RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-25 06:12:09

MariaEmilyI blog

MariaEmilyI blog on Nouw

Då börjar man på komvux om 2 veckor!

2019-03-06 00:35
Från MariaEmilyI

Nu är det dags att ta på sig hårdhandskarna igen, det är dags att återigen sätta mig framför skolbänken. Men denna gång är den en stor skillnad. Denna gången är det en utbildning som jag själv tänkt på, inte en som någon pratat in i mitt huvud. Jag sökte till undersköterska och det visade sig bannemig att jag fan kom in, Efter att talat med en studievägledare som sa åt mig att mina chanser var minimala så tappade jag mina förhoppningar helt. Lika så när jag kollade vilken plats jag låg på en vecka innan beskedet, låg liksom på prio 4 ( av 5 ) så jag var inte alls någon prioritering direkt. Så jag måste säga att jag är förvånad att jag blev antagen. Men glad som fan är jag, fast hela jag är helt slut på energi.

Nervösiteten är verkligen på max, jag påbörjade med antidepressiva för ca en vecka sedan. Tog det beslutet innan jag fick beskedet om skolan så jag är mitt i en upptrappning. Inte kul alls. Men jag tänker klara detta, jag har stöd från alla omkring mig så allt kan inget annat än gå rätt. Eller hur? Plus att utbildningen är utifrån mitt egna intresse så tror jag det underlättar en hel del. Plus det är bara några veckor kvar, håll ut! Snart går berg och dalbanan upp igen!

Note to myself : Ångestkänslan fanns där långt nnan, det är inte pga skolan. Förknippa inte känslan med skolan, den hör inte ihop med den! Glöm inte det! Jag vill, jag kan, jag ska!

Eddie, Edumnd, Edison.

2019-02-26 10:33
Från MariaEmilyI

Just nu så har vi Edmund som sover hos oss, riktig lite byracka som är så söt och gör mig så glad. Ritkgit klumpig är han också, så det är extra sött.
Jag har för den delen ocksö köpt en ny jacka som jag dör för just nu, köpte den på rean och är väl egentligen en höst och vår jacka. Men våren börjar ju komma nu så det är helt perfekt.

dot dott doott

2019-01-31 20:50
Från MariaEmilyI

Jag sitter och är så kluven, har så mycket inom mig som är så frustrerande och bara vill komma ut. Men jag vet inte om jag är för rädd eller vad det är som hindrar mig från att öppna upp mig.

Just nu så känner jag mig jävligt låst. Allting är på andras tiden, inte på mina. Jag söker jobb, sökte ett par denna veckan som jag tyckte var intressanta. Missade dock mötet jag hade med studievägledaren så att ansöka till komvux eller högskola får vänta, pga min dåliga dygnsrytm tyvärr. Så min onda cirkel jag måste lösa just nu är min onda dygnsrytm. Jag gjorde ett försök igår, somnade men vaknade till kaos efter 2 timmar. Var då vaken fram tills 8 på morgonen och sov till 14. Så chansen att sova tidigt är liten men den finns. Dock har jag inte gjort alls mycket och har bara glott på tv för att styra tankarna åt andra håll för att inte driva mig till vansinne. Jag anklagar mig själv, fastän jag inte gjort något fel. Men ändå känns det fel, varför ? Jag förstår mig inte alls på mig själv... Hade en riktig bad känsal kring detta redan innan.

Fan vad jag kan alltså!

2019-01-07 03:55
Från MariaEmilyI

Sitter i soffan och lyssnar på "Make it one day" med wasted penguinz, jag säger bara dunk dunk och denna låt ska jag Fan ha på fredag!!!,
Blev fett glad av denna låten, sitter verkligen och njuter av varenda sekund!

Har idag lyckats tvätta, läste ett brev från CSN trots paniken jag fick. Först la jag undan mobilen men tog fram den efter att ha tänkt en stund och kom fram till att jag bara skjuter fram "Problemet" vilket är fet onödigt. Det var inte så farligt heller, ska ringa imorgon och höra med de vilka alternativ jag har imed jag lever på soc. Men allt kommer lösa sig för jag är grym och allt kommer lösa sig inom sin tid. Jag får inte ha för brottom, jag vet att jag måste öva på mitt tålamod så detta är väl en bra övning.

Men annars har det varit en bra dag, fått mycket gjort hemma. Städat, tvättat, lagade lasagne (piece of cake, I know) pratat med mina fina hjärtan Minerva och Arvid så nu är inbjudan skickad till fredag.

Alla vill veta vem jag är, inklusive jag.

2019-01-05 05:19
Från MariaEmilyI

Biten med att förstå sig själv är för mig extremt svår. Att tyda mina känslor och veta vad jag vill. Jag har börjat fundera mycket kring detta och paniken blir större och större.
Jag fyller 26 om en vecka och vad har jag åstadkommit? Mycket kring mina tankar är extremt negativa och jag vill inte vara sån, så jag har börjat tänka mycket kring mitt nuvarande liv. Och alla de onda banor och tankar jag har både om mig själv och I mitt liv. Jag måste ändra på det, jag måste sluta vara rädd och börja lita på mig själv. Och jag vet att jag kan göra det, jag bara flyr för det känns lättast. Jag har aldrig tagit utmaningar för min egna skull, bara andras. För då misslyckas jag inte på samma sätt, att be om hjälp för mig själv är för mig extremt svårt... Men nu är det slut med det, nu ska jag ta tag i det. Sluta vara rädd, anta utmaningarna och tro på dig själv! Du är Miss Awesome, minns du!?

Börja nu tänka kring vad du vill, vad du gillar och spana vidare i de tankebanorna för att komma på det du är intresserad av. Det kan leda till att du kan pusha dig själv i ett yrke, kolla djupt inom dig själv. Du behöver inte vara grym på det nu, det finns utbildningar för allt! Och glöm inte, utmaningar finns i alla yrken men du klarar de! Tro på dig själv Maria, du är grym!

20190101

2019-01-01 07:19
Från MariaEmilyI

Då var det ett nytt år med nya tag, jag har planerat att lägga mycket tid på mig själv iår. Komma till underfund med vem jag är, vad jag vill osv. Det är som ett frågetecken för mig, jag måste finna mig själv och det är målet iår. Sen är mina nyårslöften en annan femma, det handlar om träning och yoga mest. Men ska bli kul så jag ser framemot det riktigt mycket.

Nyår firades med vänner, blev riktigt bra iår. Jag träffade människor jag inte sett på flera år, lärde känna nya människor. Jag känner att jag avslutade året riktigt bra iaf, jag bor på en trygg plats och har tagit mig ur skithålan som jag var i.

Nya tag!

2018-12-31 02:08
Från MariaEmilyI

Detta var ett bra tag sedan och det har hänt mycket sedan jag skrev sist, men att återberätta allt nu hade varit jobbigt så det kanske kommer längre fram. Vem vet.
Kom att tänka på bloggandet och hur bra jag mådde när jag skrev så tänkte börja igen. Jag tänker inte se det som ett måste men som ett "kan vara bra för mig själv sak" om ni förstår.

Jag bor numera med inneboende hos en vän, ska bor här ett tag tills jag kommit på fötter. Jag tror att jag gärna vill söka undersköterskeutbildningen och jobba med döva eller liknande. Kanske på ett äldreboende för döva, har tänkt lite kring de banorna iaf men vi får se. Ska boka in ett möte på vägledningscentrum för att se vad jag har för valmöjligheter.

Har haft Jonnas katter här nu i fyra veckor, de är så söta och goa. Kommer verkligen sakna att ha katt sen när de åker hem.

Du är bra som du är, ta ett djupt andetag och var dig själv!

long time no see..

2017-05-28 05:04
Från MariaEmilyI

Herre min Jesus vad det var längesedan man skrev här, har faktiskt saknat det lite för att vara ärlig.

Mycket har hänt de senaste månaderna och det är nog way to much för att skriva här. Kanske kommer så småningom, men jag vågar inte lova något.

Men något värt att nämna är att jag har fått tillbaka min bror i mitt liv, inte ordagrant bror utan jag menar såklart min finaste vän Lydia. Helt amazing brud som jag har saknat under många långa år. Kommer aldrig glömma när vi sågs på triangeln av en slump, mina ögon fylldes med lyckotårar och det var nog den längsta kramen jag varit med om i mitt liv. But that girl is totally worth it! 💕
En annan person som jag också har fått tillbaka i mitt liv är min gamla nära vän Jon Spion, å det tack vare lydia. Jon umgicks jag mycket med under 7an-9an och vi var jävligt tajta. Har aldrig nämnt honom i bloggen men bloggen skaffade jag efter så det är antagligen anledningen till det.
Men Lydia och Jon betydde en gång i tiden allt för mig, som man uttryckte sig då. Så att nu ha de tillbaka i mitt liv känns verkligen underbart och mitt hjärta är helt. 💕

Skolan går åt helvete, jag har tappat fokuset helt och psyket är sämre än sämst i perioder. Jag kan verkligen inte hitta en bra miljö å plugga i, har provat massor olika men inget fungerar. Tappat suget verkligen, men jag försöker vända på det men jag hittar inga lösningar. Men jag har inte tappat hoppet än, och jag tänker absolut inte ge upp. Ska bara hitta något som fungerar.

Det var ett tag sedan...

2017-01-19 08:48
Från MariaEmilyI

Det var verkligen ett tag sedan jag skrev här på bloggen men det har varit mycket som tagit min tid, mestadels skolan. Men sen så har intresset även försvunnit lite, man känner inte suget för att uppdatera fastän man har massor att skriva om.
Men sitter iaf just nu på tåget påväg till Eslöv, är extremt skoltrött har jag märkt på senare tid. Men det är väldigt utmattade, speciellt när man inte klarar tentorna fast man har pluggat. Men jag får väl plugga ännu mer då de timmarna jag nu lägger på studier inte verkar räcka till.
Men ja, vad har hänt de senaste veckorna? Julafton, nyår, min födelsedag är väl de "stora"  händelserna, men inget värt att berätta om.
Fast jo, nu när jag fyllde 24 år den 12 januari  (känner mig snarare som 12) så träffade jag Mr Awesome och åt asiatisk buffé och ni anar inte hur mycket jag åt, flera tallrikar. Jag har nog inte ätit så mycket på över ett år, kändes skönt att veta att aptiten är påväg tillbaka.
Men nu är jag framme i Eslöv så vi hörs nästa gång.

BTW, jag har klippt håret kort. Kortare än någonsin...

Jävla hårfärgmissbrukare!

2016-12-01 09:01
Från MariaEmilyI

Det är nu ett tag sedan jag skrev sist men det är iheller inte så värst mycket spännande som har hänt i heller. Så ni har absolut inte "missat" något om man säger så.
Är påväg till skolan, kommer bli någon minut försenad så inte alls så farligt. Lär väl missa "god morgon, idag ska vi gå igenom bla bla bla." Och det var trots allt inte mitt fel, bussen mot centralen körde i typ 10km/h. Så en bussresa som i vanliga fall tar ca 15min tog idag 35min.

Senare idag ska man iväg till vetrinären, för juste det har jag inte berättat. Vi har skaffat en ny kisse, Neo har då blivit hans namn och han år såååå söt! 😍
Han ska då vaccineras och Nemo ska ha sin astmaspruta, sen även passa på att boka tid för kastrering. 😊

Notis till mig själv: SLUTA SLITA PÅ HÅRET, NU ÄR DET FULT BARA FÖR DU VAR "TVUNGEN" ATT BLEKA DET FÖR 1 VECKA SEDAN. INTE NOG MED DET SÅ VAR DU "TVUNGEN"  ATT LÄGGA I BRUN FÄRG FÖR ATT LÅTA BLI ATT FÄRGA. BLEV DET FINT? NEJ FÖR DET BLEV GRÖNT!