RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-05-21 23:20:49

kaffemammans

Det händer så mycket

2019-07-31 18:59

Som rubriken säger. Det händer så mycket.

Vårruset

2018-02-23 14:50

Har anmält mig till vårruset.... ganska intressant med tanke på att jag inte har någon kondition alls......

Men det går nog.

Min lilla egna tid jag har lägger jag på att omplacera smådjur. Det är givande att ge dem en ny chans.

Prinsarna växer

2017-10-01 09:35

Idag står vi på den punkt dit jag längtade och siktade. Båda killarna är självständiga och klarar det mesta i vardagen på egen hand. De åker till och med tåg till stockholm för att möta sin farbror där, helt utan problem.
L är under utredning. Asperger och eventuellt adhd. Det är så klart jättebra men så tungt. Min minsta unge som är så tuff och ändå så liten.
D har fått en telefon som han numer växt ihop med. Jag som alltid sagt att det kommer få vänta till han fyller 12. Men han är så glad för sin lur och använder den till att fota och göra sina actionfilmer med.

Varför är det då så jobbigt just nu? Jag mår så fruktansvärt konstigt. Ledsen. Glad vet jag knappt vad det är. Är det hösten som ger mitt kaos igen tro?

Jaja. Rullar upp mina mentala skjortärmar och gör som jag alltid gör. Kämpar på.

Utbildningshelg i stockholm

2016-10-09 08:22

Vi har spenderat 3 dagar i Stockholm, bott på hotell och bara haft det lugnt och skönt.
Ja förutom att min stackars man varit sjuk med hög feber heka tiden då....

Igår träffade vi Hill's och pratade en del foder men mest säljteknik och målplanering.
I fredags var det VetFamily som höll i dagen, mycket matnyttigt fick vi med oss därifrån ??

Mat har vi så klart ätit med:

Och hissarna bör ju nämnas, temahissar har de här. En av dem är JAZZHISSEN och där spelas det så klart jazz. Och så hänger denna i taket:

Hemåt idag, ska bli skönt med vardag igen trots allt!

Orkar inte riktigt just nu

2016-10-05 07:41

Jag har lite mycket i huvudet just nu så jag orkar inte riktigt med ....

Hur som helst, jag var på utbildningshelg på skansen i helgen. Oj så roligt det var, sova på hotell, tjejprata och få massor av matnyttigt i huvudet.

Det var Sveriges akademiska etologen som anordnade det hela, mycket trevligt och något jag gärna gör om.

Jobbet hägrar nu så det här får bli lite kort.....

Måla tycker jag om

2016-09-30 12:31

Jag älskar att måla mandalas, och gör det så fot andan faller på.
Nu fick jag hem en annan typ av teckningar, gjorda av Lena Furberg (Mulles tecknare)
Å vad fina de är och så roliga de är att måla i ???

Födelsedag idag ???

2016-09-26 11:23

Stefan fyller idag, vi startade dagen med skönsång (nåja, sång iallafall). Fortsatte till hotell Clarion där vi åt god frukost, sedan vidare till jobbet för ett kort möte (som för övrigt resulterade i en anställning till en av de gulligaste tjej jag vet)

Nu rakar sig mannen på Chia's barbershop. Han blir så snygger!

Hatar de här nätterna

2016-09-24 04:08

När jag ligger själv och inte kan få det satans snurrandet i huvudet att sluta. Det blir ju inget bra av det, skapar stress och ångest. Dessutom förstörs hela dagen, jobba kan man ju liksom glömma, det jag gör kan nog närmast beskrivas som zombiewalk en sån dag och jobbkvaliteten blir väl inte så hög.......

Jaja, det är bara att blunda och hopas att klockan inte blir allt för mycket innan spöket i huvudet tröttnar och låter mig somna. Ska värma min vetekudde och lägga på magen, dra på mig en extra filt och lyssna lite mer på musik.

Hittade en massa gamla bilder!

2016-09-22 21:35

Var på Tanitavägning idag och det roligaste var att jag nu är nere på 90 kg, och ett lägre BMI än på väldigt länge. 

Det var en bra träff idag, mycket motiverande :-9


Bilder ja, hittade min gamla PHOTOBUCKET, sparade ner allt på datorn, utifall den blir bortglömd igen,,,


Först ut: Nicke Shot

Himmel vad jag grät när han flyttade. Han var en vacker valack som jag fick tag på via en vän. Han kom från början från en travtränare i Örebro, där han tyvärr hamnat i skymundan och han mådde inte alls väl när jag tog över honom.  Han tog sig bra och blev en underbar liten häst som gav det han kunde till sin ryttare. Han främsta egenhet var att han svängde vänster om han blev stressad, oavsett gångart...... Jag lärde mig sitta kvar i vänstersvängar kan man väl säga :-)

   


Sen kommer OLIVINA, ett litet travarsto som kom till mig när jag bodde ensam i skogen med mina hästar Nicke och Manja, hunden och alla katter, marsvin och gerbiler. Hon var en stressad individ men om man andades ordentligt var hon en väldigt trevlig liten individ. Kompisen på runt 2 meter tyckte så mycket om henne, och började rida på mer frekvent basis efter att ha ridit henne lite :-)

Se    


Speeden, den största. Han var vad vi tror, en korsning mellan ardenner, nordsvensk (bruks) och det som då hette Svenskt halvblod. Stor som ett hus, snäl som ett lamm och hungrig jämt. Honom lärde jag mig att sitta väääääldigt stadigt på, han var bred som en traktor, och ganska envis om han tyckte något. Man flyttade inte på honom hur som helst, utan man bad honom och han fungerade allra bäst helt lös :-)

     


Och så LOTUS. Min kärlek i hundvärlden. Min vackra, fina Lotus. Han var den finaste av dem alla, och när han dog, dog en del i mitt hjärta....... Min knasiga, galna och snälla hund, jag kan fortfarande sakna honom!

         

Sist ut, men absolut inte minst: Magnia Felice, aka Manja. En av de otäckaste hästar jag mött, hon menade alltid allvar med sina hot, och man fick skylla sig själv om man inte lyssnade på henne.... Farlig kan man kalla henne, men också mycket smart och beräknande. Hon blev min distansvän, vi tävlade lite och tränade mer. 25 mil i veckan var inget som bekom henne, inte ett dugg rädd för något så jag kunde rida var som helst. Den här hästen lärde mig att lita på mig själv när det gäller umgänget med mina djur.

  Nu är det natter här, godnatt och sov gott!

Snart når jag mitt första delmål

2016-09-21 07:08

Jag har många delmål, många kilon att gå ner. Ett första är att komma under 90 kilo och det gör jag snart. Det går rätt långsamt nu men eftersom jag tränar så bygger jag ju en del muskler och de väger mer, nedgången kommer den med men som sagt det går långsamt.

I övrigt är allt väl här, det mesta flyter på i sin takt. Det största bekymret på jobbet verkar ha löst sig och nu längtar vi bara till november så vi kan komma igång.

Prinsarna är lediga idag så de ska med till jobbet, det brukar aldrig vara några problem ?. De gillar att vara med där.

Hittade min gamla photobucket igår, med bilder på speeden, Nicke Shot, Olivina, Lotus och en massa annat. Sååååååå kul, ska spara dem och visa här så fort jag får tid.

Nu är det dags att speeda upp tempot här, Fina ska iväg till tandläkaren så vi måste åka tidigare.

Ha det ?

Träning. Mat. Jobb.

2016-09-14 18:04

Idag har jag tränat på gymmet igen. Ser ingen skillnad men enligt senaste Tanitavägningen och min hälsocoach syns det. Får lov att tro på dem.

Hur som helst är det skönt att träna. Idag vlev det löpbandet 30 minuter, tiden fick styra helt där. Från att bara kunnat gå max 6.5 km/h ca 30 minuter på plan mark har jag lyckats få till 30 minuter på "backig" mark (konstgjord men ändå). Jag har också börjat lägga in löpning i det passet, där jag pendlar mellan 8.5 - 9 km/h. Idag gjorde jag 8 minut, uppdelat på 3 omgångar: 2 + 3 + 3 minuter med ca 8-9 minuter emellan. Sista halvminuten körde jag i 9.5 km/h.... kändes kalas!!

På jobbet städade jag upp tugghyllan, tömde, satte nya hyllplan, torkade och flyttade in allt igen. Tungt men välbehövligt.
Jag är så nöjd.

Nästa projekt är smådjurens avdelning som ska få en "nyttigt godis-hylla" kommer massor av nyttigt ???

Avslutar med en bild som beskriver min man rätt bra ??

Lite låg och ledsen ikväll.

2016-09-10 23:50

Dagen har varit riktigt bra, det finns många trevliga människor i världen.
Vi är i skara ikväll, spenderade dagen i Vara på Imazo. Där träffar man så klart en massa trevliga folk, tittar på djuren och njuter av fiskarna. God mat och dryck så klart (på måndag är det hårda tag igen), och så har vi så klart shoppat som tokar.
Kvällen spenderades på stadshotellet i Skara, musik och trevligt folk där med.

Tyvärr är livet inte bara en dans på rosa rosblad, det är taggar där med och det gör lite ont när de sticks. Nu ska jag hantera det, sova och ta nya tag i morgon. Inse att trygghet är det viktigaste och kan vara värt att låta kosta lite.

Avslutar med de här igen. Ska nog rama in den och sätta upp hemma. Så jag minns den.

Godnatt.

Heja mig?

2016-09-09 07:37

Var på gymmet igår, första gruppträffen. Vi vägde oss med och det var rätt kul faktiskt - flera procent mindre fett på kroppen var det och jag har blivit yngre ? Jag hade en biologisk ålder på minst 59 sist och igår var jag 58. Bra jobbat?

I helgen är det öppet hus på imazo och då ska så klart dit och mingla ?
Ska bli roligt att träffa lite folk, kanske shoppa lite och så klart - sova på hotell och bli bortskämd med hotellfrukost. Nice.

Killarna ska åka till knivsta i helgen, vi skjutsar upp dem idag och bästa storebror Johan hämtar på söndag. De har packat väskorna och är taggade upp över öronen ?

Badade alioth igår, samt klippte lite här och där. Så här snygg blev han ?

Sen har vi raceday i stan. Det är bra att det händer saker i stan men det är trist när de stänger av halva city i en vecka....

Inget mer om det, blir bara sur.

Nu ska vi in till stan, jag ska fika med en av de som hjälpte mig överleva en gång, jag är så tacksam för den vänskapen ?

Ha det gott

Ledig dag! Eller lite iallafall.....

2016-09-07 17:01

Idag är vi lediga, så vi gick från jobbet vid lunch.
Fina hugger ved och jag spenderar tid med de minsta barnen. Vi åkte till Marieberg för att titta på dinosaurieutställning, det var spännande värre, särskilt när den "levande" raptorn kröp upp i knät på mamman. .. L tyckte det var skitläskigt först men det släppte så trots den första inställningen "det kommer bli skittråkigt" blev det riktigt roligt.

I morgon är sista dagen på min 600kalorieromdagen-diet. Ska bli skönt..

Var på gymmet idag och lyckades springa 6.5 minuter av 25. Det är jag nöjd med, speciellt som jag tydligen springer i löptempo och inte joggingtempo. Ska boka in en tid med Mini, för att få lite tips om löpteknik och så. Har ju liksom antagit Maries utmaning om att springa alla lopp nästa år i Örebro. ... bra om jag inte går sönder då .....

Hittade en bra sak jsg delat tidigare med, den håller så den får bli delad igen.

Nu är det tillbaka till stan som gäller, hämta lite foder som ska ut och sedan åka hem ??

Stora barn och härligt jobb

2016-09-04 16:04

Igpr fyllde bästa Daniel 9 år. Tiden går så fort och ibland undrar jag hur i hela friden det gick till när det flyttade in en 9åring i huset.......

Barnen bakade igår, rymdvarelser och tårta.

Idag har jobbet varit riktigt trevligt, med mysiga kunder och finfrämmande från Eskilstuna ?

Min vikt var 91.5 i morse. Snart nere under 90 - äntligen ?

Gården och spännande uttalanden.

2016-09-02 21:23

Daniel blir 9 i morgon och jag frågade hur det känns. "Jag kommer sakna att vara så här ung, man är liksom smidigare när man är ung" var svaret ???. Klokhet ?

De små prinsarna var på gården ikväll, båda två. Det är så kul när de gör saker med andra, framför allt Ludvig som inte alls har varit intresserad av att göra något utanför hemmet förut. Ikväll har de haft jättekul, ätit godis och lekt. När vi gick till bilen hängde två killar ut från fönstren och skulle göra highfive med sin polare Ludvig ?

Idag trimmade jag 3 hundar, hyfsat trött i kroppen blir man..... men snygga blev de ?
Och jag gjorde dem på 4 timmar, det är bra jobbat.

Min vikt stor väldigt stilla så inget nytt där. Men jag testade att springa lite på löpbandet sist och nog sjutton klarade jag av 2 minuter x 2 uran att svimma. Antar Maries utmaning - alla lopp i Örebro ska jag delta i nästa år. Startar lite med Run for your life, där jag är statist.

Nu ska jag sova, godnatt.

Gammal bild igen...

Tankar och funderingar

2016-08-31 21:39

Jag har många tankar som far runt i huvudet. Just nu cirkulerar många av dem kring mat, men vi hinner med en massa annat med.
Idag har jag flyttat lite på en massa saker på jobbet, lite tungt blir det eftersom kroppen lever på bara reserverna nu. Men det blir fint. Under tiden jag bygger om hinner jsg fundera på både ett och annat, rätt skönt faktiskt.

Jag har ibland väldigt dåligt samvete för allt jag inte hinner med: allt hemma, på jobbet, barnen...... det är riktigt tungt ibland. Men man gör så gott man kan enligt de förutsättningar man har. Så jag försöker att inte ha dåligt samvete, svårt som satan men jag måste försöka iallafall.

Nog om det. Vägde mig i morse och vågen står nu på 93 kilo. Det är skönt, snart under 90, sköter jag mig så blir det redan i helgen ??. Vore trevligt ?

Nu ska tanten sova.
Godnatt!

Det går bättre idag

2016-08-29 21:29

Jag har inte lika svårt med matsuget idag. Jag har däremot lagt till riskakor på menyn, jag märker av en viss trötthet och skakighet. Det räcker inte riktigt för att jobba på.
Min vikt ser bra ut iallafall, 3.8 kilo minus på en vecka kan jag inte annat än vara nöjd med ??. Vikt i morse = 94 kilo. Sedan jag skrev in mig har jag tappat 4.7 kilo

Idag har D varit en vardagshjälte och visat upp en mognad som vi så klart är väldigt stolta över ?. Det firades med cola och crossikanter på eftermiddagen, som sig bör firas. Det går så bra för boysen just nu, det bara flyter på så bra?

Det lilla kräket till hund har tagit höst. Hela sommaren har han varit rumsren, nu har han gjort inne två gånger på en vecka. .... Det är svårt när det blir kallt tydligen. Ser inte fram mot vintern......

Nu ska det ses på tv en stund och sängläge efter det. Ledig i morgon ?, ett möte på morginen bara och så lägga in ett par kampanjer, sedan är det hemmafix hela dagen.

Bilden idag har Marie tagit, en god vän till mig.

Natt!
.

Skitjobbig dag!

2016-08-28 21:53

Har tänkt på mat heka dagen, sugen på allt!
Men nu är det kväll Och jag har inte fallit. Det är skönt och JÄKLIGT bra jobbat.
Insåg att jag nog har missat en måltid idag. Det förklarar huvudvärken.


Igår hade vi pysselkväll här hemma - så himla roligt ? Och idag hittade Fina mina färger då nu kan jag måla lite guld och silver med ??

I morgon är det måndag och ny vecka - jippi??

Humöret sviktar.

2016-08-27 09:32

Jag mådde inte alls bra igår, ledsen för mycket och besviken för en del. Inget kändes bra i livet och att gräva ner sig under en filt var bästa alternativet..
Vägde mig (dumt nog, jag ska låta bli sånt när jsg är låg), upp 8 hekto. .... nu hoppade mensen igång igår så där är ju förklaringen så klart. Och nu på morgon var jag tillbaka på 94.9 så det var ju okej. Men det Gjorde inte humöret roligare då......

Idag är jag ledig, så skönt! Ska plocka ordning lite på pysselhörna, eftersom vi ska pyssla lite ikväll. Det kommer lite folk och lördagsmyser Hos oss.

En lång promenad med galen musik i öronen ska det bli först. Ska dra på alioth sin sele så får han följa med också.