RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 18:21:10

Sarak83 blog

Sarak83 blog on Nouw

Hjälp!

2019-07-30 13:58
Från Sarak83
Nu var det längesen vi såg kära läsare

Tror knappt jag har några läsare kvar men om du nu skulle dyka upp här så blir jag glad om du läser


Vet knappt vart som skrevs sist men vad har hänt sen sist?

Vi har fått en lillebror och vi flyttade in till stan. Noelle går på en förskola som ligger bara några minuter bort och lillebror som har hunnit bli 17mån.


GRAVID!

2017-10-23 09:41
Från Sarak83

Var över 1år sen jag skrev men förhoppningsvis är jag tillbaka nu när det har blivit förändringar i livet

För i februari blir vi fler i familjen.

Tänka sig att all stress som var i kroppen som gjorde att vi månad efter månad funderade varför blir vi inte gravida försvann direkt när maken sa ska vi flytta närmare stan? Jag: Ja!

Extrem tung sten gled sakta ner från axlarna så det var svårt att ta in samtidigt man var överlycklig för de som förhoppningsvis skulle ske.

Nu bor vi närmare stan med renoverad bostad (inte köket och badrummet ännu) och även närmare till förskolan som är bara några minuter bort.

Och 2018 kommer en liten knodd till oss som gör vår familj ännu mer hel.


Skryta om barnet

2016-08-28 23:07
Från Sarak83

Det här lilla barnet är så lättlärd och envis. Hon kan så mycket mer än man tror och bara från ingenstans så visar hon nya saker och man hinner knappt ta in det själv och hon bara kan det som det vore en dans.

Här har ni en stolt mamma som bara älskar den här lilla krabaten.

Om att få skryta lite...

så var vi på BVC här om dagen och då frågade sköterskan om hon det här (klappa händerna) ja det tycker jag väll och sen så sitter vi och små pratar om hur dagarna ser ut för oss och från ingenstans så gör hon nåt och man får höra att det är överkurs

Eh okej tyckte jag och verkade inte ett dugg förvånad och berättade mer vad hon kan göra och gör utan att vi har visat henne och förstått att hon har sett oss göra det nångång och helt plötsligt så gör hon samma sak.

Hennes grejer som tydligen är överkurs

Kamma och borsta håret på mormor

Ta en penna och letar papper (tidningar eller vad som helst) och börjar rita på pappret

Bygga klossar (staplar och även stoppar i saker i rätt storlek i lådan)

Sånt ska hon förstå senare fick jag höra, runt 1.5 - 2 år nämligen 

Ja, ni förstår nu hur stolt man är som förälder

Så jag tycker att det är okej att få skryta lite så länge det inte påverkar nån annan illa.

Heja våra underbara kloka barn som verkligen har gjort en mening med livet. 

Heller hur?

Vad gör era söta barn på dagarna som förvånar er? nåt ni vill dela med er? 

Kluven

2016-08-09 09:26
Från Sarak83

Noelles första födelsedag närmar sig och jag tycker att första födelsedagen är jätte viktig. Jag kommer självklart tycka alla hennes födelsedagar är viktiga men första är lite speciellt

hon kanske inte förstår de än men för oss är det en stor grej, hon kommer säkert vilja veta sen och vilja se kort på sina första, andra och tredje födelsedag.

Hur ska vi fira denna stora viktiga dag? Stor eller litet kalas? Många tankar i mitt huvud just nu. Stort vill jag ha helst men tyvärr så tror jag inte några av gästerna åker upp till Gävle 2 gånger under samma månad. Det är nämligen ett bröllop planerad samma månad och några av gäster tror jag inte dom kommer kunna delta på hennes födelsedag kalas. Men ska fråga först innan vi drar slutsatsen att dom inte kommer.

Jag kommer även att lägga ut lite blandat av vad vi önskar henne i ett annat inlägg

Nu ska jag krypa under täcket och mysa men min tös innan hon vaknar

Sista juni

2016-06-30 15:05
Från Sarak83

Imorgon kommer nya sängen, som egentligen kunde ha blivit leverat i måndags men vi var lite upptagna då men nu så imorgon klockan 13 så blir den leverat till dörren

Som jag ska njuta av en skön sömn i den då min nedre del av ryggen gett upp då Noelle hoppade på ryggen tidigare idag, men vad gör de när man har nåt att se framemot

Dock har inte benen och sänggaveln kommit, får vänta nån vecka till men som jag berättade tidigare så blir en sänggavel av skinn och även vita trekant formade sängben Se bild på sänggavelni tyg

Vad tycker ni? Tror ni att det funkar ihop? Färgen på sängen är sand (beige/ljusgrå) 

Skapa ett hem

2016-06-20 09:06
Från Sarak83

Mitt i ett stort kaos.

Renovera ett sovrum, barnrum och bygga förråd

ja, ni märker mycket på gång.

Mitt upp i allt har vi beställt en king size bed. 210cm

Men det är akut nu med en ny säng. Den sängen vi har nu har jag haft i 10år så den har gjort sitt nu. Funkar säkert bra för nån annans rygg men min rygg orkar inte längre... Den här gången sa jag ingen Ikea säng, ska det bli en ny så ska det bli en med bra kvalité, hade en super skön säng i mina unga dar från möbelhuset som låg på söder men finns inte längre kvar. Dom hade jätte bra sängar och unika möbler. Nu köpte vi sängen från Sängjätten 210 SAND, vet inte mycket om dom men jag hoppas att dom har bästa sängarna i stan. Var inne på tempur först men 55000kr känns lite saftigt. Även om jag inte är 100% snål alltid är de lite väl

Blev även annan sänggavel, vit läder då det blir lättare att vårda från lindholmsmöbler


Pigg tjej

2016-04-26 05:09
Från Sarak83

Lill skruttan tyckte att det var dags att göra morgon kl halv 4. Först höll hon på böka i sängen kl 2 inatt men somnade om sen tyckte hon att det var kul att slå pappa på ryggen (klappa) runt 4 och pratade hela tiden. Så jag satte oss upp och knäppte på tvn för jag misstänkte att hon inte somnar om. Vi kikade på lite tecknad fast jag är helt anti mot att få henne att kolla tv men som tur så tyckte hon hon det var roligare att leka med sin filt och gose. Gav upp vid halv 5 och gjorde en flaska. Nu sover hon skönt och jag kan inte somna om. Ska upp för åka till föräldrarna för rörmokaren kommer så jag kan öppna åt han. Dom ska rusta badrummet så maken ska hjälpa dom sen kommer en plattsättare för göra resten av jobbet. Vill också göra om badrummet hemma men vi ska snart flytta (om några år) så är det ingen idé att lägga mycket energi på det här huset. 

Som jag längtar att komma från de här huset. Vi hoppas på hitta nåt som passar oss bättre.

Nu ska jag blunda 5min sen kliva upp... Zzzz 

Farligt att vara mammaledig

2016-04-21 09:33
Från Sarak83

Är det nåt jag är beroende av just nu så är det nätshopping. Helt fast

Dessutom så fattar jag inte att jag ens får tid till det. Men tidigmorgon, sent på kvällen blir det mycket klickande. Där i mellan ser jag till att ladda paddan så jag inte får slut på batteriet haha.

Har blivit så osjälvisk sen lilla N kom till världen. Dom första 6 månaderna kollade jag knappt på nåt till mig själv men börjat släppa lite av de nu. Unnar fortfarande N med saker men kollar även åt oss som familj. Mina föräldrar tjatar varje dag på att när man får barn så ska barnet alltid gå först och det håller jag med mer än 100% så har det känts.

Dom menar inte att jag inte sköter mig mer överlag att man ska göra så. Typiskt persiska föräldrar.

Jag matar hellre min dotterns mage än min egen och gör allt för att mitt barn ska ha det bra.

Igår så unnade vi oss nytt matbord med sköna stolar.

Vi unnade oss lite annat också förra veckan haha

Bänk

2016-04-18 09:25
Från Sarak83

bänk som ska till sovrummet.

Igår såg vi den här fina bänken men efter många nej och ???-tecken så bestämde vi oss att inte köpa den just nu men ångrade oss nästan direkt och åkte tillbaka för köpa den men det tråkiga var ju att vi fick åka hem istället. Men ringde och la undan den till oss och förhoppningsvis blir det hämta den i veckan.

Sån otur vi hade men tur att den är undantag nu 

Soffbord

2016-04-17 08:25
Från Sarak83

Oj oj vad länge vi har sökt och letat, men nu tror jag att jag har bestämt mig. Det blir ett nytt bord idag. En sista koll igen så får den följa med hem.

Viktigaste för mig är det praktiska, att det finns underhylla. Förvaring är så viktigt när man bor såhär. Även komma åt att kunna städa under.

Blir bild nr 2 som eventuellt följer med hem idag