RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 10:42:40

Lindaeskilsson blog

Lindaeskilsson blog on Nouw

Skridskor på Ljusnedalssjön

2018-12-01 15:00
Från Lindaeskilsson

Jag dricker verkligen aldrig nocco eller energidrycker MEN, i och med att jag äter vegetariskt och så veganskt jag bara kan så kan jag inte äta mitt favoritjulgodis skumtomtar.... SÅ då får jag dricka en nocco eller två bara för att få känna smaken. Fair ändå TRÅKIGT dock att de håller på att sälja ut den.............. vad ska jag göra sen när jag dör för en skummtomte?

Så det enda med att det inte kommit någon snö, är såklart att isen är fri. Och hur kul är det inte att snöra på sig ett par skrillor och dra ut på tur? so fun. hade dock bara vanliga skridskor, och det hade nog varit ännu roligare att ha långfärdsskridskor. Men sånna äger man såklart inte, och utbudet för sånna här i Funäsdalen, är inte det bästa. Det är inte överhuvudtaget faktiskt. Men det var alltså jag, Emma, Sofia och Oskar som gav oss på tur. Var dock så att de skridskor vi hade med, hade jag hittat i min källare haha. Alltså slöa och inteee alls bra. Mina var bra, men de andras haha.. Hoppas mina vänner hade kul ändå, fastän jag kanske åkte ifrån dom <3

OKTOBERFEST

2018-12-01 12:14
Från Lindaeskilsson

Man har mycket att skriva om nu när man haft bloggpaus sen januari! Skoj va? mycket läsning för er!

Så i slutat på september så åkte jag, Emma, min trogna resevän Oliva och kompisKajsa till München för den årliga oktoberfest!!! Är en sån där sak man bara måste göra innan man dör, eller hur? Vi kan dra några random fakta om festivalen innan jag går vidare.

Festivalen är uppbyggt på ett 31 hektar stort område, och de ca 6 miljoner besökare som kommer varje år dricke gemensamt 7miljoner liter öl, äter ca 400 000 grillade kycklingar, och 38 TON med mandlar och nötter!! Festivalområdet har som likt andra festivaler öltält. Vi tänker att det ska vara likt stårket, med små och många tält. MEN där fick vi tji. Ett tält rymde ca 10.000+ personer!! Tänk er då att hela Härjedalens befolkning, skulle samlas i ett tält. Så stort är det. Och trångt, därav pluset. De tryckte in mer människor än vad som lokalen var ämnad för. Säkerheten ska inte alls vara den bästa, Men ojojoj vilken gemenskap och uppevelse det är!

VÅR OKTOBERFEST

Åkte ner till Oslo natten mot torsdag och flög tidigt till först finland, och helsingfort sen vidare till Mûnchen. Kom fram till campet, vid 19. Vi hade alltså hyrt ett tält, ett glampingtält på ett område som de slår upp inför oktoberfestivalen. ett tält för fem personer, så plats fanns det och den trånga och jobbig tältkänslan ni vet, den var icke existerande. Torsdagskvällen gick vi på klubb inne i staden, blev en sen kväll och vi var hemma vi sex-sju på morgonen. Men sova var inte aktuellt såklart, för oktoberfest är nämligen en dagsfestival! öppnar upp vid ca 10. och stänger vid tolv på kvällen. Frukost och sen åkte vi in till stan och slogs för första gången av häppnad över hur stort det var. Som sagt, vi tänkte stråket. haha.. Efter många om och men kom vi in i ett öltält, vart satta vid ett bord, på rad, som packade sillar. Beställde in lite mat, och åt de medans våra bordskamrater stod på bordet och härjade som om de inte fanns någon morgondag. Efter en öl, så stod vi också där kan jag lova. Efter någon timma satta vi oss i rörelse och gick för att köpa tyroler-klänningar. Alltså dessa typiska festklänningar som alla har. En kände sig ganska utanför om man inte hade en sån. Dagen fortsatte i samma anda, ölölöl.

Lördagen spenderades i ett annat öltält, som det tog sin lilla tid att komma in i. Tror de tog kanske ca två h, från de att vi ställde oss i kön in, tills att vi ens hittade ett bord. Ett tips för er som är sugna är att vara ute i tid! Jag menar, det är 6 miljoner människor som varje år attendar eventet. Det är så j*vla mycket människor. Och hittar ni inget bord, får ni inte beställa öl. Ni måste alltså sitta ner, för det finns ingen bar utan det är servitörer som kommer med ölen. Kan då även nämna att de jobbar ca 12 000 personer på festivalen. Har ni fattat än hur stort det är? Satt vid bordet i ca 8 h kanske, utan att lämna. Men vad gjorde väl det, Vi hade trevlig killar från Amsterdam med oss och även ett gäng äldre svenska män på jobbresa. Inga sliska svenska män då såklart, utan de var faktiskt supertrevliga. när de stängde och träsmak i rumpan var ett faktum så åkte vi lite karuseller och sen gick vi på tecnoklubb haha. Emma villa så gärna, vilka vänner är väl vi som säger nej? Men de blev inte långvarigt och vi drog vidare i jakt på nya dansgolv.

Hemresa på söndag, och hemma på natten mot måndag. Jobb och bakis i dagar, men de var värt det. Oj så skoj det var!! Alla borde uppleva detta, just sayin. Ni måste dock gilla öl, för annat finns inte PUSS

HEJ vänner

2018-12-01 10:55
Från Lindaeskilsson

Idag är dagen jag väntat på väldigt länge. Jag ska flytta till Funäsdalen. wooho! Emma och jag har efter många om och men, letat lägenhet sen i början på sommaren. Och det är ett faktum att det INTE finns lägenheter eller boenden så det räcker för oss här i Funäsfjällen.. De flesta väljer att hyra ut veckovis till turister för att själv tjäna pengar på det. Jag förstår dom såklart, pengar är kul. Men det gynnar inte tillväxten. Vi ungdomar kan inte flytta hemifrån, och de som faktiskt vill flytta hit permanent kan antingen köpa ett snordyrt hus eller så ska de verkligen ha turen på sin sida och hitta en lägenhet att hyra. tråkigt!!!!

Men vi som hade turen, jag och Emmsan(!) har hittat en trea, som vi idag ska flytta in i. Det är tillsvidare, så där ska jag då bo tills jag kommer på något nytt. Säsongen drar snart igång, och jag hoppashoppasHOPPAS att snön och snart kommer?? Det är 1 dec, och idag är det bart på marken...... Rykten säger att alla anläggningar inte ens kommer kunna erbjuda skidåkning till jul. :( Förra året gjorde jag skidpremiär den 1 dec, i år har de inte ens kommit snö. Det är några kontraster, och kanske ett uppvaknande för de som faktiskt vill ha -20 och snö i drivor att ta vara på våran planet. Börja källsortera, dra ner köttkonsumtion, kör mindre bil, ta tåget (omöjligt här dock), återanvänd kläder och saker osvosv. Finns otroligt mycket vi kan göra för att rädda våran moder jord. många bäckar små, gör vad du kan!

Hajk in the djungle

2018-01-15 01:08
Från Lindaeskilsson

Tråkigt nog är ju mina bilder från utflykten ett skämt.. haha. Skulle ha tagit med mig kameran, men lätt att vara efterklok.

vi började dagen med att besöka en butterfly och orkidéfarm. Avverkade den aktiviteten på ca 3 min. Det var väl inte det som låg oss närmst om hjärtat. Fortsatte med tuktuk upp mot högrehöjder och ett elefantshelter där vi skulle rida på elefanter (vilket är bland de värsta jag vet) och bada med dom. Fick lunch, och fick sedan åka bambuflotte ner längs floden. Fortsatte tuktuka oss vidare mot den första turen, upp till ett vattenfall. Till en början så var det alltså bara jag, Olivia och de två britterna. Men vi sammanslöt med australiensarna vid vattenfallet. Badade, och åkte kana på stenarna.
Efter vattenfallet så gick vi vidare uppåt. En vandring, riktigt svettig vandring på ca två h innan vi nåde bungalowen som vi skulle sova i under natten. Drack en öl, som blev till många öl och körde dricklekar sent in på kvällen. Så nu är jag full med nya lekar som jag ska lära ut hemma i Sverige.

Dagen därpå vaknade vi upp allihopa av att vi höll på att frysa ihjäl. Bungalow låter mysigt, det är mysigt men det är INTE varmt. Eller skönt för den delen. Vi var tre som delade på en fem cm tjock dubbelsängsmadrass, med kuddar som tegelstenar och enbart en tunn tovad filt. Men klagar ej, det var en upplevelse i sig. En frukost på balkongen, och sedan gav vi oss av neråt för att kika på ännu ett vattenfall. Men pga en redan var så frusen från natten, var man inte speciellt sugen på att bada nu. Dock var nästa aktivitet riverrafting, dvs gummibåt nedför strömmar och små vattenfall. Gick inte undgå att bli blöt och det var pricken över i:et på hur mycket en får frysa (Tragiskt att jag är i Thailand och fryser som en dåre). Sist men inte minst besökte vi en by med longneckinvånare. Kvinnor med ringar runt halsen, där deras ideal är att den kvinna med längst hals, hon är vackrast. Sjukt, men det är alla ideal.

Det var kort och gott våran tvådagarstur i kronologisk ordning. Den får solklara 10/10.

Chiang Mai

2018-01-15 00:41
Från Lindaeskilsson

Trots att jag är ute reser, och upplever nya ting varje timme så är jag dålig på att uppdatera.. just i denna stund är klockan 06:22, det är måndagsmorgon och vi sitter på busstationen i Bangkok. Vi skulle egentligen ha kommit fram vid 07, men bussen var två timmar tidig. Så vad gör man i bkk denna tiden på dygnet?

I alla fall så Vi har varit i Chiang Mai de senaste sex dagarna och upplevt tracking, elefanter, ziplining och en massa annat riktigt roliga saker. Träffade många roliga människor, och vissa riktigt konstiga människor. En blev liksom aldrig förvånad över vad man stötte på, och speciellt inte efter fredagens försök till utgång. Med försök vill jag säga att de flesta klubbar i Chiang Mai tydligen stängde när de kände för de. Vi hade tagit en lite för lång nap efter att vi kommit hem från vår natt i djungeln och vaknade vid ca 20:30-21. Middag blev vid 23, och klubbarna stängde 01. Sååå kort och gott blev det inte mycket till fest, men på något vänster lyckas vi hålla oss ute intill på småtimmarna.

Chiang Mai får en 8/10. Inte så imponerad över själva staden i sig. Inget som var utöver det ”vanliga”. Men alla aktiviteter utöver, som hajk och riverrafting osv. Det var tokkul. Tror dock att det var 80% sällskapet som gjorde det. Det var alltså jag, Olivia, fyra australienska pojkar och två britter. Vi hade förväntat oss pensionärer och äldre par, så det var helt klart över förväntan. Sen hittade vi även den myyysigaste matmarknaden som vi inte fick nog utav, den fanns mitt på bazaar nightmarket och hade allt. Tacos, thaimat, munkar, fries, sallader,glass. Ja, listan kan göras lång.Bye Bangkok

2018-01-09 15:33
Från Lindaeskilsson

Söndag i Bangkok. Vi turistade runt och kollade på allt från palats till olika tempel. Yrade runt ett bra tag, gick lite vilse och svettades halvt ihjäl. En nap och utgång på khao san som slutade alldeles för sent, och vi sov bort ännu en dag i bkk :-)))))

Nu har vi nått våran andra destination som är Chang mai!!! Kom till denna stad vid 06-tiden imorse efter att vi åkt buss hela natten. Resan tog väl ca 10h, men det var nog den bästa bussresan i mitt lov utan tvekan. Förts och främst så var ju benutrymmet enormt, sätena hade fotpall och gick fälla bak så pass långt att man i princip låg ner. OOOCh Inte nog med det så var det även inbygga massagestol!! Wowwowo en gullig värdinna som kom med mat, te och vatten under hela resan. En kunde helt enkelt inte haft det bättre.

Väl framme letade vi ett café så vi kunde sätta oss och boka ett ställe att bo på för natten och även tracking för hela resan. Imorgon bär det av mot första äventyret. Då ska vi nämligen åka zipline!!! Kul

Jetlag och skorpiontasting

2018-01-06 16:39
Från Lindaeskilsson

Med jetlag plus att man var något bakfull så sov vi enda fram till klockan 17 idag... snacka om att vakna upp och bokstavligen sovit bort heeela dagen. Duschade och gjorde oss i ordning för en promenad bort till ”the sleeping buddah” och lite tempel. Skönt var det ändå att göra utflykten nu under kvällen då det var svalare och minsta turister.

Tog en tuktuk tillbaka till
Koh san road, där vi åt mat och vart även itvingad skorpioner av en engelsman. Var inte alls så hemskt som en trodde det skulle vara. Men det är ju väldigt oveganskt dock..

First night

2018-01-06 05:57
Från Lindaeskilsson

Efter att vi checkat in igår så toksomnade både jag och Olivia. Sov till ca 19 på kvällen, vaknade upp och bestämde oss för att gå ut och leta lite mat. De flesta tvivlade på att jag skulle kunna hålla fast vid min veganskt livsstil, men det har än så länge gått problemfritt. Just som extra vegetable och no egg in my fried rice.

Efter middagen gick vi vidare längs koh SAN road, åt bananpankaka, och buckets. Hittade tillslut ett ställe med röda sammetssoffor, goda drinkar och jenga där vi stannade tills de att klockan slog sent. Meen natten blev längre än så. Efter att vi druckit våra drinkar så gick vi på en klubb. En klubb med baraaaa thailändare. Lite lustigt var det allt, och har nog aldrig känt mig så utstött haha. Så fort någon dansade med oss så gick de sen tillbaka till sina vänner och fnittrade över hur crazy de var som dansade med oss. Vårrullar och resorb till nattmat, och en god nattsömn. Nu är klockan 12:00 ca och andra dagen i Bangkok är redo att tas med storm.

FRAMME

2018-01-05 13:16
Från Lindaeskilsson

Vi överlevde alla flyg med Russian Aeroflot. Woho. Vart glatt överraskad av bolaget under andra flygningen faktiskt. fick tofflor, ögonmask, öronproppar och allt vad det är som man vill ha under en långresa. Tyckte även att deras service var bra ett tag då min specialkost inte fanns med i deras listor och ändå löste det. Meeen när jag vaknar upp på morgonen och ser att alla har fått sin frukost, ätit den och nu håller på att duka bort den... de väckte mig alltså inte trots att jag hade ”wake me up for food” signat dom.

Nåväl, framme i Thailand. Incheckade på hostlet och ätit lunch. Nu kanske en kort nap till innan vi rör oss ut på koh San road på upptäcksfärd!!

And now it begins

2018-01-04 10:24
Från Lindaeskilsson

Äääntligen så är vi på banan. I skrivande stund sitter jag och väntar på att vi ska få checka in vårat bagage infinnandes på golvet på Oslos lufthavn. Tog tåget ifrån röros vid halvfem imorse, men eftersom att jag är en otrolig tidsoptimist så var vi på plats redan vid tre. Heh.. ☺️☺️ så resan började med en sitesing på röros två gator berggata och Kyrkgata. Inte helt fel att starta en resa på, right? Nja

Utöver detta har Jag varit vaken i princip hela natten, då tåget av någon anledning tyckte att tuta varannan minut var En god idé och att dörrarna (eller vad det nu var) lät ungefär som en frustande drake cirkus hela tiden. Men klockan slår snart 11, och är lagen lik den svenska alkohollagen så är det då okej att dricka alkohol. När klockan slår 11 = Champangefrukost !!