RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-14 01:50:33

eFoander blog

eFoander blog on Nouw

Dubai

2018-11-28 22:28
Från eFoander

Ett tag sen sist men nu är jag i Dubai! Helt sjukt faktiskt, blev medbjuden av en av mina bästa vänner för en vecka här!
Vi flög hit igår och landade vid 1 på natten, checkade in och deckade på hotellet, sov halva dagen idag men hunnit mycket ändå. Vi tog en taxi till Madinat Jumeriah, kollade runt i alla små butiker och avslutade med en grym hummer och krabbsallad till lunch!

Åkte vidare till marknaderna eller souks som de heter, började på Gold souken och kollade på världens största guldring bland annat. Rätt jobbiga försäljare där, men blev ännu värre när vi kom till textile souks,  fanns sjukt mycket fina tyger dock men handlade inte nått, de blev lite för mycket!
Letade taxi hur länge som helst innan vi äntligen kom tillbaka till hotellet, slappade en stund innan vi gick ner på hotellrestaurangen och åt sen middag.

Nu är de läggdags för imorgon ska vi upp för shopping och hotellbyte.

/Elina

Miccosukee

2018-05-17 16:43
Från eFoander

Torsdag och fortfarande tråkväder, vi satte oss ändå i bilen och åkte till Miccosukee som är en indianby i Everglades. Fick se  lokala hantverk och hur dom gjordes, träffa människor från byn och sen se en liten show med aligatorerna där. Vi avslutade med att åka träskbåt i Everglades och se aligatorer i det fria vilket var coolt, bara konstruktionen på båten och hur det kändes som man svävade över vattnet var häftigt.

/Elina

Poolhäng

2018-05-16 17:26
Från eFoander

Idag hade vi vilodag, vädret ändrades drastiskt under natten och vi vaknade upp till strålande sol och 30 grader. Tillbringade hela förmiddagen vid poolen och det var välbehövt, lyssnade på ljudboken jag påbörjade på planet hit och kollade lite på ex on the beach för att se när dom gör bort sig.
Vädret blev lite tråkigare på eftermiddagen dock då det började regna igen så vi bestämde oss för att åka till Sawgrass Mills som är ett stort shoppingcenter och göra av med lite pengar. Det blev bara en ny plånbok för mig den här svängen, vi ska dit en gång till.

/Elina

Ron Jon Surfshop

2018-05-15 12:00
Från eFoander

Tisdag och åskoväder, i alla fall delar av dagen. Vi checkade ut från första huset i Orlando och satte oss i bilen mot Fort Lauderdale vid 9. Vi stannade till på Ron Jon Surfshop och handlade lite, vi stannade även efter vägen och badade medans det fortfarande var fint väder. Varmt och skönt, stora vågor och vi fick se ett bo till havssköldpaddor på stranden.
Efter några mil till kom tyvärr ovädret med åska och regn i massor, verkligen inte som något oväder jag sett tidigare. Det regnade så stora och tunga droppar att man bitvis inte såg vägen och himlen blinkade av blixtrar nästan oavbrutet.

/Elina

Disney Magic Kingdom

2018-05-14 23:47
Från eFoander

Men nu är vi klara med Disney Magic kingdom för några år, spenderat två hela dagar där även om vi åkte hem tidigare idag. Vi är nöjda och trötta!
Vädret var tyvärr inte på vår sida idag då det regnat nästan hela dagen, fortfarande varmt och skönt i luften men så tråkigt när man är ute nästan oavbrutet.
Idag har vi har åkt båt, åkt vattenkarusell och blivit ännu blötare, åkt berg- och dalbana, träffat musse pigg, ätit tacos och mjukglass och shoppat julgranspynt och barnkläder. Nu sitter vi dock i bilen på väg hem och lite middag någonstans på vägen.
Ikväll är det dags att packa ihop oss då vi åker vidare imorgon mot Fort Lorderdale för sista veckan.

/Elina

Kennedy Space Center

2018-05-13 23:38
Från eFoander

Dagen startade mindra bra då min och mammas balongflygning i soluppgången var inställd pga vädret, hoppas på bättre på tisdag då de var enda dagen vi kunde boka om till och efter de lämnar vi Orlando.
Vi fick i alla fall sova lite längre och det behövdes nog för idag har vi gjort några timmar på Kennedy Space Centre. Jag kan inte påstå att jag är direkt intresserad av rymden och allt som hör där till men vi fick prova simulatorn som visar hur det känns att avfyras i raket vilket var häftigt, vi åkte en rundtur på NASA:s område vilket var riktigt stort och se interiören i ett rymdskepp som en designintreserad som mig tyckte var lite spännande. Det fanns väldigt mycket att kolla på och den som är mer intresserad än mig skulle nog kunna spendera dagar där men jag är rätt nöjd med att det blev en tidig kväll.

/Elina

Old Town

2018-05-12 17:28
Från eFoander

Nästan så den här dagen behövdes firas. Vi avslutade i alla fall i Old Town som är precis som de låter, en stadsdel som är byggd för att se ut som om vi var tillbaka på  50-talet. Super mysigt ställe med karuseller, små butiker, restauranger och varje lördag är de såklart bilutställning och crusing på gågatan. Vi kollade på bilar, käkade kinamat, såg cruisingen och tog en sväng i butikerna innan vi begav oss hemåt vid 21.30,trötta efter en spännande dag.

/Elina

Daytona Nascar Experience

2018-05-12 15:35
Från eFoander

Idag har jag gjort något av det häftigaste på länge! Men som jag funderat fram och tillbaka på vad jag gett mig in på, men jag är så glad att jag gjort de nu! Vid check in på banan frågade hon i informationsdisken mig om jag viste att jag skulle köra (?!), de gjorde jag ju såklart men var tydligen inte så många tjejer som gjorde de, och att dömma av vår grupp var de män i övre medelåldern som var majoritet. Hela upplevelsen startade med ca.30 minuter lektion om säkerhet och hur vi skulle köra. Efter det blev det faktiskt raka vägen ut på banan, Anders körde också och han fick komma iväg före mig. Vi var på banan samtidigt som en professionell förare och tyvärr gick hans bil lite fortare än våra även om jag var uppe och körde i 248km/h.
Vi hade valt att köpa till film från upplevelsen, in car och från bilen på hur jag kör på banan, tyvärr (känns som fel ord att använda nu) så funkade inte inspelningen när vi körde, så vi fick hoppa i varsin ny bil och köra igen. Jag klagade verkligen inte på de! Känslan när man kör i den hastigheten är magisk och vi hade alltid en coach i headset som sa åt oss om vi gjorde nått bra eller mindre bra, öka farten eller när det var dags att komma tillbaka. En dag jag sent kommer glömma !

/Elina

Disney Animal Kingdom

2018-05-11 17:26
Från eFoander

Fredag gjorde vi en lång dag igen, inte riktigt lika lång dag som på Magic kingdom dock.
Började dagen på safari bland Afrikas djur, sen såg vi en helgrym show med lejonkungen! Åkte några lugna karuseller, typ sagotunnlar och kollade runt bland diverse butiker i olika världsdelar som parken är uppdelad i, fick min pulled pork burgare stulen av en fågel, åkte en vattenksrusell och blev dränkt och avslutade det hela med en berg- och dalbana. Bra dag ändå trots sina missöden!

/Elina

Usa

2018-05-10 00:00
Från eFoander

Hade en mysig vecka hemma i Sverige med familj och vänner, dessutom fick jag en del sytt och lite bakat för att kväva min längtan efter att göra något praktiskt.
Men sen är de ju äntligen dags för mamma att fylla 50 till veckan och vi är nu på hennes 50års resa som jag tror vi planerat de senaste fem åren. Vi flög i tisdags morse till Frankfurt och bytte flyg där mot Miami, ca.11 timmar flyg och 3h i hyrbil senare kom vi äntligen till huset i Kissimmee, Orlando och fick några timmar välförtjänt sömn.

På onsdagen var det dags för Disney Magic Kingdom på en gång, vi spenderade 12h i parken och gjorde ändå bara halva. Vi åkte karuseller, käkade som amerikaner och såg mycket bra shower och många av karaktärerna från filmerna. Vi avslutade dagen med det klassiska fyrverkerierna vid slottet och väl hemma stupade vi i säng !

Torsdag var tänkt som vilodag och knappt lämna huset men vi började med storhandling på morgonen, sen blev det ett antal timmar vid poolen och det var välbehövt. Vi blev dock lite rastlösa på eftermiddagen och vädret var inte helt på vår sida då de var rätt molnigt! Det resulterade i att vi åkte till Disney Springs som är ett shoppingområde och massor av restauranger och spenderade några timmar där, käkade pizza som inte var bra och fick dessutom inte beställa vin på svenska id så det värt tyvärr en besvikelse !

/Elina