RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:12:18

Varpen1

Varpen1 blog on Nouw

möblering

2018-12-05 15:34
Från Varpen1

Innan vi drog hem i söndags tejpade vi upp placering av köksö och matbordet vi köpte på black friday utan att ha mätt upp det.... Som tur var blev det superbra!! :)

Isolering

2018-12-02 16:40
Från Varpen1

I helgen har vi börjat isolera. Det är fortfarande en del el som ska dras innan vi kan isolera klart allt men det är ett jobb som går undan i alla fall. Och sen är det äntligen dags för OSB och gips. Det ska bli så härligt att få upp väggar!! :)

Köksluckor

2018-11-28 14:39
Från Varpen1

Idag kom köksluckorna som vi beställt från Järfälla Kök. Drömmen hade ju varit att få sätta upp allt direkt. Men för det första har vi inte fått köksstommarna och för det andra är inte ytskikten i utbyggnaden klara. Så jag får snällt vänta. MEN de blev så fina. Finare än jag vågade hoppas på och nu längtar jag ihjäl mig tills det är dags att montera!

Snickarna helt klara

2018-11-28 13:26
Från Varpen1

Idag satte snickarna sista brädorna i anslutningen till befintliga huset och därmed är utbyggnaden helt klar utvändigt.

Källaren

2018-11-25 19:42
Från Varpen1

Eftersom gubben som bodde här innan var målare (och hans far innan dess..) var källaren full av målarburkar, gamla rostiga penslar och annan skit. Vi har inte känt att det varit läge att ta tag i röran i källaren eftersom det finns så mycket annat att göra i huset. Men nu fick jag nog. Det är ju också onödigt att köpa på oss en massa prylar som vi kanske har i källaren men som vi inte vet om. Så jag tog tag i källaren. Rensade ut massor av färgburkar och gjorde en målarhörna och en verktygshörna istället för två röror. :)

FÖRE
EFTER

När jag ändå var igång tömde jag det lilla utrymmet under det lilla konstiga rummet. Som nu blev en liten matkällare. Än så länge endast till tomma saftflaskor och syltburkar.

Öppningen ut till nya delen

2018-11-25 17:41
Från Varpen1

​I helgen har vi slängt ut den gamla altandörren och breddat dörröppningen ut till den nya delen och det blev så bra! Det känns inte längre som en gammal och en ny del utan ett hus som hör ihop. Ljuset som släpps in gör en sån stor skillnad. (de få timmarna det är ljust!) Nu väntar vi på muraren som ska snygga till den nedre delen av öppningen och putsa väggen.

Byggmästarblandning

2018-11-15 10:20
Från Varpen1

Denna veckan har jag börjat tömma ut byggmästarblandningen i gamla köket och blivande badrummet. Det är så tungt och dammigt. Men som tur är, är det inte så djupt. Badrumskommoden beställdes förra veckan och idag har vi bestämt oss för kran och dusch.

Redskapsbod

2018-11-15 10:14
Från Varpen1

Den här fula lilla historien hade vi tänkt riva. Den syntes inte bakom den stora busken som vi tog bort för några veckor sedan. Det fula planket gjorde den om möjligt ännu fulare, men nu när vi fixade i trädgården passade vi på att riva det. Till våren är tanken att måla det svart så att det passar utbyggnaden bättre och så ska murgrönan få täcka det så mycket det bara går.

KLART

2018-11-15 10:06
Från Varpen1

Fönstersmygarna är klara, ytterbelysningen är uppe och inkopplad, trädgården är grovplanerad. En del återstår (Måla fasaden, fixa uteplatser och plåtar mot det befintliga huset ska upp) men annars är utbyggnaden klar utvändigt! Vi är så nöjda med allt. Fönster och fönsterpartier är verkligen över förväntan! Så maffiga!!! Fasaden behöver verkligen fler lager färg, men det får vänta till i vår. Längtar också att få ordning i trädgården på riktigt, men nu fokuserar vi på insidan ett tag!

kataloger

2018-11-14 16:43
Från Varpen1

När vi köpte huset fick vi hem en blankett man fick fylla i vad man ville ha information om. Vi kryssade i allt vi kunde tänka oss och blev bombaderade med kataloger och broschyrer. Nu när vi bestämt både kök och badrum och att vi inte ska ha kakelugn, vedklyv eller pool var det dags att sortera ut lite... Det blev ganska mycket som skulle återvinnas.