RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-24 20:33:55

Nouw.com/SaraAlfredsson

SaraAlfredsson blogg på Nouw

Har funderat...

2019-01-26 19:13
Från SaraAlfredsson

Hej, hur är det med er? Med mig är det faktiskt väldigt bra! Fick i torsdags reda på att klarat spärrtentan, som ifall jag inte klarat hade satt käppar i hjulet för plugget och gett mig 6 mån studieuppehåll.. Men nu efter lite julledighet och skiweek, är jag tillbaka i skolbänken och ingen kunde vara gladare än jag! Men nu till rubriken, jag har funderat lite över det här med bloggen. Känner att varken motivationen eller orken till att skriva blogginlägg efter blogginlägg inte finns, särskilt när största delen av fokuset nu ligger på skolan när den väl har startat igen. Tror helt enkelt att bloggandet inte längre är min grej...

Har därför tänkt att jag nu i framtiden inte kommer att lägga upp några fler blogginlägg eftersom tiden eller motivationen inte riktigt finns till. Men kommer nog inte att försvinna från plattformen helt, utan kommer säkerligen bläddra och läsa blad andra bloggare/blogginlägg.


Så tyvärr är detta det sista blogginlägget för nu som ni får utav mig, får se när jag återkommer(om jag gör det)..

Hoppas ifall att allt annars är bra med er!

Puss o Kram Sara

Bland ljusslingor och monstreablad

2018-09-18 23:20
Från SaraAlfredsson

Godkväll och oj vad länge sen det var sen jag skrev och uppdaterade er om vad som händer i livet. Har påbörjat termin 2 på universitetet, snart en tredjedel av hela utbildningen avklarad. Insparken utav T1:erna avslutades med flottrace förra helgen och introgasque nuvarande helg. För mig var det som vanligt, tillbaka till skolbänken första dagen och gick sedan hem med ett dunkande huvud som blivit fullproppad med ny kunskap samt ett grupparbete + seminarium, rivstart!

Annars är det bara som vanligt, går på föreläsningar på dagarna och pluggar på eftermiddagarna, ibland kanske man trycker in ett jobbpass eller två när man väl har tid för det.

Idag har jag varit på skolan från 8.30-15.00, lyssnat på föreläsningar och antecknat flitigt. Efter skolan gav jag mig ut på en extremt liten springtur med syfte att se ifall det är något fel med min fot(kan ta det i ett annat inlägg) hade helt glömt hur jobbigt det var att springa eftersom det blivit ett litet uppehåll pga en ond fot.

Har nu ikväll suttit med kalendern och skrivit av lite skolscheman käkat middag, kollat idol och sen skrivit ut en hel del papper inför plugget. Har insett att det går OFANTLIGA mängder papper....

ska snart ta och krypa ner i sängen och vila upp mig inför morgondagens föreläsningar.

Puzz o Kram/ Sara <3

Som om tiden stått stilla

2018-06-09 23:31
Från SaraAlfredsson

Jaha ja.. ca 2 månader sen jag skrev någonting här sist.. känns som bloggen och tiden här har stått ganska still. Well well, vad har jag gjort under de senaste månaderna? Kan sammanfatta det hela med ordet: Pluggat! Universitetet tar upp en mycket större del av ens vardag än vad gymnasiet gjorde, vilket gör att man prioriterar plugget före allt det andra och plugget sen i efterhand leder ju också till mitt drömyrke, så det är klart jag lägger ner min kropp och själ för att komma dit. Vad är det annars som hänt? Jag har fyllt 20, vilket är helt sinnes..! Jag avslutade min första termin på ssk utbildningen (igår), ätit en massa god mat tillsammans med många härliga vänner/personer, gråtit inför tentamens (kommer fler gånger det jag lovar), varit ut på lite festligheter, varit på dop, valborg m.m. och igår var det ju studenten! Jag fick se min bästa vän, som äntligen efter 3 års slit ta studenten! För vem vill inte missa det ögonblicket, jag hade turen att ha min sista tenta på eftermiddagen vilket gjorde att jag hann se henne på förmiddagen (What a luck!)

Vad händer nu framöver? Fick som sagt "Sommarlov" igår, så nu vankas det jobb varvat med lite ledighet samt småtripper här o där i vårt avlånga land! Medans de andra klasskamraterna drar sig hemåt, stannar jag kvra här i Östersund där jag stormtrivs, vilken underbar stad!

Ska snart äta lite glass och jordgubbar ( vilket är självklart nu på sommaren) imorgon vankas det jobb och sen ska jag njuta utav en veckas ledighet, sedan bär det iväg på första minisemestern.

Men jag hoppas att ni inte helt har tappat hoppet om min blogg och lämnat den, likt jag själv lämnat den (hehe) hoppas att ni alla mår bra och får en fortsatt trevlig helg! Puss o Kram!

Bjuder på lite bilder från den spenderade tiden, Puss <3

Small details

2018-04-04 23:42
Från SaraAlfredsson

Tavlor, med enkla och stilrena motiv

Taggigt och lite tid

Fruktigt och så

Senaste inköpen och lilla jag

2018-04-01 21:04
Från SaraAlfredsson

548 dagar tillsammans!

2018-03-04 14:33
Från SaraAlfredsson

Godmorgon mina fina skulle jag vilja säga, men de är alldeles för sent för det. Hoppas att er nuvarande helg varit bra och att ni fortfarande njuter utav den till fullo. Idag firar jag o Johan 18 månader tillsammmans, vilket vi båda tycker är helt sinnes! Tiden har gått så sjukt fort. Så nu på förmiddagen blev de amerikanska chockladhjärtformade pannkakor m. tillbehör till frukost/brunch , som avnjöts till filmen Flygplan. Riktigt mysig förmiddag. Nu har vi återupptagit gårdagens städning, riktigt skönt att påbörja en ny vecka sen med en ny städad lägenhet. Ikväll har även jag bokat bord till oss på den Grekiska kolgrillen, så söndagen avrundas på bästa sätt.


Ska nu återgå till städningen, så att jag sen kan börja göra mig iordning för middagen, hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig söndagseftermiddag!

Kram Sara

Sista februari

2018-02-28 07:11
Från SaraAlfredsson

Sista februari och imorgon går vi redan in i tredje månaden mars, månaderna bara flyger fram och dagarna bara springer förbi. Studiedag idag, vilket i gymnasiet betydde en något lugnare dag medan på universitet är det vilken vanlig skoldag som helst. En dag fylld med plugg och läsning. Har precis fått i mig frukost och ska snart sätta mig vid plugget. Såklart kommer hela dagen inte att bestå utav plugg, måste även stoppa in tid för att hjärnan ska hinna luftas och lagra informationen.

Nu ska jag sluta babbla och sätta mig in i skolböckerna, hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig onsdag!

Lååångt uppehåll och alla hjärtans dag

2018-02-19 06:24
Från SaraAlfredsson

Hej allihopa! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är de bara bra har för övrigt en "ledig" dag framför mig, men ska så klart fylla den med plugg och plugg. Som sagt de var ett tag sen jag jag var in och uppdaterade här och det beror helt enkelt på att jag inte haft tiden till att sätta mig och skriva ihop ett vettigt och intressant blogginlägg... Har varit mycket nu när universitetet började, mycket med periodveckorna och så klart en hel del pluggande..

I onsdags var de alla hjärtans dag, en utav mina favoritdagar. Hade seminarium på morgonen, slutade vid halv tolv, gick en snabbis på stan, present och pynt till Johan inhandlades. Gick hem och tog hand om tvätten, städade och plockade undan i lägenheten. Hade även dagen innan förberett ännu en liten present till Johan, har sett att "Love Jars" har blivit väldigt populärt. Burkar med små lappar med meningar och ord om personen som man gett burken till. När Johan kom hem överraskade han med rosor och chokladask, han hade även en vecka innan bokat ett bord på Pinchos, vilket jag såklart blev extra glad över eftersom jag aldrig ätit där innan. Kvällen avslutades i soffan med matkoma och ikapptittande av olika serier. Mycket mysig och underbar kväll.

När tid betyder allt

2018-01-16 23:52
Från SaraAlfredsson

Har ni någonsin känt av den känslan att de måste ske något varje sekund, varje minut o varje timme. Den känslan har jag just nu, kan ibland kännas som att jag inte har något att göra/tänka över men i andra sekunden blir jag stressad över hur mycket jag egentligen har att göra/fixa/tänka över.

Men som alltid kommer allt att lösa sig till slut, bara man inte ger upp. Och jag brukar inte vara den som ger upp i första taget, de är bara att samla sig och ta tag i de hela!

Nu när jag fått skriva av mig en del, känns de mycket bättre. Och de första jag vet som står på mitt schema nu är att bli frisk!

Hoppas att ni alla har en bra vecka och att ni får en bra dag imorgon!


Att påbörja ett nytt kapitel

2018-01-14 23:01
Från SaraAlfredsson

Okej vi är redan inne på tredje veckan av 2018 och jag hinner inte med. I och med de nya året kommer de ske stora förändringar, förändringar i vardagen, förändringar som kommer påverka saker 3 år framöver. Om endast 8 dagar kommer jag att börja på en helt ny skola, med helt nya människor som jag aldrig träffat, vilket för mig känns ganska nervöst och samtidigt lite läskigt. Kommer jag passa in, kommer jag kunna känna mig som en utav dem? Men samtidigt tänker jag att: "Jag är inte ensam om den tanken". Alla de andra är också nya, de är säkert också nervösa och kanske lite rädda.

Jag ska då som ni kanske förstått börja plugga, här i Östersund. Ni kanske tycker de låter knäppt, att jag efter tre års plugg här i Östersund väljer att i ytterligare tre år stanna kvar o plugga ännu mer. De flesta som jag känner, flydde Östersund efter studenten. Ville starta om på nytt, plugga någon annanstans eller bara känna av studentlivet någon annanstans. Jag däremot trivs och känner mig trygg här i Östersund, jag har nära till min familj, nära till min älskling o allt. Jag har allt jag behöver här och de är de viktigaste.

Hoppas att ni alla har haft trevlig helg och att ni får en bra start på veckan!

X Sara