RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 08:12:37

norenjulia blog

norenjulia blog on Nouw

På återseende

2018-12-31 17:18
Från norenjulia

HEJ! Det var länge sedan. Livet har rullat på och bloggen har stått stilla, tanken var endast att jag skulle blogga medan jag var i Usa för att hålla mina nära och kära i Sverige uppdaterade, och så blev det.

Annars då? Jag har flyttat återigen, denna gång till Falun för att studera. Jag pluggar till ekonom och än så länge går det bra! Livet rullar på och ja, jag och min värdfamilj håller kontakten! Jag har äntligen börjat komma till freds med livet igen, det tog längre än jag trodde men bättre sent än aldrig.

Nu ska jag fira in det nya året, 2019. Det kommer bli ett bra år för det har jag bestämt. Förra året firade jag med Hanna i DC tillsammans med min värdfamilj, det var fint det med.

Som ni kanske förstår kommer jag inte längre att uppdatera bloggen men den kommer vara kvar så jag kan gå tillbaka hit och leva mig tillbaka till det härligare livet jag en gång levde. Det är ganska härligt nu också faktiskt, det brukar ju vara det när man är sådär äckligt nykär.

Gott nytt år!!!

Den svenska sommaren

2018-07-18 00:37
Från norenjulia

Hallå! Livet rullar på, jag jobbar och däremellan badar & badar & badar jag. Vilken sommar?! Helt sjukt underbart väder ju, jag kan räkna på en hand hur många gånger det varit dåligt väder sedan jag kom hem.

Jag facetimeade nyss med Phil & Katherine, killarna är på camp i två veckor så vi ska prata igen nästa vecka när de är hemma igen så jag får höra allt. Det är härligt att vi håller kontakten, vi smsar minst en gång i veckan också för lite snabb uppdatering om vad som händer. Marilyn, barnens farmor, mailade mig också här om veckan och berättade lite vad hon haft för sig, så gullig. Tänkte att jag ska skicka vykort till dem och Katherines mamma & Allan.

29 juni 2018

2018-06-29 18:34
Från norenjulia

Hej. Jag har tänkt flera gånger att jag ska blogga men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det är skönt att vara hemma igen, det är alltid skönt att komma hem. Men det är konstigt också, jag har inte riktigt förstått det ännu och det känns tomt, tyst och lugnt. Det har inte hänt speciellt mycket här hemma trots allt. Jag har haft mitt livs roligaste år men jag har ingen att dela det med. Det är som att åka en svinrolig bergochdalbana och sedan bara kliva av och gå vidare som inget hänt. Ingen att skratta, hypea eller att minnas det med. Missförstå mig inte, jag uppskattar Sverige och allt som finns här hundra gånger mer nu men det är annorlunda och det tar tid att vänja sig vid denna vardagen igen. Samtidigt som jag saknar USA och framförallt Jack & Sam väldigt mycket. Jag är väldigt kluven, som ni hör.

Just nu jobbar jag på ICA igen där jag trivs jättebra men det är inte nog för mig. Jag vill mer och förhoppningsvis kommer jag in på skola i höst och kan påbörja det kapitlet. Vi får se vad som sker.

Honey, I’m home

2018-06-11 17:22
Från norenjulia

Hej!
Jag lever, verkligen. Det känns så bra att vara hemma även om jag saknar barnen redan. Det har gått i ett från att jag landade i torsdags, har knappt haft tid att sova. Inatt är första natten jag sov mer än 3h... haha. Jag har kramats med familj och vänner, varit ute x2, badat, åkt båt och bara haft det roligt. Om 2 veckor börjar jag jobba och det är dags att ta tag i livet. Jag kommer inte att sluta blogga men uppdateringen kommer inte vara den bästa. Jag uppdaterar när jag känner att jag har något att berätta. KRAM!

Sam var jätteledsen, han kunde inte ens följa med in på flygplatsen den stackaren... Han började klättra på mig och bad mig stanna kvar med honom ännu längre. Mitt hjärta gick sönder, min lilla plutt.

Min bröder överraskade och stod också där i ankomsthallen!

Och juste, Caps vann Stanley Cup samma kväll som jag kom hem, något surt att missa det men jäklar vad grymt att de vinner sin första Stanley Cup säsongen man följt dom live!!

Sveriges nationaldag och...

2018-06-06 16:44
Från norenjulia

Little did you know men nu är mitt äventyr här i USA över! Det har hela tiden stått 6 juni på flygbiljetten jag fick i slutet av februari men jag valde att hålla på det lite, därav varför jag gått ut med ett annat datum. Min familj (berättade för pappa i söndags lol) och de flesta av mina vänner vet detta redan men annars har jag hållit på det. Bara för att jag kan men också för att inte göra så stort av det.


Ni kanske förstår vad jag gjort det senaste. Sagt hejdå till vänner och umgåtts med min amerikanska familj väldigt mycket. Igår hade vi vår sista middag tillsammans och efteråt tog vi en sista tur in till DC, det var en mysig kväll. Jag kommer sakna dom SÅ SÅ SÅ mycket.


Jag har såklart också packat, packat och packat, att få ihop cirka 60 kg var inte det lättaste men det gick! Imorgon möts jag av mina föräldrar och min fina Josefin på Arlanda. Har fortfarande inte riktigt fattat det?! Nu ska jag fixa det sista och stänga väskorna, 08:40pm amerikansk tid går flyget så om några timmar ska familjen skjutsa mig till flygplatsen. Önska mig lycka till. Vi hörs i Sverige!!

Min första dag med pojkarna. Som vi skrattat, bråkat, skojat, gråtit, retats, och lärt oss av varandra och våra olikheter.<3

Favoritstaden

2018-06-04 03:07
Från norenjulia

Stanley Cup finals

2018-06-01 00:31
Från norenjulia

US TIME: 18:31
Om någon mot förmodan missat det, så var jag på hockey igår. Caps har för första gången på 20 åt tagit sig till Stanely Cup final! Vi har följt varje match i slutspelet och nu även finalmatcherna. De två första spelades i Vegas, varav en igår. Caps sände matchen live på jumbotronen i hemmaarenan Capital One arena, det var gratis inträde och först till kvarn! Så jag & Minna, en tjej som bor 5 min ifrån mig och som jag hängt lite med sedan april, åkte dit. Vi fick helt okej platser, det var iofs inte prio ett då man ser absolut bäst hemma framför tv:n. Vi var där för stämningen och JÄKLAR vilket tryck det var, en vanlig seriematch är knäpptyst jämfört med detta, och då spelades inte ens den här matchen i arenan haha! En sjuk upplevelse faktiskt. Caps vann och det märktes kan jag säga, somnade 02.30 inatt för var så euforisk.

Memorial weekend

2018-05-28 01:47
Från norenjulia

US TIME: 19:47
Imorgon är det Memorial day så denna helg kallar de Memorial weekend. Detta för att hedra alla som dött för USA i krig. I och med att det är en röd dag imorgon så är även jag ledig. Tror jag ska åka till Tysons en sväng och kika lite. Katherine berättade att denna, som alla andra högtider, är en kommersiell grej så butikerna har bra erbjudanden.
Jag köpte mig en ny telefon då min andra levt sitt egna lilla liv och såklart testade jag kameran, fullt godkänd!

I helgen har jag hängt med kompisar i vanlig ordning. Jag har inte nämnt typ några andra än Malin & Amanda här i bloggen men det är mest för att inte skapa förvirring haha. Jag har fler vänner också. ;)

Bye for now

2018-05-25 02:34
Från norenjulia

US TIME: 20:34
Trodde aldrig jag skulle säga detta men, hur härligt är det inte att Sverige för en gång skull har bättre väder än oss?! Vi har samma temperaturer men lite molnigare och lite regn nu och då. Hoppas det håller i sig hela sommaren!

Igår mötte jag upp Malin för lunch och ett sista häng i Georgetown, vi + Amanda träffades på kvällen också för att säga hejdå och just nu sitter hon på ett plan till Sverige. Det var tufft att säga hejdå för man kommer varandra så nära trots att vi bara känt varandra i ett år. Vi har stöttat varandra när hemlängtan kommit krypandes, skrattat och gråtit ihop, upptäckt USA tillsammans, haft sleepovers och filmkvällar, så många middagar vi ätit ihop och alltid funnits där för varandra. Utan Hanna, Malin och Amanda hade det här året varit betydligt tuffare och tråkigare. Vi får ses i Sverige.<3

Saknar dig redan. Georgetown kommer inte vara detsamma utan dig.

Pupatella

2018-05-23 02:39
Från norenjulia

US TIME: 20:39
Hallå! Det har varit några lugna dagar och ikväll åkte vi och käkade på favoritstället Pupatella, de har dem godaste pizzorna! Napolitansk pizza, perfekt då jag ätit så himla dåligt på sista tiden då jag är fruktansvärt trött på den amerikanska maten. Den smakar ingenting, massa ost, socker och E-ämnen. Till och med jag som äter i princip allt och alltid gillat socker har tröttnat... haha. En annan sak som jag tycker är väldigt onödigt och provocerande här är att det står hur mycket kalorier det är i allt när du ska köpa mat. Kalorier ska ätas, inte räknas.