RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 23:00:43

misslivly blog

misslivly blog on Nouw

Knak sa det!

2019-02-21 11:43
Från misslivly
Jag som skulle uppdatera mer här.... det skrev jag förra tisdagen.

Var hemma liten stund från jobbet på eftermiddagen. Åkte sen tillbaka till Gislaved för att jobba kväll. Det var en härlig kväll. Tänkte att det sista jag skulle göra på jobbet innan jag åkte hem var att gå ut och kolla till brukarens bil. På förmiddagen hade det varit så fint väder och vi hade suttit ute i solen och druckit kaffe. När jag sen gick ut på kvällen så hade det kommit lite nysnö. Jag gick på sandat underlag,tills jag kom på en annan trottoar som var total glashal. Jag känner hur mitt högerben dras åt sidan och foten viker sig. Knak sa det och jag ramlar ned på marken. Alltså detta knaket,jag skojar inte. Det hördes rejält och efter ett sånt knak så ställer man sig inte upp igen. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag faktiskt låg på marken och storgrät. Var det för att jag visste att några ungdomar längre upp såg mitt fall eller var det för att jag blev rädd? För det gjorde ju inte ont,inte just då. Dom fina ungdomarna kom ner till mig,någon halkade på den glashala trottoaren. En fin tjej i gänget ringde ambulans. 112 operatören bad dom lägga jacka eller filt över mig och de lade sina jackor över mig. Själva stod dom och huttrade,vilka hjältar. Såna fina ungdomar. Jag började gråta mer och mer. Ingen direkt smärta,men det började spänna och då vet jag att det svullnar. Så nåt fel måste det va med foten. Ungdomarna klappade mig och tog hand om mig så fint. Ambulansen tog lång tid på sig. Till slut kom den. Ena ambulanssjukskötaren halkade med när han skulle hjälpa mig. Dom bad mig ställa mig på knä så jag kunde komma upp på båren. Foten gick inte att röra. Den låg snett. Men upp kom jag och det var när dom lyfte upp mig på båren som jag kände det....Foten hängde löst,den dinglade. Jag vart helt hispig. Aldrig haft nån fraktur direkt och visste inte riktigt vad som kommer hända. Dom försökte lugna ner mig under resan. Jag fick så mycket morfin,ingenting hjälpte. Det började göra riktigt ont. Framme på sjukhuset så hörde jag att min fot var ful och var inte i rätt läge. Så in i akutrummet och läkare stod redo. Jag var så rädd,så rädd. Fick maxdos stesolid med för att lugna mig,gick inte. Min kropp skakade,jag var rädd och hade ont. Nicklas kom in,lyckades ringa han under ambulansfärden. Hann även ringa min chef och min bästa vän haha. Då säger läkaren att dom måste dra min fot tillrätta. Jag skrek att jag inte vill,dom skriker tillbaka att dom måste. Jag skriker att jag vill bli sövd och tårarna sprutar. Medans jag skriker som ett litet barn och personal tröstar och håller fast mig och jag håller i Nicklas hand och tittar in i hans snälla ögon,så drar dom foten på mig. Jag märkte ingenting direkt. Nåt gjorde lite mer ont bara,men fattade inte att det var de dom gjorde. Några sekunder tog det. Dom ville dra igen,men jag fixade det inte. Gipsade foten och iväg till röntgen. 3 frakturer hade jag i fotleden. Inläggning över natten.

Så...blev ett litet inlägg. Men jag skriver fortsättning imorgon med operation. Kram ❤

En nystart

2019-02-12 14:06
Från misslivly
Hej alla mina fina läsare. Jag ser på mina tidigare inlägg att ni varit många som läst och det är så roligt.

Jag kör en nystart... en till haha

Livet mitt rullar på i full fart och det är så härligt. Jag njuter av kärleken till och från Nicklas och stunderna med mina barn.

Cancern är borta,men biverkningarna kvarstår.

Jobbar som personlig assistent och det är så roligt. Det är det bästa valet av jobb jag tagit,aldrig en tråkig stund.

Men det bästa av allt...Vi ska gifta oss. 1/6 2019 vigs vi i Värnamo kyrka och jag blir fru Engström.

Jag har skaffat en ny Instagram som ni mer än gärna får följa. eerikaengstrom heter jag där. Välkomna ❤


Det fick bli ett kort första inlägg,så kommer nästa snart igen. Härligt att vara tillbaka


Puss på er // E

En kattunge snusandes i nacken

2017-04-15 06:46
Från misslivly

Nicklas åkte iväg till jobbet vid 05 och jag har legat vaken sen dess.
Efter en timme kom en liten kattunge och myste med mig i sängen,Ja eller Wintra målad som en katt. Jag målade henne igår kväll.
Jag frågade henne nu på morgonen varför hon inte tvättat sig och fick bara svaret att "mamma,katter ser alltid ut så här" ...och jo...så är det ju

Snart vaknar hela högen. Igår lade vi ut morötter till påskharen så han vet att här kan han lägga ägg med godis i. Tre små barn kommer bli chockade när påskharen lämnat ägg inatt och även ätit från morötterna  ;)

Idag ska vi börja med trädäcket på baksidan. Igår var vi och köpte massa trallvirke,så nu jäklar ska här byggas. Vi är inte så händiga här,men jag tänker mest att hur svårt kan det vara? Google är min bästa vän 🖖

Vi ska även måla ägg till middagen och jag ska städa här.
vilken dag :)

Nu börjar barnen ramla ner här,så dags att stiga upp :)

wintra igår

Sol i hjärta,Sol i sinne,Sol inne... Men....

2017-04-13 09:39
Från misslivly

Det var ju så fint väder förra helgen. Vi blev pigga och kände att nu har det året kommit som vi pratat om... året då vi ska köpa fina trädgårdsmöbler.
Vi har varit på olika ställen och tittat. Vi hittade lite hos Jysk som kunde vara lite intressanta,men vi har lite svårt att köra släp så vi valde att kolla nätet!
Trademax har vi köpt från tidigare och vi har varit väldigt nöjda. Och får hittade vi fina möbler till trädgården från ett superbra pris och gratis frakt hem till dörren:)
Lite av möblerna har redan kommit,hoppas sista leveransen kommet nästa vecka.

Men denna helgen...var är solen?
Jag vet att det är april och vädret ska bara lite sådär,men sol kan det väl vara?

Vi tänkte byggt trädäck i helgen,men det får vänta också. Man vill ju ha fint väder till det.

Nu får det bli en film och frukost. sen lite plock,för sen kommer de små barnen

Glad skärtorsdag på er ❤

känner inte igen mig själv

2017-04-10 16:21
Från misslivly

i fredags blev jag sjukskriven i nästan tre veckor.
Ett tag har jag inte vart mig själv. frånvarande och trött.

Det är för mycket runtom just nu. Senaste veckan blev allt bara en sörja.
Jag gråter mycket. Jag är lättirriterad. Jag är otroligt trött. Svårt att sova. Kan inte se på tv,tankarna försvinner snabbt bort och jag hamnar nånannanstans. Kan bara titta på ipaden där jag kan spola tillbaka till dit jag missade.

Idag kom jag knappt ur sängen.... kroppen blev tyngre än vanligt. Hämtade Emilia i forsheda,sen lade jag mig igen.
Jag är inte glad och inte mycket är roligt.

Just nu vet jag inte hur jag ska hantera livet. Jag vet liksom inte vart jag ska börja reda upp sörjan....


Det här funkar inte längre!

2017-04-04 09:08
Från misslivly

Jag står inte ut! Dessa vallningar från  klimakteriet är helt sjuka! varför kan inte jag också få vara en normal 35 åring???

Jag svettas som en gris till och från. Från att först varit kall så kommer det en värmevåg över mig och det känns som jag ska svimma och börja gråta. Vill klä av mig allt jag har och öppna fönster. Eter en stund så fryser jag igen. Nu börjar det bli jobbigt om nätterna,Jag får inte sova. Vaknar varm och kall omvartannat. Jag är så trött.....
Har fått hormonpiller. ...

Nåja....ledig dag förutom APT möte. Kul att få träffa fina jobbarkompisar samtidigt
Borde väl gå och duscha

Provocerande kärlek

2017-03-28 11:32
Från misslivly

Tittar på Strömstedts. Om kärlek. Clara och Felix Herngren berättar om sin kärlek. Det är så fint och jag känner så väl igen mig. Jargongen dom har,det är verkligen jag och Nicklas.
Sen det där med att folk blir provorecade av lycklig kärlek. Att störa sig på något perfekt.
Vi är väldigt kära i varann. Efter nästan två år tillsammans är vi fortfarande nykära. Vi hittar ständigt nya saker hos varandra som är fina. Men vi har också lite gräl och gnabb,Vi är inte perfekta. Men vi hyser stor kärlek till varann och älskar varandra otroligt mycket.
Nicklas strömstedt sa att andra äktenskapet är det bästa. och nog är det så.... att det man gjorde fel i första kan man göra rätt i nya.
Jag ser fram emot mitt långa liv med Nicklas. Vi har ofta olika synpunkter,men vi grälar inte ofta. Vi grälar aldrig om ekonomi som är så vanligt. Vi har gemensam ekonomi och delar allt rakt av. Just nu tjänar jag mycket mer än han:)
Vi har det så himla bra ihop och jag är tacksam för mitt liv och för att ödet ville ge mig Nicklas

Dags igen!

2017-03-17 12:01
Från misslivly

Så var det dags igen.... går nog inte räkna på fingrarna iallafall hur många gånger jag sagt att jag ska börja skriva här igen ;)
Det jag ville med bloggen från första början var jag att få skriva av mig,rensa mig själv lite.
Men sen blev jag sjuk... och detta med barnen och allt annat skit som 2015/ 2016 rörde med sig. Då blev bloggen min terapi.
Och vilket gensvar jag fick,helt otroligt. Jag hade väl räknat med att ett tio tal skulle vara intresserade av att läsa...men ofta hade jag flera tusen som läste,ibland upp mot 10000. Jättekul

Men nu tar jag upp det igen... men tänker skriva om allt... om hur vädret är,om hur jag tog morgonens te..(i termosmugg eller kaffekopp),hur fantastiskt fint mitt liv är,trista saker och hur allt går upp och ner.
Just some ordinary stuff
Vill ni läsa så blir jag jätteglad <3 Vill ni bara kolla läget ibland så blir jag också jätteglad  <3 Inga måsten :)

Som sagt i tidigare inlägg...Ingen cancer kvar :)
men biverkningar!
Och igår tidig kväll fick jag så ont i nedre delen av magen. Fick Alvedon av Nina,min kollega,men de hjälpte inte. Ont som typ mensvärk och som rejäla förvärkar innan förlossning. Känns likadant idag,Men jag står ut :)

Ledig dag idag för jag jobbar natten som kommer. Ta en dusch nu och sen åker vi till stan och hämtar upp mina nya glasögon och lämnar Emilia på tåget som ska åka till farmor:)

stor kram på er alla

Välkommen

2016-12-31 09:03
Från misslivly

Då var det dags att välkomna det nya året. Nya möjligheter och chans att skapa ett bra år....
Så sa vi för ett år sen också. Nyårsafton 2015 bytte vi ringar och gick in i 2016 lyckliga och förväntansfulla och redo att skapa ett fint liv med varandra,jag och Nicklas.
4 veckor senare fick jag cancerdiagnos. Livmoderhalscancer.
När man inte trodde det kunde bli värre än året 2015...men värre kunde det bli. Från att först ändå lät något positivt från läkarna så visade det sen att cancern spridit sig. Då kom mörkret. Det fanns ingen framtid för mig kände jag. Allt var svart. Jag var så säker att detta var slutet. Började smått välja ut musik och klädsel till begravning...jag som egentligen ville kolla brudklänningar.
Genomgick många veckors behandling och det var något av de värsta jag gjort. Strålningen var väldigt tuff. Något som bara tog några minuter förstörde min kropp helt.
Lämnade sjukhuset i mitten av behandlingen och tänkte ge upp....orkade inte. Men nicklas och min syster fick mig på andra tankar. Till slut var det över.
Blev frisk till slut och 25/10 fick jag beskedet att det var helt borta.
Nu tampas jag med biverkningar som kan vara ett helvete ibland. Att seriöst skita ned sig 34 år gammal är ganska kränkande. men vi har fått hjälp och håller tummarna.

jag fick jobb ganska snart efter behandlingen och kände mig lyckligare än nånsin. Började bygga upp en ekonomi med Nicklas och började göra budget och vi skaffade gemensamt konto.

Mitt i all lyckan kämpade jag med barnen.
Dessa hembesök och möten överallt. Telefonsamtal till kommun och advokat.
Upp till tingsrätten.
En i min närhet fick fängelsedom och man har fått trösta den som finns bakom.
2016 slutade inte bra,genom att ens familj har tråkigt och känner att mitt liv gått liiiiite för bra nu det sista och det går ju inte för sig....så vi rör om i grytan något tänker dom och gör det rejält kan jag intyga. Dom har fått för sig att dom gjort något bra.... men det finns en lite större tjej som kommer drabbas rejält negativt av det här pga hennes far och det har dom inte tänkt på. Men,jag och Nicklas kämpar på. Vi får så mycket skit hela tiden....
Min jobbstatus just nu vill jag inte prata om,men 2017 är året det förändras till det bättre :)

Dagen är inte slut och det kan hända mycket fortfarande...men vi hoppas så vi kan få en fin dag med nära och kära och fira in det nya året med glädje och förväntan.

Gott nytt år till er alla :)

När barnen inte kommer först

2016-11-20 20:56
Från misslivly

Vill så gärna skriva ofta här,men jag har haft väldigt mycket att göra. Mycket på jobbet och mycket privat.  För 2.5 veckor sedan avslutade vi en förhandling i tingsrätten. Kommer ett inlägg om detta snart :)
I helgen hade vi barnen. Jag ringde H i veckan och kollade hur det var med barnen. Då var det bra "än så länge" som han kallade det.
Jag nämnde för han att om barnen blir sjuka så är det bäst för dom om dom får bli kvar hemma eftersom det är inte så skönt att bli flyttad när man är sjuk.
Fredag kom och barnen var hemma från skolan och dagis pga "lite krassliga".
Hämtar dom,för enligt H,så var det ingen fara med dom. Åker hem och inte långt efter kommer det fram att de hade misstänkt magsjuka.
Jag blir så arg på han! Han berättar inget. Barnen kommer i andra hand för honom. Han orkar inte ha dom hemma. De lämnas till hans mamma ofta ofta och nu skickar han iväg dom sjuka.
Barnen är alltid välkomna hit,men det är inte sjysst mot dom.
Jag frågade honom idag när han hämtade om varför han gjorde så och då vek han sig av skratt typ...som han alltid gör. Han är så oansvarig och det gör mig så ledsen när man ser till barnen.
Han sjunker i mina ögon hela tiden.