RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 08:43:13

Veganlifestyle blog

Veganlifestyle blog on Nouw

Nu finns inte labradorerna längre...

2019-02-28 17:51
Från Veganlifestyle

Mitt hjärta blöder.. Jag är arg! Så jävla in i helvetes arg och ledsen.

Hur tänker människor?

vet inte vart jag ska börja eller hur jag ens ska sluta... De 6 labradorer som hållits i ett laboratorium i Göteborg är nu avlivade.

6 friska livsglada labradorer som troligen trott gott om människor. Hundarna har utnyttjas för att sätta in tandimplantat både vid liv och efter sin död i forsknings/utbildningssyfte.

Trotts över 80 000 namnunderskrifter med protester från olika håll i världen, aktivister och uppror utanför universitetet och andra forskare som gjort uttalanden om att detta är fel så valde dessa forskare att avsluta hundarnas liv och slutföra sina projekt. Detta har enligt uppgifter pågått på GU sedan 1996..

I skrivande stund kommer jag skaffa mig en hel del hat/ surpotte kommentarer på Facebook då jag valt att gå in i en debatt med enligt mig väldigt enkelspåriga mäniskor.

Som vegan är det lätt att ha åsikter när människor blöder så fruktansvärt för hundar men inte bryr sig ett skvatt om alla andra djur som plågas och dödas varje dag (ca 100 miljoner djur per år bara i Sverige)

Ja det är svårt att ta in som "icke vegan" Jag vet det. Jag har själv varit där. Jag har också gått på myten om "glada" kor i mjölkfabriken och tittat på söta björnungar i djurparken. I WAS THERE... Intressant att man läser både här och var att veganer har blivit hjärntvättade när det faktist är precis tvärtom. Vi har lyckats rycka av skygglapparna vi fått av de samhälle som uppfostrat oss i godan tro om att allt är frid och fröjd utanför vår vetskap.

och ja jag skriver i affekt nu.. för jag är så fruktansvärt ledsen.. Ledsen över labradorerna i Göteborg.. alla andra djur som far illa. men kanske allra mest över människors ignorans..

/en fd. hjärntvättad ickevegan


Vila i frid Venus , Milia, Mimosa, Luna, Lotus & Zuri

När livet sätts i ”viloläge”

2019-02-19 22:44
Från Veganlifestyle

The Lodge..
Har man inte upplevt det så förstår man inte vilket lugn man kan finna här uppe.. Högst upp på Romeleåsen.. svetten rinner sista biten fram (bilen får stanna en bit ner) Men det är värt varje flås.. När man kommer upp känner man genast hur lugnet sprider sig i hela kroppen.. Öppen spis, lugn och ro.. milsvid utsikt över skånska landskapet och alldeles tyst.. Det är fjärde gången jag är här..
Mitt i ett hektiskt liv med tentor, körningar till träningar , matlagning och rasta hundar stup i kvarten är det skönt att bara trycka på ”pause” ...
Denna vistelsen fick jag i julklapp.. Känns gott att plocka ut den just nu.. i busväder och blåst.
Här sätter jag mitt liv på viloläge en stund.. och kommer tillbaks till ”vardagen” med nya krafter... Kram på er finingar
.
.
.
.
.
.
.
#seafolly #vegan #thelodge @vegan.influencer #spa #spahotel

Därför finns det ingen återvändo!

2019-02-16 22:59
Från Veganlifestyle

V A R N I N G för långt men viktigt inlägg !
Idag är det på dagen 2 år sedan jag åt min sista bit kött... Varför blev jag vegan?
Om Jag fick en krona för varje gång jag fått den frågan skulle jag vara rik idag..
Jag fick upp ögonen för djurindustrin på riktigt för 2 år sedan. Startade kort därefter mitt Instagram konto www.instagram.com/vegan.influencer för att kunna sprida kunskap och låta kärleksfulla handlingar skapa ringar på vattnet, Idag har jag över 10 000 följare från olika kontinenter.
Startade sedan tillsammans med vännerna Lina Nilsson och Dennis Hulth också Facebook gruppen Veganer , Vegetarianer Och Flexitarianer
Dryga 2000 medlemmar!
Min hjärtefråga och såväl främsta anledning till att jag blivit vegan är djuren!
Djurindustrin föder upp och dödar nästan 100 miljoner levande landdjur bara i Sverige... varje år! Djuren har samma förmåga som människan att känna glädje smärta och sorg. Trotts detta behandlas dom som om de vore saker. Vad är det som ger oss människor rätten att ta deras liv? gör vi det bara för att vi KAN det? Eller för att vi ALLTID har gjort så?
Tror både du och jag är överens om att det finns en hel del från vår världshistoria som vi inte är särskilt stolta över idag. Ex hur vi har behandlat andra människor.
Idag är det fullt möjligt att äta hur gott som helst- morgon middag kväll utan att ett enda djur behöver sätta livet till.
Vi gör aktiva val varje gång vi är i en mataffär. Vi väljer om våra tacos på fredagarna ska bestå av nermalda djurdelar eller protein från sojafärs eller andra bönor. När vi står där och funderar över priser, smak och vanor kan vi kanske öppna upp för vår empati också?
Se till konsekvenserna av de val vi gör. Våga öppna våra sinne och hjärtan.
Börja tillåta respekt, medkänsla och kärlek styra dina val och ditt handlande.
Känslan när ens inneboende värderingar börja matcha ens faktiska handlingar är magisk. Prova så får du se. ❤️
Den dagen du slutar att konsumera kött och andra animalier är den dagen DU inte längre bidrar till den massiva slakt av kännande varelser som pågår varje dag. Känn på den!
Miljön då?
Det är inte hållbart att leva som vi gör idag. Vår planet skriker. Visste du att ”Earth overshoot Day” infaller redan den 1:a Augusti i år? Då har mänskligheten gjort av med årets budjet av förnybara resurser. De senaste siffrorna visar att bara i Sverige lever vi som om vi hade fyra planeter till vårt förfogande. Köttätandet är en mycket stor bov. Djurindustrin står enligt FN:s jordbruksorgan för 18% av utsläppen av växthusgaser i världen, dvs mer än världens samlade transporter.
Hälsan?
Animaliskt fett är den sortens fett som räknas som skadligast för kroppen. En vegansk kost hjälper till att förebygga diabetes typ 2 och minskar samtidigt risken för hjärt och kärl sjukdomar, samt vissa cancerformer (tex tarmcancer)
Världscancerfonden avråder helt från att äta processade köttprodukter.
Att bli vegan har varit det viktigaste beslutet jag tagit i hela mitt liv. Jag mår bättre, är friskare, starkare och lyckligare. Varenda vegan jag känner har tänkt tanken ”Det där kommer jag aldrig klara” innan de blev veganer. Det som sker i övergången kan aldrig beskrivas med ord.. Det måste upplevas.
Har du orkat läsa ända hit? All respekt till dig. ❤️
Och glöm inte.. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något! Kan du inte bli vegan? Gör så gott du kan.. Tänk en extra gång innan du väljer som du ”brukar” alla små bäckar blir till en å..
(Top från @do.no.harm.apparel)
#vegan #vegetarian #hållbarlivsstil

✨💚S T O R lyxig tävling på Instagram 💚✨

2018-10-07 15:17
Från Veganlifestyle

Vinn detta fantastiska hudvårdskit från C skincare.
Underbara, veganska & ekologiska produkter till ett värde av 1145 kr!!
För din chans att vinna besök:
www.instagram.com/vegan.influencer
LYCKA TILL ✨✨

#hudvård #vegan #veganskhudvprd #tävling #veganinfluencer #influencer

✨💖✨Lyxig tävling✨💖✨

2018-10-04 12:07
Från Veganlifestyle

Nu har jag en tävling i samarbete med Dashl där du och din vän kan vinna helgpiff (makeup eller hårstyling) på Dashl beauty bar imorgon fredag (5 okt) eller på lördag (6 okt)!
Tävlingsregler: Besök @dashl.se, (Instagram) följ Dashl och mig www.instagram.com/veganlifestyle81 kommentera under den här bilden på deras flöde vad du tycker är mest inspirerande med din vän. Vi sprider lite kärlek och girlpower denna torsdag! Lycka till! (Tävlingen avslutas ikväll)
Stor kram
Lite mer om underbara Dashl ✨
Dashl är en digital tjänst där du kan boka alla dina skönhetsbehandlingar. Hos Dashl ser du bilder på olika stylisters portfolios, deras priser och kan läsa recensioner så att du enkelt och tryggt kan välja den stylist som passar dig bäst! Dashls stylister kan bokas till ditt hem, kontor, hotell eller på Dashls Beauty Bar pa H&M Fältöversten.

••G I V E A W A Y •• cruelty free såklart

2018-09-25 17:03
Från Veganlifestyle

Jag har fått den stora äran att samarbeta med det fina företaget #donoharmapparel - tidigare #veganrex
Har nyligen fått hem en fet kollektion med riktigt fina/coola kläder som verkligen utgör olika typer av statements , främst inom veganrörelsen såklart.
Men eftersom detta står mig allra närmst hjärtat vill jag medverka till att sprida budskapet kring denna ”antivåldsapparat”
Jag kommer att ge bort några exklusiva ”giftcards” i samband med att ”do No harm apparel” lanserar sin nya kollektion och hemsida.
Vill du vara med i utlottningen?
Gå in och följ mig på Instagram för störst vinstchans
Vinnarna presenteras den 1/10
www.instagram.com/veganlifestyle81
Eller kommentera nedan varför du vill vinna ✨
Nu kör vi så det ryker ❤️✨
Taggar #vegan #giveaway #nouwinfluencer #veganinfluencer #instagram #veganlifestyle81

Social work och peak experiences

2018-09-25 10:18
Från Veganlifestyle

Godmorgon vännen
Idag skiner solen och jag känner mig på G.
Har en stor tenta i sociologi framför mig som jag behöver plugga till . Ett par dagar faller faller bort då jag ska till Stockholm gospel festival i helgen.
Hundratals körer från Sverige och andra platser i världen samlas och skapar magi ✨Med stora musiker från bla USA.
Sist jag medverkade var 2015, det var verkligen ett av mina peak experiences i livet! Gå och lyssna om du har vägarna förbi Sthlm. Garanterat ett lyft för själen - soulfood ✨
Ta hand om dig, se till att få lite sol och frisk luft idag
Kram
Taggar: #stockholmgospelfestival #vegan #socionomstudent #underbarahöstdag #sol #inspiration

Bild på #deejones från Sthlm gospel 2015

Tre avgörande tips för att maxa ditt mående i höstmörkret.

2018-09-24 22:34
Från Veganlifestyle

När mörkret gör entre efter en lång varm och ljus sommar är det många som tappar orken och dippar i energinivå..Tänkte dela lite "må bra tips" som du kan ta med dig långt in i höstmörkret.

Boosta med vitaminer

Som vegan är jag numera kanske lite mer upplyst när det kommer till vitaminer och mineraler..Brister på följande kan orsaka trötthet och i värsta fall nedstämdhet och depression

 • Käka Magnesium - MAGISKT LÄS: Helhetshälsa (Tar som en bonus bort "pirr i benen")
 • Boosta med D vitamin - LÄS: Holistic (extra viktigt för veganer men nödvändigt för de flesta.

Jag varvar ofta med Zink, B12 och järn utöver.

Kickstarta dagen

Om du följer mig på Instagram http://www.instagram.com/veganlifestyle81 vet du nog vid det här laget att jag är ett stort fan av "Cold showers" Det gäller alltså att man efter sin vanliga morgondusch drar ner temperaturen till den allra lägsta och duschar iskallt i 2 minuter. Varför ?

 • Du blir garanterat pigg
 • Förbättrar hår och hud
 • Boostar immunförsvaret och blodcirkulationen
 • Påskyndar muskelåterhämtning (Kanon om du tränar mycket)
 • Ökar förbränningen
 • Kan lindra stress och även depressioner

Jag började med en utmaning startad av Alexander Pärleros, där man skulle köra 2 min om dagen i 7 dagar. Det var horribelt första gångerna, nu älskar jag det! DO IT!!!! ❤

Källa: https://www.medicaldaily.com/benefits-cold-showers-7-reasons-why-taking-cool-showers-good-your-health-289524

Gå och träna eller rör på dig

Åååh vad jag ångrar detta träningspasset... - Sa ingen någonsin

Motion, motion , motion.. Du vet redan varför!

Sist men inte minst.. Man får ta en tupplur när man behöver det. Det är faktist ingen som blir arg på en :)

Drick mycket vatten, lägg dig tidigare, titta på komedier, skratta, plocka svamp i skogen,

och givetvis.. Ät så mycket vegansk mat du kan. Både din kropp och själv kommer att tacka dig. jag vågar lova det.

Var rädd om dig, Se dig omkring.. Det är vackert nu, RIKTIGT vackert.

En bra podd i öronen och bra skor på är en bra början

Kommentera gärna vad du vill att jag ska skriva mer om.

Kram ❤Att vara en HSP person

2018-09-23 16:49
Från Veganlifestyle

Jag är känslig för intryck.. Både fina och dåliga....

Jag kan få fullständigt lyckorus i hjärnan av att lukta på doftljus, titta på vackra blommor eller lyssna på vissa typer av musik som berör mig..

Men jag kan tvärtom få extrema olustiga känslor av att titta på nyheterna, se skräckfilm eller när det fladdrar förbi djur som far illa och barn som svälter i mitt flöde.

Jag förstår att jag måste avgränsa mig från mycket av detta för att orka helt enkelt.

Jag är en HSP person..

Det är ingen diagnos, utan ett karaktärsdrag som innebär att man tar in mer intryck än de flesta andra. Inte nog med det så analyserar man intrycken mer intensivt. En HSP person kan därför lätt bli trött och stressad i bullriga miljöer. För många intryck för nervsystemet att processa.

HSP står för Highly sensitive person. Man uppskattar att ca 20% av befolkningen stämmer in på detta fenomen.

Vi som är högkänsliga saknar ett form av filter i hjärnan, vilket gör att alla upplevelser går rakt in. Detta kommer också många ggr i kombination av låg självkänsla med höga krav på sig själv.

Jag skulle kunna skriva en roman om detta men då hade du tröttnat på att läsa..

Det finns iaf en hel del man kan göra själv för att bli starkare och höja sin guard, Detta är mina tips

 1. Tid för återhämtning
 2. Omge sig med kärleksfulla människor
 3. Upprätthålla ett jämt blodsocker (ät med jämna mellanrum
 4. Tid för att anpassa sig till nya situationer
 5. Betydelsefulla relationer - Värna om familj och vänner
 6. Tillräckligt med sömn
 7. Stå upp för dig själv, säg NEJ även om det känns jobbigt (Då ger du dig själv kärlek)
 8. Minska på alkohol och dålig mat
 9. Sjung, dansa, måla, skriv, Yoga - Gör något för dig själv som får din själ att blomma
 10. Spendera mycket kravlös tid i naturen
 11. Lev nära djur om du kan
 12. Ha egentid ibland - Åk ut och upplev något någonstans alldeles ensam, oerhört underskattat och så befriande.

Jag har för länge sedan kommit fram till att det är därför jag är vegan.. Klarar helt enkelt inte av djurplågeri.. Känner in för mkt av andras smärta.

Känner du igen dig i detta? Testa dig själv nedan!

https://www.mabra.com/testa-dig-sjalv-ar-du-en-hogkanslig-hsp-person/

Kommer eventuellt att skriva mer om detta längre fram. Kommentera gärna om det är ett ämne du vill prata mer om.

Var rädd om dig själv.. Du är trotts allt den viktigaste personen i DITT liv ❤

Kram


Vanligaste frågan jag får..

2018-09-22 11:51
Från Veganlifestyle

Jag är som du kanske vet vegan sedan 1,5 år tillbaks.
Får ständigt frågor om just detta när jag träffar nya människor..
(Ja av folk jag känner också för den delen)
Många gånger handlar det om protein och den kan förvisso vara lite tröttsam.. men mänga gånger handlar det om ”vad äter du istället för... ” ?
Den absolut vanligaste frågan är:
Vad har du i kaffet ?
Enkelt svar..
sedan jag upptäckte Oatly ikaffe finns det liksom inga problem längre. Ska ovilligt erkänna att jag själv var orolig för vad jag skulle ha i kaffet då inget annat enligt min smak var gott eller ens i närheten.
MEN.. ikaffe kom som en skänk från ovan!
Den är t.o.m godare än traditionell mjölk !!! Prova själv om du inte tror mig Dessutom så enkel att skumma efter att ha värmt den några sekunder i mikron.
Jag använder denna mjölk i pannkakor, smoothies och det mesta jag bakar eller tillagar.
Det märks att mååånga fler än mjölkallergiker och veganer upptäckt denna då den OFTA är slut i affären pga att Oatly inte alltid hinner leverera i den takt den säljer.
Kuriosa: Jag och min dotter jobbar som reklammodeller. Min dotter gjorde en reklamfilm för just Oatly för några år sedan. Känns bra nu!
Jag tackade själv NEJ till att medverka i en ostreklam för ca 1 år sedan pga etiska skäl!


Ha nu en grym dag!! Var rädd om dig
Skynda dig att testa Oatlys ikaffe!!

(Detta inlägg är ej sponsrat på något sätt, endast mina egna åsikter)