RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 07:50:36

amienilsson blog

amienilsson blog on Nouw

01:49

2019-05-11 01:49
Från amienilsson

För det spelar ingen roll vad du gör. Hur mycket du än källsortera för att filtrera smärtan. You’ll never be good enough. Och det är det som sliter mig i tusen bitar.

Två klarblåa ögon av trygghet.

2018-10-28 22:47
Från amienilsson

Plötsligt så står jag där med människan som kommit och sopat mattan med ens hjärta.

En sommarflirt som ledde till något så vackert som jag är så tacksam över. Men samtidigt så vettskrämd av.
För visst är det svårt att öppna upp sig på nytt igen? Att befinna sig i det känslomässigt jobbiga läget där en vill öppna upp sig och ge sig hän till en annan människa, en människa som är så värt det.
Värt varenda sekund det känns jobbigt med känslorna.
Värd varenda liten bit av mitt hjärta som jag vågar dela med mig av.

Jag är så tacksam över det tålamodet han har med mig, för jag vet att det inte alltid är lätt när jag inte alltid delar med mig av mina tankar och istället sitter och grubblar för mig själv. Men vi kommer dit, jag är påväg dit.

Men något jag inte grubblar över är hur mycket jag älskar att titta på denna fantastiska människa. Hur jag älskar att stirra in två klarblåa ögon. Två klarblåa ögon som får mig att känna mig trygg, lugn och framförallt älskad.

På dig kan jag ligga stirra på i många timmar, med eller utan ditt medvetande.

Dear Dad

2018-06-06 22:36
Från amienilsson

Dear Dad.

I know you love me with all of your heart, I know you love all of your children equally, I know you want to restore our relationship to what it used to be. But I don't think I can live up to your expectations. I don't know what I want or how I wan't our relationship to be.

Jag får ångest, ångest, ångest och ångest. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, vad jag ska säga eller vad jag ska göra. Jag vet inte vad jag vill ha för relation till min pappa, det är ett pågående krig i mitt huvud om hur jag ska hantera detta. Just nu försöker jag koppla ett grepp om situationen för att komma fram till vad jag vill.
Jag och min pappa har aldrig haft en "dålig" relation under min uppväxt. Det handlar inte om att något har hänt tidigare utan det är bara att jag alltid varit mammas lilla flicka. Jag brukade vara hos pappa varannan helg och det jag minns från när jag var liten var att jag inte ville åka dit. Helgerna där kändes så långa, trots att det bara handlade om fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.jag ville vara hemma hos mamma, där min trygga punkt alltid funnits. Där jag hade mitt, mina vänner och nära och kära. Det var inte samma sak hemma hos pappa, inte samma trygga punkt och inte samma vänner.

Jag har inte haft en dålig uppväxt med någon utav mina föräldrar på något sätt, jag är tacksam för allt jag fått. Men någonstans på vägen växte det fram en känsla av att jag behöver inte min pappa. Han har sitt liv och sin familj och jag har mamma, min kära mamma.

Min pappa bodde i Gävle och mamma i Hofors under den största delen av min uppväxt, sedan flyttade pappa till Stockholm och jag slutade åka och hälsa på varannan helg, om jag inte minns helt fel så hälsade jag på i Stockholm ca två gånger. Sedan tog pappa sitt pick och pack och flyttade till London och det var där och då som vår relation nådde sin bristningsgräns för mig. Vi hördes nästintill aldrig, det var inget jag hakade upp mig på eller funderade kring. Pappa ringde på födelsedagar, vi träffades när jag var på klassresa i London med klassen och på min brors student. Till slut slutade jag svara för jag orkade inte hålla kontakten längre, eller jag snarare ville inte. Det kanske är fel, låter så bortskämt att jag uteslutit att ha en relation med min pappa när det finns personer utan föräldrar men det var mitt val då och det som kändes lättast där och då.

För mig känns det som att min pappa tänker på mig som den lilla flickan som var sju år och inte den kvinnan på 21 år som numera bor i Umeå och har ett eget liv. Jag vet inte vad pappa tänker men för mig känns det så fel, jag kan inte låtsas vara någon jag inte är för att det är så han minns mig. För det är så påfrestande och jag blir bara fylld med ångest. Jag har inte svarat på många år när pappa har ringt, men nu har dagen kommit då jag faktiskt svarade. Pappa skällde och jag fylldes med ångest och grät, vi la på, jag ringde mamma och berättade och grät ännu mer, igen.

Jag vet inte vad det beror på men det är så ångestladdat att prata med och om min pappa, jag är inte rädd för min pappa men jag har en respekt sedan jag var liten som fortfarande hänger kvar som gör att jag känner att jag måste leva upp till förväntningarna. Men det känns så jävla krystat.


Men är det fel? Är det fel av mig att ha uteslutit min far ur mitt liv under så lång tid och fortfarande inte vet vad jag vill ha för relation? Är det något fel på mig? Jag vet inte men vill bara ha svar.

i sorgens famn

2018-03-05 14:45
Från amienilsson

För det är svårt, att leva, att älska, att avsky, att ta in, men framförallt att bearbeta. Livet är så jäkla svårt ibland, det är en balansgång som ibland eller ofta går enkelt att balansera sig igenom. Men ibland kommer man till de lite tuffare delarna av gången, där det känns som man går med ögonbindel iför ögonen och du trevar i nattsvart mörker utan att veta vad som händer.

Just nu är det mörkt, och jag vet inte hur jag ska hantera det, hur släkten ska hantera det. Det känns inte som vi ännu har läkt såret efter mormors bortgång. Åtminstone har jag inte det. Jag blir fortfarande lamslagen av nätter med sorg efter saknaden av mormor.

Nu har tragedin varit framme igen och det finns inte ord nog för att kunna beskriva denna sorg. Jag har skrikit, gråtit och hulkat. Det är inget som hjälper. För jag vet inte hur jag ska hantera sorg på ett "bra" sätt. Det tar sådan fruktansvärd lång tid att bearbeta.

Mina tankar går ut till dig Tuva, vila i frid lilla ängel. Du finns alltid med oss i våra tankar, likaså mormor och morfar. Vi älskar er.

Sofie, Henric, Linni, ni befinner er i stormens öga och i sorgens famn, men med tiden läker alla sår, det vill jag tro på. Vi står bakom er i denna svåra tid. Alla kärlek till er.

Släpper sargen om juicebaren

2018-02-27 13:15
Från amienilsson

Imorgon gör jag min sista dag på juicebaren, jobbet som gett mig så mycket.
Stress, ångest, kreativitet, flexibilitet och den största arbetslivserfarenheten. Det är blandade känslor att sluta här, men den spontana känslan jag har just nu skriker bara av lycka av att jag imorgon jobbar mina sista timmar här. Det ska bli så spännande och se vad jag nu ska jobba med. Framförallt så längtar jag efter något nytt! Att få lära mig något nytt på ett nytt jobb, att det är lite smått nervöst första veckan eller veckorna innan en blivit varm i kläderna.

Kanske borde förklara varför jag slutar här också! Ägarna som äger baren nu har sålt den och den nya ägaren tar över första mars, på torsdag alltså, han erbjuder mig endast en halvtidstjänst och för tillfället jobbar jag heltid, han kommer även göra en hel del förändringar som jag personligen inte tror kommer gynna drivandet av baren. Av den anledningen släpper jag sargen om baren och letar mig ut efter nya erfarenheter!
Jag har redan några nya jobb i rullning vilket känns skönt! Jag har varit på intervju hos Manpower för ett jobb hos vattenfall, gjorde även datatester för jobbet, både intervjun och testerna gick bra så vi får se vad som händer här näst på den fronten!
Sen ska jag till ett ställe imorgon och kolla in om det är något för mig samt vad för tjänst det är! På torsdag ska jag på intervju hos Ica superteg! Jag har haft sådan stress sedan jag fick veta att baren blev såld i att försöka hitta ett nytt jobb som går att kombinera med innebandyn. Men nu känns det skönt att jag eventuellt har något nytt jobb på gång redan!

Det är lite småkul hur jag fick intervjun på Ica! I fredags kom två stamkunder förbi och frågade hur länge jag jobbar här på baren och om jag har jobb över sommaren, så berättade jag att jag söker nytt jobb i och med ägarbytet etc. då frågade de om jag ville boka in och komma på intervju, som vi nu bokat in på torsdag! Blev så exalterad och kände att det måste synas att jag gör ett bra jobb om stamkunder kommer och frågar bara sådär!

Håller tummarna för att det blir jobbet på Ica, det ligger närmre där jag bor än det andra som jag ska till imorgon!

Tredje advent

2017-12-17 21:53
Från amienilsson

Hallihallå!
Tänkte att jag ska uppdatera lite vad jag har gjort de senaste två veckorna. Tänker att jag börjar med helgen för två veckor sen!

På fredagen (1/12) tänkte jag åka och göra bort ett träningspass men hade inre riktigt orken till det. Var så trött efter veckans jobb så när jag kom hem somnade jag i sängen i kanske 30 min, det var så skönt! Efter jag vaknat pratade jag lite med Sussie och vi bestämde att hon och jag skulle träna på lördagsmorgonen och att jag skulle komma till henne och Mattias och kolla på idol nu på kvällen. Först skulle jag bara köpa med mig sushi, så jag googlade på den sushibaren som ligger närmast mig, beställer det jag ska ha och det skulle ta 10 minuter. Sussie kommer och plockar upp mig och vi åker till baren, jag går in och säger att jag har beställt, får till svar att det är klart strax. När jag har fått maten åker vi hem till Sussie och Mattias, jag öppnar lådan och ser att jag inte fått det jag beställt. Jag blir såklart irriterad eftersom jag är svinhungrig. Äter i alla fall det jag visste vad det var och det jag visste att jag gillade( det var bläckfisk och andra konstiga fiskar som jag inte gillade men testade ta en tugga på). Ungefär tio minuter efter jag har ätit upp sushin ringer sushibaren och säger att jag inte har hämtat min mat(??) jag svarar att jag redan har hämtat min mat, varpå killen i telefonen börjar be om ursäkt då han tror att han har ringt till fel person. Vi lägger på och jag börjar bli fundersam, kollar upp numret och ser då att numret går till en sushibar i Sundsvall(!!!!) Så jag har råkat beställa hos en sushibar i sundsvall... heh. Till saken hör att jag googlade sushibar i Umeå och då kom jag till webbsidan som var högst upp på google, vilket sen visade sig vara till vad jag förmodar, samma företag men bara två olika barer!
På lördagen åkte jag med Sussie på morgonen till gymmet, det var så skönt att starta dagen med det! Efter gymmet åkte jag hem, duschade och fixade mig. Sen åkte jag ner till stan för att delta i demonstration mot den pågående slavhandeln!!! Efter det tog jag en fika med Lina, som jag inte träffat på så länge! På kvällen var jag med Lovisa och Filippa, vi for till Runt hörnet och tog en drink, supermysigt!

På söndagen kollade jag på innebandy i princip hela dagen med kompisar! Det har jag i princip gjort de senaste söndagarna också!

Tänker att jag får fortsätta på uppdateringen i flera inlägg så att det inte blir alltför långt!

Julen närmar sig med stormsteg

2017-11-26 21:49
Från amienilsson

Längtar verkligen tills lite julledighet och få vara hemma med familjen och vännerna! Jag hoppas att jag kan vara hemma hela den veckan efter jul, att vi kan ha stängt så jag slipper åka fram och tillbaka, det hade verkligen varit så skönt!
Jag och tjejgänget hemma tänkte dra ihop någon form av mini-jul tillsammans, hade verkligen varit så mysigt! Men vi får se hur det blir med det.


Så vad har jag hunnit med under den här helgen? I fredags jobbade jag, sen väntade jag för det mesta på att det skulle bli lördag, då vi skulle åka till Sundsvall och spela match med laget. Vi åkte halv elva på lördag förmiddag, kom fram strax innan två, matchen började klockan fyra, vi förlorade matchen tyvärr. Sen var vi hemma strax efter tio på kvällen.

Idag har jag hunnit med en hel del! Startade dagen med att krydda min tomtegröt med cayennepeppar istället för kanel... Strax efter det kom Susanna och plockade upp mig. Vi for och gymmade, det blev intervaller och lite styrka. Det är verkligen så skönt att starta dagen med ett träningspass, det känns alltid som att dagen blir så mycket längre än när en såsar på morgonen! Efter gymmet åkte vi och handlade lunch, åkte hem till Sussie, åt, duschade sen for vi iväg och kollade på innebandymatch med Helena, Lisa och Lovisa! Efter den matchen åkte jag, Lovisa, Sussie och Helena och handlade till tacos. Vi åt och kollade på ytterligare en innebandymatch, fast på webben. Efter den matchen kollade vi på ytterligare en webbmatch och efter den åkte jag och Lovisa hem. Sen har jag bara såsat när jag kom hem, kollat på en film och inte gjort så mycket mer! Ska försöka planera lite inför veckan som kommer sen ska jag gå och lägga mig har jag tänkt!

Kram.


Ett inlägg om...

2017-11-21 22:26
Från amienilsson

Ett inlägg om att må sådär jävla dåligt,
Att känna att livet är så jävla pissigt,
Men också om att må sådär jävla bra.

Det här ett och ett halvt året som gått sedan jag tog studenten har varit så sjukt omtumlande. Efter studenten hade jag inget jobb här i Umeå och det tog väldigt lång tid innan jag fick ordentlig hjälp med att fixa ett jobb, men det slutade med att jag fick börja jobba lite på O'learys, nattjobb kombinerat med innebandy var påfrestande för dygnsrytmen och stressande för knoppen att hantera. Dessutom jobbade jag i princip sex pass per månad vilket inte alls räcker till att kunna leva och betala räkningar etc. Till slut fick jag ett jobb på en annan restaurang, skönt tänkte och kände jag. Det varade inte länge, ca en månad, för sedan skulle den restaurangen stängas ner. Förstå nu stressen i min kropp, men det slutar inte där.

Min tränare/sportchef startade upp en juicebar, där fick jag jobb, men där också bara till en viss del. Där jobbade jag två gånger i veckan, lika mycket som på O'learys. Tänk er nu stressen med att bolla två jobb, ena med nattjobb och sedan innebandyn på det. Det blev en hel del stress och en massa planerande. Det hela slutade med i alla fall att jag nu jobbar heltid på juicebaren.

Min mormor gick även bort under den här tiden, sorgen och saknaden efter dig mormor är fortfarande lika stor, Vi älskar och saknar dig.

Jag har älskat, hatat, haft ett krossat hjärta och ett läkt hjärta.
Jag hade ingen aning om hur ont det gör att vara med om olycklig kär. När man ger 100% av sig själv till någon annan men som inte vill ha en till 100%. Det är något som kraschade mitt mående en hel del över en större tid och satte griller i huvudet. Det fick mig att känna mig så oduglig och otillräcklig. Ledsen, deprimerad och desperat är vad jag var under en lång tid. Desperat över att få den lilla gnutta kärlek jag trodde att jag var värd. Ledsen och deprimerad över den olyckliga kärlek jag upplevde.
Att se ljuset i tunneln var inget jag gjorde, jag hade ruskigt dåliga dagar. Så pass dåliga att jag ibland inte ville leva och ibland inte orkade ta mig ur sängen. Jag var inne i en destruktiv cirkel som snurrade runt, runt, runt och runt.

Men livet går som sagt upp och ner. Idag är jag så glad och lycklig över att jag är jag och vart jag är i livet. Jag vaknade upp för några månader sedan och kände lyckan i hela kroppen. Det var som en chock, att vakna 06 på morgonen och känna ren och skär lycka i kroppen. Det var en mäktig känsla, jämfört med hur långt ner på botten jag var några månader tidigare. Det är här jag vill spendera resten av mitt liv, med den här känslan. Känslan av att älska mig själv, att veta vad jag är värd, att inte ta skit. Inte från någon. Att inse mitt egenvärde.


SÅ TACK LIVET, FÖR IDAG ÄR JAG SÅ JÄVLA LYCKLIG! Tack för alla jävla hinder du har att komma med, jag tänker övervinna varenda en.

Tack livet för min mamma och syster som alltid är där, trots mitt hemska humör och bristande utryckande på kärlek.

Tack livet för mina vänner, som alltid kommer med råd, torkar mina tårar eller ber mig kasta en snubbe åt fanders!

JAG ÄLSKAR ER.

Lite livsuppdatering!!

2017-11-21 21:30
Från amienilsson

Hallihallå där ute! Tänkte göra en liten uppdatering på vad jag har haft för mig de senaste tre veckorna!
Wilma fyllde 20 år den 11:e november och skulle självklart styra upp en tjugoårsfest! Självklart ville jag vara med men kunde inte nöja mig med att säga att jag skulle komma hem och vara med och fira. Nej,nej, jag låtsades som om att jag inte kunde komma hem och vara med och överraskade W!
Jag åkte från Umeå kvart över sju på lördagen, kom fram till Hofors kvart i två, Felicia kom och hämtade upp mig vid busstationen. Vi åkte till Alva och började finslipa på planen om hur vi skulle överraska W, det slutade med att vi tejpade ihop flyttlådor till en stor låda och klädde den i presentpapper. Lite senare kom W's pappa och hämtade mig så jag kunde gömma mig i huset innan W skulle komma dit. Överraskande gick väl sådär men det viktiga var ju att W blev glad, vilket hon blev! Hela kvällen/natten/morgonen var superkul!!

Utöver det har jag inte gjort så mycket, jobbat och tränat på precis som vanligt! Hade även en myskväll med Lovisa i lördags! Håller även på att planera in lite över jul/nyår med familjen och kompisarna! Längtar så mycket tills jag får åka hem igen!

Ännu en helg har passerat

2017-11-05 15:05
Från amienilsson

Jahapp, då har jag avverkat ytterligare en helg på detta år.

Det har varit en jätteskön och lugn helg! Åt sushi och kollade på idol med Julia i fredagskväll, så mysigt. I lördags vaknade jag av mig själv kl.08, inte mycket till sovmorgon där inte. Har väl att göra med att jag är van att kliva upp 07 till vardags, skulle jag tippa på i alla fall! Slappade i sängen ett bra tag innan jag packade träningsväskan och cyklade ner till stan för att köpa ett nytt par träningstights innan jag skulle fara till gymmet. Vid gymmet ligger även Klubbhuset där vi i laget hämtar ut våra träningsskor, var dit och trodde att jag skulle kunna hämta ut ett par nya målvaktsskor men de hade inga i min storlek hemma så fick lov att beställa hem ett par i rätt storlek, så får se när de kommer! Efter det gymmade jag en timma, så skönt! Maxade på benpress (230kg), det är en av mina favoritövningar, förmodligen för att jag orkar ta så mycket i den, heh.

Senare på eftermiddagen satte jag igång att baka en kladdkaka med chokladtopping och toffifee, ett recept från Baka med Frida. Men jag gjorde inte kladdkakan enligt Fridas recept eftersom jag har ett jättebra själv på en glutenfri. Kakan blev en succé, rekommenderar den verkligen! Strax efter att jag blev klar med kakan kom Helena, då for vi och handlade till middagen, vi bestämde oss för att göra Halloumiburgare med sötpotatis pommes, även det supergott! Vi slökollade lite på teven och snackade lite innan hon for!

Idag har jag däremot tagit en rejäl sovmorgon! Vaknade kring 10, sen har jag bara legat i sängen och slöat. Ätit lite frukost och har nyss ätit en sen lunch, gjorde en laxsallad med spenat, tomater, haricots verts, sojabönor och kikärter, mums. Just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli kring 16 då Ida kommer och plockar upp mig till träningen.

Hoppas ni haft en bra helg! Kram.