RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 11:42:14

Belinda

belindaz blog on Nouw

Hur man bygger muskler

2018-12-04 08:17
Från belindaz

Hur man bygger muskler kan för vissa vara en gåta, men om man tänker logiskt så kommer man nog fram till svaret. Jag tänkte iallafall i detta inlägg förklara lite kortfattat för er hur man bygger muskler.

 • Först och främst så ska du träna med medeltunga vikter 8-12 reps. Du kan köra enstaka gånger med lägre vikter men då med högre reps men då bygger du inte muskler på samma sätt utan du tränar mer uthållighet i musklerna då, vilket också är bra.
 • Slarva inte, utför övningarna på korrekt sätt och få helst in tekniken med lätta vikter innan du går på de tunga.
 • Du ska öka träningsvolymen
 • Träna varje muskelgrupp mer än 1 gång i veckan, jag brukar försöka få in varje muskelgrupp 2-3 gånger i veckan beroende på tid.
 • Ät mycket kalorier och ät också rikligt med protein.
 • Vila, att vila är oerhört viktigt för att kroppen ska kunna bearbeta och arbeta. Försök få dina 8h varje natt.

Hoppas detta inlägg hjälpte er!

Kram

En dans på rosor, eller?

2018-12-03 18:20
Från belindaz

Livet är inte alltid en dans på rosor, iallafall inte för mig. Träning och Hälsa är en viktig del utav livet för att man ska må bra både psykiskt och fysiskt. Jag önskar att mitt liv just nu var lätt, kravlöst och stressfritt men det är långt ifrån det... iallafall just nu.

På senaste tiden, eller ja de senaste tre veckorna så har jag känt mig konstig.. att jag inte mått något bra. Jag har haft tryck över bröstet, kort minne, trött och orklös, ysel och illamående, känt av ångest och mycket mera. Först trodde jag och många andra att jag bara drabbats av någon infektion, det är ju lätt att dra den slutsatsen eftersom man oftast inte tänker längre än så. Nu senaste veckan så har allt blivit så mycket sämre, jag har börjat må så pass illa under dagarna så att jag har svårt att få i mig mat, jag kan inte utföra träningen vissa dagar eftersom yrseln och illamåendet kommer och hjärtklappning och svårt att andas.. med mera.

Detta är ett så viktigt ämne att prata om, då många lever i en psykiskt ohälsa. Jag lider med största sannolikhet utav långvarig stress, och jag ska därför träffa en läkare om en vecka för att utreda detta. Det var för ungefär 6 månader sedan jag fick på papper att jag hade stress och blev då sjukskriven från mitt då varande jobb, men har nu bytt och jobbar på ett helt annat företag. Det är svårt att säga vad som gör mig stressad eftersom det förmodligen är undermedvetet men jag tror när jag tänker efter att det är mycket krav från andra och framförallt från mig själv. Att jag är orolig vad jobbet tycker om mig, Men också att jag vill så mycket, jag vill mer än vad jag kan utföra. Jag har en spärr i mitt huvud att allting alltid måste vara perfekt, och då kämpar jag till det blir verklighet... hela tiden. Jag vet att det kan vara lätt att säga åt mig nu att sluta tänka, sluta ha krav med mera men det är inte så det går till. Eftersom att jag haft denna undermedvetna stressen ett bra tag nu så vet jag att det är mer aspekter som spelar in här, bara det att jag inte inser vad just nu.

Jag hoppas att om jag får träffa en läkare som förstår allvaret i stress och kan hjälpa mig komma till insikt i vad som stressar upp mig såhär mycket. För som många av er vet så är stress aldrig bra och kan leda till fruktansvärda saker och ju längre man går med det ju svårare är det att komma ur det.

För mig har träningen vart en flykt från vardagen i allt detta, det har fått mig att må bra och släppa alla mina tankar och det har vart så oerhört skönt. Men nu när stressen påverkat mig så mycket som i yrsel och illamående, andning och hjärtklappning så kan jag bara inte gå dit och göra det jag ska... och det gör så ont i mig. Att saken jag älskar mest av allt inte går att utföra så ofta jag vill just nu.

Jag vill med detta inlägg upplysa om just stress och att alla är människor och vi alla kämpar med något. Oavsett om du ser en person som verkar må bra och ler så är det inte alltid sanningen, du vet aldrig vad personen går igenom eller hur personen mår.

Jag vill även till er alla andra som kämpar med samma sak som mig eller med något annat önska er lycka till och massor med styrkekramar. Vi är starka tillsammans <3

Kram på er!

Vill ni ha en uppdatering på vad som händer och sker?


Ett flak kommer lastat

2018-12-03 17:53
Från belindaz

Ett flak med Cleandrinks kom denna måndagseftermiddag lastat till mig från proteinbolaget, kan en måndag bli bättre? Är iallafall sjukt glad och exhalterad över att testa smakerna passion och Lime !

Vilken är eran favorit smak?

Instagram

2018-12-03 14:12
Från belindaz
För lite mer träningsuppdatering och lite annat smått och gott så kan ni även ta och följa min träningsinsta -----> Belindacaroline_

Kram!!

Progress 4 veckor och nu

2018-12-03 08:06
Från belindaz

Jag började min resa och kamp inom träningen på riktigt för lite mer än 1 månad sedan. Jag började rätt tungt för att precis börjat träna men det var för att jag tränat rätt hårt förut och hade fortfarande kvar muskler och så. Men veckan jag började träna så tog jag ungefär 30 kg på Hipthrustes men ökade rätt fort till 40kg. Nu ungefär 1 månad senare sitter jag här och har ökat 10kg i vikt, tar nu alltså hela 50kg?! Hur sjukt?

Jag tycker det är så inspirerande med före och efter bilder och att man verkligen kan mäta utveckling och styrka. Om jag nu på en månad kunnat öka 10kg så vem vet vad jag tar om ett halvår? Ska bli sjukt spännande att se.

Tycker ni om såna här inlägg?


Citatet som får mig att kämpa varje dag

2018-12-02 15:50
Från belindaz

Biceps och triceps kväll

2018-11-30 20:23
Från belindaz

Denna flexfriday fick det bli ett stenhårt biceps och tricepspass, verkligen älskar pumpet jag lyckades få upp idag. Åkte ner runt 7 tiden och det var verkligen typ super skönt eftersom det var i princip tomt. Blandade även in lite axlar i detta pass just eftersom att träningen gått lite dåligt denna vecka.

Övningarna jag körde idag var:

 • Axelpress med stång och hantlar, 10kg
 • Bicepscurl med hantlar 8kg
 • Bicepscurl cabel, 8kg
 • Triceps pushdown, 10 kg
 • Armlyft framåt med hantlar, 4kg

Vissa övningar utförs på samma sätt men med olika redskap, jag gillar att köra med olika då jag känner olika kontakt. Hur brukar ni köra och vilka övningar brukar ni köra på era biceps/triceps dagar?


mina smoothiebowls är beroendeframkallande

2018-11-29 17:45
Från belindaz

Jag har seriöst blivit beroende utav mina olika smoothiebowls, dem är så fruktansvärt goda och fulla med nyttigheter. I just denna har jag:

 • Turkisk yoghurt
 • Mango
 • Hallon
 • Womensbest FIT proteinpulver med smak vanilj
 • Linfrön
 • Toppade med Blåbär och Hallon

Till denna smoothien blev det även en favorit dricka av cleandrink, smak exotic. Verkligen en dryck att rekommendera!

Brukar ni dricka cleandrink?

Ryggövningar på gymmet

2018-11-28 14:20
Från belindaz

Vad brukar jag göra för övningar när rygg står på schemat? Jag har alltid tyckt att rygg är roligt att träna men att det är svårt att hitta kontakten, men har nu börjat testa lite och känner att det går framåt. Tänkte dela med mig av några övningar som jag och säkert fler gör.

 • Skivstångsrodd
 • Latsdrag i alla dess former och grepp ( Älskar )
 • Chins MEN jag suger på det, men övningen känns bra och man märker förbättring... jag kämpar vidare här
 • Kabelrodd och hantelrodd ( Favorit )
 • Ryggresningar ( denna kan man även få in lite rumpa på )

Dessa är alltså det jag brukar köra och kämpa med. Chins är ju det jag just nu har som mål att klara felfritt och utan problem när det kommer till rygg.

Alla har vi något man kämpar med, ibland något man kämpar lite extra med. Men det är helt okej och utan motstånd kommer du inte framåt och lär dig.

Kram på er


Nyhet GAAM Nutrition Candy Series Drink

2018-11-28 07:10
Från belindaz

Tänkte bara berätta för er att proteinbolaget kommit ut med en nyhet, Candy series BCAA i burk?! Hur sjukt! Känner typ bara att jag måste beställa hem och testa dessa. Har ni hunnit beställa hem dessa?

Proteinbolaget har just nu även så du kan mixa ett flak av dessa för 299 kr.

( detta är inget sammarbete utan jag har bara detta intresset och vill informera och tipsa )

kram