RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-24 14:45:42

MAgilityLIN

magilitylin blogg på Nouw

Hund bucket list

2018-12-07 21:08
Från magilitylin

Jag tror verkligen att jag kommer att ha hund hela livet, tycker verkligen det är fantastiskt att ha hund. Jag har svårt att se hur jag någon gång skulle välja att leva utan hund. Det ska vara roligt att vara hund hos mig och att ha hund, vilket jag tycker att det nästan alltid är.

Det finns såå många olika och häftiga hundraser. Jag har plockat ut några som jag gillar lite extra, flera som jag gärna kan tänka mig att ha någon gång. Så tänkte göra som en Bucket list, roligt att se i framtiden vilka raser jag faktiskt har haft.

Jag kanske blir kvar på sheltie, vem vet, jag har verkligen fastnat för dem! Det kommer alltid att bo minst en sheltie i mitt hus. Såå underbar ras på många sätt men det är samtidigt väldigt spännande med alla raser som finns. Jag har faktiskt bestämt mig för vilken ras nästa hund ska bli, får se när det blir.

Bucket list:

✅Shetland sheepdog


✅Cavalier king charles spaniel


-Miniature american shepherd


-Mudi


-Chodsky pes


-Jaktcocker


-Pumi


-Nova scotia duck tolling retriever


-Kelpie


-Mellanpudel


-Border collie


-Berger des pyrénées à face rase

Första hjälpen kurs för hund

2018-12-04 23:35
Från magilitylin
Igårkväll var jag på första hjälpen kurs för hund och jag hade med Lyra att öva på

Lärorikt och jag känner att jag kontinuerligt skulle behöva gå en sån kurs för att komma ihåg allt. Men superbra att ha gjort det så man har någon aning om vad man ska göra om det händer nått. Då kanske min panik vid olyckor kan minska lite, det är ju stressen av att jag inte vet vad jag ska ta mig till som skapar paniken.

Katten Sune

2018-12-04 21:50
Från magilitylin

Tjejen som jag delar kök och toalett med har en Brittisk korthår katt som heter Sune. Han är väldigt mysig och jättesöt. Blir sugen på att skaffa katt, men det får vänta till jag får något större boende. Skulle jag skaffa katt skulle det nog bli en Ragdoll eller Brittisk korthår

Lydnadstävling 2/12

2018-12-04 21:36
Från magilitylin

I fredags, sista november, åkte jag och hundarna hem till Västansjö. På fredagen var jag till frisören och sen på söndagen var det dax för lydnadstävling. Både Lyra och Lissie skulle starta i startklassen, det gick superbra med båda två! Maxpoängen är 200 och Lyra fick 184.5 poäng och Lissie fick 168 poäng. För att få uppflyttningspoäng ska man få över 160 poäng vilket båda fick! Älskar att tävla när de är så peppade och duktiga. Vi hade inte tävlat något sen i somras och jag har verkligen saknat det, det verkade som hundarna också hade gjort det.

Lyra vann startklassen!! Så roligt att minsta hunden på tävlingen vinner, så roligt att Lyra vann. Lissie kom 7:a, vilket jag också är jätteglad över.

Lissie stannar hemma fram till jul vilket känns jättetråkigt. Men tror det blir bäst eftersom jag och Lyra ska på hundmässan och tävla på söndag.

Getövning

2018-12-04 21:07
Från magilitylin

Vi har träffat vårt första levande djur på utbildningen! Vi träffade getterna som vi också ska få träffa några fler gånger efter jullovet. Vi ska följa dem fram till killningen. Jag har träffat getter några enstaka gånger förut men jag visste inte att jag gillade getter så mycket, de var supercharmiga. Jag och min kompis Rebecka fick undersöka söta geten Arwen. Vi skulle lyssna på hjärtat, kolla puls, anding, vikt, temp och sånt.

Hundfysioterapeut

2018-12-04 20:53
Från magilitylin

20/11 var jag med Lissie till Kjerstin Petterson på Universitetsdjursjukhuset. Allt såg bra ut, hon behöver bara bygga muskler nu. Hon hade betydligt mindre muskler på det opererade benet. Vi ska gå i backar, cavaletti och gå i skogen.

Och idag var jag till en tjej inne i stan till en Fysioterapeut i stan som fick kolla så allt var bra med Lyra. Allt var som det skulle, hon var lite stel så hon mjukades upp. Ska tillbaka nästa vecka för lite mer massage och ska även bygga muskler på Lyra, hon behöver mer.

FirstVet

2018-11-22 21:48
Från magilitylin

I torsdags kväll, för en vecka sen, vid 22.00 låg Lissie i min säng och tuggade på sin favoritkrockodil. Sen vid 22.20 såg jag att hon hade bitit av svansen och jag kunde inte hitta den. Då blev jag superstressad över om den skulle fastna på vägen, den var inte jättestor men det är ju inte hennes tarmar heller. Så då bokade jag tid kl23.45 hos FirstVet, online veteinären, natten mellan torsdag och fredag.

Fick tid hos en väldigt trevlig veterinär som sa att bästa alternativet såklart är att åka till veterinären och få en spyspruta men han tyckte jag skulle avvakta och ge henne mat och sen på fredagen paraffinolja och sparris för att det lättare skulle komma ut. Jag skulle varje gång hon bajsade kolla i bajset om svansen hade kommit ut, men jag hittade den aldrig.

Sen på söndagmorgon fick jag en lite surprise direkt när jag vaknade. Jag blev väckt av att Lissie stod på min mage och hulkade, vaknade till ordentligt när krockodilsvansen kom ut på mig. Blev bara glad över att få se den! Hade varit såå orolig över den där svansen, så det var lugnt för mig att tvätta allt! Titta inte på nästa bild om du inte vill se en spysvans.

Paket, lydnad & vattentrask

2018-11-22 21:21
Från magilitylin

Jag gjorde i mitten på månaden en stoor beställning, med bland annat massa bajspåsar(ca 600), julkalendrar till både mig och hundarna och en babypool.

Babypoolen har jag använt till att vattentraska med hundarna ca 1-2/vecka, det har fungerat väldigt bra. Det var framförallt för Lissies rehabiliterings skull som vi började med detta. Men som det känns nu skulle jag kunna fortsätta med att göra det med dem efteråt också, efter att hon har fått tillbaka sin muskelmassa.

Och hur fick jag hem allt det här ca 3-4 km från affären då? På cykeln, väldigt komplicerat, saknar att ha bil. Dock väldigt nöjd över att det gick, med nöd och näppe men det gick. Klarade mig helt fram till skolan, där gick en påse som jag hade hängt på styret med ett paket i sönder. Det paketet ramlade då ner på backen, då när jag hoppade av cykeln ramlade även paketet jag hade på pakethållaren och i cykelkorgen ner på backen. Tre tjejer stannade, som tur var, och hjälpte mig så jag kunde cykla vidare.

Kring 10/11 bestämde jag mig för att jag även ville tävla lydnad med tjejerna i början på december i Kilaforshundhall! Kommer ändå åka hem den helgen så då passade ju det perfekt, har inte varit hemma på superlänge. Jag saknar att tävla! Det är så himla roligt, får en kick och blir så pepp av det. Älskar även att ha något att träna inför så nu försöker vi träna några dagar i veckan!

Veterinärkongress & Diskussionskväll

2018-11-22 20:40
Från magilitylin

I början på månaden var jag och en kompis på Diskussionskväll på kåren där bland annat Djurens rätt och Distriktsveterinärerna var och pratade och berättade, mycket intressant.

Sen en lördag var jag och en annan kompis och kollade runt på Veterinärkongressen som höll till nere på universitetet. Det var såå mycket många olika företag där, roligt att gå runt och lyssna och titta. Fick många goodiebags och provprodukter, superskoj!

Första tentaresultatet

2018-11-02 09:50
Från magilitylin

​Blev så glad när jag såg att jag fått godkänt på skriftliga tentan, både anatomi- och embryologidelen! Så skönt att kunna gå vidare till nästa kurs utan att ha något släpandes efter.

Agilityträning😍

2018-11-02 00:28
Från magilitylin
Dagen började i skolan med basgruppamöte där två kompisar hade tagit med och bjöd på te och gifflar. Men vi hade inga koppar så vi hämtade några minikoppar på cafeterian, typ 5 klunkar i en kopp!Sen efter skolan plockade jag bort Lissies stygn så nu kan upptrappningen av rörelse äntligen börja


Sen var det dax för att åka på gemensam agilityträning med klubben här i Uppsala, såå kul att komma igång igen! Det har blivit en agilitypaus på drygt 2 månader, har inte tränat något sen Lissie blev skadad. Lissie kan såklart fortfarande inte köra men Lyra var väldigt pepp. Hon tyckte det var kul och gjorde sitt bästa!

Luncha

2018-11-02 00:13
Från magilitylin
I söndags träffades jag och två kompisar inne i stan och åt lunch! Vi satt i några timmar och bara pratade om allt och inget på ett jättemysigt litet café.

Massagemåndag!

2018-11-02 00:06
Från magilitylin

I måndags var jag på en 25 minuters massage, såå himla skönt!

Innan jag skulle dit började jag nästan ångra att jag hade bokat tiden. Men när jag väl var där så var jag såklart jätteglad att jag tog mig iväg. Jag vet att jag kan vara så inför vissa grejer, att det kan kännas motigt före! Men jag får tvinga mig iväg om jag vet att jag förmodligen kommer att tycka om det när jag väl är där! Det var en ryggmassage, jag slappnade av så mycket att jag blev alldeles sömnig.

Sittningar

2018-10-27 21:14
Från magilitylin
Förra helgen var jag på min första sittning. Det var en sittning som ingår i återbjudningssystemt, olika klasser betalar sluttningar åt varandra. Det var disneytema, kul att alla hade gått all in. Jag var utklädd till snövit. Jag visste inte att jag hade så dålig koll på Disney karaktärerna, men många hade jag inte ens hört talas om när jag fick höra vad de var utklädda till.


Igår var det Brännbålet där de som går andra året avslöjar sitt klassnamn och bränner sina operationsmössor som de fick på insparksveckan. Först lekte vi massa lekar och sen var det sittning med buffé. Verkligen superrolig kväll!

Jag är såå imponerad av all tid och engagemang som vissa lägger ner på spex, spexen är så bra! Jag var tyvärr värdelös på att knäppa bilder under dessa kvällar, det glömdes helt bort.

Urplockning av stiftet

2018-10-20 10:48
Från magilitylin

Igår kom mamma och pappa på eftermiddagen med Lissie så åkte vi tillsammans ner till Väsby djursjukhus. Där lämnade vi in henne på operation och vi fick komma tillbaka och hämta henne efter 1 timme.

Under tiden vi väntade åt vi middag på Väsby köpcentrum och sen fick vi skynda oss tillbaka för att hämta ut henne. Allt hade gått bra när de plockade ut stiftet ur hasen. Hon var lite sömnig men annars mådde hon bra.

När mamma och pappa åkte hem lämnade de Lissie kvar med mig och Lyra. Äntligen är vi alla tre samlade!

Uppsala hundvänner

2018-10-20 10:25
Från magilitylin
I torsdags var jag och Lyra på ett tävlingsplaneringsmöte med Uppsala hundvänners lokala kennelklubb. Där planerade vi inför en klass 3 tävling de ska arrangera i mitten på mars 2019.


Det här mötet var den första grejen jag var med på i deras klubb. Det kommer att vara den här klubben jag kommer att träna med här i Uppsala. Det var kul att få vara med, det kändes läskigt/nervöst före men det släppte ganska fort. Jag hoppas att de som är med i klubben är peppiga för att träna tillsammans vilket jag tycker är roligast! Jag ser fram emot att få komma igång med allt som har med hundar att göra igen

Lyra är bra att ha med sig överallt, hon tycker jättemycket om att åka tåg och buss

Bästa pluggkompisen

2018-10-16 16:44
Från magilitylin

Förra måndagen 8/10 startade vi en ny kurs biomedicinsk baskurs, det känns typ som att det är en fortsättning på gymnasiets kemi och biologi. Det är inte jättekul, det är på sån liten nivå allt vi håller på med, det är på typ molekylnivå.

Nu känner jag att jag måste lägga i en högre pluggväxel. Förra kursen pluggade jag sjukt mycket eftersom jag kände att jag låg efter de andra eftersom att jag började senare än dem. Men nu känns jag mer slö, men det är väldigt mycket instuderingsmaterial och vi har tenta i november. Så för mig gäller det att ligga på ifrån början för att ha klara det.

Det ska inte vara några problem det är bara att lägga den tiden som krävs! Jag har ju världens bästa pluggkompis, hon är tålmodig, bra lyssnare och finns alltid där. Det är LYRA!❤

Lissie på återbesök

2018-10-16 07:42
Från magilitylin
I torsdags kom farmor, mamma, pappa och Lissie. De kom när jag slutade skolan strax före 12.00 och så åkte vi och hämtade ett par stövlar med stålhätta som vi hade beställt genom skolan.


Sen var det även dax att handla, jag har sammanlagt handlat 3 gånger nu sen jag flyttade. Det är såå drygt att handla!

Vi åkte ner till Väsby till kl16.00 för att kolla hur Lissies sheltiehäl var efter operationen. Det såg bra ut och vi fick en tid fre 19/10 för att plocka ut stiftet. Såå skönt, hoppas hon snart är som vanligt✊

Massa höstpromenader

2018-10-16 07:30
Från magilitylin
Det är så fint och varmt ute nu! Vi går promenader varje dag i det fina vädret och kollar på alla färgglada träd och blad.

Tenta och Bollnäs ess

2018-10-07 11:19
Från magilitylin
Fredagen gick verkligen på räls, allt klaffade så att jag hann allt! Först skulle jag skriva min första skriftliga tentan mellan kl09-13. Men jag blev klar 12.15 vilket gjorde att jag kunde ta ett tidigare tåg som gjorde att jag kom till Bollnäs 15.15 så jag hann till Bollnäs ess som började kl15.30!


Jag kom hem kring 21.30 på fre kväll och sen var det start igen nästa morgon kl08.30 och dagen slutade kring 17. Bollnäs ess var lika roligt som vanligt, har varit med tre år nu, 2016, 2017 och 2018. Jag och Emmy hade bokat in massa roliga pass, med studsmatta, hoppskor, spinning, 2 föreläsningar, dans med Calle Sterner och skidfys med Johan Ohlsson och Anders Södergren. Det kommer garanterat att bli fler år med Bollnäs ess för mig.

Sen slutligen det bästa med att komma hem är ju såklart att få vara med mina bebisar❤. Lör och frekvällen ägnade vi åt att bara mysa, klippa klor och borstning. Idag ska jag också bara vara med hundarna och packa inför tillbaka resan till Uppsala. Jag och Lyra åker med tåget kl17, Lissie är ju fortfarande skadat så det är bättre för henne att vara hemma. Lyra blir med mig till torsdag, till att börja med i alla fall

Muntlig tenta

2018-10-04 22:48
Från magilitylin
I måndags hade jag min första tenta! Den var muntlig och jag var väldigt nervös före. Jag skulle berätta och visa matens resa från början till slut på en katt. Jag var stressad så det var svårt att hålla tankarna och latinska orden i styr. På tolvfingertarmen/duodenum tappade jag bort mig, katten var så tjock så tarmen låg inte riktigt som jag hade tänkt! Men det löste sig och jag är jättenöjd över hur det gick i övrigt.


Imorgon ska jag skriva skriftliga tentan, en del med embryologi och en del anatomi. Hoppas verkligen jag klarar det, vill bara få det gjort nu!


Plugga, plugg och ännu mer plugg

2018-09-27 22:44
Från magilitylin
Det enda jag gör i princip nu är att plugga, allt kretsar kring pluggandet. Jag tar någon promenad då och då som paus, kikar lite på tv och lagar mat.


Jag har mina första tentor nästa vecka, på måndag har jag en muntlig och nästa fredag skriftlig. Det känns väldigt nervöst, det är så otroligt mycket! Försöker trycka in i mitt huvud att det finns fler chanser om jag inte klarar det, men ändå har jag varit väldigt stressad av tanken på tentorna flera dagar nu. Jag får plugga in i det sista så har jag gjort allt jag kan.

Jag har i alla fall lagat sista maten inför tentorna, jag vill nämligen inte lägga den lilla tiden jag har utöver plugget på att laga mat så nu har jag massa matlådor.

❤Besök hemifrån❤

2018-09-16 23:11
Från magilitylin

Igår kom mina föräldrar och mina två små favoriter!!

Jag ville inte att någon av dem skulle åka härifrån på kvällen! Det känns väldigt ovant och ensamt att bo själv, jag hoppas att jag vänjer mig fort. Det känns redan bättre nu än i början på veckan så det blir förmodligen bättre och bättre. Men så fort Lissie blir bättre i sheltiehälen så flyttar väl i alla fall hon ner och förhoppningsvis Lyra också

Mamma och pappa hade med sig grejer för att jag ska få det mer hemtrevligt! Bland annat kom de med tv, en frys, kläder, gardiner och blommor. Nu ser inte mitt rum ut som en fångcell längre

Första dissektion

2018-09-16 00:00
Från magilitylin
I torsdags gjorde jag min första dissektion på utbildningen. Tidigare har jag gjort dissektioner på gymnasiet, jag kommer knappt ihåg dem men det var på bland annat musslor och fiskar. 


Dissektionen gjordes på en mink, vi höll på i drygt 3 timmar. De andra hade gjort sin första dissektion förra veckan på en råtta. Minken luktade väldigt illa, speciellt när vi råkade ha sönder analsäckarna, då kom det en lukt av gammal surströmming.


Jag har även hämtat ut passerkortet som behövs för att komma till vissa delar av skolan och så kan man gå dit på kvällar och helger. Det känns väldigt vuxet att ha ett passerkort

Min första röstning!

2018-09-13 08:44
Från magilitylin
I söndags, på valdagen, innan jag skulle åka tåg ner till Uppsala så åkte hela familjen och röstade inne i Kilafors skola. Jag har velat mycket fram och tillbaka vad jag ska rösta på men till sist stod det emellan två partier. Jag hade lyssnat på debatten och gjort valkompasser och valde sen det partiet som kändes bäst. I landsting- och kommunalvalet gick jag på resultatet som blev i svt:s valkompass.

Plugg

2018-09-12 22:47
Från magilitylin
Eftersom jag började 1 vecka efter alla andra så har jag plugg att ta ikapp plus att det hela tiden tillkommer hur mycket som helst!! Första kursen är på Anatominsgrunder.


Det blir inte mycket tid över, jag lägger så mycket tid jag orkar och kan på att plugga nu. Jag vill så jättegärna klara det här, jag är redan nervös inför första tentan. Första tentan är redan om 2.5 vecka och det är hur mycket som helst att plugga på och det kommer fortsätta att komma material fram till tentaveckan i princip.

Jag får göra mitt bästa helt enkelt, mer kan jag såklart inte göra.

Första gången i Uppsala

2018-09-12 22:39
Från magilitylin
Igår gjorde jag min första storhandling här nere! Jag har 3 km till mataffären så jag gick hem efter skolan och hämtade min resväska och gick till Willys med en klasskompis. Jag proppade hela väskan full så det var verkligen tur att jag hade den väskan annars hade jag inte gått med mig allt hem.
Sen samma kväll lagade jag min första mat i lägenheten. Det blev bönpastapesto med halloumi 5 st portioner så några matlådor till kommande dagar.

Ikväll gjorde jag min första promenad här i Uppsala, jag har jättefina skogsvägar/stigar precis bakom där jag bor

Idag köpte jag även min två första böcker som är till nästa kurs som är före jul⬇

Mot Uppsala

2018-09-12 22:25
Från magilitylin
I söndags 9/9 var det dags att åka ner till Uppsala. Jag fick inte tillgång till boendet förrän på måndageftermiddag så första natten fick jag sova hos en kompis som går andra året på veterinärprogrammet. Allt kändes såå overkligt hela tiden, hjärnan hänger inte med i svängarna.


På sön kväll åkte vi in till SLU så visade min kompis mig runt på skolan, vilket dagen efter visade sig vara guld värt!!

Bilder från när mamma och pappa lämnade av mig på tågstationen⬇

Debatten val 2018

2018-09-12 22:14
Från magilitylin
Tors 6/9 var jag på debatt i Gävle med tre stycken kompisar. Alla partiledarna var med i debatten. Det kändes på stämningen att det började närma sig valdagen, alla partiledarna var på tårna hela kvällen. De kämpade hårt för att få andra att verka dåliga och framstå som att deras parti var det bästa valet.


Debatten direktsändes på 4:an mellan 20.00-22.00 och de hade en lite sändning som gick på webben mellan 19.30-20.00, ett försnack. Jag har aldrig varit på något tv-arrangemang förut så det var kul att få se hur det går till.

Antagen!😮😃

2018-09-07 23:27
Från magilitylin

Imorse när jag vaknade var mailet som jag väntat på hela veckan i mailkorgen! Jag kände både glädje och panik när jag såg det. Är såklart superglad men samtidigt nervös över att börja och orolig över att jag har lite dålig koll på allt nu när jag börjar så sent

Jag har roddat och fixat hela dagen med allt som behöver ordnas så som CSN, boende och avbokat allt som jag planerat hemma den kommande tiden t.ex. jobb. Jag har fixat boende på campus som jag ska hyra i andra hand, det ligger ca 500-600 meter från SLU. Det är en 2:a med en rumskamrat och där får jag bo fram till nästa vår. Så får kolla vidare lite senare efter nått mer långsiktigt.

I helgen får jag försöka fixa i ordning allt inför den kommande flytten som förmodligen blir söndag eller måndag.