RSS - xml

Kontrollerades senast: 2022-08-16 07:00:45

Sandra Björkström

sandraalamattila blog on Nouw

Ny blogg

2018-12-09 12:11
Från sandraalamattila

Har inte orkat blogga nånting senaste månaderna, också just för att jag funderar om jag ska fortsätta här eller om jag ska börja på en ny. Bestämde tillslut att jag gör en ny och med lösenord denna gång då jag vill ha lite koll på vem som läser.

Vill ni ha lösenordet, hör av er så kanske ni får de!

http://nouw.com/sandrabjorkstrom

EN vecka kvar!!

2018-09-01 18:42
Från sandraalamattila

Senast jag skrev så skulle David komma hit till helgen och på lördags morgonen åkte vi till happis för att träna vigsel på morgonen sen efter det var vi till jysk, rusta och ikea innan vi åkte till jeppis. Väl där bar vi upp allt till lägenheten med hjälp av D´s far och småsyskon, så det gick fort. Men att få upp allt tog inte lika fort men fick iaf klart de mesta innan fredag då jag åkte hem igen.

En selfie från sista jobbdagen på Tallgården

Vägen till jeppis och det var även min sista resa dit som ogift

På tisdagen fyllde jag 19, å den kvällen hämta vi mäccen till lägenheten.

På onsdagen fick vi uppackat alla flyttlådor, så skönt!

På torsdag var jag å plocka havtornsbär med S&T, P,S och M. När Davids kompisar hade hämtat han för svensexa.

På lördag drog dom med mig till Luleå, där dom fixat möhippa åt mig. Vi var på Alcatraz, även mat och spa där efteråt. Sen skulle dom på stan och skämma ut mej, tur så far det en rätt så folktom stad åtm Men riktigt roligt hade jag och väldigt tacksam över mina fina vänner!❤

Nu i tisdags var jag till Gve å tog bort tandställningen. Ni förstår inte hur skönt även fast jag bara haft den i ett halvår.

Åså en lagomvacker selfie med min far!

Nu sitter jag och väntar på att bastun ska bli varm, sen ikväll kommer David hit och är hela veckan Bara en vecka är det till våran dag, så snabbt har det gått verkligen. Minns nyss när det var ett halvår kvar. Stressigt och nervöst är det men längtar gör jag!

Mitt i veckan

2018-08-15 21:45
Från sandraalamattila

Gókväll!

Ska just och sova, (om jag nu lyckas med det, när man är så smart å dricker energidryck på kvällen) så jag orkar upp till min näst sista arbetsdag. Idag jobbade jag 7-13.30 sen väntade jag på att mor skulle sluta innan vi åkte till Pajala, sen en vända till mommo å moffa.

Vet egentligen inte varför jag ens började skriva ett inlägg när jag inte har något att skriva. Förra helgen jobbade jag iaf, förmiddag på lördag och eftermiddag på söndag. Fick även en tidig bröllopspresent av en arbetskompis, vet intens vad jag ska säga så fint och så chockad blev jag iaf. Måndag jobbade jag också, sen igår hade jag en ledig dag. Fick då utskrivet och färdig fixat häftena till bröllopet. Skönt är det att kunna bocka av saker och ting, och närmar sig gör det med stora steg.

Till helgen kommer D hit, bara över natten sen åker vi till jeppis med mitt pick och pack härifrån till vår lya. Känns dock som att jag har på tok för mycket onödiga saker fast jag rensat myyckket. Och allt tog en evighet att packa ner vill jag lova, men nu är det åtm gjort. Har bara kvar det nödvändigaste som jag behöver före vi gifter oss.

Nu avrundar jag här, godnatt på er!

Söta minstingen, som inte är så liten längre. Han säger "jag ska flytta med dig, Sandra" och när jag frågar om han inte vill vara med mamma och pappa så tycker han att han kan ju komma och hälsa på dom med oss. ❤

Mitt lilla charmtroll, som jag kommer sakna meest!

Stresshjärna

2018-08-10 22:03
Från sandraalamattila

Helloo!

Är väldigt aktiv här, i know. Men känner nujust väldigt mycket stress över allt och inget jätte intressant händer i mitt liv. Jobbar en hel del, idag har varit min första och enda lediga dag denna vecka. Jobbat förmiddag hela veckan också, sen efter jobb har jag planerat bröllop och flyttpackat. Kaos är det vill jag lova.

Idag är det bara 29 dagar kvar. Längtar sjuukt mycket, samtidigt som jag är extremt stressad över allt. Bröllop och allt som hör till är det enda som snurrar i huvudet från att jag vaknar till att jag somnar. Men säkert så de ska va

Nästa vecka är jag mina sista arbetspass på Tallgården. Två månader har jag varit där och tror faktiskt att jag kommer sakna stället litegrann, har trivts där betydligt bättre än förväntat.

Nååmen nog om det. Förra helgen var jag ledig, och då drog jag till Jeppis, en månad sen jag hade varit där så kändes ju att det var på tiden. På fredagskvällen var vi, S&T och J&M ut med båt. Hela lördagen spenderade vi i Vårt blivande hem, städade allt och flyttade dit alla glas, bestick osv som vi hade hos D. Så kul att få packa upp och placera allt i sitt eget.

Nu strax är det natt för min del, jobbhelg och förmiddag imorgon så uppstigning kl.6. Men ändå mycket skönare med förmiddag än kvällsskift, trots tidig morgon.


Morgonskift & helgjobb

2018-07-27 09:40
Från sandraalamattila

Blev jobbhelg ändå, och jag är inte taggad. Men de ska väl gå ändå, hoppas jag.

Mor, far och alla småsyskon förrutom jag å P åker till Kiruna me husvagn idag, på stormöte.  Så de blir bara jag och Pernilla hemma ihelg, när vi båda jobbar.

Idag har jag iaf morgonskift, så har börjat 7 å slutar halv två. Då far jag å P till Happis en sväng. Var ju dit förra helgen me D, men vi far dit ändå bara för att göra nåt annat än sitta hemma.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och ta vara på min rast. Ha en bra helg!

25 juli

2018-07-26 00:51
Från sandraalamattila

Över en vecka sen sist jag skrev här och sen de det har jag jobbat mån-ons. På Torsdag kväll kom David hit, sen på fredag var vi till Happis över dagen. Lördag jobbade jag förmiddag så slutade redan halv två, efter jobbet (som förövrigt var den varmaste jobbdagen) så var vi till Suaningi och tog ett dopp. Vilket verkligen behövdes! Sen på kvällen kom mor, far & syskon hem från deras semester. ´

Sen på söndag hade jag delad tur, så jobbade först 7-11 och sen 15-20. Väckte D när jag kom från första skiftet och så åkte han hem sen när jag började tre.

Denhär veckan har jag jobbat måndag, sen ledig igår och idag. Igår var jag med far och syskon till Pajala och handla. Sen resten av dagen gjorde jag väl inte så mycket. Idag har jag inte heller gjort något, bara varit hemma. Nu på kvällen kom ett efterlängtat regn och lite åska på det, sånt som bara är mysigt tycker jag.

Snart ska jag börja ta natt, jobbar kväll imorgon så behöver åtminstone inte stiga upp tidigt. Sen ihelg far jag till jeppis på bröllop om jag får ledigt då, annars är det jobb ännu en helg.

Men efter denna helg är det bara 5 helger innan vi gifter oss, BARA 5 hela veckor innan våran bröllopsvecka! De är sjukt vad tiden går fort, och det är sjukt hur mycket vi ännu har kvar å fixa. Stressad är nåt jag börjar bli nu.


En av förra veckans alla varma jobbdagar

En kväll förra veckan, när vi tog ett kvällsdopp i Suaningi

Från fredagens tur till Haparanda och Luppioberget på hemvägen.

Kvällsdopp på måndag med syskon

Utebastu med syster E

Och idag kom ÄNTLIGEN en svalare dag, och ÄNTLIGEN lite regn!

Monday

2018-07-16 09:15
Från sandraalamattila

Måndag och ännu en ny jobbvecka.

Förra veckan jobbade jag bara 3 dagar, men skulle inte orkat med fler dagar när de är så varmt ute. Eller inte bara ute, nästan värre här inne på tallis än nån annanstans.

Helgen var jag iag ledig å David kom på fredag kväll, vi har typ inte gjort något utan bara varit. Sen igår åkte han hem igen.

Nu är jag på jobbet, började 6.45 och slutar 15. Tur är det att man har förmiddag när de är så varmt ute, dock är jag kväll imorgon så hoppas att de regnar Idag åker mor å far med de fyra yngsta på semester till Lycksele och är där hela veckan, verkligen så skönt ska de bli när vi lämnas bara fyra hemma.

Men nu ska jag återgå till jobb, hade!

Bilder

2018-07-12 11:14
Från sandraalamattila

Söta fadderbarnet

Fyllde upp poolen här för nån dag sen, men vågade mig inte dit❄

Ekobadet i tisdags och en söt som somnade när vi kom hem

Inte kul å åka bil igår i steekande hetta

Så fick vi fixat å fint till morbror

Max var oxå gott

Idag försov jag mej, vakande 5min efter jag börjat så skyndade till jobbet. De var inte kul.
och så skulle jag hellre vilja vara ledig idag

Sommardagar

2018-07-11 23:57
Från sandraalamattila

Äntligen snart hemma, å jag ska i säng direkt. Sen upp på jobb till 7, men de ska väl gå.


Förra helgen i jeppis bra, fredag var de dop åt vårat fadderbarn På lördag var vi på möte sen på söndag hemfärd igen.

Igår var jag ledig och for med mor, syskon, A & A. Super skönt var de, älskar sol och värme! Brände mig dock på benen (brukar aldrig bränna eller ens få färg på benen så smorde mig ju inte då‍♀️), och de svider vill jag lova.

Idag var vi påväg till Luleå redan 7 på morgonen, med mamma, syster å moster. Hjälpt morbror med flytt, så burit masssor med kartoner och mycket annat. Tungt, varmt, stress, var de men samtidigt kul. Med 30°c ute å typ 50° i lägenheten kan jag säga att de rann svett, skulle ju förstås hellre vart på en strand. Hann en snabbis på stan med syster oxå innan dom stängde.

Vet dock att jag kommer ha ben som spaghetti imon, efter allt springande i trappor och överallt.

Gonatt.

Har ju fler bilder från helgen och igår b.la men dom är inne på snap och det tjorvar nu så dom kommer senare

Snart helg

2018-07-05 17:51
Från sandraalamattila

Om mindre än fyra timmar är mitt andra och sista skift för denhär veckan över. Sen direkt jag slutar åker vi till jeppis, blir förstås lite sent men va gör de. Ska väl hållas vaken fast jag är ensam chaufför, syskonen som är med får vara underhållning

Hela veckan har känt stressig på nå vis, känns som att ja har mycket att göra men alltför lite tid.
Iaf på tisdag var jag ledig, och det var fint väder så jag for med småsyskonen till ekobadet sen sväng upp på luppioberget. Även igår var jag ledig, hjälpte mamma med storstädning, gjorde kort till helgens dop och packade.

Men nu ska jag äta innan jag hungrar ihjäl.