RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 21:42:16

NeimaElisabeth

neima blog on Nouw

Ett år sedan

2019-01-27 22:32
Från neima

För ett år sedan var vi alla ett år yngre. Vissa var inte födda då, och vissa som levde då, för ett år sedan, lever inte nu. Våra små hjärtan växer och blir stora så fort. Varje ögonblick är viktigt att ta tillvara på, för de kommer aldrig tillbaka. Någon gång kommer den sista blöjan att bytas, en sista gång kommer man att springa in med andan i halsen mitt i natten, för att trösta ett ledset barn som haft en mardröm. Någon dag blir den sista dagen som man får mata sitt barn med ett flygplan, som egentligen är en sked, en dag slutar man att tjata om den där saken, som man tjatat på i månader, som de sedan gör helt självmant, som de sedan kan helt utantill, för resten av livet. En dag är sista dagen man tar på sitt barn skorna, och en dag släpper de ens hand när de ska gå över gatan.

De var så små och fina för ett år sedan, och liks fina nu. Våra små ❤️

Pussla som ett PRO

2019-01-26 11:38
Från neima

Om jag ska vara helt ärlig så är Neima bättre än mig på att lägga pussel. Inte för att jag är något proffs eller så, men hon lägger utan problem pussel på 72 bitar helt själv. Det är säkert inget onormalt med det för en treåring eller så, jag menar inte att hon är ett underbarn, men ändå, coolt. Hon lärde ju sig nyss att säga sitt namn, och att klä på sig sina skor, typ. Hon blir så stor nu plötsligt. Går upp på natten och kissar och går sedan och lägger sig igen. Hon har varit helt utan blöja, dag och natt sedan i höstas och gör saker som stora barn gör. Jösses. Vår treåring!


Fredag 🌿

2019-01-25 08:59
Från neima

Fredag! Äntligen. Dock började dagen med skrik och gråt så fort pappan gått till jobbet. Det är inte lätt att göra rätt när allt är fel och man är tre år och inte vet vad man vill. Men nu är det bättre.

Planen är att åka och handla och att sedan baka med Neima. Vi brukar baka nästan varje fredag.

På bilderna var vi ute vid lekplatsen jag och de små. Trots kylan vill de aldrig gå in. Och Neima ska prompt cykla överallt nu när det är isgata och allt.

Ha en fin dag

Poncho

2019-01-24 21:47
Från neima

Just nu virkas det en poncho i rosa-röd-mörkröd färg. Det dröjer nog ett par veckor till innan den är klar, men ändå en bit på vägen.

Virkade även en poncho till Neima innan jul, men det gick ju betydligt fortare. Liten tjej. Hon ville för övrigt sova i den i natt, vilket kanske är ett bra betyg?

Oj oj oj

2019-01-23 13:56
Från neima

Det var ett hiskeligt tag sedan man skrev något här, livet kanske kom emellan. Vem vet. I alla fall, vad har hänt? Jo. Barnen har blivit större, bevisligen. William har fyllt ett och Neima har blivit tre och mer än det. Julen är över och vårterminen är igång.

Sista tiden har jag känt att jag har velat skriva, men är inte säker på om det är här, så jag testar. Får väl se lite vad man ska skriva om här, vad folk vill läsa om och vad som är intressant.

Om en månad ska William skolas in på förskolan, samma som Neima går på. Den ligger precis bredvid mitt jobb. Jag hoppas att det kommer bli bra. Det känns sorgligt på något vis, ändå. Slut på mammaledigheten, slut på mys och gos, slut med mycket, och början med mer.

Nu ska jag gå ut med barnen.
Hej så länge!

4-månaders BVC

2018-01-05 22:49
Från neima

I morgon blir William fyra månader och jag kan nästan inte förstå det. Han föddes ju nyss? Han är så självklar i livet att det känns konstigt att han inte alltid funnits här med oss, vad gjorde vi innan?

Idag var vi på BVC med William för vägning och mätning. Han är en redig kille på stadiga 7 kg och 63 cm. När Neima var fyra månader vägde hon 5,5 kg och var 60 cm. Så olika det kan vara. Men de är lika fina ändå, såklart. Vi ska tydligen låta William smaka på lite mat nu, alltså bara smaka på fingret, för att vänja sig vid andra smaker och konsistenser. Spännande. Han blir så stor. Fast, om jag får bestämma så väntar vi ytterligare en månad eller så med mat, han kan ju inte ens sitta upp i en stol ännu, känns konstigt att mata någon så liten med mat, men det kanske bara är jag som är nojig. Han får gärna vara liten och helamma ett tag till. Ett bra tag till. Jag vill inte att den här tiden ska vara över.

En liten uppdatering ✨

2018-01-04 12:02
Från neima

Hej igen. Här är vi. Vi är mitt inne i semestermode och har haft Wictor hemma läänge nu, vilket är helt fantastiskt. Vill aldrig att han ska börja jobba igen. Han säger själv att det har varit kul att få spendera mer tid med oss och speciellt med William.

William är ju tre månader och 29 dagar. Tro inte att jag håller koll på dagar, jag har en app. I morgon är det dags för BVC. Han väger säkert åtta kilo (!) nu, stora killen. Så som han äter kan det ju inte vara något annat.

Vi kämpar på med nattsömnen och i snitt så äter han varannan timme på natten och så har det varit i två månader nu. Tröttheten börjar smyga sig på tyvärr. Ser inte fram emot när Wictor ska börja jobba igen, som sagt. Det har varit underbart med avlastning på dagarna.

Neima sover nu i stor säng och oj vad stolt jag är över henne! Vi som kämpat så med det! Hon sprang upp direkt och tände lampan och började leka. Eller så blev hon ledsen och rädd för hela situationen och då var det kört. Bara att lägga i spjälsängen. Men nu i några dagar i rad har vi bara lagt henne som vanligt och lämnat, som har hon somnat själv. Underbart. Hoppas det fortsätter så.

Fredag ✨

2017-12-15 13:11
Från neima

Oush vad många gånger han åt i natt alltså. Konstigt nog är jag inte trött idag som tur är.

Neima sover just nu och William ligger i gymmet och snart vänder han sig från rygg till mage ser jag. Han kämpar som en tok och blir sur när han inte lyckas. Snart så! Mage till rygg kan han redan.

I kväll ska jag testa att ge utpumpad mjölk på flaska efter sista amningen inför natten och se om han får i sig lite mer, kanske, kanske kan han sova lite längre då. Men det behöver inte alls vara så.

Tre snabba om William

2017-12-14 22:08
Från neima

1. Han är Så så lugn och snäll. Jag har inte haft en enda kaosig dag här hemma hittills och han är väldigt självständig för det mesta. Sedan är det självklart stunder då han bara nöjer sig med att sitta i famnen, men så är de bebisar. Han tycker om att sitta i sin baby sitter och ligga i gymmet. När jag och Neima äter frukost sitter han i sittern och tittar på, om han inte sover. Men, så här var han inte för ett tag sedan, det kom för några veckor sedan.

2. Han är en bajsmaskin. I början bajsade han Minst tolv gånger om dagen och nu är vi väl nere på sju kanske. Framtiden ser ljus ut.

3. Han äter mycket på natten just nu. Fast jag tror inte att han vaknar för att han är hungrig egentligen utan han vill nog bara ha närhet. Han kan äta fem gånger på sex timmar under natten ibland. Det vanliga är tre gånger, men just nu är det mycket oftare. Det jobbiga är att han skriker tills han får mat, och vi vill ju inte att Neima ska vakna. Vi får hoppas att detta går över snart.

Lite bättre nu✨

2017-12-13 12:08
Från neima

I några veckors tid har William vaknat mååånga gånger varje natt och jag har nu börjar bli lite trött. Innan har jag inte känt av det på dagarna men nu, gud. Dock känns det som att det börjar vända nu och att han endast vaknar ett par gånger på natten. Under dagarna är han helt underbar och kan sitta själv långa stunder och är bara glad, för det mesta. Två nätter i rad har han "bara" ätit tre gånger och det är ändå framsteg.

Idag då. Vi ska snart in till kungsmässan och mäta upp en annan mamma för att kolla lite julklappar. Neima sover lite nu och snart är det dags att väcka henne.

Ha en fin dag!