RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 08:00:46

elinnthurin blog

elinnthurin blog on Nouw

Jag flyttar till Oslo!

2019-05-06 22:35
Från elinnthurin

Hejhej!

Det var länge sedan jag skrev något här. Tiden har flugit iväg sedan sista året på gymnasiet och jag har haft det roligaste året någonsin sedan jag tog studenten. Jag har checkat av två saker på min lista över saker jag vill göra innan jag börjar studera och innan jag går vidare till vuxenlivet. Jag har spenderat en sommar på Rhodos med mina bästavänner och jag har utbildat mig och arbetat som skidlärare i Trysil hela vinterhalvåret. Jag sjukt stolt över mig själv som faktiskt tagit tag i saker och gjort det jag vill göra. Det var lite läskigt att tänka på vad som kunde vänta uppe i Trysil när jag var påväg upp dit i December men det gav mig fem oförglömliga månader att faktiskt göra det. Fem oförglömliga månader och världens finaste pojkvän.

Jag hade inga planer för sommaren när jag började mitt 2019 uppe i Trysil men efter fem månader i Norge kändes det litet jobbigt att lämna allt och jag kände att jag inte riktigt var redo att flytta hem helt än. Så jag min nya kille och två tjejkompisar bestämde oss för att leta på en lägenhet i Oslo och spendera sommaren där. Varför lämna ett sånt fint land om man inte måste? Den 29:e Maj börjar kontraktet på våran 100kvm stora takvåning mitt i Oslo gälla och den 6:e Juni landar jag på Gardemoen flygplats. Jag är så förväntansfull! Just nu letar jag jobb för fullt och om allting går som det ska har jag det fixat inom ett par veckor, sedan är det bara att packa väskorna och flytta... Igen.

På grund av att jag ska flytta snart kommer jag ha väldigt mycket fritid, åtminstone under hela Maj, då jag inte har tänkt jobba hemma i Sverige innan jag åker. Detta är en anledning till att jag skriver här igen, jag kände att jag verkligen ville sysselsätta mig med något under tiden jag förbereder mig inför flytten. Jag har även alltid under gymnasiet känt att jag velat skriva här på bloggen men aldrig haft något att skriva om, eftersom att jag bara varit här hemma i Borlänge och gått i skolan. Men nu händer det faktiskt lite intressanta saker i mitt liv som jag kan och har tid att skriva om. Därför tänkte jag att jag startar upp den här förfallna bloggen igen och delar med mig av min vardag igen!

Puss så länge, Elinn

Kärlek

2018-02-26 22:56
Från elinnthurin

Jag kan bli hopplöst kär om du vill, jag kan låtsas att jag inte bryr mig en gång till. Jag kan träffa andra, skratta lika högt och känna lika mycket. Jag kan gå min egen väg och lämna dig ensam kvar. För jag har lärt mig hur man gör. Låsa in mina känslor i en ask och lägga dem på hyllan tills någon annan du hinner ikapp mig. Det gör jag enkelt, lätt. För jag vet hur man gör nu. Jag kan såras av tunga känslor som sköljs över mig när du försvinner. Men jag kan resa mig igen när jag plåstrat om mig.

För det är vad kärlek är. Kärlek är svartrandiga kinder av mörka tårar och vassa kanter i bröstet av ett krossat hjärta. Det är också tusen lyckorus genom hela kroppen på en hundradels sekund och mungipor som värker när du inte kan sluta le. Det är en miljon känslor som värmer hela kroppen eller målar allting svart. Det finns inget däremellan och det går alltid upp och ner. Trots tusen ålar runt ett redan trasigt hjärta är det värt varenda känsla, varje smärta, varje gång.

Jag behöver inte dig eller känslorna du ger mig, men jag väljer dem varje gång för att känna att jag fortfarande lever. Du kan skrika eller hata mig, du kan lämna mig, du kan sakna mig, du kommer aldrig ifrån dem känslorna, de fortsätter att jaga dig. Att aldrig våga falla för att inte våga krossas, sluta låtsas. Om ingen tar emot dig får du max ett skrubbsår och alla kommer fråga hur du mår. Lägg ett plåster i fickan och älska någon tills det gör ont.

Jag står meningslöst och väntar på att de en dag ska fatta - hur sjukt härligt det är att veta att du kan få någon att alltid skratta. Att du har någon i handen som kan få dig känna allt om du bara vågar erkänna hur det faktiskt är sant. Att dölja alla känslor i hela världen för den enda som vill uppleva den med dig sen? Du kommer oavsett att krossas, enda skillnaden blir att ingen kommer veta om du fortsätter att låtsas. En dag finns kanske ingenting kvar, alla sitter ensamma om kvällarna, känslolösa, på någon sliten gammal bar.

Min stad

2018-02-20 23:33
Från elinnthurin

Du ska veta att du kan krossa mitt hjärta, att du kan få mig att skratta, att du kan få mig att gråta. Du smakar rök och jag är för full igen, vi cyklar genom en stad jag alltid ville glömma bort och det är sol igen. Det är sommar och jag har allt jag vill ha, precis just här. Här jag trodde att jag aldrig ville vara kvar. Jag låtsas att det inte handlar om dig att det aldrig gjort, att jag är lycklig nu, pågrund av mig. Men det handlar om dig, det handlar om allt det där vi skapat här. Allt jag aldrig såg förut. Jag har gråtit många gånger, rest mig upp och varit stark för att inte dunsta bort igen. Det står skrivet på min axel att våga fly. Men orden skrevs dit för länge sedan, nu är ingenting som förut. För då fanns ingen du.

Jag är sjutton och jag kan skratta för att ingenting är som det varit och för att jag är nästan fri nu. Vi dricker vin ur plastmuggar med sugrör och röker samma malbor som vi alltid gjort. Vi ligger på ett hustak tio meter över marken och drömmer om allt vi aldrig haft - nöjda med det vi redan har. Vi lyssnar på Håkan ur en trasig högtalare och jag förstår inte hur allting kan vara så perfekt när det är så himla mycket inte det. Jag har inte levt än, men jag vet att jag kommer det. Jag ska lämna dig och allt det här en dag och jag hoppas att när jag kommer tillbaka så finns du kvar. Med det så kan jag lämna allt jag har för ett tag.

Jag är arton och jag kan inte andas för att du är här. På en översnöad balkong i minusgrader kan du få kyssa mig tills jag inte längre finns. Iklädd svart dunjacka och sommarskor ska jag minnas allt du någonsin sagt till mig, om livet, om allt som betyder något och allt som inte gör det. Jag dansar tills hela världen försvinner under mina fötter på ett blinkande dansgolv utan mening. Bara för att glömma allt i två sekunder och låtsas att jag inte bryr mig. Att ingenting betyder något, att allting är för stunden, är på låtsas och snart försvinner. Jag har för mycket att leva för, vet inte vad jag ska börja med. Vill inte älska dig så det gör ont. Men jag gör det ändå, för en stund. Tills jag måste gå.

Jag är nitton med hela världen i min hand. Jag vill aldrig ångra något. Så jag ångrar inget, någonsin. Jag åker bort för ett tag, men alla tiotusen känslor jag någonsin haft finns fortfarande kvar. Med brunbrända ben och en miljon minnen kommer jag bli lyckligast i världen en dag. När jag sett allt, gjort allt, när jag levt. Vi tar ett sista glas på den enda uteserveringen jag känner till. Ett ställe där alla jag känner finns. Jag kan vara lycklig här, men jag kan vara lyckligare någon annanstans och jag vill vara lyckligast. Jag vill se mer, jag vill veta allt. Jag vill skratta tills jag inte orkar stå, gråta tills inga tårar längre finns, jag vill känna allt. Så snälla ge mig allt du har och jag lovar, jag ska stanna kvar. För du ska veta att du kan krossa mitt hjärta, att du kan få mig att skratta, att du kan få mig att gråta.


Jag är tillbaka

2018-02-08 12:18
Från elinnthurin

Hejsan! Jag har varit borta ett tag nu, pågrund av en dussin anledningar. Jag går sista året på gymnasiet och har två jobb som tar mycket tid bland annat. Men sedan har det även skett lite andra förändringar i mitt liv de senaste månaderna som tagit mycket tid och energi. Mina föräldrar har nämligen skiljt sig och vi har haft fullt upp med att leta hus och få iordning på ett enda stort kaos. Jag skriver det här nu för att jag vet att många undrar/undrat varför jag ska flytta när jag precis flyttas in i ett helt nyrenoverat hus som mina föräldrar byggt och planerat på i över ett år. Men nu vet ni alltså varför, inte konstigare än så var det. Min pappa kommer bo kvar i vårat gamla hus medan jag, min mamma och min lillebror flyttar till ett nytt jättefint hus, närmare stan. Jag känner också att jag kan skriva ut det här för att det inte påverkar mig negativt, det är inget jag mår dåligt/är ledsen över, det heller inte "synd" om mig. Utan detta är helt klart något bra att dem ska skilja sig.

Men nu, eftersom att vi nu då hittat ett hus som vi snart kan flytta in i (det är under renovering just nu) och allting börjar gå tillbaka till sitt vanliga så känns det som att jag kan plocka upp bloggen igen. Det är ändå något jag tycker är kul och jag vill fortsätta skriva. Nu har jag dessutom så otroligt mycket att se fram emot. Jag och ett gäng tjejkompisar bokade precis en stuga i Sälen mellan den 22/3-25/3, jag och mamma bokade innan det en hotellnatt också i sälen redan den 2/3-3/3 och sen har jag även två veckor i Miami inbokade i April. Efter det väntar en hel del planering inför studenten, självaste studentveckan, Magaluf på Studentresa veckan efter och en hel sommar på Rhodos med Greta. Däremellan en hel massa utgångar, middagar och Sthlm weekends om jag känner mig själv rätt.

Så kika in lite då och då för att läsa och se bilder på allt jag hittar på!

Sweden Fabday

2017-10-24 21:15
Från elinnthurin

Hej igen! Blev en aningen sen uppdatering över helgens alla roliga händelser men har äntligen lyckats föra över lite bilder till min telefon från min kamera. Resultatet blev bilderna ovan.

Vi hade verkligen jättekul i Stockholm. Hela ”mode festivalen” ägde rum på ett hotell bakom centralstationen och var pyntat och fixat till en enda stor all med varumärken. Det bjöds på prosecco och vi gavs små goodiebags. Sedan fick vi lyssna på lite paneldiskussioner om hur en jobbar med mode och hela dagen avlutades med guldknappen galan. Ett designer pris utgavs till märket Toteme årets designer och vi träffade Kenza och hennes pojkvän.

Kvällen bestod sen av en hel massa dans och drinkar på några av Stockholms alla hundratals klubbar och pubar och det blev det perfekta avslutet på en helt amazing wknd!

Puss så länge!

WKND Snapshots

2017-10-22 19:39
Från elinnthurin

Hej!
Just nu ligger jag äntligen hemma i min säng igen efter en lååång händelserik helg. Har haft helt sjukt kul verkligen, dansat hela natten, ätit så himla god mat och blivit så inspirerad på den här Sweden Fab Day. Jag tänkte göra ett längre inlägg om helgen lite senare så jag tagit en massor av bilder med en bättre kamera. Jag måste bara få över dem till mobilen. Här har ni ett gång snapshots så länge så skriver jag mer imorgon!
Puss!

Tri glam - Make Up Store

2017-10-20 12:27
Från elinnthurin

Hej på er! Ligger ner bäddad i sängen efter att ha varit hos läkaren idag. Mår verkligen inte bra, den här förkylningen vill liksom inte ge med sig. Men har fått lite olika grejer nu ska förhoppningsvis ska jag överleva den här helgen i Sthlm.

Ville även visa er denna otroligt fina paletten från Make Up Store som jag faktiskt vann i en Giveaway. Super kul! Hämtade ut den efter läkarbesöket idag så att jag kan få användning av den i helgen på Sweden Fabday. Älskar den redan, bara förpackningen är ju to die for.

Kommer upp lite bilder med den på och mycket annat kul den här helgen, vi åker nämligen imorgon bitti och kommer inte hem fören på söndag så jag ska se till att hinna med en del när jag ändå är i Sthlm. Shoppa lite och träffa Rebecka bland annat.

Puss!

Instagram wanties

2017-10-19 23:49
Från elinnthurin

Hej på er!
Ovanför ser ni mina senaste ”instagram wanties” sådant som dykt upp i flödet den senaste veckan och som jag inte kan släppa.

1. Stickad rosa tröja - NA-KD
2. Rutiga byxor - Zara
3. ”Orm örhängen” - Nuit et Linette (finns kopior på NA-KD)
4. Fejk Leopäls - Linn Ahlborg x NA-KD
5. Drömmarnas Gucci-bälte som snart ligger i posten påväg till mig(!!)

Lite smått och gott sådär. Byxorna tänkte jag faktiskt införskaffa mig redan i helgen då jag och Wilma packar våra väskor för en Sthlm WKND med en massa mingel och Prosecco! Ska bli så himla kul på lördag då vi ska få se guldknappen ”galan” och vimla runt på Sweden Fashion & Beauty Day, äta god mat och dricka fina drinkar.

Puss och godnatt så länge!

Onsdags dejt

2017-10-19 00:05
Från elinnthurin

Godnatt på er!
Lite dålig uppdatering de senaste dagarna men det ska snart ändras på för i helgen åker jag till Stockholm med några härliga människor. Ikväll har jag och Greta haft lite myskväll sådär mitt i veckan för att inte deppa ihop fullständigt över all stress i vardagen. Vi åt wok, drack vin, kollade på skam och åt glass till efterätt. Super mysigt!
Nu ska vi snart sova.
Hoppas eran vecka varit bra hittills, sov gott, puss!

Nails & lashes

2017-10-15 22:41
Från elinnthurin

Ett litet kort godnatt inlägg innan jag somnar.

Jag är så fruktansvärt trött just nu och som vanligt inte ett dugg utvilad inför kommande vecka. Dåliga vanor. Jag tänkte bara lägga upp två bilder på lite nytt! Min mamma kom nämligen hem från Milano i helgen med en liten present, en mascara från ett nytt italienskt sminkmärke, testade den idag och den var sjuukt bra! Namn syns på bilden. Sedan en bild på mina super fina naglar (enligt mig typ världens finaste) som Vilma fixat på mig i veckan. Jag blev verkligen sååå nöjd, hon är verkligen jätteduktig och så prisvärd. Så tips tips! Har tidigare gjort mina naglar på Happy Nails i Borlänge centrum. Inte alls lika bra resultat trots att de är på salong och ett nyset kostar runt 500kr.

Hur som helst, sov så gott så uppdaterar jag i veckan!