RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 09:43:42

hälsa & fitness

johannabergenstrale blog on Nouw

vlogg från teneriffa

2019-01-29 20:29
Från johannabergenstrale

Allt om min vardagsekonomi

2018-12-10 13:52
Från johannabergenstrale

Som många av er kanske redan vet är att jag älskar att shoppa och resa. Det är mina två största passioner eller favoritsaker att göra i livet skulle man kunna säga. Den största nackdelen är ju att det syns på kontot.. Nu när det är juletider så köper många julklappar till nära och kära och det innebär att Januari månad brukar kallas för den fattiga månaden. Men jag tänkte faktiskt ge er lite tips och hur jag går till väga när jag handlar julklappar.

Jag brukar vanligtvis handla mina julklappar på nätet och då försöker jag jämföra priser på olika sidor och på så sätt kan man lätt spara in några kronor. Jag har nog aldrig varit bra på att spara även om mamma och pappa försökt lära mig. Men om det gäller något man verkligen vill så går det lättare.

Köpa hus eller lägenhet eller bil? 

Självklart kommer jag köpa bostad och bil i framtiden och då kommer jag behöva ta ett lån eftersom det är så höga summor idag. Jag tycker inte det är lika okej att ta lån för resor el liknande men sånahär större och viktigare saker är en självklarhet för mig, en bostad kanske man ändå har livet ut så då är de verkligen värt att ta hjälp från banken. Alla har inte likadana förutsättningar pengamässigt så därför är det bra att man kan få hjälp med det.

Sen finns det alltid oförutsedda utgifter, tex bilen går sönder eller ett husdjur blir svårt sjuk och försäkringen kanske inte täcker hela summan. Jag har under en väldigt lång period tjänat dåligt eftersom jag har jobbat som trainee, lärling och har inte haft en möjlighet att spara så mycket. Det brukar vara snålt i slutet på månaden och om något då skulle hända och om man kanske inte får hjälp av föräldrarna så är det är det bra att det finns seriösa aktörer som meddelandelan.se som till och med vid första lånetillfället väljer att låna ut en mindre summa pengar någon vecka eller två helt kostnadsfritt tills lönen hunnit komma.

Jag själv har flera sparkonton på Swedbank.se och jag är nöjd med hur det fungerar. Jag brukar göra lite olika konton såsom ett rese konto, saker till hushållet och ett allmänt sparkonto till mina intressen.

Hoppas ni blev lite inspirerande av detta inlägg, önskar er alla en fint avslut på denna helg och 2a advent!

Bilder från min tävling

2018-12-09 16:52
Från johannabergenstrale

Inte ofta jag uppdaterrar er här men här är lite bilder från min senaste BIF tävling tagna med min systemkamera.

Drömmen om att resa jorden runt

2018-10-12 15:59
Från johannabergenstrale

Nu börjar en lång och tråkig period i vårat avlånga land. Mörker, kyla och noll D vitamin. Många passar på att bege sig till varmare breddgrader och om jag själv hade fått välja så hade jag valt att vara borta hela vinterperioden som vi har här uppe i Norr. Det finns inget värre än snö och -30 grader. Många tror ju att vu norrlänningar älskar vintern men jag kan tala för mig själv iallafall och säga att jag är helt emot det. Jag brukar försöka att komma iväg någonstans 1 gång om året, nu har det blivit en del svängar för mig. På bilden ovan kan ni skåda några fina palmer från Gran Canaria som jag besökte i slutet på Januari detta år.

Fantastiska Kroatien.

I maj reste jag och mamma till kroatien vilket var hennes drömresemål. Jag kände ba, ja med varför inte!? Älskar ju att resa så då drog vi dit och det är nog ett av de finaste och RENASTE resmålen jag har varit på. Detta slår Thailand alla dagar i veckan hör och häpna. Det tog dessutom bara 2h och 50min med flyg vilket också är helt galet nice. Jag vill verkligen hit igen så nästa gång kanske blir till våren 2019. Och guys, tänk att få åka på en riktigt jorden runt resa och få se massa nya platser? Vore det allra bästa.

Min största dröm är att få resa till USA och där vill jag besöka Golds Gym. Det är väl en av miljoner saker jag vill göra där men åker jag dit då ska jag till Golds, punkt. Något ställe jag också vill besöka är Grand Canyon i Arizona, jag vill shoppa i New York, gå runt på Hollywoods gator och så vill jag även besöka Star Wars turistattraktion med min pappa.

På bilden ser ni bild från Star Wars museumet i LA.

Mexico

Gud vad jag har hört bra om detta ställe så självklart vill jag se det med egna ögon!

Om jag fick chansen så skulle jag också besökt Maldiverna, Colombia och traskat på The Great Wall of China.

I Europa vill jag besöka Irland, Bolivia, Portugal och Varma källorna i Turkiet, sen från Spanien vill jag åka över till fantastiska Marocko.

Sen hörrni, det sista men kanske det bästa resmålet jag vill göra innan jag dör är att resa till Indien och Rio De Janerio. Vore drömmen för mig, bara pengarna som fattas så behöver vinna på Jackpott för kunna göra allt detta.

Älskar att man kan sätta ihop en egen ”jorden runt resa” och det blir så mycket billigare också!

Vad har ni för något drömresemål?

Ny vlogg från kroatien!

2018-06-10 23:09
Från johannabergenstrale

Ny video ute på kanalen!

2018-05-12 17:32
Från johannabergenstrale

​Hej Finisar! 

Hoppas allt är bra med er, det var ju ett tag sedan sist. Jag känner väl att bloggen inte går bra för mig eftersom jag mest fokuserar på YouTube, tro mig man kan typ inte göra allt, för vill inte heller göra något halvdant för sådan är inte jag. Bloggen kommer i alla fall få vara kvar för det känns onödigt att radera den helt. MEN här har ni en video igen där jag kör ett litet samarbete med Cocoo.se (ANGE KOD: MINUS30 FÖR 30% RABATT PÅ HELA SORTIMENTET) hoppas ni hittar något ni gillar, puss!

ny video!

2018-04-02 20:35
Från johannabergenstrale

SMINKAR MIN BROR!!!

2018-03-27 00:04
Från johannabergenstrale

Mina bas-hudvårdsprodukter

2018-03-21 22:33
Från johannabergenstrale

Här är alla hudvårdsprodukter som jag använder just nu. En face oil från ACO. Ansiktskräm från Elisabeth Arden, seaweed facial scrub - body shop, sen använder jag en toner/cleanser från lumene.

What I eat in a day - vlogg

2018-03-18 20:08
Från johannabergenstrale