RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-06-26 22:20:40

famlovepkohlanta blog

famlovepkohlanta blog on Nouw

Vi älskar denna Ö

2019-02-18 15:24
Från famlovepkohlanta

I går kom Nathalie & Fredrik, Natta & Figge som vi säger. När lillasyster mötte storasyster var lyckan total så glad Mollie blev otroligt, hon skrek, grät och skrattade om vartannat.
Det blev en härlig eftermiddag och kväll tillsammans men våra nyanlända var såklart trötta efter den långa resan hit så kl. 22.00 var vi i säng hela bunten efter lite god mat & snabbshopping på marknaden i Saladan.

I dag Måndag har Mollie varit i skolan mellan 8.30-14.00 & vi andra har slappat på Long beach några timmar med sol & lite bad i det 28 gr havet. Här är helt amazing att vara, att vi ska åka hem om 10 dagar känns så ofattbart, vart tar tiden vägen. 1 månad känns ändå rätt så länge men det går fort. Visst nu har vi 10 dagar kvar här så nu ska vi njuta av resten av tiden och nu är det ju extra härligt att vara här när vi fått hit några av våra kära hemifrån.

Jag önskade iofs att de hade kommit hit hela högen, alla våra älskade kidz (4 st) hemma med sina respektive (3 st) och lilla Astrid mitt älskade lilla barnbarn som jag saknar så mycket. Jag vet att hon vill följa med mormor till Thailand för det har hon sagt och jag hoppas verkligen att hon kommer att göra det någon gång.

I kväll har vi varit på Tiwlay och ätit så mycket gott, tittat på den vackra solnedgången och på en fantastisk fireshow.

Mollie & Natta tog en tuktuk upp till Saladan ikväll igen för shopping. Jag, Stefan & Figge tog vesporna hem och sitter just nu och kikar på talang & dricker kaffe. Det är så underbart att ha vårt egna fina hus. Här känner vi oss hemma, vi trivs, det känns verkligen som vårt 2:a hem. Huset ligger på ett lugnt och fint område, vi älskar vår trädgård och vår lilla pool.

Därför känns det så jobbigt att vi snart ska lämna vårt älskade #lantaliv

Mollie älskar att vara här & vi likaså....❤ SURPRISE DAY ❤

2019-02-17 12:56
Från famlovepkohlanta
Hon vet ingenting, nada, nothing många har vetat om hemligheten överraskningen länge men inte HON vår älskade lilla unge eller lilla och lilla hon fyller ju 16 år snart och ska börja på gymnasiet.

Just den här dagen har jag längtat efter sedan i höstas när jag fick veta att min dotter och pojkvän skulle komma hit till oss. Då kom jag på att vi säger ingenting till Mollie om att storasyster Nathalie ska komma. Så det har varit superhemligt väldigt länge och det har varit så svårt att inte försäga sig, så många gånger jag varit på väg att göra det både innan vi åkte och även nu här på Lanta.

Vi har nu sparat alla utflykter som vi tänkt göra till vår sista helg och vi har fått komma med lite undanflykter till Mollie varför vi väntar.

I dag behöver vi inte ljuga mer eller undanhålla sanningen längre för i dag runt kl. 13.00 vår tid, svensk tid 07.00 på morgonen så anländer Nathalie och Fredrik till huset. Det värsta av allt är att hon som ska överraskas Mollie är inte hemma hon sover nämligen över hos bästisen Elina. I går när vi skjutsade upp henne dit så sa jag -du Mollie viken tid ska vi hämta dig, det får inte bli försent, du har skola på Måndag. Du kan väll komma hem skapligt på eftermiddagen du har ju sovit borta hela helgen och det har hon för i Fredags kväll så sov hon och flera tjejer från skolan i en bungalow på ön som de ordnat med och hyrt själva. Så på alla sätt försökte jag övertala henne att komma hem tidig eftermiddag men det är inte lätt. Hon har massor av kompisar uppe på slow down där Elina bor så hon älskar att hänga där men om hon nu hade vetat att vid lunchtid i dag kommer storasyster, ja självklart hade hon ju velat vara hemma då men nu kan vi ju inte säga det, så det är jäkligt komplicerat..det får bli som det blir med det.....överraskad kommer hon ju bli oavsett när.

Det som var kul var att när vi skulle resa från Arlanda så visste hon ju att vi hade en överraskning på gång så redan då frågade hon mamma är det några av mina syskon som ska följa med till Thailand hon kollade snapchat för att se om några var uppe på Arlanda men nej det var det inte. Överraskningen då var ju att vi bokat 1:a klass så nu tror hon ju att det bara är det och inget mer men snart får hon se överraskning nr. 2

Vem älskar inte överraskningar....

När man lever i konstant bastu, hjärnan kokar, grillade skinkor😂

2019-02-16 18:42
Från famlovepkohlanta

Trots att vi varit här så många gånger & länge vid flera tillfällen så blir man varje gång så förvånad över den hettan som är här. Du är konstant i en bastu det är chockartat varmt jämt.

Jag säger varje gång kan det verkligen vara så här varmt, mellan 12.00-15.00 är det näst intill olidligt.
Det går absolut inte att gå utan skor du bränner ihjäl dig om du bara går ut på vår terass så måste man springa ut eller in..det är som glödande kol under fötterna.
Likadant på stranden i den mjuka sanden, idag gick jag med flip flop och fötterna grävde liksom ner sig för att det är så mycket sand i början av stranden och det la sig sand uppe på tårna och på vristen åh jäklar så ont det gör man bara skriker och springer ner till strandkanten för att svalka av de uppbrända fötterna. Man ser väll inte klok ut när man springer som en vettvilling och bara skriker.
För att inte prata om att sätta ner rumpan på en vespa som stått i solen. Då blir det grillad skinka kan jag lova. Satan, satan vad ont det gör.
Täcka moppen med sarong eller hälla vatten på sadeln innan man kliver upp är absolut nödvändigt. Stefan fick t.o.m hälla vatten på bromshandaget idag för det var glödhett och han brände fingrarna.

På tal om att skrika..sent igår kväll var det cirkus härhemma. Mollie skulle gå ner och gå på toa och kommer uppspringande och illvrålar MAMMA - det är ett skitstort djur därnere en stor svart skalbagge.
SÅ HÄÄÄÄR stor visar hon och måttar med händerna. kroppen på djuret visade hon i omkrets som ett kaffefat.
Åh shit vad är det. - JAG GÅR INTE NER sa jag.
PAPPA du får gå ner säger Mollie.
OK sagt och gjort vi skickade ner mannen i familjen nåt ska han väll göra, skydda kvinnorna i familjen. Min machoman gick ner och M och jag följde efter sakta men säkert men vi satte aldrig ner fötterna nedanför sista trappsteget. Vi bara höll utkik..åh fy fan djuret kom fram och sprang över golvet...garanterat en kackerlacka så jäkla snabb.. Kan tala om att Stefan for som en galning över golvet och jagade medans vi hejade på. DÄR ÄR DEN, HALLÅÅÅ, SKYNDA DIG DEN ÄR UNDER MATTAN NU, UNDER SOFFAN, HALLÅÅÅ, WWHHIIIEE vi skrek & gapskrattade hysteriskt alla 3 i högan sky & klockan var 22.30 ungefär. Vi kom sedan på att grannarna nog sov de har mindre barn och om de hörde oss så trodde de nog att vi fått in en orm på flera meter i huset men Nej det var ingen orm inne som tur var men vi tror att det var en kackerlacka den blev mos & utslängd på terassen....fy fasen så äckligt.

Ja ja nog om det trots brända fötter och skinkor & äckliga djur så trivs vi här. Koh Lanta är vår paradisö.

WE LOVE IT ❤❤

Mollies blogginlägg "EN RESA"

2019-02-14 09:06
Från famlovepkohlanta

En resa

Det finns många resor jag minns men det finns ett speciellt ställe som jag åkt till nästan varje år sedan 2014 och det är Koh lanta som ligger i Thailand.

2008 åkte jag hit för första gången då var jag 4 år gammal, då hälsade vi på mammas kusin med familj som gjorde en timeout här och hade sin dotter Frida här på skolan Sanuk. Mamma och pappa bestämde sig då för att vi skulle åka hit och jag skulle få gå i skolan här någon gång, men det blev inte 1 gång det blev 4 gånger.

5:e klass, 7:e klass, 8:e klass & nu 9:e klass

2014 åkte vi tillbaka hit och testbodde huset som vi bokat för vår longstay 2015 då vi skulle bo på Koh lanta i nästan 3 månader.
Vi trivdes jättebra i huset.

Efter 1 år var det dags för den stora resan.

14 Januari 2015....gav vi oss iväg.

Vi flög ner till Koh lanta och flyttade in i huset på en helg. Eftersom jag skulle vara borta så länge från skolan i Sverige så skulle jag på Måndagen för första gången börja på en svensk skola i Thailand. Den heter Sanuk.
Jag kände inte en människa, hade inte direkt något intryck av skolan eftersom jag inte hade sett den i verkligheten.
På Måndagen så var det dags för min första skoldag.
När mamma, pappa och jag stod på skolgården och väntade så kom min lärare fram och presenterade sig.
Hon hette Ulla och var verkligen världens bästa och snällaste lärare. Jag var så nöjd över att jag hade fått henne.
Efter en stund ringde klockan, och det betydde att alla barn skulle samlas i salan.
Lärarna välkomnade mig och sedan fick alla gå upp till sina klassrum på vägen upp till klassrummet så lärde jag genast känna en tjej hon hette Elina, jag tyckte först att hon såg lite “sur” ut och helt obrydd men hon var så himla snäll och pratade en hel del med mig, hon hängde ihop med en tjej som hette Ella, även henne lärde jag känna redan på första rasten.
Vi tre hade jättekul ihop och umgicks ofta med varandra efter skolan. Nora var också en tjej som gick i min klass som jag hängde mycket med. Jag lärde även känna en tjej vid namn Tindra, hon var också jättesnäll och vi umgicks även vi och mycket efter skolan.
Jag trivdes supermycket på Sanuk och efter dem tre månaderna var slut så ville jag genast tillbaka.

Självklart gjorde jag mycket mer än att bara gå i skolan när jag var där.
Jag åkte på båtutflykter, åt god mat, träffade nytt folk, besökte vackra platser, badade, solade osv.
När jag hade blivit avtackad på Sanuk 2015 så var det många ledsamma avsked med kompisar men jag visste att vi skulle ses någon gång igen.

2016 var vi aldrig i Thailand, utan då var vi hemma i Sverige hela vintern.


​2017 däremot, då åkte vi dit igen och stannade en månad.
Varför vi inte stannade längre var för att mamma och pappa inte kunde få mer ledigt än så.

Detta året bodde vi istället i vår lägenhet som vi köpte år 2015 och den ligger precis bredvid skolan.

Jag träffade många av dom gamla kompisarna, Elina, Nora och en kille som heter Alex.
Alex är här varje år eftersom hans pappa jobbar på skolan.

Jag träffade en massa nya kompisar det här året som jag har kvar än idag, Tindra, Alice, Amanda, Emma och Amelia.

2017 sålde vi vår lägenhet och köpte istället ett hus som ligger en bit från skolan. Vårt hus ligger vid Long beach.

​2018 måste vara det bästa året, då bodde vi i vårt hus och det huset är verkligen så så fint. Jag fick då åka skoltaxi varje morgon till skolan, vilket fungerade jättebra.

Jag började i en klass där jag kände både Alex och Nora till en början, men lärde sedan känna flera.

Vi blev ett jättestort tjejgäng som bara byggdes på ju mer nytt folk det kom. Dem jag hängde med var Ida, Nora, Ljuva, Tove, Sascha, Astrid, Elsa, Saga, Meya, Linn och många många fler. Vi gick ut och åt ihop efter skolan och hittade på mycket roliga saker tillsammans.

Vi fann verkligen varandra och hade så kul. Det blev många tårar när det var dags att lämna igen.

2019 alltså just nu när jag sitter och skriver detta så sitter jag i skolan på Sanuk bredvid Nora som jag träffade för första gången för 4 år sedan och snett bredvid mig sitter även Alex som jag också träffade för 4 år sedan och bakom mig sitter Ida som jag träffade förra året.

I klassrummet bredvid mig sitter Ljuva och Sascha som jag lärde känna 2018. Det är så sjukt kul att få återförenas med alla. Nästa vecka kommer även Tove som jag också blev superbra vän med och det ska bli jättekul. Idag efter skolan ska vi alla ut och äta ihop.

Elina som jag skrivit om är en av mina bästa vänner, jag lärde ju som sagt känna henne år 2015 och har gått i samma klass som henne ända till 2017 för 2018 bytte hon till en annan skola här på Koh lanta för att den ligger närmare där hon bor.

Jag och Elina har umgåtts mycket hemma i Sverige. I somras flög jag till henne på Gotland och bodde hos henne i 3 veckor. Hon flög sedan hem med mig till Skänninge över Skänninge marknad även 2017 var hon hos mig.

Vi träffas nästan varje dag här i Thailand efter båda slutat skolan och vi har absolut planer på att ses när vi kommer hem till Sverige igen.

Jag är så tacksam över att ha fått gå på Sanuk alla dessa år det blir ju tyvärr mitt sista år på Sanuk nu och det är en skola jag aldrig kommer glömma, hit kommer jag att ta mina barn i framtiden, jag vill att dom ska få samma möjlighet som jag, att få träffa så fina människor och få gå i en så underbar skola som denna och få uppleva allt som jag har gjort.

Jag hade gjort allt för att få gå tillbaka i tiden och gå om alla dessa år här. Det har varit så mycket skratt och även mycket tårar vid alla avsked.

Denna skolan är den bästa jag gått på, här är ingen utanför oavsett vad alla får vara med och man accepteras för den man är.

Det kommer att vara med sorg i hjärtat jag lämnar skolan här om 3 veckor.

Summeringen av mina år på Sanuk och av min tid här på Koh Lanta är i allafall att jag har verkligen funnit vänner för livet.

/ Mollie Månsson Knutsson

⬇️Nicklas (lärare) & Mollie år 2018 ⬇️

FOTON FRÅN 2018

Alla ❤-dag samlingen 2019

                                              2019 
❤​​ELINA OCH MOLLIE ÅR 2017​​❤

Fröken Ulla & Mollie år 2015

Rörd till tårar

2019-02-11 18:57
Från famlovepkohlanta

Ja precis så var det idag känslorna har varit utanpå. Jag känner en sån oerhörd tacksamhet över ALLT detta jag/vi som familj upplever här på Lanta och det vi har upplevt under dessa 4 år vi varit här lite längre tid.
Vi har så mycket tid tillsammans som familj och det är fantastiskt.


Det är ju det som är så viktigt, tiden man får med sitt barn, den tiden finns knappt i Sverige, där är vi föräldrar mer stressade och ungdomarna är stressade. Här upplever vi att M är lugnare och hon har tid att sitta ner och prata med oss och det som påverkade mig starkt idag är att få höra henne berätta hur hon upplevt/upplever vår resa...

I dag när vi kom upp till skolan för att möta Mollie så var hon så glad för just idag blev hon återförenad med 3 tjejer som gick på Sanuk med henne förra året.
VILKEN LYCKA ❤ tänk vilka band och vilken fin vänskap de skapat med varandra.
De har inte sett varandra på 1 helt år men de fortsätter där de slutade, som om ingenting har hänt.

Bara det att sitta ner med henne och höra henne prata om skolan om nya och gamla sanuk kompisar. Vad hon ska göra i morgon, jo vattengympa i poolen, sen har hon Thaitema hon ska till templet till munkarna. Hon måste ha långa byxor och tröja med ärm (inte linne) inga bara axlar och färgen på tröjan får inte vara orange.

Varför vet jag inte, men munkarnas typ klänningar är ju oranga så det är kanske därför. Jag måste fråga M om det.

Hon berättade att hon jobbat med "boken om mig" i skolan, ett stort arbete som de gör i 9:e klass.

Hon ska skriva om en resa hon gjort och hon har då valt att skriva om våra resor till Thailand och hur hon har upplevt det att få gå på en skola i ett annat land än Sverige, hon läste upp berättelsen för mig och S och då brast det, så fint hon berättade om dessa 4 ggr hon gått på Sanuk hur det har påverkat henne och hur tacksam hon är över att få ha gjort det. M har lovat att jag ska få publicera hela berättelsen här på min blogg.

Mollie läste berättelsen och efter en stund avbröt hon sig och sa - mamma, nu när jag har skrivit allt detta så kom jag på att detta året är ju faktiskt sista gången jag kommer att gå på Sanuk.

Jag önskar verkligen att jag kunde spola tillbaka tiden och få gå om alla dessa år igen sa hon. Detta är den bästa tiden i mitt liv. Sanuk är den bästa skolan. Då fick jag en klump i bröstet och även om jag vet att det är så, så blev det så definitivt...kan meddela att jag hulkade och grät bakom mina solglasögon idag hur ska det då bli om 3 veckor när hon slutar.

Det var ju tårar av lycka oxå, dels för att Mollie pratar så varmt om Sanuk, kompisarna, lärarna och att hon har så härliga minnen från den här tiden, att hon fått uppleva så mycket och för att vi som föräldrar faktiskt vågade åka 2015, och prioriterade detta och åkte igen 2017, 2018, 2019 och att vi faktiskt har gjort detta möjligt för henne.

Vi ser ju att det verkligen har utvecklat henne som person.

Jag är oerhört stolt över henne och det fina hon har skrivit...redan i morgon kommer hennes egna ord att publiceras på min blogg.


                                                 ❤​ MOLLIE ❤

Första veckan 😊 på Koh Lanta

2019-02-10 00:32
Från famlovepkohlanta

Redan 1 vecka har vi varit här & mycket har hänt.
I Måndags hade vi inskrivningssamtal för M med fröken Sanna vilken gullig lärare det här kommer bli toppen som alla tidigare år M gått på Sanuk.

Planeringen gicks igenom...och Mollie har väldigt mycket skoluppgifter hon ska göra dessa 4 veckor t.o.m. så att Sanna reagerade på vissa saker visst M går i 9:e klass nu.
Alla prov som eleverna i Sverige ska göra nu när vi är bortresta ska M göra när hon kommer hem och det är VÄÄÄLLDDIGGGT många + att de nationella proven kommer på löpande band då också. Visst detta vet vi om och vi får skylla oss själva vi har ju valt att resa iväg & det är inget synd om oss. I know, men kan också säga att vi hade aldrig gjort detta det här året om vi trott att M inte skulle fixa skolan, hon är väldigt motiverad & duktig & hade jättefina betyg nu till jullovet så det kommer förhoppningsvis att gå bra.
Sanna sa jag mailar till mentorn i Sverige och skriver att jag tycker att du Mollie ska kunna göra en del prov här. Du ska inte behöva göra ALLA när du kommer hem. Det blir korvstoppning delux och det är inte bra.
I går fick Mollie besked om att 1 st engelska prov ska hon få göra här i Thailand alltid nåt.

Tyvärr har Mollie varit sjuk så 2 dagar har gått bort i Tisdags var hon hemma hade migrän på natten troligtvis jetlagg & värmen. Och i Torsdags kväll fick hon feber 39 gr så borta även Fredag inte bra. Men hon har gjort skoluppgifter från sjuksängen så förhoppningsvis hinner hon allt.

Vi har haft vattenläcka ett inkommande rör till vårt hus läckte rejält så vi har fått ha vattnet avstängt om vi inte skulle använda nåt vatten.
Vid disk, dusch, toabesök fick vi gå ut och vrida på vattnet. Helt okej för oss men inte så kul för våra gäster.
Men nu är det fixat vi fick hit hantverkare så nu har de plockat bort de trasiga rören och satt dit nya.

Fiskarn som han kallas för var här och letade upp läckan bad Stefan om 1200 thb till material hoppade på vespan och drog iväg. Kom tillbaka efter ett tag och satte ihop allt, det tog totalt 4 timmar och kostade oss typ 400:- för material och jobb. OTROLIGT BILLIGT.

Vi är så glada och nöjda att problemet är löst.

Fiskarn i grå tröja & Tan (arbetsledaren) i rött & min man (bar överkropp)
Vi har fixat och grejat med huset denna 1:a vecka jag hade ju med mig mycket attiraljer från Sverige..fulla resväskor

Stefan har skruvat upp tavlor och jag har piffat. Allt för att göra huset mysigare och mer hemtrevligt för oss och våra hyresgäster.

Vi har kört skytteltrafik till plasthuset för att köpa grejer som vi tycker saknas i huset. Galgar till garderoberna, myggnät till dubbelsängarna, korg till ALLA flip flop i hallen m.m m.m

Bli inte oroliga nu för att vi inhandlat myggnät det är inte för att vi blivit bitna eller sett mycket mygg eller för att vi har mycket mygg i huset utanför att det är mysigt med nät och det hör Thailand till tycker vi. Och det kan vara bra när vi har hyresgäster då kan de känna sig lite tryggare och behöver inte kosta på några nät själva.


Fixet och trixet den här veckan har gett resultat. Vi har fått det så mysigt så tanken på att åka hem om 3 veckor är inte kul. Vi vill stanna längre mycket längre.
Det är mycket man vill göra i huset men vi känner både Stefan och jag att köpa in och kosta på dyra fina soffor m.m är onödigt just nu eftersom vi inte kan vara här så mycket som vi egentligen vill.


Vi underhåller och lagar det som gått lite sönder. Stefan skruvar ihop det som sitter lite löst på möblerna. Jag ska köpa färg och bättra på utemöblerna, bättra på tv-bänken som blivit slitage på. Allt för att det ska hålla längre och se fräschare ut.

Jag syr och lagar kuddar, dynor m.m allt för att det inte ska kastas och köpas nytt. Vi gillar att fixa så att det blir fint, fräscht och helt med det vi har. Inget slit och släng i Thailand inte.

Det är nämligen inget fel på möblerna och då är det ju synd att bara kasta ut det.

Vi kompletterade och beställde från Lazada hemleverans hit till huset 2 små bord till soffan det blev mycket trevligare i vardagsrummet och jag kunde ställa dit min lampa som jag köpte med mig från Sverige. Fick trycka ner den i resväskan och den höll. De fina elefantkuddarna ville inte dottern Nathalie behålla när hon flyttade i höstas så då sa jag dom kan jag ta till huset på Lanta och sagt och gjort de åkte med i resväskan och se så fint det blev.

Vad har hänt mer då, jo vi har haft en orm i trädgården som höll på att skrämma livet ur Stefan. Han låg och gjorde situps och såg en grön ganska tjock orm bredvid sig. Jäklar så snabbt han var uppe på fötter igen och inne han kom infarande och slog igen dörren och skrek, det var en stor grön ormjävel därute precis bredvid mitt huvud.

Mollie har tatuerat sig på Lanta Ink tattoo. En bamboo tatuering. Hon är så glad och nöjd den blev jättefin. Hon var ganska nervös innan för att det skulle göra ont men hon tyckte inte det. Bara lite emellanåt.

65*67*03
Lite sol & bad har vi hunnit med också, underbart, det är nog minst 28 gr i havet. Solen skiner varje dag 35 gr i skuggan så det är väldigt varmt nu och det blir hetare för varje dag.

Varje morgon går vi powerwalk på Long beach, ljuvligt det är varmt då också men såklart inte lika hett som mitt på dagen.

Mollie har ju varit sjuk haft jättehög feber. Feberfri nu men är fortfarande väldigt förkyld och hostig ev. Åker vi till Dr. Salarin här på long beach för att se om M kan få något för det. M var väldigt orolig när febern kom att hon fått dengue men eftersom hon är så förkyld, hostig, ont i halsen så trodde jag inte dengue itan vanlig influensa. Hon var ju sjuk innan vi åkte oxå men tror att av omställningen till värmen och denna AC på nätterna har gjort att hon fick tillbaka hostan och förkylningen. Men visst man ska aldrig säga aldrig får man hög feber i tropikerna så bör det kollas upp men hon hade bara feber i knappt 1 dygn nu feberfri än så länge.

Hon känner sig piggare men hon har tagit det lugnt nu i helgen för i morgon är det skola igen och då måste hon vara pigg. Hon kan inte missa mera nu.Lördag kväll åt vi på Thaicat jag bokade ett bord på morgonpromenaden en sala längst fram mot havet. Att sitta där och se på solnedgången är fantastiskt.

Mollie sa detta är livet ,den bästa dagen hittills på vår resa jag vill aldrig åka hem jag kan stanna här.


Solnedgångarna är magiska här på ön. Så jag håller med M Lördag kväll var den bästa dagen hittills på resan nu känns det som vi landat det tog 1 vecka nu vill vi inte åka hem vi stannar här.

Vi stortrivs i vårt hus det är så fint inne som ute läget är perfekt lugnt och skönt häruppe på kullen., så vi bestämde oss alla 3 nu ikväll vi stannar här på ön ett tag till ❤

Från dörr - dörr tog det 28 timmar

2019-02-03 18:52
Från famlovepkohlanta

Ja precis så var det vi lämnade huset i Skänninge på Fredag morgon & kom fram till huset på Lanta Lördag kväll 17.30 lokal tid.
Vi var på Arlanda i mycket god tid i Fredags kl.13.00 & flyget skulle lyfta 16.45...trodde vi..men när vi satt på O learys och käkade lunch så fick vi ett sms, erat flyg är försenat det är framflyttat till 18.30 åååh nej inga muntra ljud precis, man vill ju bara komma iväg.

Men det blev framflyttat flera gånger så tillslut sa både Mollie och jag vi kommer inte att komma iväg, det kommer nog bli inställt
Kan meddela att många flyg blev inställda hela tiden på grund av snökaoset.
Vi såg när vi satt i gaten hur plogbilarna säkert 15 st på rad körde på start/landningsbanorna utanför & snön yrde.
Jag är flygrädd & Mollie likaså så det var inget vidare för oss att se ovädret utanför & tänka att vi ev. ska starta på den banan.
Stressnivån var väldigt hög och irriterade var vi allihopa pga försening & nervositet.

Det blev framflyttat hela tiden..först till 19.30, 20.00, 20.20, sen 20.30..vi fick tillslut boarda kl. 20.45 och så lyfte vi 21.30 måttligt nervösa.
Vårt plans försening berodde på att de som kom från Thailand i vårt plan fick inte landa på Arlanda det fanns ingen landningsbana plogad så de fick flyga vidare till Oslo och landa där och sen invänta order att lyfta mot Stockholm/ Arlanda igen betydligt senare, ja mycket senare..
Det som avdramatiserade det hela och som var välbehövligt var att vi bokat 1:a klass den här resan & det var en överraskning för Mollie hon fick veta det när vi gick ombord på planet. Om man åker 2:a klass så går man ju alltid åt höger  men flygvärdinnan visade oss åt vänster & Mollie förstod ingenting. -Mamma det måste vara fel sa hon och jag bara log och sa inget förrän vi kom till rad 2 här ska du sitta sa jag och pekade - va sa hon MEN det här är ju 1:a klass,  ja jag vet,  men vi har bokat det sa jag då...kan berätta att hon blev väldigt glad och nöjd över det.

NÖJD TJEJ

Vi kom äntligen i väg och flygtiden blev 9 timmar & 50 minuter så lite tid körde piloten in..resan gick över förväntan..det var stora härliga fåtöljer som gick att fälla så man låg riktigt bra.

LANDAT I THAILAND
TRÖTTA MEN GLADA

När vi passerat passkontrollen som tar en evighet i Thailand så skulle vi bli upphämtade av en minivan som vi bokat genom John vår vän på Lanta som har "Josa Travel". Det står typ 50 thaiare och håller upp lappar med namn på,  jag och Mollie tittade på varenda lapp 2 varv gick vi men ingen med vårat namn på. En kille frågade vilket namn jag sa Mansson Knutsson Stefan maybe..han skakade på huvudet och sa Maaanssooon ööhh I dont understand sa han och skrattade. OKEJ sa jag.
Nej det är ju inget vanligt namn i Thailand precis Mansson alltså... Vi letade vidare men infen med vårt namn på så man blir ju lite frustrerad efter 22 timmar på resande fot..

VAR ÄR CHAUFFÖREN ???

Inget mer strul vi pallar inte det, liksom...

Vi skriver till John sa jag på msn..okej inget Wifi..nej hur fan gör vi då trötta som as & supervarmt som det var utanför flygplatsen...jag vill absolut inte klaga jag älskar värme & sol men inte när man varit i stort sett vaken i 22 timmar...för då tryter tålamodet när svetten rinner ut med kroppen och man ser ingen chaufför i sikte.
Tillslut ringer vi John hans chaufför ska vara där han kontaktar honom och tillslut kommer det en liten gubbe med en skylt som det står Camilla på. öööhh Camilla nej det var just det, men hur kom det sig då..jooooo
John hade sagt att han skulle hämta Carola & Mollie på flygplatsen..ok sen skrev chauffören Camilla på lappen.
ja men så är det här i Thailand lite si och så med både det ena och det andra..

Mai pen rai = det gör ingenting

Nu är vi på Lanta nu ska vi vara glada det är semester i en hel månad. hej åh hå.

Han hittade oss i allafall..och fick se vår bagagevagn med ALLA resväskor.
All that sa han Yes sa vi.
Ok, Ok sa han och drog i väg med bagagevagnen och lastade in våra 6 resväskor. 

Sen körde han oss till Lanta och det tog typ 3 timmar från Krabi. Fick köa för att komma på färjan lååång köö men då låg jag och sov i ett säte som en klubbad oxe.

Vi åker bil - bilfärja - bil över bron sen är vi på ön.

Ett stopp blev det på Lanta Mart också för att handla lite matvaror, öl och skithuspapper

LÅÅÅÅNG RESA men nu är vi glada att vi är här.
Hämtmat på kvällen sen sov vi gott..

SÖNDAG:
I dag Söndag har det varit lugnt min handyman har fixat lite... skruvat/underhållit lite trädgårdsmöbler. Vi har doppat oss i poolen det är nödvändigt när det är 35 gr i skuggan.
Vi har åkt vespa ett flertal gånger vi fick vända en gång p.g.a avstängd väg på hela Koh Lanta för att prinsessan som varit här på ön i 3 dagar skulle idag lämna ön och då stoppas ALL trafik. Det var 5 st stora lastbilar som körde om oss när vi väl kom ut på vägen och i de lastbilarna satt grönklädda militärer med gevär.
Poliser har vi sett  på hela ön.
När prinsessan åker i sin bil med kortegen så var 50: e meter har det stått polismän/militär med vapen här på ön och enda till Krabi.
Det är många mil här emellan och det går åt väldigt många militärer/poliser.

Manchusa, Johns fru berättade för oss att härifrån ön & från andra öar så är det ju utflyktsbåtar som går varje dag till olika öar man åker med en chartrad båt och det har vi ju oxå gjort tidigare år....men just i går när prinsessan skulle åka fick inga andra båtar åka till de öarna som hon skulle till.
Allt var inställt för charterturister.
Prinsessan skulle vara ensam på dessa stränder och öar och jag antar att det är för hennes säkerhet m.m


Mollie skjutsade vi till bästisen Elina på förmiddagen de har hängt ihop hela dan de tog flakbil till Relax beach och solade och badade., åt lunch tog massage och "tjuvbadade" i en stor pool som ligger vid stranden. 

Och solade gjorde Mollie rejält i allafall det fick vi se när  vi hämtade henne kl. 20.00 ikväll. Det blev Aloe vera insmörjning innan sänggående. Mollie berättade att när de blev hämtade vid stranden och skulle kliva upp på flakbilen så var det en jättestor råtta på flaket. Chauffören skrek " raat" och Mollie hörde hur det lät på flaket så hon sprang därifrån hon blev livrädd. 

Han slog med nån kvast så råttan flög av såg Mollie fy fasen så äckligt..ja här händer det grejer i allafall. 

Nu är kl. 00.50 och jag måste sova nu för i morgon börjar Mollie skolan. 

Ake skolskjutschauffören hämtar Mollie 07.55 utanför huset, Stefan och jag åker vespa till skolan vi hänger med Mollie första dagen för inskolningssamtal med fröken Sara..det blir en spännande dag för oss ALLA i morgon. 

GODNATT FRÅN KOH LANTA ❤  

Ta hand om Er i snöovädret hemma och kör lugnt om ni ska ut på vägarna. 

                                        ​MY HANDYMAN 

3 dagar till avresa

2019-01-28 22:48
Från famlovepkohlanta

Tänk att vi snart är där igen..att vi ska få uppleva allt det härliga på ön, skolan, moppeturerna, de vackra stränderna och att få träffa flera av våra Lanta vänner igen.
Under de 3 tidigare åren som vi varit på Lanta så har det blivit nya bekantskaper varje år och i år vet jag att många av dom kommer att vara på plats samtidigt som oss. Så kul.

Nedräkning & packning pågår ❤

Avsked & Pop kan mai

2018-03-06 18:09
Från famlovepkohlanta
Ja så var det det där med att säga hej då..hej då till alla vänner...våra Koh Lanta vänner..lärare & klasskamrater...det är många kramar och vi ses igen...pop kan mai...Här är Mollies "extrafamilj" på Koh Lanta, hos Valla, Joakim, Elina & Ella har hon hängt massor, efter skolan har vi skjutsat dit henne och hämtat runt 21.00, på helgerna har hon sovit över hos Elina....och hon ÄLSKAR verkligen att hänga hos/med dom och vad vi förstått som ursäktat oss för att M jämt är hos dom så gillar dom Mollie det är inga problem att hon är här säger dom. Dom är verkligen världens goaste/finaste familj så jag förstår att Mollie vill vara hos dom. ❤❤

Det blev ett jobbigt avsked, men datum för att ses igen är redan klart, på påsklovet ska Mollie till dom på Gotland och hälsa på några dagar. Hon ska troligtvis åka bil/båt med dom och flyga hem själv från Gotland - Arlanda där vi hämtar upp henne.

Elina är en superfin och härlig tjej & vi bjöd med henne till Phiphi island förra Söndagen så vi fick rå om tjejerna lite oxå.Elina & Mollie lärde känna varandra på Sanuk år 2015. Nu har Elina bytt och går på Lilla Svenska skolan istället men som tur är har de kunnat träffats efter skolan och på helgerna. Valla & Joakim har en fin lägenhet på Slow down vid Klong dao bech så det är väll ungefär 10 minuter med vespan från oss på Long beach. Så det har blivit mycket skjutsande och det är helt ok bara det att trafiken är galen, orolig har jag varit när Stefan har skjutsat iväg Mollie men de flesta gånger har jag faktiskt varit med.
❤BÄSTISAR ❤

Sista dagen med skolskjutsen sista dagen att åka med Ake. Mollies chaufför heter Ake och han är så gullig och trevlig han pratar inte så jättebra engelska men lite säger han och lite förstår han. Sista dagen frågade han -see you tomorrow. Men jag fick jag förklara för honom att i morgon reser vi hem till Sverige, så han skulle inte hämta upp Mollie -ok sa han då.

Och sen sa han - see you next year.

Yes sa jag - see you next year Ake.

AKE 


**********

Ett tårfyllt farväl på skolan, som jag skrivit tidigare så har Mollie fått många nya kompisar och när klockan var slagen och det var slut för dagen sista Sanukdagen för M så blev det kramkalas och tårar.

De stod på kö för att kramas och säga hej då till Mollie och runt omkring står föräldrar och på vissa kommer tårarna där oxå. Känslosamt avsked.

Man vet ju att det är dom här veckorna som de hängt ihop och de kommer kanske inte träffas igen många går på skolan här 1 gång och åker inte tillbaka.

Gruppkram & här kom nån på iden vi måste ALLA ses på Gröna Lund i sommar och det är så underbart att höra. De tar egna initiativ och bestämmer att vi ska ses igen. HÄRLIGT ❤
Kan tala om att kramkalaset tog 1 timma umgefär....när vi gått iväg mot vespan ropade nån VÄNTA MOLLIE....Jag vill ha en kram till

Fantastiskt att bli så tajta på 4 veckor...denna skola, denna miljö gör något med ungdomarna här tjafsas det inte, inga elaka kommentarer här fryser man inte ut nån. ALLA FÅR VARA MED.

Har jag sagt att det är bästa skolan❤Children of the forest på Sanuk❤

2018-03-04 04:12
Från famlovepkohlanta
Varje år anordnar Sanuk en aktivitetsdag där barn föräldrar och lärare har roligt tillsammans och samlar in pengar till Children of the forest, statslösa flyktingbarn från Burma. I maj bjuds barnen hit till Koh Lanta för att få vara tillsammans leka och bada i havet med barnen och ungdomarna på Sanuk.
Kl. 12.30 i Onsdags var det aktivitetsdag och insamling, för vår del är det 3:e gången som Mollie och vi deltar i denna behjärtansvärda insamling.

Det är så fint med skolan Sanuk att man ger våra barn möjligheten att vara delaktiga att samla in pengar till andra som har det svårt. Alla små som stora är så engagerade och tycker detta är så roligt.


Mollies klass hade ansvar för Lanta Diver hjulet här står Mollie & Tove och snurrar på hjulet. 20 Thb kostade det då fick man placera ut 2 legobitar på 2 nr och sen snurrades det på hjulet. Denna gren var väldigt populär för man kunde nämligen vinna SVENSKT GODIS och det var många som suktade efter att vinna eftersom det är såååå dyrt att köpa här.

Lanta diver uppe i Saladan säljer SVENSKT lösviktsgodis i sin butik men det kostar skjortan att köpa. Så köper man där så blir det inga STORA påsar med godis. KG-priset är väldigt högt.

Mollie köpte en dag och det var några bitar på botten av påsen kostade 35:-

Jag spelade såklart på hjulet & VANN & Mollie blev överlycklig hon sa vad jag skulle välja för påse och sen tog hon den. TACK MAMMA

Engagerade elever

Sen fanns en rolig gren "vågar du gräddfeyset"

Mollie blev utmanad av en kille i sin klass och hon antog utmaningen.

Man snurrar först på en platta och ser hur många varv man ska snurra på gräddfeys maskinen.

Ni ser kanske att det ligger grädde på den lila armen

När han vridit de varv som han skulle så jaa klarade han sig såklart och så var det Mollies tur, hon fick 5 varv som hon skulle snurra och titta hur det gick...
Mollie förlorade och det blev många glada skratt.
Välgörenhetsdagen drog alltså in närmare 100.000 THB cirka 25.000 svenska kronor..otroligt bra jobbat.

2015 minns jag att det blev 75.000 THB insamlat och förra året vi var här minns jag inte summan tyvärr mer än att dagen var trevlig som alltid.

Vi är så glada att vi kunde vara med och delta och bidra även i år.

I Maj kommer alltså de burmesiska barnen till Koh Lanta & skolan men vi är ju tyvärr inte där då men man kan följa det på Svenska skolan Thailands hemsida och det ska vi göra.

Tack Sanuk för att ni engagerar er och låter elever och föräldrar vara delaktiga i en sån behjärtansvärd och viktig handling.

SANUKSKOLANÄRBÄST