RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-15 08:01:56

Lea Eriksson

lea blogg på Nouw

livet tar en vändning

2018-10-18 12:57
Från lea

​oj... här har jag inte varit på år och dar. minns knappt hur man skriver ett inlägg? vet egentligen inte varför jag bestämde mig för att skriva något.

så... vad händer? Jo förutom att jag är nergrävd i plugg, blivit sambo (hemskt ord huh?), skaffat hund och flyttat till en större lägenhet så rullar livet. ibland känns det nästan som man lever i en bubbla, man bara är och livet blir utefter det. det känns hemskt med höst faktiskt. det är trist och jag ser knappt ljuset i tunneln. vfu:n hänger över mig som en tung sten, men jag är tydligen inte den enda som känner så. i vilket fall har jag avverkat min andra kurs i t2, just nu läser vi vetenskaplig teori och metod. ja, det är lika tråkigt som det låter. därför är det svårt att hitta motivation till att läsa. jag vet knappt vad jag ska börja. blir nästan arg när folk säger "åh jag vill också läsa på högskolan, vara ledig hela tiden!" eh. nej så kul är det inte. vi läser, läser, och läser. du är inte alls ledig. 

det som skrämmer mig mest är att jag om 2 år är leg. sjuksköterska. hur läskigt? 

well. jag ska inte tjata mer. ha det fint.

En rolig helg

2018-02-04 20:20
Från lea

Vart en mycket rolig helg! Hade en redovisning i tisdag och ett caseseminarium i fredags, gick bra så nu är vi klara med tema 1 i denna kurs. Trivs otroligt bra och jag känner verkligen att detta är rätt. Från att ha varit otroligt skoltrött i gymnasiet till att börja högskolan och verkligen tycka varje föreläsning är kul och faktiskt givande. Så det känns otroligt bra och trivs med alla klasskompisar. Vårt lilla gäng går verkligen bra ihop. Men i fredags så var jag ute en sväng med Celicia och Hannes. På lördag morgonen så mådde jag faktiskt rent ut sagt skit och kräktes. Blev bättre under dagen och kunde fortsätta enligt plan. Blev en utgång med lina och hennes vänner vilket var skitkul. Men har aldrig varit så bakis som idag. Var och hämtade min bil i stan och sedan så såg jag en film med hannes. Trotsade mitt illamående och tog en joggingtur. Nu så ska jag inte göra mer än att duscha och bädda ner mig i sängen. Imorgon är det dags för KTC och få öva på personlig hygien, vårdbäddning och dom basala hygien rutinerna!

EFTER REGN KOMMER SOLSKEN

2018-01-09 16:30
Från lea
Efter regn kommer solsken, they say. Efter att det sista halvåret av 2017 slagit mig, rent ut sagt, som en jävla käftsmäll så känns det oerhört skönt att 2018 börjat så bra. Dem senaste veckorna på jobbet har varit underbara faktiskt, och det känns nästan lite sorgligt att inte få träffa alla på samma sätt som innan. Alla mina pensionärer och kollegor har önskat mig det bästa, och på fredag så jobbar jag min sista schemalagda dag. Det är dags att vända blad. Ingen är mer redo och lyckligare än jag att äntligen få starta min drömutbildning. Vi hade upprop idag. När min rektor sa "ni ska vara stolta att ni sitter här idag, för det är många som står i kö för att komma in" så kändes det nästan overkligt. Det som kändes så långt ifrån för ett par månader sedan är nu precis framför mig. Har träffat ett par från klassen och sett de flesta, och jag tror verkligen det kommer bli tre roliga år. Men tufft kommer det att bli, men det är jag beredd på. Så fan ta er som sagt att jag inte kunnat, för alla kan, om man verkligen vill.

Ville mest bara skriva av mig, vi får se när jag skriver igen. Ha det gott.


2017

2018-01-06 14:00
Från lea

första ordet som kommer upp när du tänker på 2017?

fest!vad spenderade du mest pengar på?
alkohol och mat haha.vilken var den bästa serien du såg?
sons of anarchy helt klart.var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare måste jag tyvärr säga.


bästa köpet?

resorna helt klart, upplevelser man aldrig glömmer.


finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?

nja faktiskt inte. gjorde min operation som jag väntat länge på och jag är så himla nöjd och mår så mycket bättre, i slutet av året fick jag också reda på att jag kommit in på högskolan och börjar den 15:e att läsa till sjuksköterska. ett stort kliv och detta kunde inte komma mer lägligt just nu!


blev du kär i år?
nja tyckte väl om en kille men jag var aldrig kär.vilka länder besökte du?
sverige, danmark, tyskland, spanien x3 och england.vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?
fakkboi (haha but true) och six feet under.


vad fick dig att må bra?
helt ärligt så mådde jag skit i grund och botten men jag hade ändå kul och tog mig igenom allt. men det var skönt att bli singel och "få leva livet" ett tag.vem har du umgåtts mest med under året?

Simona då vi bodde tillsammans maj-november.vad gjorde du på din födelsedag 2017?
på förmiddagen så gjorde jag premiär på systembolaget så cyklade vi ner till fästningen och solade. käkade på restaurang.vad ser du fram emot 2018?
att få börja på högskolan, träffa nya människor och att resa!vilka förändringar vill du göra 2018?
tänka mer på mig själv och vad jag mår bra av.


vilken var den maträtt du åt mest?
lax haha. lättlagat när man flyttade hemifrån.högsta önskan för 2018?
att jag & alla som jag älskar får vara fortsatt friska & att det går bra i skolan.

BARCELONA

2018-01-06 13:49
Från lea

🙏🏼

2017-12-30 18:45
Från lea

SAKER JAG LÄRT MIG 2017

2017-12-29 19:01
Från lea

”Du är ung du ska leva livet”, jo visst det ska man. Men till en viss mån. Jag skadade mig själv psykiskt men nu i efterhand så kan jag ju förstå att leva livet inte behöver va att ta det till det extremaste.

Blod är tjockare än vatten. Räcker med att säga så.

Jag önskar jag hade kunnat tala om för mig själv att man måste inte ha något att göra hela tiden. Det är okej att vara ensam en kväll, man behöver inte festa varje ledig dag eller hitta på något hela tiden.

Känns något inte bra så sluta direkt. Vill du inte göra det, vara där osv. SÅ GÖR DET INTE.

Vänner kommer och vänner går. Alla kan inte vara tillsammans för alltid. Folk förändras och låt dom göra det. Du med.

Nu blickar jag framåt och kan inte med ord beskriva hur glad jag är över att äntligen få starta min drömutbildning. Att jag dessutom är i Barcelona just nu, ligger på hotellrummet i badrock efter ett bad gör ju det hela ännu bättre. Gott nytt år!

MIN DRÖM

2017-12-27 18:28
Från lea

NYTT JOBB, PLUGG OCH FLYTT

2017-12-22 11:41
Från lea

Sitter just nu på rast, helt förstörd haha. Var ledig i helgen men nu så ska jag jobba fram till nästa torsdag utan en dag ledigt. Men det känns bra ändå faktiskt, gillar att hålla igång och lönen lär bli go nästa månad i och med julen och att jag börjat jobba timmar i kba kommunen (betydligt högre lön). Livet rullar på och allt känns väldigt skönt trots omständigheterna, älskar att jag fått mer struktur i livet för jag är en person som behöver det. Slutat med dåliga vanor, dricker knappt alkohol längre och tränar. Som jag sa till min psykolog; det känns som om livet vänder.
På lördag så blir det uppesittarkväll med en killkompis men annars så har jag inget annat planerat. Brukar inte orka göra så mycket efter jobbet.

Min snuttis!