambiska familj men jag får träffa dem senare och ha kontakt via whatsapp istället! Det funkar det med!
Så jag önskar er alla en fröjdefull och lugn, skön jul och ett Gott nytt År! Må det nya året bringa er alla lycka och att ni får uppleva alla de mål ni förutsatt er för år 2019!
Hälsningar från herr och fru Baldeh!

Kärleksmums att festa på!

2018-12-12 16:26
Från Livetspinne

Det här är min kärleksfest att fira med att min man får komma till Sverige ! Kärleksmums att mumsa i sig!

Jag har fått min julklapp redan!

2018-12-12 08:35
Från Livetspinne

Hej på er igen! Jättelänge sedan jag var här och uppdaterade ju! Men alltså, varit på bio och sett ”A star is born” som inte levde upp till sitt rykte tycker jag! Dock är Brad Cooper så j-a snygg så jag tycker det var värt det ändå! Bra musik också men tunn story dock.
Hursomhelst så har jag annars mest bara jobbat!
Men nu till min julklapp!
Efter 19 månaders väntan så har min man fått ja på sitt uppehållstillstånd!!! Yippie!!! Det betyder allt för oss! Nu har vi bokat biljetter så att han är här till nyårsafton om allt funkar med hans tillståndskort! Vi är överlyckliga! När jag ringde migrationsverket och han sa att beslutet var ”Positivt” så var jag tvungen att fråga ” betyder det ja?!” Fast jag hörde vad han sa redan från början! Haha det är helt crazy! Som vi har väntat och fixat med papper och kontakter med migrationsverket!
Sedan meddelade jag Lie att det var positivt! Och hans glädjetjut!!! Fantastiskt att höra!!!
Så nu finns det ingen julklapp som kan slå detta!! Då vi är på Cypern hela familjen tillsammans med dotterns pojkväns familj så känns livet fulländat! En fantastisk känsla!
Så nu önskar jag er allihop en fröjdefull jul även för er! Passar på att önska Gott nytt år på en gång!
Ha det gott så hörs vi!

Peace, love and understanding!

2018-11-16 05:33
Från Livetspinne

Jag har ju tidigare berättat att vi söker uppehållstillstånd för min man från Gambia.
Nu har jag haft en intervju med migrationsverket där de ska utvärdera vår relation. Men oj vilka dumma frågor! De frågar mig t ex om min mans tidigare relation, mamman till hans barn! Hur många gånger/vecka han träffar sin dotter! Jag bara undrar, vad har det med hans möjligheter att få komma och bo i Sverige?! Jag måste skicka in kontoutdrag, kopior på hyresavi, bostadslån! Det är sådant jag skickat in tre gånger nu! Så ineffektiv handläggning! Vi har väntat i 1 1/2 år nu! Och jag har vänner som efter avslag har överklagat och fått rätt! Så det verkar ju som att handläggarna är väldigt okompetenta och gör fel eftersom att man ofta får rätt när man överklagar till migrationsdomstolen! Jag har två vänner som har hela långa processen framför sig! Jag avundas dem inte! Men jag hoppas verkligen det går bra! Det är ju vårat liv och framtid det handlar om! Och sådan byråkrati för det! Tänk dig att du inte får resa ut ifrån ditt land utan denna utredning! Som en fånge i sitt eget land! Det är ju fruktansvärt egentligen! Hjälp mig hålla tummarna för att beslutet blir positivt! Peace, love and understanding!

Dagarna rullar på

2018-11-12 07:16
Från Livetspinne

Nu var det några dagar sedan! Hur har ni det alla? Bra hoppas jag!
När man jobbar så blir det inte så mycket mer än det! Men jag har ivarjefall fått tid för intervju till migrationsverket så lite händer det ivarjefall! Imorgon kl 12 är det dags för en timmes telefonintervju! Därefter bör det inte ta så lång tid till beslut! Håll tummarna för oss!
Eventuellt så får jag möjligheten till att åka ner och jobba på vårat nya hotell i Gambia! Det kan bli en kortare tid men även lite längre! Vi får se veckorna framöver vad som händer! Så nu förnyar jag mitt pass för att vara förberedd. Annars så hoppas vi på att Lie får sitt tillstånd och kan komma hit! Längtans dagar framöver! Det händer grejer! Livet är gott! Morsning!

Saffransbullar

2018-11-08 07:25
Från Livetspinne

Igår blev en riktig mysdag!
Efter att pysslat om mig själv lite så fick jag återbud på ett möte jag skulle ha haft. Då hade jag hela dagen fri!
Då bestämde jag och min dotter att vi skulle baka lussebullar! Sagt och gjort! Åkte och handla ingredienser och sedan bakade vi och tog ett glas rött!
Härlig dag helt enkelt!

Cypern över jul

2018-11-07 08:22
Från Livetspinne

Nu har vi alla, både min familj och min dotters killes familj bokat Cypern över jul! Ska bli så kul! Vi blir9 personer som kommer att fira tillsammans! Skönt med lite ytterligare värme i decemberdret! Det är min dotters killes, Patrik, som har en jättefin lägenhet i Limassol. Det första gänget åker den 18:e och jag och Conrad åker den 22:a. Jag vann ju två semesterdagar, kanske tre om jag har tur, i en tävling vi hade på jobbet så det var ju bra då alla mina semesterdagar är slut efter allt resande.
I övrigt så väntar jag nu på intervju med migrationsverket för att få min man till Sverige från Gambia. Han ska inte flytta hit utan endast komma hit och träffa min familj och se hur vi har det här och lära sig svenska. Tanken är ju att vi ska bo i Gambia halva året och resterande i Gambia.
Idag ska jag också träffa min huvudman för första uppdraget som god man. Så livet är händelserikt! Mycket att vänta på och se framemot! Vad händer för dig? Lämna gärna kommentarer här nedan, jag är nyfiken! Berätta!

Vårt bygge av hus i Gambia går framåt! Lie fixar allt! Han är så duktig!

Det man inte har i huvudet...

2018-11-06 15:58
Från Livetspinne

Haha! Min dotter är så glömsk! Hon är som en vimsig professor!
Idag när vi var och shoppa på lite olika butiker så bad jag min dotter att bära matkassen medan jag provade kläder...hon gick och kollade lite själv under tiden...det resulterade i att när jag kom hem så fanns det ingen mat att laga! Kassen står kvar på någon av butikerna! Haha! Det man inte har i huvudet får man ha i benen! Hon fick handla nytt för hon orkade inte gå runt på alla butiker vi varit på! Sagt och gjort så fick det bli! Hon hade bilen och var på väg till sin kille så hon var värre än kapten Haddock! Bomber och granater!
Idag har jag ju en 5:2 dag så det blir wokade shitakinudlar med grönsaker till sen lunch. 100 kalorier! Då har jag ätit 320 kalorier idag eftersom jag åt havregrynsgröt till frukost. Då blir det lite över så att jag kan äta lite ikväll också! Har på en vecka gått ner 1 helt kilo! Verkar funka! Känner mig pigg och fräsch! Imorgon får jag äta som vanligt igen! Så enkelt! Testa själv!

Söndagmorgon

2018-11-04 06:52
Från Livetspinne

Oj, nu var det några dagar sedan! Godmorgon på er!
Jag har en jobbarhelg den här helgen. Har fördelen att kunna jobba hemifrån. Det är jätteskönt att slippa köra bil tidigt på morgonen och åka hemifrån tidigt. Nu kan jag ta det lugnt och slappa och dessutom när jag slutar så är det bara att stänga av datorn och voilà så är jag hemma!
Eftersom jag jobbat så har jag inte kunnat gå till kyrkogården och sätta ljus hos Hasse och min pappa. Istället åkte min dotter och gjorde det, så det känns bra! I övrigt har det varit en lugn halloween med några små spöken som knackat på dörren ”trick or treat”!