RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 07:03:49

Moa Thurgren

Moa_Thurgren blog on Nouw

Godmorgon!

2018-12-06 09:33
Från Moa_Thurgren

Han är ju bra söt ändå

Hej på er! Onsdag idag och det blir en ”tidig” morgon i stallet, då slipper jag tänka på det sen. Får skjuts till stallet idag av kusinen som ska med ena hunden till veterinären. Tur för mig och hoppas att det går bra för dem. Kingen ska ridas ordentligt och allt ska fixas. Efter det hem och ha ännu en mysdag med varm choklad, film och ett täcke. Hur ser er dag ut?

Lussebak

2018-12-05 21:23
Från Moa_Thurgren

Avslutar kvällen på bästa sätt! Nybakta lussekatter och ett glas mjölk måste vara det bästa jag vet! Så himla gott och mysigt, lite julmusik och värme från ugnen. Inte mycket som slår det här! Hela dagen har varit så mysig. Byggde ihop grunden till pepparkakshus tidigare, mys i stallet och nu det här! Så bra dag. Hur har er dag varit?

Tisdagen den fjärde december

2018-12-04 07:31
Från Moa_Thurgren

Sötnöten från igår

Godmorgon på er! Tänk er att det är tjugo dagar kvar till julafton... tjugo dagar!?!? Vart tog 2018 vägen? Dessutom bara tjugosju dagar kvar på året. Kan knappt förstå de! Jag saknar verkligen inte sommaren mer än för att det är ljust ute. Jag trivs verkligen på vintern när snön har lagt sig eftersom att det blir ljusare då. Kylan är liksom inget problem för mig.

Idag i varje fall så har jag ju ett besök hos psyk för lite hälsokontroll. Ganska skönt att ha något mer än hästen som tvingar ut mig när jag inte jobbar. Eftersom att jag inte får ha ridkläder hos läkarn, och jag va för slö för att gå upp i tid, så longerar jag Kingen idag. Då får det verkligen bli uteritt på fredag. Men det är rätt skönt det med!

Det här är det bästa med att jag planerar veckan i förväg! Jag vet liksom vart jag kan ändra så att det ändå passar. Att han inte går för många dagar hårt i rad utan att vi verkligen varierar träningen. Samma gäller min vardag, jag vet vart jag har möten och vart jag har ledig tid - bara för att jag är duktig och planerar. Jag skulle vilja bli bättre på det dock! Speciellt på höst och vår när jag allmänt har det jobbigare psykiskt på grund av tidsomställningar med att det blir ljusare och mörkare. Har ni några tipps på hur ni planerar? Hur gör ni för att hålla koll på allt runt er?

Hoppas ni får en toppendag! Det planerar jag på att ha!

Vecka 49

2018-12-03 14:00
Från Moa_Thurgren

Måndag - Går av jobbet 06:00, hem och sova efter det! Dressyr för Sofhie står på schemat. Blir ett försök till en tidig kväll efter det ;)
Tisdag - Möte hos psyk 09:00(?) efter det ut till stallet och beroende på vädret så blir det uteritt eller jogg. Skulle det spöregna så känner jag inte riktigt för att rida ute.
Onsdag - Bommar står på schemat, troligtvis travbommar.
Torsdag - Trim i ridhuset!
Fredag - Jobbar 05:42-14:00 efter det stallet. Blir en lugnare dag kanske uteritt om det inte blivit för mörkt.
Lördag - Jobbar FM och Kingen ska longeras.
Söndag - Sista förmiddagen på jobbet för den perioden. Har kvällsfodringen i stallet så blir kvällstrim, eventuellt bommar.

Det kan inte bara vara jag...

2018-12-02 12:18
Från Moa_Thurgren

... som sitter så här när jag åker bil?

Hejsan! Och trevlig första advent på er! Alltså söndag idag och vi är snart i stallet på väg hem. Lite ändrade planer eftersom att jag har hjälp idag, så han får hoppas. Blir nog 5,5:an igen. Tycker att det är en superbra övning som är lätt att bygga fram och träna. Skönt ändå att vara relativt tidig här så att jag kan sova lite innan jag sen ska jobba natt ;) Alltid skönt med lite extra sömn!

Hur har er dag varit så här långt? Hoppas i varje fall att den fortsätter bra!

Sneak peak

2018-12-02 00:32
Från Moa_Thurgren

Lite sneak peak på en härlig dag!

Hej på er! Hoppas ni haft en trevlig dag! Jag har haft en supertrevlig trettontimmars dag i Solna. Blev en del inköp som jag tänkte fota och lägga upp sen. Har någon av er varit på plats? Köpte ni något snyggt?

Klockan är nu sent som tusan och ska upp imorgon för att åka hem och ha intag. Vi hörs imorgon!

Hos mormor!

2018-12-01 08:56
Från Moa_Thurgren

Dagen frukost December till ära!

Godmorgon på er! Herregud vilken vecka det har varit! Både med jobb och på fritiden. Jag har åkt på världens förkylning, så kan knappt prata för att jag är så täppt. Men jag antar att jag inte är den enda? Nu när kyla kom med dunder och brak så hängde nog kroppen inte helt med!

Idag ska vi i varje fall åka till Solna, Friends och Sweden International Horse Show! Shopping står på schemat och kolla på kvällsshowen. Är lite stammis på den då jag och mormor alltid går. Vi har nog gjort det så länge som jag kan minnas och jag hoppas att det fortsätter många år framåt! Ska försöka uppdatera er om jag hittar något intressant senare!

Vecka 48

2018-11-26 09:00
Från Moa_Thurgren

Jag ska jobba hela veckan nu. Har dessutom långa eftermiddagar onsdag och torsdag samt natthelg. Blir en lång vecka det här! Tur att jag är ledig fredag och lördag för SIHS!
Måndag - Jobbar 5:42-14:00, efter det blir det hem och byta om sen in till stallet. Kingen ska dressyras idag.
Tisdag - Jobbar FM, kingen ska gå bommar eftersom att jag inte kan vara med på hoppningen på onsdag. Har fixardag i stallet.
Onsdag - Mamma tar Kingen då jag jobbar EM+ (11:42-22:00), ska passa på att sova ordentligt!
Torsdag - Bara att kopiera onsdagen.
Fredag - Jobbar åt Sofhie då hon ska bort, förhoppningsvis så stämmer väderprognosen så att det blir snö! Då får Kingen komma ut och konditionsträna. På kvällen åker jag, mamma och min kusin till Stockholm.
Lördag - Stockholm hela dagen! Kollar på kvällsshowen på SIHS.
Söndag - Åker hem och har intag, Kingen ska trimmas ordentligt. Jobbar natt efter det (21:42-06:00 måndag morgon)
Hur ser er vecka ut? Är det fler som ska till SIHS?

Fredagen den tjugotredje november

2018-11-23 08:25
Från Moa_Thurgren

Tur att han är så dumsnäll ändå!

Godmorgon på er! Vilken sen dag det blev igår. Kunde verkligen inte ta mig ur sängen så när jag väl var uppe va klockan redan 15, 15:35 satt jag på tåget mot stan/stallet och var hemma först 21:40. Gick in på rummet och somnade direkt. Helt slut och vet inte ens varför. Men, men. Joggade honom igår. Superduktig! Vi var "många" i ridhuset, fler än vi varit någon gång och han skötte sig strålande. Jag jobbade vidare med att hitta vår trygghetszon och lade även in både skänkelvikningar (som vanligt) och 12-15 m volter i trav och galopp. Så skönt att det börjar lossna ordentligt nu!

Planen idag är att snart åka till stan och köpa lite mat till Kingen. Först ska jag kolla klart på min youtube-video och äta upp min frukost. Sen bär det av mot Glada Hästen och handla lite. Får se om jag betar av något på SHIS inköpslistan nu när det är black-friday också. Man får väl passa på när det är lönedag? ;) Sen ikväll blir det ju julbord!

Vad har ni för planer idag?

"Godmorgon!"

2018-11-21 16:45
Från Moa_Thurgren

Efter nattens jobb så passade jag på att te en rejäl sovmorgon! Väldigt skönt måste jag säga och inte så ofta jag kan det sen jag skaffade häst. Men absolut inget jag klagar på, bara något jag reflekterat över. Nu är jag vaken i varje fall och mamma håller på med mat i köket. I skrivandes stund så kom lillebror in med fika som han gjort i skolan. Macarons med choklad och jordgubbssmak. Låter as gott och eftersom han går konditori så lär jag inte bli besviken!

Ligger i sängen och fnular med ett inlägg som jag tänkt på ett tag. Vill verkligen göra det ämnet rättvisa och tror att jag börjar komma en bit på vägen! Vågar inte lova när det kommer upp än, men hoppas att det kommer uppskattas! Utöver det så kollar jag just nu youtube och gör mig i ordning för att åka till Kingen. Longering och kvällsfodring på schemat idag!

Vad har ni haft för er under dagen?