RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 16:11:13

moas bokhylla

moasbokhylla blog on Nouw

Gideons ring - Carin Gerhardsen

2019-03-24 00:00
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-09-14
 • Antal sidor: 354 st
 • Serie: del 5 av 8 i Hammarbyserien

Handling: En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypolisen henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon har råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar om otaliga tjejer som sprungit ut och in genom åren. Conny Sjöberg och hans arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin upplösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finns medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig.

Kommentar: Läste ut Gideons ring för ett tag sen och nu har det kanske äntligen vänt! Hittills har jag tyckt att tidigare böcker i serien varit helt okej, men inte mer än så. Men denna gillade jag och läste ut fort. Handlingen föll mig i smaken, tempot och karaktärerna som faller mer och mer på plats desto längre in i serien man kommer.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker jag läst av samma författare:

 • Pepparkakshuset
 • Mamma, pappa, barn
 • Vyssan lull
 • Helgonet
 • Det som göms i snö

Leona, tärningen är kastad - Jenny Rogneby

2019-03-04 00:00
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2015-02-18
 • Antal sidor: 364 st
 • Serie: Leona, del 1

Handling: En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll. Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften.

Kommentar: Jenny Rogneby är en ny bekanskap som tidigare bara susat förbi mig utan vidare eftertanke. Men av någon anledning så råkade ’Leona. Tärningen är kastad’ slinka med hem från en loppis för ett tag sedan och tur var väl det! Jag har fastnat i ett litet ekorrshjul med just deckargenren, jag tycker alla böcker känns likadana (trodde aldrig detta skulle hända). Men sen så blev jag helt tagen på sängen av Rognebys bok som verkligen sticker ut från mängden. Bokens handling var uppbyggt på ett helt nytt sätt med fantastiskt spännande och oväntade tvister. Dessutom kändes karaktärerna som ett gäng bekanta trots att vi aldrig tidigare mötts. Jag blev helt begeistrad och vill bara plöjläsa resten. Tack Jenny för att du fick mitt deckarsug tillbaka!

Betyg: 5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker som jag läst av samma författare: -

Den lilla bokhandeln runt hörnet - Jenny Colgan

2019-02-20 00:00
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-05-15
 • Antal sidor: 343

Handling: Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Kommentar: Den lilla bokhandeln runt hörnet är en lättsam och ganska förutsägbar bok. Till en början tyckte jag att den var trög men tillslut infann sig Colgan-känslan. Jag gillar karaktärerna och miljön mycket. Stundtals önskar jag att jag själv fick vara en del av allt. Så orkar man stå ut en liten trög början så får man ta del av en varm bok som är sådär lagom ”feel-good”.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker som jag läst av samma författare:

 • Det lilla bageriet på strandpromenaden
 • Sommar på strandpromenaden

Träskkungens dotter - Karen Dionne

2019-02-15 00:00
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-11-12
 • Antal sidor: 311

Handling: Vid 12 års ålder får Helena reda på sanningen om sin far: Att han kidnappat hennes mor och hållit henne fången i alla år. Att hon är dotter till ett monster. Familjens isolerade tillvaro ute i Michigans träskmarker går mot ett våldsamt slut. Femton år senare kommer Helena att möta sin far igen. Då han rymt från fängelset.

Kommentar: Träskkungens dotter är en annorlunda men väldigt bra bok. Jag tyckte att den var så bra skriven och verklighetstrogen så jag började fundera på om historien var sann. Men efter lite googlande insåg jag att den var fiktiv. Boken utspelar sig både i nutid och dåtid och vävs samman snyggt. Skulle vara kul om denna bok kom som film faktiskt (Har nu i efterhand hört rykten om det? Samt att Alicia Vikanders namn dykt upp i sammanhanget. Blir spännande att se om det är sant eller inte!).

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker av samma författare: -


Helgonet - Carin Gerhardsen

2019-02-02 00:00
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-09-14
 • Antal sidor: 294
 • Serie: Del 4 av 8 i Hammarbyserien

Handling: När den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson skjuts till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag lamslås omgivningen. Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget från Hammarbypolisen för att ta itu med fallet. Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och därför avrättats med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder poliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Kommentar: Helgonet är den fjärde delen i Hammarbyserien. Hittills har jag inte blivit helt uppslukad av föregående böcker. Tyvärr inte heller denna gång. Utan det är en bra deckare men som inte sticker ut i mängden för mig. Intrigen gillade jag mycket. Men det är persongalleriet som brister för mig - det vill aldrig riktigt fastna. Ni vet när man känner att man känner huvudkaraktärerna och till och med saknar dom lite ibland? Det är det som saknas för mig. Nu i efterhand funderar jag på om det är detta som skavt lite hela serien? Men som sagt - i övrigt en okej bok. Dock tänker jag inte ge upp serien eftersom jag hört att böckerna ska blir bättre och bättre.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Andra böcker av samma författare:

 • Pepparkakshuset
 • Mamma, pappa, barn
 • Vyssan lull
 • Det som göms i snö

Toner i natten - Jojo Moyes

2019-01-24 22:00
Från moasbokhylla
[{"id":290794118,"type":"0","order":0,"width":100,"height":125.59461883408072,"data":{"areaMargin":120,"contentWidthOriginalPx":760},"areas":[{"id":2136613295,"order":0,"contents":[{"type":"media","data":[{"type":"width","value":"1115"},{"type":"height","value":"1387"},{"type":"videoSrc","value":""},{"type":"src","value":"https://nouwcdn.com/v205/u/247/1256247/992/201912111827202441.jpg"},{"type":"alt","value":""},{"type":"mirror","value":"false"},{"type":"zoom","value":"100"},{"type":"rotate","value":"0"},{"type":"positiony","value":"50"},{"type":"positionx","value":"50"},{"type":"url","value":""},{"type":"borderradius","value":"0"},{"type":"metapic","value":"{"ID":"","tags":{}}"}]}],"width":100,"height":100,"widthHeightRatioContent":0.80389,"widthHeightRatio":0.79621}]},{"id":545021591,"type":"0","order":1,"width":100,"height":55,"data":{"areaMargin":120,"contentWidthOriginalPx":760},"areas":[{"id":1970394417,"order":0,"contents":[{"type":"body","data":[{"type":"src","value":"

 • Utgivningsdatum: 2017-03-21
 • Antal sidor: 560 st

Handling: Ena stunden är Isabel en firad violinist i en omtalad symfoniorkester. Hon har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sitt drömhem?

Kommentar: Toner i natten var en lättsam, lättsmält och något förutsägbar bok som var perfekt att läsa mellan alla mina deckare om ond bråd död. Dock höll den inte Jojo Moyes måttet enligt mig. Jämfört med hennes andra böcker som exempelvis ’Livet efter dig’ känns det som två helt olika divisioner. Denna bok är en bok som inte sticker ut så i mängden men med karaktärer som är lätta att ta in och bra miljöbeskrivningar som man verkligen kan måla upp i tanken. Dock tycker jag att det ibland är skönt att läsa böcker som denna som inte är så ”svåra” eller ”tunga”.

Betyg: 3,5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Sista brevet från din älskade, Livet efter dig, Arvet efter dig, En andra chans

"},{"type":"html","value":"false"}]}],"width":100,"height":100,"widthHeightRatioContent":1.85874,"widthHeightRatio":1.81818}]}]

Första gången

2019-01-22 18:45
Från moasbokhylla

​Titta! Citat ur min recension av Vit Krypta finns nu med i pocketversionen. Så himla kul!

Lazarus - Lars Kepler

2019-01-22 18:39
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-10-19
 • Antal sidor: 600 st
 • Serie: Joona Linna, del 7

Handling: En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden - andra skulle kalla det för en mardröm.

Kommentar: Lazarus är den sjunde delen i serien om Joona Linna. Som alltid levererar Lars Kepler en bok som man nästan måste läsa från början till slut på en gång, för att den är så bra. Jag älskar Keplers råa sätt att skriva, hur mörkret kryper närmre och närmre och hur man hinner tänka tusen varv innan man vet hur boken slutar. Kapitlen är lagom långa och slutar alltid spännande så man bara måste läsa ”ett kapitel till”. Karaktärerna är precis lika bra som jag minns dem och jag vill bara läsa mer mer mer!!

Betyg: 5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: playground ,hypnotisören, paganinikontraktet, eldvittnet, sandmannen, stalker, kaninjägaren

sommardöden - mons kallentoft

2019-01-22 18:29
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2014-09-17
 • Antal sidor: 415 st
 • Serie: Malin Fors, del 2

Handling: Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. En morgon hittas en ung flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden...

Kommentar: Detta är del två i serien om Malin Fors. Jag var inget stort fan av första delen Midvinterblod och tyvärr var det något som skorrade fel även i denna bok. Efter att ha diskuterat med er här på instagram har jag lyckats sätta fingret på vad det är! Det är faktiskt Kallentofts poetiska sätt att skriva. Det passar inte mig, jag gillar mer det råa som är rakt på. Dock så tilltalar både handling och karaktärerna mig. Så jag kommer fortsätta ge serien en chans.

Summa summarum: skrivatilen passar inte mig vilket gör att boken blir en okej bok i mängden.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack, Leon, Bambi, Heroine, Falco, Midvinterblod

Eldslandet - Pascal Engman

2019-01-22 18:22
Från moasbokhylla
 • Utgivningsdatum: 2018-09-03
 • Antal sidor: 516 st
 • Serie: Vanessa Frank, del 1

Handling: En klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar. I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten. Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren.

Kommentar: Efter att ha läst Patrioterna av Engman och gillat den så tänkte jag att jag maler på med Eldslandet direkt. Jag blev lite avskräckt av tegelstenskänslan men den försvann snabbt. Jag upplevde boken som lite trög i början med sedan drevs tempot upp rejält. Författaren bygger upp historien med flera olika trådar i olika länder som tillslut flätas samman på ett snyggt och spännande sätt.

Jag gillade persongalleriet mycket men hade lite svårt med huvudkaraktären Vanessa till en början. Men nu känns det som jag bara vill läsa mer om henne. Karaktären Nicholas tyckte jag däremot om från första stund, precis som August i Patrioterna. Jag tycker dom liknar varandra lite i sitt sätt att vara och ”klara allt” auran. Jag hoppas få läsa mer av Pascal Engman!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Patrioterna