RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 19:31:44

Josefinspointofview blog

Josefinspointofview blog on Nouw

Renoveringen fortsätter

2019-02-19 19:24
Från Josefinspointofview

Goddagens!
Var ett tag sen jag skrev så tänkte ge en liten uppdatering om hur det går för oss i huset.

Det senaste vi gjorde var att måla om i vardagsrummet och matrummet, vi passade även på att sätta nya fräscha socklar. Blev sån enorm skillnad! Vi är så nöjda även om vi svor en del när vi socklade pga dumma spikar. Så nu kan man säga att de rummen är färdiga. Eller vi måste självklart införskaffa oss ett matbord och få upp lite saker på väggarna..MEN sen är det klart!

Nedan kommer några bilder på matrummet. Ignorera alla utfyllnader som tvättställ och dammsugare.

BONDE OCH DUBBELPASS

2018-12-05 22:16
Från Josefinspointofview

Tjenare!
Har precis sett slutvalet på Bonde söker fru. Ett av mina favoritprogram. Tycker programmet är så mysigt även fast jag ibland måste sitta med skämskudden haha.

Ska snart gå och lägga mig, hoppas på att få mycket och bra sömn då jag i morron jobbar dubbelpass, alltså kl. 8-22. Det är några timmar ändå. Har jobbat sånt pass tidigare och det tar mer på orken än man tror. När man får larm vaknar man självklart till och blir fokuserad, men mellan larmen blir man rätt seg när klockan börjar närma sig 20. Men har preppat med massa matlådor nu så kommer inte bli seg pga näringsbrist i alla fall. Haha.

Sov så gott allihopa!

FIX I HUSET

2018-12-04 21:35
Från Josefinspointofview

God kväll!
Det händer grejer i huset vill jag lova. Fick nycklarna i torsdags och har redan hunnit spackla, slipa och måla sovrummet, hallen och köket. Hade dock inte hunnit göra allt detta om jag inte fått hjälp av min far. Vi är verkligen ett bra team när det kommer till att bygga och greja.

Det är verkligen såå kul att äntligen ha ett hus att fixa i. Får se vad Fabian tycker om resultatet i helgen när han kommer hem.

Så här blev hallen i alla fall. Har dock lite kvar innan jag kan kalla det klart. Både golvet och socklarna ska bytas.

HUSÄGARE

2018-11-29 22:25
Från Josefinspointofview

Äntligen är allting klart och jag kan nu meddela att jag och Fabian har blivit husägare. För ungefär 2,5 månad sen var vi på visning, dagen efter visningen skrev vi på de första papperna och idag skrevs de sista på och vi fick nycklarna. Så magisk känsla när jag för första gången låste upp dörren till mitt hus, alltså MITT HUS, hur sjukt låter inte det. (Självklart är det ju Fabians hus också haha). Har länge drömt om att få flytta till hus med gubben min och att det nu har blivit verklighet är helt fantastiskt!

HELGEN

2018-11-25 20:40
Från Josefinspointofview

Hade ställt in mig på att det bara skulle bli full rulle i helgen, men vi hann faktiskt med en del vila också. I fredags hämtade jag upp sambon vid tåget i vanlig ordning. (För er som inte vet så pluggar han nere i Halmstad, men kommer hem på helgerna). I lördags innan lunch hade vi lite ärenden och på kvällen blev det en tripp till Västerås för att se filmen "A star is born" på bio. Väldigt bra film om ni frågar mig.

En annan grej som händer i mitt liv just nu är att jag och sambon ska flytta. Exakt var och så får ni veta lite senare eftersom jag är lite töntig och vill att allt ska vara påskrivet och klart innan jag berättar allt. "Man ska aldrig tjoa innan man kommit över bäcken" eller vad man säger hehe. Men pga flytten har vi också packat en del i helgen så hela lägenheten är snart nerpackad i lådor.

MINUSGRADER

2018-11-24 15:44
Från Josefinspointofview

Äntligen börjar minusgraderna komma. Är väl egentligen inget stort fan av kyla men känns ändå bra att det börjar bli kallare. Jorden behöver kylas ner efter den varma sommaren. Här i Enköping är det fortfarande bara frost som gör att det är vitt ute men det dröjer nog inte länge tills snön kommer och man kan börja sjunga på "Hej mitt vinterland".

GOD KVÄLL

2018-11-20 19:32
Från Josefinspointofview

God kväll!
Ligger i detta nu i soffan och återhämtar mig efter en springtur. Känns som en evighet sen jag sprang sist så det var otroligt välbehövligt. Riktigt skönt var det också så det är en nöjd brud som ligger här.

Dagen på jobbet har varit bra och väldigt lugn då vi inte hade så många larm. Kunde sluta i tid och hann faktiskt hem innan det blev kolsvart ute. Varje år vet man att det kommer bli mörkt en period men känns ändå som att man varje gång blir förvånad över hur mörkt det faktiskt blir hehe. Dock tycker jag ändå om mörkret en del då det under mörkerperioden blir obligatoriskt att tända ljus i hela lägenheten. Myspys helt enkelt! Sen skulle jag ju inte klaga om det kanske kunde vara lite ljusare på mornarna så det inte känns som man går upp mitt i natten.

MYCKET SOM HÄNDER

2018-11-18 19:43
Från Josefinspointofview

Hallå där!
Hujedamej vad det händer saker i mitt liv för tillfället..och jag älskar det! Kan börja med att berätta (för er som inte vet) att jag har slutat jobba på Medicinavdelningen på Enköping lasarett. Istället har jag dragit mig mot Västerås där en dröm gått i uppfyllelse..jag har nämligen börjat jobba på ambulansen där. Kan säga att det är en väldigt stor utmaning då man aldrig vet vad dagen kommer bjuda på och vilka sorts patienter man kommer möta på. Men det är väldigt roligt och jag älskar friheten att man får vara på olika platser under ett arbetspass och inte är "inlåst" nånstans. Sen är det ju också kul att man får köra bil på jobbet.

Har även en annan stor nyhet att berätta men den får vi vänta lite med då det är en del fix jag vill ska vara klart först.

Planen framöver är väl att återuppta skrivandet här (som jag skrivit tusen gånger förut hehe), men nu är det en del på g som jag tänker kan vara kul att dokumentera.

PACKA - TVÄTTA - FOTBOLL

2018-07-07 15:25
Från Josefinspointofview

Efter en härlig vistelse i Halmstad och en finfin vistelse i Skövde har vi nu landat hemma i Enköping. Planen nu är att vi ska tvätta allt som går och sen börja packa, för i morgon åker vi till Stockholm och natten mellan söndag och måndag går båten mot Gotland. Självklart kommer även vi som alla andra svenskar sitta klistrade framför tv:n idag när det är dags för Sverige att möta England. Skulle vara himla häftigt om Sverige vann och gick vidare till semifinal! KOM IGEN NU SVERIGE! HEJA HEJA!

Här kommer lite bilder från veckan.

SEMESTER

2018-07-02 16:57
Från Josefinspointofview

Halloj!
Det är måndag och andra veckan på min semester är igång. Min semester har hittills varit riktigt bra och om planerna går som de ska kommer den fortsätta vara helt fantastisk.

Just nu befinner jag mig i Halmstad (Per Gessle-land), körde ner hit i fredags då Fabian fick semester. I lördags genomförde han ett triathlon här i staden och jag är riktigt imponerad av hans prestation. Jag själv cyklade runt (smått förvirrad då jag för det mesta inte visste var jag var) och försökte se Fabian så många gånger som möjligt. Lyckades faktiskt se honom fem gånger så det är jag nöjd med. Än en gång..grymt imponerad av pöjken min.

Idag efter frukosten begav vi oss ut till Tylösand och låg där på stranden i ett par timmar. Kändes lite kul att äntligen få vara där efter man hört så mycket om stället..samt knarkat Gyllene tiders låt om stället.