RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 01:02:17

Julia_schmidt blog

Julia_schmidt blog on Nouw

länge sen sist

2019-09-08 23:33
Från Julia_schmidt

Hej allihopa!
Nu är det länge sedan jag uppdaterat bloggen och det finns inga ursäkter för det men jag fick skrivkramp och kunde såg helt enkelt ingen glädje i att blogga längre. Men jag har saknat bloggen så jag är redo att återuppliva den igen med ny energi!

Mycket har hänt sen jag bloggade sist så ni ska få en snabb uppdatering!
vi har flyttat till ett hus vilket är underbart för nu har vi äntligen större ytor för både Wilma och hundarna att röra sig på både inne och ute! Det finns även ett växthus och ett litet grönsaksland som jag ser fram emot att pyssla med till våren! Jag har haft en tanke om att gården ska bli mer självförsörjande igenom att vi ska odla fram den maten som går istället för att köpa. Jag har ingen erfarenhet av att odla så ni kommer få följa med på den resan och förhoppningvis kan vi lära oss tillsammans!
Wilma fyllde 1år nu i Augusti och ni kommer även att få läsa mycket om henne! Hur hon utvecklas och lär sig nya saker.
Men den största nyheten är att Wilma ska bli stora syster i december! Kommer såklart skriva om graviditeten och allting runt omkring. Och ni kommer få följa oss i livet med 2 barn under 2år så det lär bli full fart!

Hoppas att ni är lika peppade som jag på att bloggen är igång igen, nu kör vi! ❤️

Min galloperation

2018-10-01 08:00
Från Julia_schmidt

Hej allihopa!
Idag tänkte jag berätta om när jag opererade ut min galla eftersom att det blev en väldigt lång process och inte så enkel som jag hade trott när jag åkte in tisdagen den 18/9 för jag fick inte komma hem förrens på fredagen efter det.
Jag fick problem med gallsten under min graviditet och hade väldigt besvär med det, fick flera gallstensanfall om dagen som gjorde så himla ont, när jag hade anfallen kunde jag knappt stå upp och fick svårt att andas pågrund utav smärtan, det var väldigt jobbigt att samtidigt vara gravid samtidigt som detta eftersom att graviditeten bidrog till att jag fick mer och mer gallstensanfall ju mer magen växte.
Direkt jag hade fött Wilma ställdes jag i kö för att opereras men efter att jag fick spendera en natt på akuten med ett gallstensanfall som inte släppte på flera timmar blev jag prioriterad i kön fick då en tid 18/9, annars så kan man få vänta upp till ett år innan man får bli opererad.

Jag åkte in till Arvika sjukhus på tisdag morgonen och då kändes det ganska bra, jag blev nersövd ungefär halv åtta på morgonen efter en läkarundersökning där de visade vart de skulle gå in eftersom att de gjorde en titthålsoperation.
Helvetet började när jag vaknade sen på eftermiddagen, tydligen hade inte operationen gått som förväntat eftersom att en sten fastnat i gallgångarna och den kunde inte opereras ut i Arvika utan det kunde de bara göra i Karlstad så de hade sett en guidewire i magen eftersom att när de plockar ut gallstenar gör de det igenom munnen och man använder då guidewiren för att se vad man gör.
Det var då helvetet bröt ut kan man säga, jag hade såna hemska smärtor så jag minns knappt något utav de två nästkommande dygnen så jag kan tyvärr inte berätta i detalj.
Jag fick komma till en intensivvårdsavdelning i Arvika där jag fick ett rum eftersom att jag inte kunde åka till Karlstad förrens dagen efter efter, alltså på onsdagen. jag mådde riktigt dåligt eftersom att jag hade så ont och jag fick starka smärtstillande som knappt hjälpte ändå, jag orkade inte äta någonting eller ens dricka utan mest låg och gråt av smärtan, för att beskriva smärtan kan jag bara förklara det som att födda barn var rena rama barnleken i jämförelse, för denna smärta var hela tiden utan pauser och mycket värre. Jag hade såna smärtor så jag kunde inte ens vända mig om själv, jag fick kateter och även dropp eftersom att jag inte kunde äta.
På onsdagen när jag trodde att jag skulle opereras så kommer läkaren in och sa att operationen inte blir då utan på torsdag och då bröt jag ihop, då kändes det nästan inte som att jag ville leva längre, att jag skulle få leva med den smärtan en hel dag till och även att jag inte fick träffa Wilma för hon fick inte komma in på vårdavdelning eftersom att hon då bara var en månad gammal och infektionsrisken är hög i den åldern.
Senare på onsdagen blev jag hämtad med ambulans och blev flyttad till en vårdavdelning i Karlstad där jag fick ett smärtstillande som fungerade mycket bättre så jag kunde äntligen sova trots smärtan.

På torsdagen så fick jag åka till endoskopimottagning där de skulle göra operationen, jag blev inte sövd under tiden men man får istället medicinering så man ska bli lite borta och ofta kommer man inte ihåg någonting men eftersom att jag fått så stora doser av smärtlindring innan så tog inte riktigt detta som det skulle och jag minns att jag vaknade till och försökte få ur slangen ur munnen innan de hann få i mig mer medel, paniken när jag hade vaknat till hade varit fruktansvärd eftersom att man inte riktigt förstår vad det är som händer eller varför.
Men senare när jag vaknar till och är tillbaka på avdelningen så mår jag så mycket bättre! Nästan all smärta är borta och det var en sån himla befrielse!
Jag fick inte åka hem på torsdagen utan fick ligga kvar så att de kunde ha lite koll på mig, men på fredag förmiddag vid ungefär 12 kommer äntligen Sonny och hämtar mig och nu kan ju bara föreställa er lyckan när jag äntligen efter de dygnen får träffa lilla Wilma igen!
Nu är det lite mer än en vecka sen jag kom hem och det går jättebra, såren läker fint och jag har inte fått något mer gallstensanfall, jag har dock ont fortfarande och är väldigt trött men det släpper ju som tur var med tiden så det är bara att vila och se fram emot dagarna när allting äntligen är över. Jag kommer alltid ha 5 små ärr plus alla bristningar efter förlossningen under denna resa på magen men det är så himla värt det så jag är stolt över min mage ändå!

Hoppas att allting är bra med er så hörs vi i nästa inlägg!❤

Min förlossningsberättelse

2018-09-30 15:01
Från Julia_schmidt

Hej allihopa!
Nu har det varit tyst på bloggen ett tag men jag har haft fullt upp på senaste tiden, den 17/8 kom våran lilla Wilma till världen och 18/9 opererade jag bort min galla vilket jag kommer berätta om i ett annat blogginlägg för det var otroligt omtumlade dygn eftersom att jag blev inlagd.

Ni som som följt min blogg vet att jag fick otroligt problem med gallan under graviditeten och var väldigt sjuk så det var många besök på sjukhus och resten av tiden var jag nästan bara sängliggande hela sommaren, jättetråkigt nu när vi äntligen haft riktig sommar i Sverige men jag hade vissa dagar enbart ork till att överleva kändes det som, att hämta ett glas vatten i köket kunde göra så jag behövde vila i flera timmar efteråt. Eftersom att jag var såpass dålig så blev det beslutat att jag skulle få en igångsättning så att jag kunde få bli opererad för gallan så fort som möjligt eftersom att de inte ville göra det medan jag var gravid.
Så den 14augusti 09.00 så åkte jag och Sonny in till specialistmödravården i Karlstad för att få en bedömning ifall om de kunde göra en igångsättning. Då var jag inte öppen nästan någonting, den som gjorde bedömningen fick knappt in två fingrar men beslutade sig pågrund av min problematik att jag skulle få en igångsättning ändå och på plats gjorde han en hinnsvepning ifall om det kunde göra någon skillnad. Vi blev tillsagda att åka till förlossningen 13.00 då de skulle börja igångsättningen på riktigt.
Då var klockan runt elva så vi åkte till ett köpcenter som heter Bergvik där vi åt massa god mat för att ladda upp eftersom att vi antog att vi hade en jobbig tid framför oss. Vi passade även på att köpa med oss massa snacks, drickor och annat gott som vi kunde äta under tiden för att få lite energi, vi passade även på att handla en t-shirt med guns n roses motiv på och ett par jeans som skulle bli bebisens första outfit.

Sen när vi kom till förlossningen så fick jag genast vid 13.00 min första dos av cytotec vilket är ett medel som du ska dricka some en shot, den skulle jag få 7 doser av varannan timme för att starta förlossningen, tyvärr hände inte så mycket av det mer än att jag fick väldigt mycket värkar. När de gjorde kontrollen den 15augusti på morgonen men det hade öppnat sig så det var öppet ungefär 2-3cm. Då bestämde de sig för att testa en annan sak vilket blev en process vilket är som en tampong de för upp i slidan.
Först kände jag inte av den men senare på kvällen vid ungefär 22.00 så började jag få sån smärta så jag inte kunde hantera det och kallade på barnmorska, då satte hon en ctg och det visade sig att bebisens kurva blivit påverkad så de tog ur processen och jag fick gå till en förlossningsrum där de fortsatte undersökningen och kallade dit läkare som skulle bedöma ifall de behövde göra ett akut kejsarsnitt men som tur var blev bebisens ctg-kurva bättre och vi kunde avvakta med kejsarsnitt.
Dagen efter, alltså torsdag den 16/8 hade vi en vilodag ifrån igångsättningen för att få samla krafter, vi fick ett rum som ligger i avgränsning till förlossningen så de fortfarande kunde ha koll på mig och göra kontroller, det var en otroligt mysig dag och även Sonny fick stanna kvar och fick en egen säng så de var otroligt snälla på det viset eftersom att de inte alltid låter sambon övernatta men han fick stanna alla nätter och för min del så jag ofta panikångest i pressade situationer så var det väldigt skönt att han var med hela tiden.
På fredagen den 17/8 så kom läkaren in runt 10-11 på förmiddagen och vi beslutade om att de skulle ta hinnorna så jag gick till ett undersökningsrum för att göra ctg, medan jag ligger där i sängen under tiden de gör ctgn så känner jag hur det plötsligt smäller till i mitt underliv och hur allting plötsligt började bli blött så jag bad Sonny att ringa på klockan så att en barnmorska kunde komma och de konstaterade att det var vattnet som hade gått av sig själv!
Då fick jag gå tillbaka till vårat rum för att avvakta ifall om förlossningen skulle komma igång av sig själv men då den inte gjorde det så vid 15.30 ungefär så fick vi gå till ett förlossningsrum där de satte värkstimulerande dropp 15.44, och då gick det undan! Värkarna kom direkt och jag fick lustgas vilket hjälpte till viss del men smärtan blev så övervältande så 18.23 satte de ryggmärgsbedövning vilket var otroligt skönt, då gick det att vila iallafall ett tag innan värkarna drog igång igång och då gjorde en barnmorska en undersökning och då var helt öppen förutom en liten flik som hon hjälpte till att flytta.
Utdrivningsfasen tog dock tid även om det var en snabb förlossning, bebisen låg och snurrade och ville inte alls samarbeta med att komma ut så de skulle sätta en sugklocka om hon inte kom ut innan 20.00, men vid 20.01 beslutade hon sig för att äntligen komma ut så det blev behövs ingen sugklocka.

Så den 17/8-18 föddes våran lilla Wilma, 3670gram och 51cm lång. ❤

Mitt favorit liquid lipstick!

2018-08-11 10:50
Från Julia_schmidt

Hej allihopa och hoppas att allt är bra med er!
Idag tänte jag göra ett litet annorlunda blogg inlägg och ge er sminktips! Jag kommer framöver i olika blogg inlägg ge er sminktips på både budget och sen även lite dyrare produkter.
Idag skulle jag vilja tipsa om ett av mina favorit liquid lipsticks som är lite dyrare, det kommer ifrån yves saint laurent och kostar vanligvid mellan 300-400kr.
De är har superbra hållighet på läpparna utan att torka ut läpparna och undet dagens gång så lämnar de ett fint stain på läpparna som håller både när man äter och dricker så man behöver inte bättra på speciellt ofta.
Färgerna som är mina favoriter är de på  Bilden och det är ett nude läppstift som heter nu interdit, ett litet mörkare och mer rosigt som heter rosewood gang och sen ett härligt rött som drar lite åt orange och det heter rouge tatouage.

Hoppas att ni gillar såna här inlägg så hörs vi i nästa! ❤️

Taklampa till barnrummet ✅

2018-08-09 09:59
Från Julia_schmidt

Hej allihopa och hoppas att allt är bra med er!
Som många av er vet så skulle vi vänta med att renovera i barnrummet men vi har börjat lite smått igenom att städa igenom hela rummet och bärt in alla möbler som ska vara i barnrummet och det blev kanon! Det som fattas nu är att väggarna ska målas om, skötbordet ska förlängas och målas vitt och sen så ska bara gardinerna upp så är vi klara!
Nu får se allting när det är klart men ni kan gå en sneakpeak på lampan som vi beställt som jag tyckte var så himla fin och dessutom är den på rea på bamba.se!

Länk till lampan:  https://www.bamba.se/taklampa-edvin-rosa-kids-concept?gclid=Cj0KCQjw45_bBRD_ARIsAJ6wUXSwxuE2qMsMykWy3XPfQKsauixTe3e2wVGB2U0cu5eus5edGQ6WHLMaAuzJEALw_wcB

Gravidvecka 39 ❤

2018-08-08 22:48
Från Julia_schmidt

Hej allihopa och hoppas att allting är bra med er! ❤
Idag går vi in i vecka 39 och förhoppningsvis är vi nära slutet av graviditeten ni om induktionen går som vi vill, det kan ju ta väldigt tid för förstföderskor men vi håller tummarna för att det kommer gå enkelt och relativt snabbt för oss!
Jag har börjat bli väldigt trött nu och känner mig oerhört klumpig när jag rör mig, känns nu verkligen att jag är gravid om man säger så, har mer förståelse för de som haft kroppsligt jobbigare graviditeter nu för är inget kul att det känns som ett helt gympapass att ens ta sig ut ur sängen! haha.

information ifrån 1177:

Fostret väger omkring 3,2 kilogram, är ungefär 50 cm långt och är nu förberett för sin födelse. Via moderkakan har fostret fått mycket näring och antikroppar. Det kommer att skydda barnet den första tiden.

Fostrets hjärna utvecklas hela tiden och kommer inte att vara färdig förrän barnet är runt två år. Tånaglarna har vuxit ut nu och täcker hela tån.

I gravidkroppen:

I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter.

Många gravida känner sig tunga och trötta. En del har kraftiga förvärkar. 

Magbild i vecka 38 + vaggan är på plats!

2018-08-07 19:45
Från Julia_schmidt

Hej allihopa!
Idag är det sista dagen på vecka 38 och som jag tänkte dela med mig utav en av de sista magbilderna för denna graviditet! Jag har nämligen fått tid för induktion nästa vecka vilket innebär att de kommer sätta igång graviditeten på konstgjord väg. Jag tänker inte skriva vilken dag jag ska göra induktionen på men om ni vill så kan jag försöka dokumentera förlossningen på något sätt så ni ändå får följa med!

Nu har vi även fått upp vaggan i vårat sovrum och det är där hon kommer sova sin första tid i livet, så himla mysigt och är så nöjd med vaggan, det passade perfekt in i vårat nya sovrum!

Babygym till grymma priser!

2018-08-07 09:43
Från Julia_schmidt

Hej allihopa!
Idag tänkte jag tipsa om jollyrooms galna rea! Har själv fyndat massa saker därifrån såsom gallerfiltar som annars är väldigt dyra på de flesta andra sidorna och jag vill ha flera i reserv och kunna ha de i olika rum för att slippa bära runt på de.
Men mitt absolut favoritfynd var detta fina babygym som jag betalade endast 192kr kronor för när jag beställde det, såg nu att det blivit lite dyrare men ändå mycket billigare än orginalpriset.
De har massa fina babygym till kanon att välja och vraka på så letar nu efter ett så är det perfekta möjligheten för er, även en uppskattad present att ge till nyblivna föräldrar för det kommer alltid till användning!

Länk till mitt babygym: https://www.jollyroom.se/leksaker/babyleksaker/babygym/tiny-treasue-babygym-animals

Äntligen är även vi ägare!

2018-08-06 09:36
Från Julia_schmidt

Hej allihopa och hoppas att allt är bra med er!
Under helgen så blev jag och Sonny äntligen ägare till en babybrezza, så länge som jag tjatat och försökt övertala så är äntligen dagen här.
Den har en egen hedersplats i sovrummet 1,5m bredvid vaggan så all matning obekväma tider lär bli otroligt lättvindiga när Wilma väl bestämmer sig för att kika ut.

För er som inte har sett denna maskin tidigare så är det en maskin till ersättning som fixar ersättningen på cirka 30sekunder och då är den i rätt temperatur och färdigblandad med pulvret, den kan även göra välling sen när det väl är dags att börja med det.
Fått den rekommenderad av flera småbarnsföräldrar så tycker att denna är en lifesaver, speciellt om man har barn som äter flera gånger på natten så blir matningen så mycket lättare!

Magbild i vecka 36 + Gravidvecka 37❤

2018-07-25 23:21
Från Julia_schmidt

Hej allihopa och hoppas att allt är bra med er! Idag har jag en spännande nyhet dela med mig av till er! Som ni som följer min blogg vet så har jag under denna graviditet fått besvär med gallsten som jag verkligen blivit jättedålig av och åkt in och ut ifrån sjukhuset den senaste tiden. De började diskutera igångsättning men nu har de bestämt att de ska försöka sätta igång mig redan nästa vecka! Vet inte exakt datum eller tid än utan ska få det på posten men uppdaterar er hur det går så får ni såklart följa med på resan.

Information om vecka 37 ifrån 1177.se:

Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn.

Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

I gravidkroppen:

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.