RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-10-04 14:01:45

SaraJosefine

SaraJosefine blog on Nouw

stressa ner världen

2019-01-24 12:55
Från SaraJosefine

Det här med stress....
Det är SÅÅÅ VIKTIGT att lyssna på kroppens varningssignaler!

2016 kunde jag pricka av alla dessa punkter, men så åkte jag också på utmattningsdepression som ett brev på posten då jag ignorerade alla dessa varningstecken på stress.

Låt det inte gå så långt som det gick för mig. Det är hemskt att tappa orken till livet, att bara ligga i sängen utan att en enda tanke fungerar.

Livet är fruktansvärt hopplöst i det här skedet av en utmattning. Det enda man gör är att ligga där, allt du vill är att sova, du är för utmattad för att orka bry dig om vad mat är, vänner/familj extisterar inte i ditt huvud, allt är värdelöst och allt du kan tänka är hur fruktansvärt det är att leva och det hur skönt det skulle vara om du bara kunde stänga ögonen somna och aldrig mer vakna.

Jag är fortfarande nu år 2019 inte helt hundra återhämtad efter min utmattning, även om jag har kommit långt sedan tiden jag spenderade verkligen 100% av 24/7 i sängen.

Mitt närminne är långt ifrån vad det en gång var och mitt känsloliv går fortfarande upp och ner.
Jag har fortfarande en lång väg att gå, men jag har idag redskapen. Utan dessa redskap,  och kunnskapen om stresshantering, så hade jag absolut inte kommit så långt som jag är idag.

Så jag ber er.

Låt inte stressen styra era liv.
Stanna upp, andas och känn dofterna, hör ljuden SE världen från ett nytt annorlunda perspektiv.

För det jag precis beskrivit ovan, är någonting jag absolut inte ens önskar en värsta fiende


#utmattningssyndrom #utmattningsdepression

Helg och Recept

2018-12-09 19:07
Från SaraJosefine

Det har vart en intressant, lugn vecka fram till helgen.
Startade Fredagen tidigt, med att att ta mig iväg till Trosa, för min näst sista träff med en av mina fantastiska distans klienter.

Vilket jobb den här kvinnan har lagt ner på vårat upplägg även fast det dröjer mellan 3-4 veckor mellan våra träffar.
Eftersom det var näst sista träffen så gjorde vi lite nya analyser samt gick igenom de övningar vi jobbat med de senaste månaderna för att se hur hon har utvecklats under den här perioden.
Även om det finns en del kvar att jobba på så har vi kommit otroligt lång.
Det har vart sjukt kul att följa hennes resa måste jag säga.

Det var oturligt nog bara en ToR resa till Trosa för att träffa henne. Var tvungen att åka hem så jag kunde somna i hyfsad tid.

Lördagen Hade vi nämligen Öppet hus nere på Gymbörsen där jag jobbar som PT, som började kl 11, men vi hade ett litet personalmöte vid 10 för att se hur vi ligger till.

Det vart en riktigt mysig dag med massor av härliga besök av både medlemmar och andra på besök.

När jag kom hem var jag förstås vrålhungrig, Så höftade ihop någonting bara sådär utan något direkt recept eller någon tanke.

Chapati bröd tillsammans med någon form av röra med Soyafärs som huvudsaklig protein källa

- 1 Gul lök med 2 Vitlöksklyftor som frästs tillsammans
- Lagom mängd soya färs som kryddas med en Vitlök och svarpeppar krydda jag har från Santa Maria
- Champinioner
- 1/2 burk Oatly Ifresh
- 2 msk ajvar

Lät det sen "koka" ihop så det vart mer av en sörja än en sås och slängde på det på Chapati brödet och drog ihop som en taco rulle.

Chapatin körde jag på Icas recept som du hittar ----HÄR----
Dock så slängde jag själv på lite oregano medans jag kavlade ut degen, (Är det bara jag som älskar Oregano på matbröd?)

Öppet Hus och Gratis Träning

2018-12-05 18:07
Från SaraJosefine

Justja. Här står jag nu nere på gymmet och svettas på trappmaskinen från helvetet,
När jag nu inser att jag glömde nämna en sak i förra inlägget.

På LÖRDAG den 8/12-18 Så har vi öppet hus här på Gymbörsen Flen.

Varmt välkomna hit på Lördag och provträna, umgås, titta runt på anläggningen.
Jag och mina fantastiska kollegor kommer även att finnas på plats, så har ni några PT relaterade frågor om träning så kan ni alltid ställa dem till oss också ;)

Eventet mer mer information hittar ni ----HÄR----

När gnistan kommer tillbaka

2018-12-05 16:13
Från SaraJosefine

Efter en fantastisk helg med fitnessfestivalen 2018, häng med Evve, ut och dansa en sväng osv. Så är jag taggad på att ta tag i livet igen.

I Lördags var jag ju först på fitnessfestivalen med delar av jobbet.
Hade en otroligt mysig dag tillsammans med dem, och så passade jag på att knäcka ut ryggen i Naprapathögskolans monter. Så värt. Det var verkligen välbehövt, det känns som att min rygg kanske kan börja fungera som den ska igen nu.

Bjuder på lite bilder därifrån

Egentligen så var planen att jag skulle åka hem direkt efter mässan, Men så sitter jag på Älvsjö station och väntar på pendeln och Evve tycker att jag ska komma till dem dra ut på Garbos.

Jag är ju självklart sjukt svårövertalad, och sätter mig på pendeln direkt hem till henne, efter lovord om lite lånekläder och att hon skulle ge mig ett nytt fräsht ansikte (Sminket hade ju hunnit bli sådär efter x antal timmar på mässan)

Vi fick en fantastisk kväll som gick en hel del i Nostalgins tecken måste jag säga, Sjukt kul att bara hänga med Evve precis så som vi gjorde förr i tiden, med massor av härligt prat osv.

Åkte hem på lördags kvällen och kände mig allmänt nöjd med livet måste jag säga.

Måndagar är fika och mötes dag och det är ju känt sedan länge. Så det vart en tripp in till Katrineholm och vila från träning, även om jag äntligen fått tillbaka min tagg.

Men det vart en mysig eftermiddag kväll med kamrater inom gemenskapen, Och påtankande av lite ny energi, och livsviktiga påminnelser om varför jag gör det här, Varför mitt mötesgående är så otroligt viktigt för mig.

Igår kom jag dock sålunda iväg till gymmet, där det vart ett cardio och mag pass. Jag tror att de som känner mig nu tror att jag slagit i huvudet och är sjuk på riktigt. Men nej så är inte fallet. Jag har insett att jag måste fokusera på dessa områden lika mycket som jag fokuserar på resterande områden under min träning. hur mycket jag än avskyr att springa, trampa i en trappa eller bråka med smärtan i magen under magövningar. Det behövs också.
Mage är någonting jag behöver lägga mer energi på oavsett, Och Cardion, ptjhaa.. Kanske lite sent ute nu, men något hinner kanske ske till nyår... heh.

Idag är det dessutom tydligen 3 år sedan exakt sedan jag klev upp och gjorde min debut i Bikinifitness på Luciapokalen i Göteborg. Det om något är värt att fira. Så det tänkte jag göra med ett benpass nu ikväll.

Det är så otroligt skönt att min tagg är tillbaka. Så nu ska bara lurarna och telefonen ladda upp lite så är jag påväg ner för dagens benpass <3

Happy NEON year

2018-11-18 14:09
Från SaraJosefine

Nu ni är vi lite mer än Halvvägs genom November, Vilket innebär att det är lite mindre än 1.5 månad kvar till nyår! Så nu är det dags att börja planera Nyårsfesten!

Iår har jag själv valt att vara med på Garbos absolut sista kväll och delta på Happy NEON year
Länk till eventet:
-> https://www.facebook.com/events/1753329328127361/

Den här kommer bli fantastisk och det utlovas en massa härligt bra musik, en thai buffé för de som skaffar buffé biljetter, och självklart, En jäkla massa UV!
Ett nyårs event ni helt enkelt inte vill missa

Det är ingen hemlighet....

2018-11-17 10:43
Från SaraJosefine

Att jag vart superdålig på att uppdatera sedan jag kom hem från Halloweenkryssningen.
Och jag hatar det här med undanflykter. Dock så inser jag just nu att dygnet skulle behöva fler timmar, vilket innebär att vissa saker behöver prioriteras bort., Därav har bloggen blivit lidande.

Jag kom ju hem från kryssningen och fick ett halvt dygn att återhämta mig innan jag satte igång med gymbygge. Sedan dess har det vart fullt ös.
Jag har jobbat hela veckan, och bara det är en jätte omställning för mig, från att ha suttit i skolbänken i två år, till att sitta hemma en hel sommar och försöka komma i fas med livet till att nu den senaste veckan ha jobbat halvtid.
Jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem efter en dag på jobbet, dock är jag fortfarande uppe i varv, för jag tycker ju att mitt jobb är så fantastiskt roligt!

Men inte nog med det, så var nog den här månaden den sämsta av dem alla att hoppa på utmaningen att skriva en story på 50.000 ord på 30 dagar.
Än ligger jag i fas och passerade igår över 26.8K ord. Så det går åt rätt håll och jag ligger i fas.

Så inte undra på att när nu idag lördag rullar in, så ska jag åka till Trosa och träffa lite klienter jag hade sedan innan jag började jobba nere på Gymbörsen. Tanken var alltså att jag skulle sätta mig på bussen kl 9 imorse och vara framme vid straxt efter 11 tror jag det var. Så ställde alarmet på 07 så jag skulle hinna upp, göra mig iordning och packa med de saker jag behöver ha med mig.

MEN, tror ni att mitt larm ringde imorse? straxt efter kl 09 vaknar jag av mig själv och har missat bussen. Så istället för en 2 timmars bussresa, får jag nu en 3 timmars bussresa, och är inte framme fören till kl 14 istället.
Vilket innebär att det kommer bli stressigt att hinna med klient nr 2. som bor 6km ut i skogen utan bussförbindelser.

Yippey mig. Men får se om jag kanske kan lura in denne klient till city och vi ses där istället för att jag ska ta mig ut.
Tänkte åtminstone fördriva bussresorna med att skriva på min story och jaga dagens ord. Tanken är att jag ska passera lite drygt 28.3k ord idag.

Hejja mig. Mina dygn är för korta och jag får på tok för lite återhämtning just nu känner jag...
Så imorgon.. Ska jag bara sova ut, och sen köra tvättstuga mellan 12-17 den tiden är den jag tänkte passa på att skriva på morgondagens ord så att säga.
Just nu handlar det om att hitta de små studerna i vardagen, även om det bara handlar om 10 minuter hit eller dit.

Nu ska jag dock dricka upp mitt kaffe, slänga på mig ett ansikte, och försöka andas och planera om dagen så att den går ihop på något vis ändå!

Sålänge bjuder jag på de 2 bilder jag lyckats hitta från Halloweenkryssningen

PoK

Back on track igen!

2018-11-06 21:44
Från SaraJosefine

Igår var verkligen ingen bra dag att komma tillbaka till skrivandet av min story.
fick väl kanske ner lite drygt 50 ord bara.
Det var otroligt nära att jag skrev till Tallinks hittegodsavdelning för att efterlysa min hjärna.

Nej skämt å sido.
Idag är jag trots allt ikapp och har passerade mina 10k ord som skulle vara skrivna idag.
Himla skönt att vara i fas igen.
Trots att jag spenderat X antal timmar idag igen nere på gymmet med att fortsätta fixa iordning inför invigningen i helgen.

Eftersom jag klarade dagens ord mål, så ska jag få njuta av min bok en stund som jag lovade mig själv i belöning om jag klarade mina ord. wohoo! som jag längtat efter att fortsätta på den sen i Torsdags!

Tänkte försöka uppdatera er om Halloweenkryssningen imorgon också om jag hinner.
hade egentligen velat samla ihop lite fler bilder.. men verkar vara lite segt på den fronten ännu. Så får väl uppdatera en gång till när det kommit lite bilder med ett rent bild inlägg ;)

​#nouwautumnchallenge #nanowrimo

från Halloweenkryssningen till gymbygge

2018-11-05 21:56
Från SaraJosefine

precis som rubriken säger, så har jag knappt mer än kommit hem och landat igår eftermiddag, fören det var dags att kliva upp och dra iväg ner till Gymbörsens lokaler i Flen.
fick iaf ett halvt dygn att åter hämta mig *asg*

Det är invigningsfest nu på lördag den 10/11 och det är en hel del kvar att göra innan allt är klart. men ge oss några dagar till med hårt slit så är vi snart redo för invigningen.

min kropp har egentligen sagt upp sig efter Halloweenkryssningen.
och apropå den så ja. ni ska få en update om den med. dock inte i det här inlägget, utan det kommer i ett separat inlägg sen när hjärnan börja fungera igen.
nu jar jag gett ett ganska så seriöst men hopplöst försök att ta igen de 700 ord som fattas för dagens wordcounts i NaNoWriMo. men det går bara inte.
så ska ta och krypa i säng istället.

#nouwautumnchallenge #halloweenkryssningen #NaNoWriMo

Imorgon börjar vi!

2018-10-31 11:18
Från SaraJosefine

Godmorgon!
Idag är sista dagen för sista minuten research innan Nanowrimo drar igång imorgon.
Spenderade 2 timmar i en Kick off chatt online igår. Och känner mig betydligt lugnare nu än vad jag var innan .

Visst vet jag att planering är A&O under det här projektet.
Men samtidigt måste jag våga släppa taget om prestationsprinsessan inom mig.

Jag är så taggad på att äntligen få komma igång.

Så dagen ska spenderas i researchens tecken.. Hoppas få lite svar på lite frågor jag slängt ut gällande vissa saker där jag behöver mer känslomässiga fakta, inte rena fakta.

I Lördags beställde jag förresten lite pennor från ett Företag som heter Tidformera. De dök upp i brevlådan igår.

Jag är verkligen helt kär!
Alla produkter är verkligen någonting jag blivit helt kär i!

Tombow pennorna är helt fantastiska (Det är den röda, orangea och svarta jag använde i gårdagens uppslag jag la upp)

Gelly Rollsen är också helt magiska!
Den rosa glittrar fantastiskt och den vita kommer vara praktisk att ha för mycket!

​#nouwautumnchallenge #nanowrimo

Fullt ös och Halloween

2018-10-30 19:54
Från SaraJosefine

Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi kliver in i November. Som ni ser är den här veckan smått fullspäckad för mig, så jag ber om ursäkt i förväg om jag kommer försvinna lite.
Som till Helgen där kommer det vara svårt att få tag på internet mottagning så att jag kan komma ut och uppdatera er.

Men HUR MÅNGA är inte taggade på Halloween nu då?
Själv ska jag inte göra någonting speciellt på Halloween förutom att kanske göra de sista förberedelserna inför NaNo starten på Torsdag.

Istället kommer jag fira Halloween med att åka på Halloweenkryssningen Fredag-Söndag och jobba.
Så är ni uppbokade på den, så rekommenderar jag verkligen att ni kommer och leker med mig och resterande av oss i Lek Crewet ombord! Ni kommer hitta oss och alla roliga lekar på Våning 7 i Starligt Palace, och de kommer ropas ut i högtalar systemet så ni kommer inte ha en chans att missa när det händer

Och min outfit för iår? Jo ni får nog inte se mer än såhär för tillfället ;)
Den kommer bli helt fantastisk sen när jag har makeup och hår klart :D

Dag 2 blir någonting helt annat, men det har jag inte ens tagit en bilderna ovan tog jag mest för att mina kära lekvänner skulle kunna hjälpa mig bestämma vilka skor jag ska ha till.

Nu hinner jag dock inte sitta här och svamla så mycket mer, Kick off chatten för NaNoSweden drar igång om bara ett par minuter och tänkte jag skulle göra iordning något snacks lite snabbt att gnaga på under tiden!

#nouwautumnchallenge #Halloweenkryssningen #NanoWriMo #NaNoWriMo2018