RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-13 22:03:23

cassandratonissoo

Cassandratonissoo blog on Nouw

HÄR KAN MAN VARA

2018-12-19 05:42
Från Cassandratonissoo

För cirka 20h sedan stod jag i smått snöfall med resväskan till vänster om mig och väntade på att bli upphämtad för att påbörja resan till Thailand. Nu, ett flyg, en buss och många timmar senare ligger jag framför en härlig pool och njuter av värmen. Jag är trött, men det känns ändå så himla härligt i hela kroppen att få vara på varmare breddgrader och uppleva nya platser!

TIME FOR CHANGE

2018-12-10 21:26
Från Cassandratonissoo

Jag längtade riktigt ordentligt efter mitt frisörbesök i fredags. Äntligen skulle jag klippa av mitt hår igen! Jag fick för mig innan sommaren att jag ville låta mitt hår växa ut. Jag hade någonstans en dröm om långt, prinsessliknande hår. Men ju längre det växte desto mindre trivdes jag i det. Men eftersom jag hade den där drömmen om långt hår fick jag verkligen fundera om att kippa av det skulle vara det jag ville. Jag tittade på gamla bilder på mig i kort hår och jämförde med långt hår, vilket jag verkligen kan tipsa om att göra. För när jag tillslut bestämde mig för att klippa av det har jag inte ångrat mig!

WE'RE GOING TO...

2018-12-04 15:00
Från Cassandratonissoo

...THAILAND!

Jag letade länge i arkivet för att hitta dessa gamla (och halvbra) bilder från när familjen har besökt Thailand tidigare år. Det var många år sedan nu, men snart är det dags för ett nytt besök! Jag, mamma och Cornelia har nämligen bokat en resa dit över jul! Åh vad jag längtar! Jag längtar efter att få se vad som har förändrats, jag längtar efter värmen och att få se nya platser. Längtar efter maten, folket, miljön. Jag bara längtar. Vi åker dit över jul men kommer hem innan nyår, vilket är det bästa av två världar. Behöver något riktigt positivt att se fram emot, och detta är verkligen det!

VECKA 49: UMM... STRESS

2018-12-03 22:16
Från Cassandratonissoo

Jag har hamnat helt ur balans. Så pass ur balans att jag börjat tvivlar på att jag ens håller på med rätt sak. Jag antar att det är normalt att känna så. Jag hittar åtminstone lite tröst i den tanken. Ibland känns det bara som att jag stressar så mycket att jag till slut inte ens känner någon stress och blir därför stressad över att jag inte känner mig stressad. Någon som kan relatera? Hursomhaver, om jag ska sammanfatta veckan som kommer med ett ord så skulle det då vara stress. Vilket är lite synd för det händer mycket roliga saker denna veckan och vidare i december!

Måndag: Skola heeela dagen. Sedan hände lite tråkiga grejer som säkerligen bidrar till humörsvängningen jag har i skrivandet av detta inlägg, ber om ursäkt för det.

Tisdag: Fredrik fyller år! Vi ska ha mysmorgon fram till det att jag behöver åka till skolan. På kvällen kommer hans familj hem till oss på middag för att fira.

Onsdag & Torsdag: Skola. Kör onsdag kväll.

Fredag: Jag ska göra ett besök hos frisören kl. 16.30. Sedan drar födelsedagsfirandet igång igen då vi ska ha fest för Fredrik!

Lördag: Bakisdag

Söndag: Ännu mer firande för Fredrik och hans familj!

Jag har också absolut ingen relevant bild för detta inlägg men körde på en från november och hoppas på att hunden väger upp för det. Bör ge mig ut och fota snart, saknar det. Nu ska jag sätta mig och försöka få ner något skolarbete innan det är dags att sova!

HELLO DECEMBER

2018-12-01 16:56
Från Cassandratonissoo

Längtar efter att snön ska börja falla!

Hej december, och hej bloggen! Att gå in i december månad känns helt galet. Jag spenderade denna dagen helt rätt. Vaknade klockan halv ett, låg kvar i sängen tills mamma kom förbi med varsin chokladkalender till mig och Fredrik. Inte ska vi vara utan trots att vi inte bor hemma längre! Så vi öppnade första luckan tillsammans och började julpynta lägenheten. Vi har köpt en liten gran i kruka som får stå på vår skänk som vi ska pynta med små julgranskulor tänker vi! Så mysigt! Vi hade nog fått in en riktig gran om vi hade velat, men att ha den lilla på skänken kändes alldeles lagom till vår första jul i lägenheten.

VECKA 47: TÅGKAOS

2018-11-19 16:43
Från Cassandratonissoo

Måndag: Det har verkligen varit måndag idag alltså. Jag kom till skolan mer än två timmar för sent, efter tre timmar spenderade vimlande på perronger, ersättnings bussar och allt som hör därtill. Det har med andra ord varit kaos i tågtrafiken idag. Men jag kom till skolan och lyckades arbeta rätt effektivt med min grupp. Nu är jag hemma igen (efter ännu en försening på vägen hem men det var inte lika farligt dock) och ska svabba golvet innan jag tar resten av kvällen ledigt.

Tisdag: Ska träffa min grupp vid 12.30 ungefär. Får klämma in lite plugg på morgonen innan dess så att jag kan min del till presentationen som vi ska ha i skolan mellan 13-15.

Onsdag & Torsdag: Vi ska antagligen träffas mer i gruppen och arbeta, men har inte bestämt oss för när ännu. Det vet vi nog efter tisdag. På onsdag är det kör. Sen är vi schemalagda i skolan på torsdag, men jag vet ännu inte vad det är för moment.

Fredag, Lördag & Söndag: Jag är ledig från jobb hela helgen så jag vill hitta på något kul. Jag vet inte vad än bara, haha. Men det kommer nog komma upp någon rolig plan senare i veckan!

#nouwautumnchallenge

ANALOGA BILDER FRÅN 13 OKTOBER

2018-11-17 21:08
Från Cassandratonissoo

Den 13:e oktober fyllde jag och min bästa vän Malin 21 år. Samma dag höll vi i födelsedagsfest med 00-tals tema. Valet gjorde vi då vi, trots att vi föddes 97, växte upp på 00-talet. En tid då modet var något vi idag bara vill glömma bort. Men det resulterade i ett roligt och lite pinsamt tema! Temat till ära hade vi köpt en engångskamera, en sån där vi hade när vi var små som man snurrar igång för att ta en bild. Det var en riktig höjdare för några veckor senare hämtade vi ut bilderna. Det var så roligt att se hur de blivit!

Bilderna är egentligen rätt dåliga, men det är det som gör dem så fina tycker jag! In the moment bilder! Jag funderade ett tag på att scanna in bilderna och samla dem på datorn, men jag kom fram till att jag gillar dem bäst som de är. Det som var så roligt med engångskameran var inte bara att den passade så bra in på temat, utan att vi också inte brydde oss så mycket om hur bilderna blev. Ett klick och sedan fick vi vänta med att se bilden tills de framkallades. Det var så skönt att komma ifrån den där pressen kring att ta 67 bilder för att få en bra, så jag tror att jag ska ta med mig det här med engångskamera till framtida event!

#nouwautumnchallenge

I ARKIVET

2018-11-16 21:27
Från Cassandratonissoo

Barcelona, Spanien, 25 juli 2018
Från en underbar resa med mina underbaraste tjejkompisar.

Helsingborg, Sverige, 6 augusti 2015
Fina lilla Måns, så liten och sovandes på min axel.

Helsingör, Danmark, 12 juni, 2018
En familjetradition vi har är att varje sommar besöka nöjesparken Bakken i Danmark. Bilden togs på färjan mellan Helsingborg och Helsingör, på väg hem.

Oia, Santorini, 31 juli 2017
Ännu en underbar resa med mina fantastiska tjejkompisar. Vår första resa tillsammans faktiskt och det blev vackra Santorini. På bilden tittar vi ut över staden Oia, efter en lång hike från Fira.

Helsingborg, Sverige, 19 juli 2018
I somras när vi firade mormors födelsedag med varsin fisksoppa i hamnen. En av mina favoritdagar från i somras.

Helsingborg, Sverige, 3 november 2017
Från lite mer än ett år sedan då jag anordnade en halloweenmiddag. Gick verkligen all-in med dekorationerna det året!

Helsingborg, Sverige, 17 september 2017
Mitt gamla rum hemma i pappas gamla lägenhet. Gillade verkligen hur jag fick till inredningen där. Mycket av det fick följa med till min och Fredriks lägenhet när vi flyttade!

Budapest, Ungern, 29 april 2018
Från i våras när jag och Fredrik bokade en spontan resa till Budapest. Vi passade på när vi hittade en lucka i skolschemat. Det var vår första resa tillsammans!

#nouwautumnchallenge

DEKORERA MED BOMULL

2018-11-15 17:32
Från Cassandratonissoo

När jag var på väg till tåget imorse gick jag förbi en liten blomsterbutik och såg att de sålde bomullskvistar och jag tänkte "de skulle passa riktigt bra till vår nya vas som vi köpte i helgen". Jag steg på tåget och sen kunde inte sluta tänka på de där kvistarna på hela dagen. På vägen hem från skolan blev det att jag köpte med mig tre kvistar hem och det första jag gjorde när jag steg innanför dörren var att slita upp pappret och placera dem i vasen. Jag har aldrig tänkt på att man kan dekorera med bomull förut, men resultatet blev verkligen så bra! Vi har tittat på att köpa pampasgräs, vilket är världens trend just nu. Men trots det har vi inte hittat det någonstans. Men bomullen blev nästan bättre tycker jag, det känns lite juligt av någon anledning. Vilket är perfekt inför juletider!

En liten tofs fick inte plats på kvisten när jag skulle stoppa ner den i vasen. Den fick istället hamna i en av våra småvaser, vilket jag upptäckte också är ett fint sätt att dekorera med bomull på! Jag läste på om bomullskvistar på tåget på vägen hem och ett tips var att inte sätta dem i vatten. Då skulle de hålla i flera år, vilket jag hoppas att dessa gör nu!

#nouwautumnchallenge

VECKA 46: OSBY OCH SENA DAGAR

2018-11-13 07:45
Från Cassandratonissoo

Jag just nu i min puffiga jacka, på väg till Osby.

Måndag: Lånhelg för min del då jag har en ledig måndag. Kollade ikapp lite tv-serier och hade bokat tid för nytt passfoto.

Tisdag: Mamma hämtar upp mig vid 07, sen ska vi till Osby. Hon släpper sedan av mig vid tåget hemma igen så att jag kan åka ner till skolan i Malmö. Skola 13-15.

Onsdag: Inga planer ännu, mer än kör på kvällen och tvättid.

Torsdag: Skola 15-17. Kommer bli många sena dagar denna kursen.

Fredag & Lördag: Jobbar natt, annars inga planer.

Söndag: Biobesök med pappa och Cornelia för att fira farsdag en vecka sent.

#nouwautumnchallenge