RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 15:31:50

JosefineDahl blog

JosefineDahl blog on Nouw

Update

2018-12-10 05:53
Från JosefineDahl

05:45 Sista jobbveckan unna Thailand! Längtar. Har basiclly varit för lat för att uppdatera här så nu när jag endå bara sitter kan jag ju lika gärna skriva lite.

Förra veckan var faktiskt ganska händelserik. Onsdag och torsdag var det såklart ridning som vanligt. Fredag gick jag ut med Anna och Cissi. Och några andra.

Asså jag gick ut på krogen. Inte gjort de sen jag fyllde år. Tänkte ju gå ut på halloween men då kom vi inte ens in så.

Var inte så händelse rikt där dock. Var antingen bara 00:or eller folk över 40 som var där. Stabilt. Av någon anledning hade dom heller inte cola där. Fick dricka vatten hahah. Snällt.

Well med tänkte på hur tråkig jag är så var det väll endå en lyckad kväll kan jag säga.

I lördags var jag och julshoppade med Maja en stund på förmiddagen. Inte så kul de heller men vi fikade så det var värt. Vid 16 gick jag och Stophe ner på stan och käkade Pinchos. Cuz efter det skulle vi på teater.
Vi och alla pensionärer. Det var om den stora branden 2014 så man lär ju supporta lite. Den var bra, grät dock inte om någon trodde det haha. Igår (söndag) var vi bara hemma och slappade. Skönt att få sova ut lite innan denna vecka.

Jobbar eftermiddag både onsdag och torsdag så kommer missa ridningen så ska rida igen idag istället.

Jusste, klippte mig i onsdags också, hoppas att det inte syns någon skillnad

Stockholm International tual Horse show

2018-12-03 14:03
Från JosefineDahl

I’m back, känns som att det var ett tag sedan faktiskt, har jobbat hela veckan och ska jobba natt idag och imorgon. Kul som vanligt. Tog dock ledigt igår för att jag skulle på SIHS, förkortning till rubriken för orkar verkligen inte skriva om allt 17ggr. Älskar att vara där. Jag Julie och Nattis gick på Mall of Scandinavia (Mos) från seriöst 9:30 till 13:30, vi hann se en del haha. Där inne köpte jag ett par svarta shorts till Thai. Ett bälte och en tofs haha. Inte så intressant men har sagt det förr och säger det igen. Modet idag är inte vackert, vilket gör att jag inte vill handla något. För allt är så fult.

När våran show väl började gick vi och kollade på den. Eftermiddagen var mest hoppning, lite grand prix och sånt. I pausen gick vi en stund på mässan där jag bara köpte ett PS schabrak, velat ha det långe så är glad att de hade det med sig. Var lite sugen på benlindorna som matchar med schabraket men det fanns inte heller dock.

Ville också köpa ett pannband men det fanns bara brunt läder eller storlek full och Xfull. Jag behöver cob.
Eller jag och jag, Liam behöver för hans huvud är så litet.

Provade också stövlar och hjälm för vill köpa nytt. Men den enda hjälm som såg snygg ut på mig var kask. Aka, hej jag har inte råd. Och stövlarna jag hittade kostade 4500 men var för små. Skulle jag beställa därifrån skulle de kosta upp emot 7000kr. Och det betalar jag fan inte ahha.

Julbord och julmarknad

2018-11-24 22:48
Från JosefineDahl

Har redan tröttnat på att skriva, det är liksom inte ens kul haha. Aldrig gillat att skriva dagbok pga att jag fått ont i handen men är ju inte kul på mobilen heller haha. Blir typ en press att uppdatera. Lär se hur länge jag håller på.

Igår var jag iaf på julbord med jobbet, om man kan säga så, jobbat en månad liksom. Fick ju också min första lön därifrån igår. Inte så mycket som jag trodde men började inte för än den 8:e så.

Iaf. Vi åkte till Ramnäs och käkade julbord där. Tycker liksom inte ens om julmat men det var ju gratis haha. Det fanns mamma godis och gått bröd som jag kunde leva på dock.

Idag ville maja till skultunas julmarknad så kände att jag kunde vara snäll och följa med cuz hon frågade. Så jag Maja och Stophe drog dit. Märkte ju dock att vi inte var om enda där borta. Fick nästan ingen parkering till att börja med och sedan stötte jag på både Frida och Eric. Lite mys.

Eftersom att Majas tåg aldrig gick så tänkte vi att vi kunde ju dra till Erikslund och gå av lite tid där. Dum idé. Vi kom inte ens fram till Ikea för att det var så mycket folk så istället drog vi till max och käkade innan vi sedan släppte av maja vid tåget.

Drog sedan hem till Stophe en stund, blev inte så länge dock för han skulle och köra paddel så då drog jag hem.

Har stalltjänst imorgon så var tvungen att sova hemma också. Kul med jobb och sport hörrni!

Köpt bil och Nära döden upplevelse

2018-11-17 14:13
Från JosefineDahl

Om 3Min slutar jag, såååå skönt, är fett trött. Det finns fan inget jobbigare än att pendla, varje dag. Kommer aldrig förstår why vi flyttade från första början, nu måste ju alla pendla...

Iaf, inte det jag tänkte skriva om. Men min dåliga uppdatering beror på att jag jobbat, eller bara varit lat kanske, tror på lat. Var liksom ledig 5 dagar men orkade endå inte uppdatera något. Har ju i och försig inte gjort något vettigt heller så kan ju vara därför. En sak jag gjort dock. Är att köpa bil. Mamma och jag åkte till Kumla och provkörde en I30, den hade liksom det jag krävde, farthållare, automat, aux/Bluetooth och dragkrok, vad mer behöver man liksom. Sen att den var vit och kommer bli smutsig på 2sek, det är ju en annan femma.

Blev pårikgit helt pank av att köpa den också, har 70kr kvar på mitt sparkonto, gråter typ. Om inte länen är bra då jävlar.

Hade ridning i torsdags också, synd att ingen var där och fota för jag hade värsta showen. Nää men såhär, vi hoppade en serie på mittlinjen, C till A. Så när vi kommer till sista hinder som va en oxer på typ 1m så kände Liam inte för att hoppa längre. Han tvärnitar. Oftast när han gör det brukar jag sitta i sadeln så att säga. Denna gången hade jag gett mig fan på att vi skulle över dock så jag lutade ju mig fram och hamnade på halsen. Han svänger åt sidan så jag var centimeter ifrån att slå huvudet i hinderstödet. Lyckas ta mig upp men sitter nu framför skalden. Detta resulterar ju såklart i att den fega hästen blir rädd för mig. Så han springer iväg.. sitter och försöker både hålla han huvud uppe så jag inte glider av och att få stopp på honom. Tyckte det tog så lång tid så jag kände där ett tag för att vara släppa allt och ramla av. Då får man ju tårta iaf. Dock kom envisheten in när jag tänkte så, så nu skulle jag prånt inte ramla av helt plötsligt. Fick till slut stopp på honom och hoppade tillbaka i sadeln igen. Så körde vi serien igen. Han var väldigt osäker efter vi hade stannat så jag berömde honom. Tycker endå inte sånt är så läskigt. Mest kul. Hade också varit feeett kul om någon filmade. Men såklart. Var det inte så..

Nu ska jag ta och köra förbi stallet och lämna min kamera till Julie inför imorgon. Är också för lat för att fortsätta berätta vad som händer imorgon. Vi märker om jag uppdaterar då.

Antagligen inte så hoppas inget

Update ang ridningen

2018-11-09 13:13
Från JosefineDahl

Har precis gått på mitt nya skift, kanske märks då jag inte orkar lägga någon tid på att skriva när jag jobbar haha. Händer liksom inte så mycket annat än jobbet. Som vanligt hade jag iaf dressyr i onsdags och hoppning igår. Gick bra båda dagarna, lite sämre på dressyren i onsdags då jag valde att rida med dressyrsadel vilket jag inte alls är van vid så blev att tänka på mycket annat än bara ridningen. Dessutom ha mina handskar sämsta greppet så sitter och plockar tyglar halva lektionen.

Låter som att det gick skit men lägger ju bara fram det negativa haha, resten gick bra.
Hoppningen gick också väldigt bra. Lite seg i början, ingen framåtbjudning, men det släppte när vi började hoppa. Utöver den sega början gick det väldigt bra, han har en tendens att välja att trampa om innan hindret när han kommer fel, istället för att hoppa av stort. Jag föredrar när han hoppar av stort men igår höll han sig till dom galoppsprång som skulle få plats osv. Hoppade också en liten trippelbarr som inte heller var några problem.

Har fixat en fin video som vanligt, hatar själv att kolla på videos utan musik i bakgrunden. Blir så tråkigt haha


#NouwAutumnChallenge

Konsert och jobbiga människor på internet

2018-11-06 01:51
Från JosefineDahl

Hola!¡ Guess what i did today!

Ätit mat, joo men det är ju klart, har också varit på konsert i Stockholm, rena turen att det var när jag är ledig.

So, som jag märkt att jag gör efter varje nattskift har jag lyckats vända på dygnet, somnar runt 02 och kan vakna vid typ 12:30 eller senare. Innan jag började jobba skift sov jag som längst till 10. Även om det är skönt att få sova så känner jag att man får ju inte ut något utan dagen om man sover bort halva, man hinner liksom inte göra något. Hade tänkt att ställa klockan igår så att jag ska hinna vända tillbaka på dygnet innan jag börjar jobba igen. Glömde det så nu sitter jag här, mitt i natten igen.

Så när jag vaknade idag, fick jag nästan lite panik över att klockan var så mycket, jag och mamma skulle nämligen ta ett tåg som gick 15:14 så jag behövde först och främst sminka mig men också ta mig hem från Stophe, vilket tar en stund trots att vi inte bort sjukt långt ifrån varann. Lyckades iaf få mamma att hämta mig när hon åkte från jobbet så jag slapp gå haha.

Jag hann iaf fixa mig och vi hann med tåget, vet inte hur mycket detaljer ni vill ha där men vi kom faktiskt i tid till Stockholm, med SJ haha. Drog till Jensen’s och käkade. Jag tog nån hamburgare med bacon och bea, kul combo. Den var rätt god faktiskt.

Jaja, nog om mat. När vi ätit klart gick vi iaf till Stockholm Waterfront congresscenter. Har aldrig varit där förut, apperently inte Gessle heller. För jaa, det var han vi var och kollade på. Han hade en konsert för Roxette. Dock så var inte Marie Fredriksson med för att hon var tvungen att sluta sjunga och sånt under 2016. Det var väldigt bra trots att hon inte var med. Man är ju van att höra henne i vissa delar utav låtarna, så när Helena Josefsson sjunger känns det först lite konstigt men endå helt okej, hon har varit med och sjungit mycket under Gessles nyare album så känner igen hennes röst. Hon är riktigt duktig.

Jag har lite blandade känslor gällande att filma när man är på konserter, för en del utav mig vill leva i stunden, så att säga, medan en annan del utav mig, aka minnet, som är rejält dåligt, vill ha lite filmer för att kunna se tillbaka på. Så ja, jag filmade lite, spammade dock inte min snap med 70videos vilket jag tycker är så drygt, höll mig till kanske 3.

Jag skulle säga att det var en lyckad kväll, förutom att dom började spela lite sent så dom vart inte klara när vi behövde gå till tåget, jag sa att vi skulle ta ett senare tåg för konserter slutar aldrig när de ska hah.
Vi missade iaf inte så mycket hoppas jag. Hann se när dom gick av scenen och sen kom tillbaka, därefter brukar det ju vara kanske två låtar kvar.
Nu till det lite roligare kan man kanske säga. Dubbelmoral, något jag älskar att prata om, för det är så många som jämt använder sig utav det utan att ens tänka på det.

Såhär, för en vecka sedan la en tjej ut en bild på insta. Nån kommenterade något som då denna tjejs kille svarade på. Han skrev då, typ ”gillar du det inte kan du dra” inget mer med det, svar på en ”hatkommentar” om det nu var det. Då svarade jag honom med

”ojj, aggressiv, akta så du inte blir stämd igen hahah”

Jag vill bara lite snabbt veta vilka som tycker att det jag skrev var en hatkommentar, jag har en freaking skrattemoji och typ 70haha.

Det var tydligen iaf en tjej som nu, en vecka senare, på något sätt gått in bland dessa kommentarer, sätt min och tagit åt sig utav det och trott att jag menade något illa. Trots alla hahaha. Seriöst, vem tar illa upp av det?
Iaf, så då skulle hon försöka läxa upp mig om att jag behövde tänka innan jag skrev något på internet, apperently.
Just här i konversationen har hon redan sagt allt ovan till mig, och sen kommenterar om mina bilder. Om att jag apperently inte kan bli talman osv. Jag tar inte åt mig. Jag vet vilka utav mina bilder som är bra och vilka jag faktiskt lägger upp här som inte är lika charmiga. Man ska ju bjuda på sig själv.
Det jag vill komma till är att hon inte kan sitta och säga vad som är okej för henne men om jag gör precis samma sak så är det inte okej, lovar, var på bra humör när jag svarade på hennes kommentarer, hade kunnat letat upp henne och slagit henne i ansiktet annars. Innan någon ska komma till mig och snacka dubbelmoral. Jag har aldrig påstått att jag är snäll. Har en höger redo för alla. Känner bara att jag ville lägga upp detta för det var faktiskt ganska kul. Hoppas hon kollar in min blogg igen! Är liksom på så bra humör att jag till och med suddar hennes namn, är inte rädd för att hänga ut något, men får väll vara lite snäll.

Snyggt jag avslutade konversationen också. Känner hur mycket det kliade i fingrarna på henne om att svara mig tillbaka, men som hon skrev, hon skulle inte svara.

Jag älskar mitt liv asså

#NouwAutumnChallenge

Min nya Tatuering

2018-11-04 22:52
Från JosefineDahl

Inte världens charmigaste bild, javet, men kände att den får duga just nu. Får hoppas att det blir lite fler när vi åker till Thailand i jul haha.

Är iaf sjukt nöjd med denna, den är stor, det vet jag, mamma gillade inte att den var så stor men det skulle bli så kladdigt om den varit mindre.
Gjorde svin ont kan jag säga, tog kanske 3/4h att göra. Ska vara ärlig. Mina andra två har nog faktiskt gjort ondare. Den jag har på revbenen gjorde ont hela tiden och den jag har på handleden gjorde ont bara för att jag kunde se hur långt det var kvar på den, tror jag. Denna gick faktiskt väldigt bra i början, var wrestling på tv så kände att dom hade nog ondare än mig. Men när min hud hade blivit lagom irriterad och öm gjorde det jävligt ont. Främst när han skulle gå över där han redan gjort linjer en gång till. Ville dö. Det värsta var dock när han torkade bort den ”övriga” färgen mellan varje sträck, om man kan skriva så. Det blir ju liksom som att dra ett papper över ett öppet sår.

Lider ju dock igenom detta för att resultatet alltid blir så bra. Jag hoppas för min smärttröskels skull att detta blir min sista haha.

Här har ni lite bilder på mina andra tatueringar också.
Jag hatar inte att göra tatuering på dom så kallade ”värsta” ställena på kroppen haha.

Och jaa, det är bara den på handleden som egentligen har någon betydelse. De andra är bara fina, varför måste allt ha betydelse liksom


#NouwAutumnChallenge

Köpa Bil?

2018-11-03 17:14
Från JosefineDahl

Jag sa ju att detta skulle bli en händelserik helg!

Vi började med att åka en sväng till Virsbo för att ha stalltjänst, asså vi var så många så att jag baran hann ta ut hästarna oså var allt klart i stallet när jag kom in igen, mockning, sopning och hö. Vi gjorde dock lite hinkar också men inte så mycket mer.

Sen drog vi hem en snabbis innan vi åkte och käkade på max, andra dagen jag käkar det nu, lika gott varje gång haha.

Min mamma brukar sitta och kolla efter bilar till mig på blocket och idag hade hon hittat en i Eskilstuna som vi valde att åka och kolla på. Vi kunde dock inte provköra den för att det var på en bilfirma och den stod typ längst in. Så tanken är att vi ska åka in på tisdag och provköra den. Samt kolla om vi kan pruta lite på priset då det står i beskrivningen att den ska ha farthållare men den har inte det, så om vi ska köpa den måste vi sätta i en farthållare. Eller sätta i är väll inget måste men jag vill ha en. Iaf om jag ska sitta och köra 66:an fram och tillbaka.

När vi var klara där drog jag och mamma till Tuna Park och kollade lite. Jag köpte en tröja och ett par ridbyxor, välbehövligt. Är dock skyldig mamma 600kr nu haha.

O jusste, har råkat döda min annanasplanta också, eller vet inte om den är död så vattnade den lite, men det ser väldigt deprimerad ut, jag har inge gröna fingrar.

Om detta inlägg blev lite slöddrigt är det för att jag redan skrivit det en gång men appen krascha :))

#NouwAutumnChallenge

Flottigt hår

Ut och ”Festa”

2018-11-03 03:04
Från JosefineDahl

Nu ni! Denna helg blir det uppdatering! Har faktiskt en del planerat.

För det första sov jag till halv 4 idag, helt sjukt, dock gjorde det ju såklart att jag inte kan sova nu, 02:56, ska upp 7:15. Life.

Det som varit bra med att jag jobbat natt och nu fått ledigt över helgen är ju att jag var ute med Frida och Anna idag och blev inte trött, första gången! Vi skulle gå ut på Publik för det var Halloweenfest. Men asså det var så mycket folk. Vi köpte biljetter innan vi åkte dit och lyckades endå inte komma in ens. Så vi stog i kö i kanske en timme oså åkte vi hem haha. Värt dock, för träffade på en massa folk utanför, lite trevligt. Dessutom får vi faktiskt tillbaka pengarna för biljetterna så det är ju skönt, hade slagit ner en vakt annars typ.

Många av de som kom fram och snacka med oss hade aldrig varit i Västerås förut osv osv. Och det är ju okej. Men när människor från Stockholm kommer till Västerås och ska ut och ”röja” då är det illa. Västerås nattliv suger fan jämfört med andra städer haha. För man åker inte från Stockholm till Västerås. Verkligen inte för att festa heller. Var någon kille som kom från Umeå också, herregud. Sen vad vet jag, jag gillar inte ens att festa men tycker verkligen inte det är värt att åka så långt heller.

Nää men som vanligt tog vi massa bilder för att om en kväll skulle skita sig så har man iaf bilder att lägga upp, så här, your welcome


#NouwAutumnChallenge


Lång dag med ett bra slut!

2018-10-29 22:20
Från JosefineDahl

Mina inlägg kommer alltid ut sent, joo tack javet, kan vara för att jag jobbar hela tiden känns det som. Nu för tiden är svaret på ”vad gör du?” ”Jobbar”.. jämt, får ju dock inte klaga för tjänar ju pengar. Och för pengar kan man göra saker, typ tatuera sig, på tal om det.

Bokade en tid för tatuering på söndag, är så taggad men samtidigt fett nervös. Asså vill dö, har gjort två stycken innan, en på revbenen och en på handleden, så dom värsta ställena är ju nästan endå tagna. Finns ju dock ett jobbigt ställe till, där jag ska tatuera min nästa. På ryggen. Asså den ska börja på nacken och gå ner mot ryggen.

Taggaaa

#NouwAutumnChallenge