RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 08:00:38

CraftByRem blog

CraftByRem blog on Nouw

Lång frånvaro-utmattning

2019-01-25 12:53
Från CraftByRem

Jag drabbades av ”väggen” vintern 2017. Det började med fysiska symtom som ledvärk, stickningar i händer och fötter, huvudvärk, magproblem, ballongmage, andnöd, yrsel, muskelsvaghet. Min kropp ville inte bli starkare trots träning, cyklandet till jobbet vart tungt helt plötsligt. Trodde på allvar att något var fel med cykeln. Men så var inte fallet. Uppsökte läkare för mina symtom i tron om att det ev var sköldkörteln som spökade (finns i släkten). Men alla prover såg bra ut TSH låg dock på gränsen för differensvärdet. Läkaren undrade om jag hade mycket just nu? Nä, sa jag. Jobbade ju deltid. Men glömde bort detta med mina studier, dansen, tre barn och vad det innebär, mitt hantverk mm.

Så kom kraschen. Det började med att min dotter vart sjuk i lunginflammation följt av min man. Jag vabbade och skulle snart tillbaka till jobbet efter 3V och jag orkade inte, min energi var borta och ångesten steg. Jag orkade knappt komma upp ur sängen. Tog mig till läkare som sjukskrev mig och skickade remiss till en rehabklinik för stress.

På kliniken konstaterade de att jag var utmattad. Jag! Utmattad! Vid det här laget var jag så slut att jag kunde inget annat mer än att hålla med.

Sakta men säkert började jag må bättre. Jag orkade ta korta promenader, fixa i hemmet och lyfta upp virknålen. Men kreativiteten var borta.
Vad skulle jag skapa? Jag ville ju virka. Men vad? Det vart disktrasor och många har det blivit. Men sakta, sakta har jag hittat tillbaka till kreativiteten nu har jag börjat frivirka igen, som mina färgglada sockor ni ser på bilden.

Idag jobbat jag 100% på en by arbetsplats, men tyvärr sitter jag här igen med en sjukskrivning pgr av arbetsrelaterade besvär.

Vad jobbar jag med? I skolan. Mer vill jag inte gå in på det området då denna blogg främst ska handla om mitt hantverk virkning.

Jag hoppas att ni aldrig behöver drabbas av utmattning, det är fruktansvärt jobbigt. Jag hoppas också att jag ska orka blogga mer och skapa fler mönster.Men just nu måste jag ta hand om mig själv och min familj.

Ta hand om er!

Webb butik!!

2017-12-19 14:24
Från CraftByRem

Nu kan ni handla en del utav mina alster på tictail. Hitta en unik gåva eller köp något till dig själv. Klicka här för att komma till min butik.

Allt är handgjort av mig och jag lägger ner tid och kärlek på allt det jag skapar. Allt jag virkar är egen design med vissa influenser från retromönster eller nyare modernare mönster.

Kika in!!

#tictail #webbutik #virka #hantverk

Musikhjälpen 2017

2017-12-13 16:46
Från CraftByRem

Jag har valt att delta i musikhjälpen i år och jag gör det genom att auktionera ut ett utav mina virkade alster. (Se bild ovan).

I år går alla intäkter från musikhjälpen till att arbeta mot förebyggande arbete mot sexuellt utnyttjade barn. Otroligt bra ändamål att stötta.

Så in och buda för en god sak!

https://www.tradera.com/item/297842586

#mh2017 #virkat #handarbete

Julmarknad 2017 Ho, ho,ho ❄️

2017-12-02 16:07
Från CraftByRem

Nu kör vi! I år är jag med på två julmarknader. Den ena har redan varit och den andra är 16-17/12. Kanske inte den bästa helgen att stå. Hrm, sista helgen innan jul och dagarna innan barnbidrag kommer. Lite tomt i många plånböcker då ☺️ Men vi får se.

Den jag stod på nu senast gick det bra, sålde en hel del alster som nu fått nya hem. Jätte kul! Och jag får tillbaka för mina garnutgifter. Bilderna nedan visar ett axplock utav vad jag sålde.


#julmarknad #virkat #handarbete

Följ mig på instagram: @craftbyrem

Härlig mössa

2017-10-27 15:35
Från CraftByRem

Här kommer ett enkelt mönster på en mössa. Jag är inte originalskaparen av detta mönster men misstänker att det är gammalt.

Du behöver valfritt garn som passar till nål 5 eller 6.

Lägg upp önskat antal lm. Du mäter från örat ca och upp mot huvudjässan.

Blå mössa 32lm med nål 5
Grön/brun 27lm med nål 6

V1. Virkar du hst i 3:e lm från nålen, sedan virkar du en hst i alla m. Virka 1lm vänd arbetet.

Nu virkar du på varv för varv fast du virkar i den bakre maskan. För nybörjare så innebär det att varje m bildar ett V på toppen av maskan. Där ska man virka i den bakre "tråden". Kan ev lägga upp bild på detta senare annars googla resårvirkning. Virka så långt som du vill att mössan ska vara bred, detta blir omfånget på mössan.

Fäst trådar och sy ihop arbetet eller virka ihop sidan på mössan med fm. Toppen av mössan syr du ihop genom att vika ihop toppen i vågor och sy igenom alla vågor. Dra åt och sy några extra stygn för hållbarhet. Fäst trådar.

Om jag har tid kan jag förtydliga vissa moment annars går det bra att googla fram mycket som ex: sy ihop mössa, resårvirkning mm.

Lycka till!

Babysockor 0-4mån

2017-08-15 18:59
Från CraftByRem

Babysockor


Nål: 3,5

Garn: som passar för nål 3-3,5, obs! jag har använt ullgarn. Eftersom de är snabbvirkade så är det bara att testa sig fram med vilket garn och nål som passar. Perfekt om man vill bli av med ite restgarner.


Lägg upp 4lm slut till en ring med sm i första m.

V1: 2lm (räknas som första stl), därefter virkas det 8stl om lm ringen. Avsluta med en sm i första stl. Totalt 9m.

V2: 2lm en stl i samma m, därefter ökas det med 2stl i varje m. totalt 18m.

Sedan virkas det vartannat varv fm/stl 5 varv.

Häl:

V1-4: 1lm (räknas som 1fm) virka sedan 13fm i varje maska. Varje varv avslutas med en lm (vändmaska), vänd arbetet.

V5: 1lm (räknas som 1fm) sedan virkas det 4fm i nästa 4 m, 2st minsk, 5fm, 1lm vänd.

V6: 1fm i varje maska, 1lm vänd.

V7: 5fm i nästa 5m, 1 minsk, 5fm, 1lm vänd.

Fäst tråden!

Skaft: Virka sammanlagt 21fm runt "öppningen" varje varv avslutas med sm i första m och börjar med 1lm. Vartannat V fm/stl i Totalt 6V.

Fäst alla trådar med en stopnål. Klart!

Summer crochet!

2017-07-28 12:02
Från CraftByRem

Har virkat som en dåre de senaste dagarna, snart dags för marknad. Blir min 3:e marknad och hittills har försäljningen ökat, men efter att bara stått på två marknader "fniss". Men,men, man lär sig nytt hela tiden. Så håll tummarna för mig.

Jag kommer sälja mycket för bebis och barn, men även lite för vuxna samt interiör.

Snart är det dags för mitt "riktiga" jobb och då kommer jag inte hinna virka så mycket tyvärr. Trist men lite ska jag nog hinna med.

Sundsvall!

2017-07-16 14:30
Från CraftByRem

På besök i #Sundsvall och härjar runt med barnen. Självklart följer virkningen med, så passade på att virka mig ett par torgvantar då temperaturen är lååååg här. En natt skönt det ner till hela 3 + grader. Inte mycket.

Kommer lägga upp en och ett annat mönster lite senare. Men just nu förbereder jag mig för #Täbymarknad.

#virkat #hantverk #virkning

Peachy💕

2017-07-05 10:07
Från CraftByRem

Frivirkat en tröja till mig själv i cotton organic mayflower. Den är så skön och jag är oerhört glad över att idéen som fanns i mitt huvud kom ut bra

Man vet aldrig hur resultatet blir utan mönster. Har gjort mig en hel del floppar i mitt skapande.

#virkat #hantverk #crochet

Market time!

2017-07-03 21:36
Från CraftByRem

Nu var det "för länge, länge,länge sedan som jag bloggade". Men tanken med min blogg var egentligen att bara dela med mig utav mina egna mönster. Men så vart det inte.

Har anmält mig till en liten marknad i Stockholm och kommer sälja mina virkade alster. Det blir disktrasor, spetskragar, baby mössor, skålar och mycket mer.

Håller tummar och tår att jag säljer lite på denna marknad, alltid trevligt att få lite pengar åter för material mm. Men också ett syfte till att få virka "lite" mer än vanligt.