RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 07:21:13

Psycolove blog

Psycolove blog on Nouw

The Truth!

2019-03-09 12:57
Från Psycolove

Life...... I thought it would feel better than this... The lyrics "never grow up its a trap!" is the reality for me. We lurn the kid´s to show respect to other people but in the grownup world it dosen´t excist to some. What are we surpose to do when some can´t respect our differenses and accept that some can´t behave like idiots. Why can´t some people accept that we are different and that it is ok to be yourself in a changing world. Of course we can´t love every people in the world but, we can accept the fact that we are different and that we have different feelings. I think that if we all let go of the past we can start a revolution of happiness. Every people have the right to be who they are and not be convicted by others. If someone like to dress up to be a character from a movie, just let them do it if it makes them happy, and if some people think its a little bit crazy than they sould keep it to themself! Everybody have the right to have an opinion but don´t say everything out loud because beleave it or not the person is beeing bullied. I´m so extremly sad that people can think that its ok to hurt other people. If a person is born to be a girl because of her body, it dosen´t mean that she is a girl, maby the person feel like a boy or mayby the person is just a person, no gender at all, it´s not up to anyone to deside about some other persons body it´s up to themselfs. And do not treat the person differently because of the gender bacause the gender isent important in this matter, whats important is that everyone treat the person like its a person. Stop judge other people of what they are or who they are. Be kind to each other, show some humanity and respect. Every person have the right to feel what they feel, and be who they are, nobody have the right to say what someone cannot be or cannot feel because they do not have there brain or there body.

The focus should be on what makes everyone happy! <3Tom och Jerry Kex kl 05-00

2017-09-22 05:25
Från Psycolove

Under denna nattetid är de såklart många tankar som snurrar i min hjärna, och ibland känns det svårt att faktiskt säga rakt ut vad man tänker på men jag tänkte ge det ett försök iallafall.

Ämnet är Kärlek,- som så många andra inlägg jag skrivit.

Det som jag tillbringar natten med och det som varit i mina tankar under en längre tid är, - hur två människor ska kunna fungera tillsammans, utan att man tappar en del av sig själv på vägen för att göra den andre nöjd ? Ska inte kärlek handla om att man tycker om personen precis som den är? Tänk om jag verkligen är One of a Kind? Visst jag vet att jag är väldigt egen men finns det någon som brinner för det jag själv gör, och på samma nivå, någon som värderar sina vänner och familj högt och ser livet som en spännande berg och dalbana där allt är till för att utforskas? där livet handlar om upplevelser. Ibland känns det som att jag är väldigt ensam om att tycka, göra uppleva det jag skrivit ovan, men jag kan väl inte var den enda som tycker det här, eller? .

Mitt förra förhållande, som nyligen tog slut, hade sina bra och dåliga stunder. Mitt ex var fantastisk på jättemånga plan men ni vet i början,när allt är så härligt och nykärt, "man inte kan tro att det är sant-kär! , men sen. efter ett tag när "livet" rullar på, efter smekmånaden, då visas de där sidorna som man inte sett innan och allt blir annorlunda. och man märker, shit vi är egentligen rätt olika och tillslut går man tyvärr skilda vägar. Jag är jättetacksam för den tiden jag fick med mitt ex, för det var både en underbar och lärorik händelse i mitt liv och jag skulle aldrig byta ut den mot något annat i hela värden, för jag tycker fortfarande han är en underbar människa, och att våra vägar möttes var meningen.

Men detta får mig att tänka- varför blir det såhär? att man helt plötsligt märker att man tappar varandra ? Är det för att personen man är med inte kan vara sig själv i sällskapet? Handlar det om självsäkerhet? eller dålig självkänsla? nervositet? ändras båda personerna eller är det bara en? Eller är det så enkelt att man inte spenderade längre tid med varandra innan man bestämde sig för att bli ett par?

Ja frågorna är många

// Förlåt för att jag inte skriver korrekt svenska inatt, men det är just det, natt ;)


WACKEN 2017 <3

2017-08-08 15:30
Från Psycolove

Minnen för livet

Det kommer bli svårt att få fram den där exakta känslan med ord då det var mer än himmelskt att vara på en av Europas största festivaler. Det hela började med att jag blev tillfrågad att vara Reseledare för festivalbussen och självklart sa jag JA! Väl på plats för att gå på bussen säger jag hejdå till min käraste och sedan är vi i full rullning mot de olika städerna innan vi kommer till Tysklands WACKEN. Väl där möter vi upp resten av festivalbussens personal och börjar checka in, själv träffade jag en otroligt härlig person med en karraktär av Alice Cooper, vi begav oss sedan till vårt incheck för att få VIP band, dock tog kön ca 3 timmar och väntan va fruktansvärd då man bara ville få sitt band och ställa upp tältet. När vi sedan kom till campet slår jag upp mitt tält bland fantastiska människor, man hör hur öl knäpps, och gott skratt i timtal.

Dag ett - bestod av att lära känna nya människor, äta och dricka gott, sedan in och kolla vad marknaden hade att erbjuda, för att sedan gå till scenerna och titta på Ugly Kid Joe som jag aldrig sett men hört lite innan och det var faktiskt bland den bästa musikupplevelsen på Wacken, bra ljud och ljus, bra musiker och energirika människor i publiken. Under spelningen fick jag tårar i ögonen, då jag insåg vad jag en gång förlorat av mig själv, jag har haft några pissiga år som har förstört den jag är, men när jag stod där i publikhavet insåg jag att det jag hade förlorat kom sakta men säkert tillbaka in i mitt hjärta. Det är svårt att beskriva men detta var en sjuk mental upplevelse. När jag kom tillbaka till campet så skålas det och energin ligger på topp, dock blev det inte en jätte sen kväll för mig då min kropp gav vika och ville pensionera sig in i tältet för lite sömn.

Dag två vankades det vandring in till the village, alltså gatan utanför själva festivalområdet för att hitta ett hak som dem andra hade varit på sen tidigare år, där ölen kostade 1 £ och shotsen runt 0,5 £ till 1£ alltså kostade en öl typ 10 kr. Stället var uppbyggd på en gård vid ett hus, och hur nice var inte detta på en skala? sånt borde man få ha i Sverige!
Vi beställde shotmetrar på metrar och öl i mängder för att ta oss vidare till Netto för att köpa blannevann till våra groggar, väl där, brevid netto, hittade vi en Vikingabutik fullt med äkta rustningar, svärd och andra vapen. Grabbarna fick till och med testa pilbåge inne i butiken, så jäkla coolt, jag prövade men jag var inte stark nog att dra tillbaka strängen. :( Inne på netto sålde dem sprit och jag var såklart tvungen att testa olika shots och bjöd the boys på detta, men vi alla enades om att dem inte va så jätte goda! Efter denna vandring var vi ganska fulla i gasen, perfekt tillstånd för att gå in och njuta till dem olika banden, så som, Thundermother, Europe, Status Quo, Witchery, Volbeat.

Dag tre bestod av att vakna i kyla eller man vaknade och sov alltid i kyla måste ja påpeka. Och brevid mitt tält hade Jörgen sitt och när jag tittde ut från mitt tältet ser jag han sitta i sitt och knäppte upp en öl 05.00 på morgonen. Vilken hjälte!!, han får fan en guldmedalj för bästa festivalare, då han alltid hade en öl i handen, sov i dem kläderna han kom dit med, sov utan madrass och fullt med öl i tältet! Denna dagen var alla lite väl möra men det var bara att sätta igång och peppa för denna dagen skulle vi se Marilyn Manson, Megadeath, och Turbonegro, Sonata Artica, Men innan dess var jag tvungen att duscha av mig all lera som gårdagen hade bjudit på, och jag kan säga att de va de näst bästa på hela dagen, man doftade gott och kände sig på g. Av med all lera och på med mina nya gummistövlar då mina Convers var begravda i gytjan på området. Denna dag begav vi oss in till haket igen för att dricka billiga öl och shots! Väl här stöter vi på en gatumusikant som hade en låda som det kom musik ifrån när han snurrade på en pinne. Underbart tyckte tintin!!! :D

Dag fyra var den mest soligaste dagen av dem alla och det var en av dem varmaste, dock steg jag upp som vanligt vid 05 och förberedde dagen med en stadig frukost, det var även denna dagen som jag stannade mest i campet då min kropp strejkade, jag hade/har blåmärken längs mina lår och ont i fötterna som om jag hade gått på öppen eld. Men det gjorde inte så mycket då jag njöt av att solen glassade på mig, och fick idén om att vi måste ju ha is i våra drinkar, och som den reseledare jag var så var det bara att skämma bort mina resenärer med härliga is-drinkar.
Mot kvällen blev det dags att vandra vidare för att se lite till band så som Alice Cooper, Possesed, och Amon Amarth.

Jag säger då detta - WACKEN du tog mig med storm, bokstavligt då jag faktiskt blev helt duschad av regnet en dag under 5 min. Men seriöst wacken levererar stort! ja menar det, det kunde inte varit bättre!! Jag hamnade i helt rätt sällskap, som fick mig att känna mig som en i gänget. Artisterna levererade och is-drinkarna var perfekta. Jag tror vi ses nästa år igen. På återseende!


En enda stor röra

2017-06-01 04:10
Från Psycolove

I nattens mörker kickar rastlösheten in, jag ligger vaken och fundersam över det mesta men framförallt om framtiden

Kommer jag få ett jobb inom närmsta framtid, och ett som jag vill vara på? Kommer jag äntligen hinna med att ta min examen till hösten och vad gör jag om jag inte gör det? Hur kommer mina ambitiösa, kreativa idéer utvecklas och användas? Kommer jag bo i Växjö hela mitt liv? Kommer mina läkare hitta vad som är fel på mig och vad händer då?

Detta är bara några av de frågor som snurrar i mitt huvud i natt och det stör mig att jag inte kan besvara en enda av dem. Det känns som att livet är en enda stor röra och att jag inte vet vart jag ska börja för att få ordning på det. Det känns som att jag gör och gör och gör men att jag aldrig kommer dit jag vill. Jag kämpar dag in och dag ut med olika motgångar och moment som måste klaras av och det hjälper ju inte med att man har fibro precis. Jag drömmer om en tid där jag en dag kan luta mig tillbaka och känna att vinden är med mig, inga motgångar ställer sig i vägen och jag kan göra precis som jag vill, när jag vill och hur jag vill. Dagen kommer, frågan är bara när?! Jag får helt enkelt kämpa på och hoppas på det bästa, det finns mycket positiv i vardagen med som sin familj, vänner och pojkvän.

Delad glädje är dubbel glädje sa någon till mig en gång och det håller jag faktiskt med om :)


Till och med naken

2017-05-04 03:45
Från Psycolove

Har haft en magisk kväll och kan ändå inte sova. Jag har så mycket i huvudet som virrar runt att jag knappt vet ut eller in just nu. Jag är trött på samhället som in i bomben då kultur aldrig står högst upp i listan, eller att de ska va sjukt svårt att få sig ett jobb eller alla andra sketna saker runt om som man stör sig på. Ibland vill jag bara åka ut i skogen och bosätta mig i några dagar för att slippa samhällets dumhet. Oh bara andas frisk luft, tänka på allt annat som inte hör till något ansvar. Gå runt som jag vill, ja till och med naken kan jag va. Måla en tavla, eller kanske skriva poesi, varför inte dansa när man väl är igång. Allt det som jag radade upp nu kan jag inte göra för tillfället då jag inte känner mig avslappnad för att saker och ting är rörigt i livet, men önskar att en dag kunna dra till skogs eller hav för ett lugnare liv.

Morgonmys i soffan

2017-03-01 15:12
Från Psycolove

Med kaffe i handen sitter jag i soffans mittdel med en gosig filt och tänker på hur allt har varit den senaste tiden.

Att något skulle bli på detta vis hade jag inte förutspått, jag trodde inte det skulle bli såhär.

Alltid när man planerar något så blir det ändå alltid fel i slutändan, varför ska man planera saker?? Min uppsats tog sina smällar som jag inte hade trott därför jag fick en lärare som inte kan någonting om mitt område, hen har tillexempel ställt orelevanta kommentarer till mitt forskningsområde (som gjort mig vansinnig). Detta har verkligen varit pest och pina, och är nu inne för omdöme en tredje gång, så nu hoppas jag verkligen att de blir den sista gången. Samtidigt som detta har jag haft två kurser till att studera, jag kan säga att det har inte varit det lättaste. Det som har "räddat" mina dagar den senaste tiden har varit en person som jag träffat några gånger nu, och som verkligen varit höjdpunkten i mina dar. Detta har också tagit en svängom i mitt huvvud och fått mig att inse att de verkligen finns bra människor där ute och har vänt upp och ner på mina tankar. En uppskattad kraft av positivitet som var välkommet.


Det du inte dör av gör dig starkare

2017-01-25 03:01
Från Psycolove

Ännu en sömnlös natt.

Ikväll tänker jag verkligen på allt, det ena leder till det andra. Från att tänka på att vakna i tid senare idag till vad förra året gav mig.
Det var många bra men också många fruktansvärda stunder under 2016.

Men idag kan jag nog säga att jag står starkare än någonsin. Det jag inte dör av gör mig starkare oh så är det faktiskt. Att fått svar på vad för ledsjukdom jag har, har tillexempel fått mig att se annorlunda på livet, att även om jag har en diagnos så ska det inte få definera den jag är.Vill jag göra något så gör jag det men jag kanske inte alltid kan ta den lättaste vägen, men jag gör ändå alltid det jag vill tillslut.

Jag inledde och avslutade ett förhållande som va pest och pina men det gav mig ytterligare lärdom om att verkligen lyssna på min hjärna mer än mitt hjärta. "kärleken är blind". De va meningen att jag skulle råka ut för ett svin för att se att det inte kan bli värre och att någon annan, en bättre människa väntar runt hörnet för mig.

Jag lärde mig att,  om man inte tar hand om sin kropp så kommer den svika dig tillbaka, jag har lärt känna mig själv och förstå saker jag inte trodde kunde hända mig.

Dessutom har jag aldrig vait med om att jag har stått ut med så fruktansvärt mycket på en och samma gång och sedan klarat av det. Jag är  därför väldigt stolt över min arbetskraft och stolt över den person jag har blivit. 

År 2016 upplevde jag minnen som jag aldrig kommer att glömma. Jag inledde ett förhållande, jag studerade heltid, tog ett två jobb och samtidigt utförde min praktik, flyttade till ny lägenhet, avslutade förhållandet, klarade mina studier, fixade så jag kan börja övningsköra detta året och jag träffade många nya och härliga vänner. 

Ne om man ska upp vid 9 får man nog gå och lägga sig nu. Hare gutt mina vänner!

Väntar på kaffe och funderar på datinglivet i Sverige.

2017-01-18 20:16
Från Psycolove

Var datinglivet enklare och charmigare förr?

Vad hände med de där små lapparna där det stod vill du gå ut med mig ikväll? Eller varför inte gå fram till någon på stan och säga att hen är vacker och frågar om en date? Eller fråga efter ens nummer och ringer? Vad hände med charmigheten och enkelheten? Kan det vara så att charmigheten bytts ut till självupptagenhet och osäkerhet? Och isåfall hur kan vi bryta detta igen? Enligt mina uppfattningar består Sveriges datingliv av en viss datingapp "Tinder", vilket mest innebär att den är ett Fuckcall. Har vi blivit mer ytliga, att vi bryr oss mer om vi får en superlike, som ett sätt att boosta ens persons självförtroende? än att vilja dela sitt liv med någon?

Självklart har jag inget svar på dessa frågor men personligen tycker jag att vi borde bli mer romantiska och sluta tycka och tänka att något är konstigt, "tänk", gu va härlig den människan är som vågar bjuda på sig själv. Jag hade lätt blivit as glad om någon bjöd ut mig genom en liten post-it lapp eller varför inte ringa och bjuda ut mig eller få syn på mig på stan och bjuda upp mig till dans.
Nej men jag hade inte haft några problem med det iallafall, och jag har själv frågat. Folk frågar ofta hur man träffar någon och de enda svaret jag har är att man måste våga ge sig ut i det okända havet av singlar, och rätt som det är dyker den där hingsten eller donnan upp. Det gäller att våga..


PS: Har kollat för mycket på sex and the city
// Tintin

Ryska posten blir slisk och gliddans

2016-12-17 18:30
Från Psycolove

De där att sova är la inte min grej riktigt

I natt slog det mig, att om bara fyra månader så fyller jag 26år. Men HALLÅ!!!??? Stopp och belägg här nu, vem har ställt fram klockan?

Det känns som att det var igår som jag var ute i skogen och byggde träkoja, klättrade i träd, byggde sandslott, spelade klink i rutan, lekte land och rike, hände på lunarstorm, tjuvspelade ice tower på skolans datorer, gick på lågstdie disco och lekte ryska posten samt dansade tryckare. Fick sin första crusch och skickade lappar till varandra under lektionen. Skolkade för att köra till fg för att köpa läsk och skulle rymma hemifrån .xD

Idag,
har trädkojan har blivit ett hem, och istället för att klättra i träd så klättrar man upp till balkongen när man tappat bort hemnycklarna, sandslottet blir ens drömhus, discot förvandlas till campusfester där man istället för ryska posten ger mer än ett handtag, och tryckare blir slisk och gliddans. Din första crusch ersätts med första riktiga förhållandet och lapparna man skickade bli istället snusksms. Facebook, Instagram och Tinder blir nutidens Lunarstorm och skolka det gör man när man ligger hemma bakis efter en hård natt och precis beställt hem en fet pizza och rymmer det gör man ifrån ansvaret som kommer med att vara vuxen.

Detta är ett roligt sätt att se på hur ens liv har förändrats genom åren, men om jag fick önska mig en sak på hela jorden så hade jag önskat mig att få vara barn igen, iallafall en kort stund. Tiden går så fruktansvärt fort och livet de rusar ikapp, njut av vad livet har att erbjuda när du fortfarande är ung för vem vet om framtiden kommer bli för tung.

Uppdatering

2016-12-14 02:10
Från Psycolove

Well det var ett tag sen jag skrev sist, så jag tänkte uppdatera er lite vad som hänt i livet sen dess.

Mina studier har varit ganska tidskrävande de senaste veckorna, det har inte varit det enklaste om jag säger så. Särskilt inte när man skriver uppsats eller examensarbete. Det har heller inte varit lätt att studera samtidigt som man har haft ett riktigt kasst halvår, ni vet vad jag menar. Men jag kämpar på och idag är jag väldigt stolt över mig själv. Över att jag lyckats åstadkomma väldigt mycket på så kort tid och ger mig själv en klapp på axeln.

Jag ringde även min mor och var fruktansvärt nervös över studierna herromdagen. Jag var tvungen att klara av ett delmoment gällande uppsatsen, för att kunna gå vidare i nästa fas. Och när jag pratar med mor får jag ett mail att det var godkänt. Just i det ögonblicket var jag väldigt nära att fälla några glädjetårar, men fick hålla tillbaka dem då jag satt på stadsbussen Efter telefonsamtalet, när jag kom hem, satte jag i gång min favoritlista på spotify och härjade runt i vardagsrummet, glädjen rusade i hela kroppen. Tokig jag är va :P

Innan plugget blev så allvarligt hann jag med en resa till Linköping. Ja, men vad ovanligt tänker ni ;), haha. Jag var och såg Asta Kask och DLK på Cryptan för ungefär en månad sedan. Det var lika trevligt som vanligt och träffade såklart nytt och härligt folk. Efter spelningen drog jag på efterfest och badade badkar med Linnea <3 hur gutt som helst då man varit dum nog att springa utan jacka hela kvällen. Linköping, kan man säga, är ett andra hem för mig. Jag ångrar inte en sekund mina stunder där, och gu vilka härliga människor jag lärt känna! Vänner för livet <3.

Nästa spelning som står på tur är AVATAR nu i helgen i Göteborg, de kommer bli hur kul som helst, och jag kommer ju få träffa mina pinglor med, som jag ser jätte mycket fram emot! Kommer bli en hejdundrans fest. Sen ska jag även få besök av min kära brutta från skåne, så det kommer nog bli en bra helg det här.

Överlag mår jag bra, har lite sömnproblem, men vem har inte det liksom hehe, Efter helgen blire väl lite plugg och sen är det dags för att fira julafton, efter det, tro det eller ej, blire att åka på roadtrip igen för att fira nyå, kan ni gissa vart jag ska? Förra året var det i Malmö hos min vackra Catja och i år åker jag faktiskt på andra hållet!

Jag kommer börja Januari med nya nyårslöften och konserter. Den 14 Januari drar jag åter igen till Linköping för att se på när mina vänner, Sista Anslaget, ska spela på palatset: Detta får man bara inte missa så skriv upp det inför det nya årets planer. ;)

Nej nu måste jag nog försöka sova och få mig lite skönhetssömn, har ju mer bakning på schemat i morgon :P
Sov gott alla. Hare gutt

God natt på er mina goda vänner.