RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-05-09 02:55:08

nwt - Sunne

Sunne på nwt.se - fryksdalsbygden.se med de senaste nyheterna och reportagen från Sunne

Juvelen flyttar in i central butikslokal

I början av nästa år flyttar second hand-butiken Juvelen in i centrum. Närmare bestämt till Kvarngatan 7.– Vi har länge velat ha en centralt placerad butikslokal. Dessutom vill vi vara i markplan, och det får vi nu, berättar Eva Törling och Ann-Katrin Fryklund.

Sunne Basket vann stort

Det blev seger med 59–39 för Sunne Basket när Örebro gästade Sparbankshallen under söndagen.– Spelmässigt är jag inte helt nöjd men vi vann matchen i alla fall, säger tränaren Mikael Myrén.

Vill även bygga tre flyglar

Helena och Urban Ullenius vill bygga ny huvudbyggnad på Lerbrobacken. De vill dessutom bygga tre flyglar, vilket kräver en ändring i detaljplanen. Ärendet har varit uppe hos allmänna utskottet, och de säger ja till en detaljplaneändring.

Utvisningar sänkte SIK

Sunne IK var på väg mot säsongens första poäng under söndagens hemmamatch mot HC Flyers, men med en minut kvar av den tredje perioden avgjorde bortalaget.– Vi gjorde en bra match förutom att vi drog på oss alldeles för mycket utvisningar, säger tränaren Henrik Andersson.

C och S ska styra Sunne

Gunilla Ingemyr (C) och Tobias Eriksson (S) kommer båda att bli kommunalråd

Blandskog bjöd in till föreställning

Göran Samuelsson och Håkan Jäder uppträdde inför en fullsatt publik

Urladdning från IFK Sunne – vann med 7–1

Nästan allt gick in för IFK Sunne som krossade Arboga Södra med 7–1 i den första kvalmatchen till division 3. Nu har man skaffat sig bra förutsättningar inför de två återstående matcherna.– En fruktansvärt bra laginsats, säger tränaren Stefan ”Såta” Johansson.

Sunne vann trots slarv

Sunne IBK följde upp segern i bortapremiären mot Åmål med 7–4 (2–1, 3–0, 2–3) mot Hultsberg/Björkås IBF U hemma i Sparbankshallen.– Vi gör en bra andraperiod. I övrigt har vi mycket kvar att bevisa, säger lagledaren Ronny Karlsson.

"En jättefin historia"

Unga Västanå gör teater av Selma Lagerlöfs livsavgörande möte

Katarina och Liz skrällde i western-SM

Under SM i westernridning skrällde Katarina Björklund och hennes häst, CC proud whiz, genom att ta både guld och silver. – Vi har haft många stridigheter, och guldet och silvret är ett kvitto på att vi tagit oss igenom några dörrar tillsammans. Det verkar som om vi funnit en väg, berättar Katarina.

Mallbacken redo för revansch

Kommer till spel utan avstängda Caity Heap

Sunnehus AB får bygga på Nilssontomten

"Otroligt glädjande att lokala fastighetsägare vill ta den här risken"

"Totalt satsas över en miljard"

Markägaren och eldsjälen Bertil Forsberg har kämpat nio år – nu blir vindparken verklighet

Samtrimmad duo ger lövande föreställning

Göran Samuelsson och Håkan Jäder ger Blandskog på Ulvsby herrgård

Mallbacken seriesegrare

Mallbacken gick obesegrade genom den nya serien flickor 16–18 Värmland. Detta trots att i princip samtliga spelare bara är femton år.– Det ser ljust ut för framtiden, konstaterar tränaren Stellan Hallberg försiktigt.

Knapp förlust för Sunne IK i premiären

Sunne IK imponerade i säsongens första match i Hockeytvåan, men poängen uteblev. Filipstad vann med 2–0.– Det får inte bli för många hedersamma förluster, säger tränaren Henrik Andersson.

Lidl vill öppna i Sunne

"Vi har planer att ta kontakt med kommunen"

Halsbandsparakiterna ska skjutas

"Bedöms som hot mot svenska faunan"

En ny bästa vän

Det har nu gått en månad sedan Santi tog sina första steg i Sunne. Då var han så liten att folk misstog honom för ett marsvin. Nu har han vuxit och börjar mer och mer likna en hund.