RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 09:03:14

violajohanna

violajohanna blog on Nouw

Mot ljusare tider!

2019-01-18 11:41
Från violajohanna

Äntligen, går livet framåt! Har i veckan fått tider till Smärtrehab (tidigare EPM) där de ska göra en utredning. Jag ska få träffa läkare, sjuksköterska, fysioterapeut och psykolog/socionom under fyra olika tillfällen och sedan gå på ett återkopplingssamtal för att få en diagnos och förhoppningsvis mer hjälp hur jag ska bli frisk från den kroniska smärta som jag har. Insåg även här i veckan att jag har gått hos min sjukgymnast i ett år nu! Undrar om man ska ge honom en blomma kanske, eller en chokladask ? Eller kanske ska man vänta tills jag blivit frisk hehe!?

Den här terminen kommer det vara full rulle som gäller, jag börjar min 10 veckors praktikperiod nästa vecka, jag ska börja på introduktion på mitt sommarjobb, jag ska börja tävla inom dressyren och sen senare i vår ska "vi" börja skriva på examensarbetet. Full rulle helt enkelt, och jag har säkert glömt något. Det är så skönt att ha en kalender där allt står i, annars hade jag glömt bort mer än hälften av alla saker jag ska göra... Använder ni kalendrar? I så fall vad för slags kalender?

Jag använder mig av Personligalmanacka dels för att jag får välja så pass mycket själv av vad som ska få finnas med, men även att jag får välja framsidan helt själv! Just nu har jag en bild på min favorit ponny som jag började rida på i somras!

Snart är det dags att gå till sjukgymnasten och se om han kan hjälpa mig få bukt på smärtan idag! Ha en trevlig fredag!

När man håller på att ge upp...

2018-12-09 22:38
Från violajohanna

Idag är det den 9:onde December, 15 dagar kvar tills julafton... Det här året har verkligen swishat förbi! Men jag ska nog påpeka att det inte varit mitt bästa år, utan det var helt klart 2017! Okej, för att summera de två senaste åren så att du förstår skillnaden ska jag göra det lite mer pedagogiskt:

2017 = Kärlek, Äventyr, Glädje, kompisar, ingen oro, en dans på rosor, lärorik, hittat min grej.

2018 = Huvudvärk, Stress, sämre ekonomi, sjukgymnaster och läkare, ingen ork, dock hittat tillbaka till ridningen, kronisk smärta, behandlingar, stöd, depression, försäkrings krångel.

Det är ett ganska tydligt sätt att visa på att mitt 2017 låter sååå mycket bättre än detta år. Just nu känns det bara som att jag vill ge upp. Jag har ca 1 år kvar av högskolestudier tills jag tar examen, ett år (av 3)! Det är egentligen inte så mycket, men så dåligt som jag har mått den senaste tiden och med den kroniska smärtan har jag funderat på om jag borde sjukskriva mig... Men att ge upp är inte riktigt det jag gör vid jobbiga situationer, jag är en problemlösare! Men detta problem gör att jag knappt klarar skolan, inte orkar umgås med mina kompisar och den senaste veckan har mat varit svårt att få i sig. Fil och flingor funkar men det är inte direkt någon bra diet att ens leva på en kort period.

Jag behöver motivation eller bara lätta goda mattips! Har du varit i samma position som mig, stått i valet och kvalet vilken väg du ska välja? Lämna då gärna en kommentar om vad du gjorde, eller om du har några grymma mattips så uppskattas det också ! PS: bör då nämna att jag inte äter kyckling och mest vegetariskt!


Bild från början av 2017 när livet var på topp! Dessutom brunett!

INSPO

2015-10-06 07:00
Från violajohanna

Brunch

2015-10-05 12:43
Från violajohanna

​Idag var jag på första lektionen för att vi hade en redovisning som skulle göras. Egentligen skulle jag inte gått alls då jag är genom förkyld, men nu måndag tisdag onsdag har vi viktiga prov/redovisningar som måste göras. 

Jag kom hem och var sugen på något gott så jag gjorde något rätt så onyttigt... Men gott var det! 

Nu ska jag städa undan sen sätta mig o plugga.

Lush Badbomb Frozen

2015-10-05 08:29
Från violajohanna

Face mask - Mask of Magnaminty

2015-09-18 09:00
Från violajohanna

​Min favorit ansiktsmask från Lush "mask of magnaminty" är ett måste!

Give me a bath

2015-08-25 17:19
Från violajohanna

Brown hair

2015-08-03 16:54
Från violajohanna