RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-11-08 13:02:15

Alex´s BLOGG

Nu har nog sommaren kommit!

2010-06-14 10:14

Jippi, idag är det äntligen lite sol i byn, så nu har nog sommaren kommit...


Jag och Mamma skall snart gå ut och klippa gräset. Liam får titta på. Jag har en liten gräsklippare som kör efter Mammas. Jag är fortfarnade hemma med Mamma, men i Augusti skall jag börja på en ny förskola, som förhoppningsvis är bättre än förra. Jag trivdes inte alls på det. Var ledsen varje dag och ville bara hem till Mamma. Men detta verkar vara roligare, och fler barn i min ålder.

Denna veckan håller jag på att vänja mig av med blöjan. Mamma tycker att jag är riktigt duktig.


Ha en bra dag!


Hälsningar från Alexander.

Lördag

2010-06-05 20:45

Hej igen!

Idag var Farfar här och hjälpte Pappa med att bygga en grind. Pappa och Mamma vill inte att jag springer rakt ut i gatan. Det kör faktist ganska många bilar här utanför. Lillebror försöker att lära sig gå nu så grinden är till honom också. Grinden blev väldigt fin. Tack Farfar!

Igår fick jag en pool som var rosa. Den behövs nu för idag var det jättevarmt. Jag har inte badat i den ännu, bara tårna, men snart skall jag pröva den. Jag har lärt mig att fotografera. Jag har tagit väldigt fina bilder, som jag snart skall lägga upp på min blogg. Nu är klockan mycket och jag skall dricka välling, godnatt! 


Denna bild har jag tagit. Det är en Ikea pappkasse med kvitto..


  

Mina bilar

2010-05-15 21:00

Hej Hej Sommar!


Nu är det sommar och mamma har inte hjälpt mig med bloggningen på länge. Här är lite bilder från våren 2010.


Här är jag 1 Maj. Det var tivoli i parken. Vi hade jättekul men jag tyckte nog att musiken de spelade var för hög. De hade bilar man där som jag fick köra. Det var jättekul. Liam sov nästan hela tiden men vaknade av den höga musiken. De hade även en tågbana som var jättekul. Jag fick köra loket.


  


Här är en bild på några av mina bilar. Jag har ganska många nu. Mamma vill inte köpa fler har hon sagt, men jag hoppas att detta inte är sant...


  


Glad sommar!

Mässa

2010-03-07 20:25

  
  

Hej!

Idag var jag, Liam, Mormor och Mamma på Trädgårdsmässan, Hem & Villa Mässan i Malmö. Vi tittade på många saker, det var kul. Där fanns en buske som såg ut som en nallebjörn och många tulpanlökar. Där fanns även roliga gräsklippare och duschar som såg ut som blommor. Mamma köpte lite  begonior och andra roliga lökar. Jag blev åksjuk i bilen på vägen dit, det var inte så roligt, men hemresan gick bättre.


Nu är det nog snart vår för snön börjar försvinna.

Fina blommor på trädgårdsmässan i Malmö.


/Alex

Kräksjuka?

2010-02-15 13:41

Hej!

Inskolningen på dagis har inte gått så bra. Alex har varit ledsen och velat komma hem igen. Som tur är, är jag (Sofie Alex Mamma) hemma med Alexanders lillebror, så han kan lika bra ta inskolningen lite långsammare. 
Idag är det jag som skriver för Alexander mår inte så bra. Han har antagligen drabbats av Vinterkräksjukan. Eller så har han något i halsen, som inte skall vara där. För han vill inte äta något annat än välling och vatten. Han är trött och ledsen, för han inte gillar att kräka. Sedan den 23 Januari har han varit sjuk i omgångar. Nu sover han, äntligen. Han har sovit dåligt på nätterrna och ser blek ut. Mamma hoppas att han piggnar till snart igen. Mamma saknar lilla busiga Alex. Förra veckan stängde han dörren till sitt rum, och när jag kom in stod han och åt choklad som han råkat hitta...Vi som bara äter choklad på Lördagar....(och när vi är sjuka förstås).


Snart hoppas jag att allt är som vanlig igen. Varför måste det vara så mycket sjukdomar hela tiden?!

/Sofie Alex mamma

Lomma strand

2009-10-07 14:15

 Hej!

Idag gjorde vi en liten utflykt till Lomma strand, Liam, Mormor, Mamma och jag. Pappa jobbade idag så han var inte med.

Jag hittade några fina stenar och många snäckor. Det blåste ganska mycket och Liam sov mest i vagnen, men jag hade kul. Där fanns många ankor och svanar. Här kommer lite kort som Mamma tog.

Här är Mormor och jag.

Mormor och Liam som sover i vagnen.


Lomma strand. 7 Oktober 2009.


Jag Alexander med en fin snäcka.


Snöland

2010-02-04 14:28

Hej!


Ytterligare mer snö kom igår. Det verkar som om det aldrig vill sluta snöa. Nu har vi väldigt mycket snö, så jag är nöjd. Jag har aldrig sett så här mycket snö.. i hela mitt liv. Jag bor i Skåne och detta är ganska ovanligt har jag hört, inte ens

   Mamma har sett så här mycket  snö. Det är kul men väldigt kallt med snö. Man måste ha bra vantar, annars blir man kall om händerna! Det är dagens tips!

Mormor och jag har skottat snö nästan hela Onsdagen. Det var kul.

Jag har börjat på förskolan igen. Jag gick tre dagar med inskolning, sedan blev jag sjuk och fick hög feber. Nu har jag blivit frisk igen och det är dagis igen på Tisdag. Det skall bli kul. Där har de ett stort målarrum och inomhus pool. Liam blev också sjuk, men även han är frisk igen.

Hälsningar: Snöland och AlexanderGod Jul!

2009-12-24 09:00

  

God Jul alla!

Idag skall jag fira julafton och tomten skall komma hem till mormor och morfar. Jag har väntat länge på att han skall komma. Han skall ha med sig massor av paket med bilar i. Mina kusiner Simon och Filip skall också komma dit. Vi skall ha jättekul!


Här är jag och Liam framför granen på julaftonsmorgon.

/Kram Alex

Gott nytt år!!

2009-12-31 22:10

   Nu är det snart år 2010. Året som har gått har varit ett spännande år. Jag har vuxit och blivit en liten pojke på 2 år. Jag kan nu borsta tänderna utan protester, sova bättre om nätterna, räkna till 10 (nästan i ordning), veckans alla dagar, hoppa, kasta boll, bitas (vilket jag inte får), städa, hitta månen, krama lillebror, låtsas ramla, matvägra, klättra, bygga med lego, svara i telefonen, sätta in nappen i lillebrors mun och mycket mycket annat. Nästa månad skall jag börja på dagis igen. 3 dagar i veckan, det skall bli spännande. I dag sköt pappa raketer, för det är nyårsafton. Jag tycket det var lite läskigt så jag ville gå in till mamma. Lillebror blev lite ledsen, men det gick snabbt över.

Ha en trevlig nyårsafton. Ses nästa år!

/Kram Alexander

Snö!

2009-12-16 13:23

Nu har årets första snö kommit till oss i Skåne. Så kul! Jag ville äta upp alla små flingor. Jag mamma och Liam har precis varit ute en runda i den nya snön. Liam sov i vagnen och jag sprang hela vägen till vår lilla skog och hem igen. Det var kul. När vi kom hem var jag trött, drack välling och somna i min säng. Hej Hej!

/Alex

Hej Augusti

2009-08-20 18:00

  

Hej!

Här är jag i ett litet hus. Tittut! Snart är hösten här och alla löven! Det skall bli kul.


  

Mitt 2 års kalas!

2009-09-06 16:15

Hej!

Idag fyller jag 2 år. Mamma och Pappa bjöd mig på välling i sängen och hade med sig paket. De sjöng och jag fick blåsa ut ljus. Klockan två började mitt kalas och vi hade jättetrevligt. Jag fick många paket och en biltårta. Jag fick ett ritbord, tågbana, bilar, kläder, en spis, en bondgård med djur och lego. Här kommer lite foto från kalaset.

Tack för alla presenter!

 

Jag öppnar paket


    

     

Jag, Pappa, Filip och Farmor.  

           

  

Nu skall vi sjunga


  

Min fina biltårta.


  

Alla tittar på när jag blåser ut ljusen. Vilket jag gjorde 3 gånger.


  

Jag och Tilda springer runt runt..... Akta Akta skrek vi.


  

Simon och Filip springer också runt. Här Simon.


  

Mamma och Liam.


Snö

2009-02-17 22:50
Oj så mycket snö det kom. Snö är jättekul, men kallt... Inte så kul heller när man inte kan röra sig.. se så jobbiga kläder man måste dra runt på, och så ramlar man så lätt...

Liam fyller 1 månad

2009-07-23 22:25

Hej! Idag var jag och min bror ute och åkte ny vagn. Jag gillar att åka vagn och denna vagen var så stor. Mamma och Pappa har köpt en syskonvagn. Liam, min lillebror sov som en stock, hela vägen. Idag fylle min bror 1 månad. Han fick åka vagn och bada! Jag med! Jag börjar vänja mig vid lillebror nu. Men ibland vill jag bara inte se honom alls...

Han har fått låna en jätterolig karusell som han kan gungas i. Den gillar han jättemycket och mamma/pappa får mer tid över för mig. Jättebra!

Fotot föreställer mig och min bror Liam. Detta var den dag då vi träffades för första gången. 

Regniga hälsningar från Alex

22 månader Gammal

2009-07-05 16:35

I morgon fyller jag 22 månader. Nu har jag verkligen kommit in i trotsåldern.... säger Mamma. Jag hoppar i soffan, säger nej nej och busar hela dagen. Kastar sten på fönster och vill inte hålla Mamma i handen när hon ber om det.  Men annars är jag väldigt duktig. Jag kan räkna till 10 och så ritar jag jättefint i mina målarböcker. Det är riktigt roligt att rita just nu. Det är till och med roligare än att leka med bilarna.

Hälsningar AlexEn lillebror

2009-06-23 16:03

Idag, Tisdagen den 23 juni, fick jag en lillebror. Han är så liten och söt. Han skall heta Liam säger Mamma. Jag tycker att det är spännande men även lite jobbigt. Han skall hela tiden vara med.. Jag vill ha Mamma och Pappa för mig själv. Mormor och Farmor och Laisa får heller inte titta på bebisen. De skall leka med mig tycker jag. Det är väldigt varmt ute. Alla blommorna skall ha vatten, gräset med och stenarna. Jag har fått en pool och igår hoppade jag i med alla kläderna på.

Det var kul.

Glad sommar!

Hälsningar Alex


Juni

2009-06-17 19:39

Nu är det sommar och jag vattnar blommorna, plockar blad, kastar stenar, gräver i min nya sandlåda och så har jag såå ont i min tand. Har nya tänder på gång igen. Mamma tycker att jag blir arg lätt och gnäller för minsta lilla men det är inte sant.... Idag sov jag inte på hela dagen, jag var uppe till halv åtta. Jag ville inte sova för jag hade så ont i min tand. Jag har utvecklat talförmågan säger mamma. Jag kan faktist härma nästan alla ord, men jag förstår inte vad jag säger ännu. Jag har fått en ny favoritserie på TV. Den handlar om myror, nyckelpigor och många andra små djur. Den serien  är jätterolig och kan rekomenderas.

Vi åt fiskpinnar och nypotatis till middag och det var riktigt gott. Nu har jag fått lite alvedon mot det onda så nu känns det mycket bättre att sova.

Godnatt! 

Nu har vi flyttat!

2009-06-10 20:13

Nu har jag, mamma och pappa flyttat till ny lägenhet. Vi bor nu i ett parhus med trädgård. Där finns en liten dam som jag kan kasta stenar i och jag har två gräsklippare.

Jag saknar den gamla lägenheten lite grann, men jag trivs bättre här. I början hade jag lite svårt för att sova på natten men nu går det bättre. I oktober skall jag börja på nytt dagis. Jag hoppas att jag skall trivas lika bra där som på det gamla.

Glad sommar! /Alex

Vårblomma

2009-04-03 09:47

Titta så fin blomma jag hittade idag. Det är så roligt med alla dessa blommor. Gräsmattorna är fyllda med blommor!

Jag kan inte låta bli att plocka dem alla... Även blommorna på mammas balkong....

Glad vår!/Alex