RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-05-18 17:13:28

kajsaelisabethlind blogg

kajsaelisabethlind blogg på Nouw

Besök i huvudstaden 2.0

2018-11-04 11:20
Från kajsaelisabethlind

Igår var jag i Stockholm med mor min och kikade i lite butiker. Ville främst försöka att hitta en ny vinterkappa, vilket jag gjorde (efter några timmars letande) på H&M. En jättefin kamelfärgad kappa blev det. Sitter väldigt fint på också, så jag är nööjd. Hittade också en tröja på &otherstories, en träningströja och en ny halsduk som matchar nya kappan.
Till lunch åt vi pokebowl för första gången, så himla gott!! Kändes väldigt fräscht och enkelt. Ska definitivt äta det igen.

Vill också passa på att säga tack för så himla fin respons på senaste inlägget! Blir jätteglad.

När träningen tar över

2018-11-01 22:09
Från kajsaelisabethlind


För tre år sedan
fick jag verkligen upp ögonen för styrketräning. Att kunna bygga sin kropp så som man vill ha den genom att lyfta och dra till- och ifrån sig vikter tyckte jag verkade så häftigt. Att dessutom, sakta men säkert, känna hur en orkar lite mer och kunna se de första resultaten, verkade häftigt.
Under tiden jag började med styrketräningen var jag inte på ett jättebra ställe psykiskt. Därför var gymmet något som verkligen hjälpte mig på vägen till den rätta banan igen.

Som många andra som får upp ögonen för styrketräning, eller kost och träning generellt, började jag läsa på om ämnet och följa en och annan träningsprofil på Instagram för att få så mycket inspiration som möjligt. Det som dock hände, som jag inte riktigt var medveten om, var att jag började jämföra mig med dessa. Det här pågick länge och några av dessa "profiler" hade tränat lika länge som mig, vilket gjorde att jag direkt började ifrågasätta saker. "Varför ser jag då inte ut som dem gör? Varför är jag inte lika "vältränad" som dem om vi har tränat lika länge, lika mycket?", kunde jag fråga mig själv.

Jag kunde (kan fortfarande ibland) känna mig obekväm på gymmet. Speciellt när jag kommer tillbaka efter att ha varit sjuk. Jag kunde känna mig i "o-form" och vissa dagar ville jag inte ens gå till gymmet för att jag kände mig just det - otränad. Vilket är hemskt. Folk på gymmet är ju där för att svettas, träna, må bra, what ever. Alla är inne i sin egen bubbla, vilket jag vet. Men ändå tänkte jag, och gör som sagt fortfarande ibland, på det sättet. Är det nyttigt? Svar: NEJ. Det är definitivt inte nyttigt. Vilket jag nu verkligen har insett och vill ändra på.

Alla går igenom något svårt ibland, även om man väljer att inte skriva ut det på sociala medier. Det är dock inte alltid så självklart, vilket är just varför jag vill skriva ut det här. För jag tror inte det bara är jag som känner så här, eller har gått igenom liknande.
Mina motgångar inom träningen har ofta varit att jag gång på gång blivit sjuk. Oftast när jag känner att jag äntligen fått en rutin på träningen igen, från tidigare infektion/virus. Just det här året har jag varit sjuk mer än jag varit någon gång tidigare. Antibiotika har varit inkluderat ett par gånger och ett antal sjukhusbesök. Det tar på en. Fysiskt såklart, men också psykiskt. Att jag inte kunde göra det som gör att jag orkar med vardagen, att träna, tog mycket. I alla fall för mig som just har ett såpass stort intresse för det. Det har definitivt varit, och är, en utmaning. Speciellt för psyket.

Under dessa perioder har jag blivit väldigt stressad. Stressad över att jag inte tränar. Att jag kommer förlora muskelmassan jag byggt upp och att jag blir sådär obekväm igen, på gymmet. Att behöva börja om igen. Det var då det slog mig.
Jag ska inte behöva bli stressad över en sådan sak som att jag inte tränar när jag är sjuk. Säger min kropp ifrån så måste jag lyssna. Det är en självklarhet. Har jag alltså blivit så beroende av träningen att det påverkar mig så mycket mot det negativa? Gör jag verkligen det för att jag vill det? Eller för att jag "måste"?
Träna ska man göra för att må bra. För att visa kroppen och psyket hur stark man faktiskt är och hur mycket mer man orkar än vad man tror. För att utmana sig själv.
Inte för att bevisa något för någon annan eller för att någon säger till dig att du måste. Inte heller för att få den mest vältränade rumpan och/eller magen. Okej om det faktiskt är ett mål du har, att fokusera på just de muskelgrupperna. Men då ska det vara för att du vill det och inte för att någon annan ska tycka om dig mer för det.

Jag har snart inte tränat på en månad på grund av att jag har varit sjuk, vilket kanske inte är mycket för vissa, men för mig är det ett tag. Innan jag blev sjuk nu hade jag bara hunnit träna 1-2 veckor vilket bestod av lätta pass, för att jag då nyligen också hade varit sjuk. Så nej, denna höst har inte börjat bra för mig, men det är under den här perioden som jag verkligen har insett att jag under dessa år inte hela tiden har haft ett så himla nyttigt tänk kring träningen. Jag har byggt upp en slags hets kring det, vilket är väldigt synd. För jag har haft perioder där jag har älskat att träna och gjort det för att jag verkligen, verkligen mått bra utav det. Det har jag. Just den känslan vill jag ha tillbaka och ha hela tiden.

Det som är grejen med hela det här, är att det handlar om hur man ser på sig själv och framförallt, på sin kropp. När man har ett stort intresse för styrketräning och är inne i hela den här styrketräningsbubblan, så är det lätt att man blir blind. Vilket var det som hände med mig. Att älska sig själv och hur man ser ut är så viktigt. Self-love är viktigt. Var och en av oss har fått just vår egen kropp som vi ska leva med hela livet. Därför är det så viktigt att ta hand om den. Sluta följ alla konton på Instagram som bidrar till negativitet runt dig. Följ endast de som inspirerar och som du får något utav att följa. Som påminner om just sådana här saker.

Alla, och då menar jag verkligen alla, är välkomna på gymmet. Alla har rätt att ta plats på ett gym. Rutinerad som orutinerad och även som kvinna och som icke-binär. För gym har en tendens att kopplas till tyngdlyftande män, vilket inte riktigt är rätt.Mycket text blev det den här gången, men det behövdes. För detta är något som jag har tänkt på länge nu och som jag verkligen vill förmedla. Jag hoppas jag fick med allt som jag ville få med. Jag hoppas också att ni som kanske känner igen er i detta, tänker på det lite extra.

Träna för att MÅ BRA, för att ni VILL, för att det är ROLIGT och för att få fram den bästa versionen av just DIG.


Kram.två förväntansfulla

2018-10-09 18:58
Från kajsaelisabethlind


som en blixt från en klar himmel
stod du där
i en helt annorlunda atmosfär
allt blev plötsligt väldigt intressant
säg mig
varför känns detta så bekant?


en spänning som nästan gick att ta på
två förväntansfulla
som tillsammans bildade deras egna bubbla
där det bara var dem
som existerade
och bubblan växte
precis som deras intresse

look up child

2018-10-07 22:19
Från kajsaelisabethlind

Hej finingar.

Är verkligen på ett skrivhumör just nu, vilket jag har varit de senaste dagarna, men har inte haft tiden att skriva något fint eller meningsfullt. Därför tänkte jag istället dela med mig av en nyfunnen artist som jag bokstavligen ä.l.s.k.a.r! Lauren Daigle heter hon. Har lyssnat massor på hennes senaste album "Look up Child", och alltså wow. Finner ej ord. Så många låtar som verkligen tar tag i mig. Så ett stort tips. Ni kommer inte ångra er om ni lyssnar.

feeling good

2018-09-30 21:36
Från kajsaelisabethlind

Vilken helg jag haft, nu när jag har tiden att tänka efter. Är så glad. Innerst inne, liksom. Pure happiness. Måste bara låta den glädjen stanna kvar. Inte tänka så mycket, utan bara vara i det.

Jag har ä n t l i g e n klippt mig! Som jag har längtat. Trivs absolut i mitt långa hår också, men har saknat att ha lugg faktiskt. Nu känns det definitivt mer som en frisyr än tidigare dessutom. Känns bra. Måste bara vänja mig lite först hehe. Min frisör tog nog ändå en decimeter tror jag, så rätt mycket hår försvann. Sen slingade jag det också ljusare! Väldigt nice.

Nog om håret! Har också hunnit med lite shopping. Behövde införskaffa mig lite fler höstplagg, vilket är precis det jag gjort. Nu är det bara höstkängorna som saknas, men de får vänta några veckor till! Har siktat in mig på en speciell modell, nästan lite Dr. Martens inspirerade! Lackade är dem också. Riktigt snyggt nu till hösten!


Hoppas allt är bra med er.

att följa hjärtat

2018-09-23 23:20
Från kajsaelisabethlind


låt mig falla för dig.
för en del av mig har redan fallit för bilden av dig.
även om min hjärna säger något helt annat,
kan jag inte låta bli.
låt mig falla för dig.


Förkylningstider

2018-09-09 01:23
Från kajsaelisabethlind

Hallå där :)

Har spenderat de senaste dagarna i soffan och sängen med ben & jerry glass och Gilmore Girls på. Tyvärr har jag blivit sjuk, vilket många är just nu. Standard när man kommer tillbaka till skolan och möter alla möjliga människor, att bli förkyld. Det är verkligen en typisk förkylning med tryck i bihålorna, nästäppa, ont i halsen osvosv. Och såklart inträffade detta precis när jag kommit igång igen med gymmet (förvånade? inte riktigt va :-)). Men det är inget att hänga läpp för. Kommer igång med det igen när jag blir frisk.

Förra helgen var jag i Stockholm och hälsade på mina systrar som bor där. Vi hade en systerweekend, vilket var väldigt mysigt och väldigt välbehövligt. Kom hem med två par jeans från Weekday och en svart basker från H&M. Nöjd chey! Åt en väääldigt god halloumiburgare på Nytorget 6 på lördagen, och som middag fixade vi en vegetarisk pasta hemma hos Anna. Åt en väldigt god lunch dagen efter i Vinterviken. Varmrökt lax med potatis och massa gott. Mummmaaa var det.Hoppas allt är bra med er läsare.

i hennes huvud

2018-08-26 21:47
Från kajsaelisabethlind


just den dagen kände hon sig sedd,
sedd av honom.
leendet hon kände spreds som en våg genom hela kroppen,
en varm våg av flera tusentals känslor som når varje liten cell.


den dagen var det som att det fanns något där,
mellan dem.
som att hon nästan kunde ta i det,
känna att det var verkligt och att det inte bara var något hon själv hittat på.


den där dagen kände hon att det saknades delar.
något som hade funnits där innan,
var nu borta.
det hon tog tag i hade nu minskat till storleken.
andra måste ha tagit del av just det hon kände den dagen.
det hon känt.


just de där dagarna var det längre inte något där.
hon kunde längre inte ta i det,
känna att det är på riktigt.
alla delar var borta.
de delar han hade givit henne,
var nu i någon annans händer.
i deras händer.
varför känner hon sig då ändå sedd?


den dagen blev hon bekräftad,
av honom.
det finns något där.
något de inte riktigt kan sätta ord på vad det är, men de håller båda i det.
de kan båda känna vad den andre har känt under en längre tid.
en gnista har tänts.


den där dagen kändes allt så annorlunda.
varför vet hon inte.
det enda hon kan tänka på är att hon inte borde tvivla,
det finns ju där.
hon vet.
han vet.
de andra vet.
varför känns det då inte som det längre?


just den där dagen kände hon sig stark nog att vara ärlig.
hon släppte det som tyngde ned henne.
hon kände hur gnistan var kvar,
och hur den långsamt tändes en aning mer.
han visade att gnistan ännu lever kvar.


den dagen kunde hon känna leendet värma henne inombords på flera timmars avstånd.
hon tänkte hur den där gnistan faktiskt kan hålla sig tänd denna gång.
hur hon längre inte tvivlade.


den där dagen fick hon det bekräftat för sig.
hon ifrågasätter sig själv varför det alltid ska sluta såhär,
varför hon inte litar på det där obehaget som legat och grott under de där månaderna?
hon inser att hon inte ska behöva gå runt och tvivla ifall gnistan ska försvinna.
för den finns där,
och kommer nog göra det ett långt tag.
det hon nu förstår är att den inte kommer utvecklas till något mer.
till något större.
hur mycket hon än önskade att den skulle det,
just med honom.
det gömmer sig hos någon annan,
och då kommer hon känna det med en gång.
utan tvivel.


Laddar upp

2018-08-22 11:37
Från kajsaelisabethlind

Sista dagen innan skolan kickar igång igen. Känns lite konstigt, det här lovet gick verkligen så himla fort. Ändå har jag inte gjort speciellt mycket? Näst sista sommarlovet är i vilket fall över imorgon och efter det har jag bara ett kvar. Ett enda sommarlov kvar. Känner bara: ja, tack. Känner inte att tiden behöver sakta ned lite, utan jag vill bara att den ska fortsätta i detta tempo haha.

Har inga stora planer för dagen, utan det blir nog att fixa här hemma, samt förbereda lite vad jag ska ha på mig inför morgondagen och så vidare. Eventuellt dra en sväng till gymmet ikväll för rygg och axlar. Har vilat nu ett par dagar på grund av halsont och känning i bihålorna, men mår bättre idag. Får helt enkelt känna av under dagen.
Sitter annars just nu framför månadens ELLE tidning och har precis ätit upp min standard-morgongröt. Alltså med banan, äppelmos och kanel. Hade också i chiafrön idag. Tips!

En kväll i staden

2018-08-21 12:53
Från kajsaelisabethlind
Igår mötte jag upp Victoria efter en annan jättemysig och rolig träff (hemlighetsfull much?). Vi satte oss på Café Linné, beställde en chai latte, en latte och delade på en amerikansk chokladtårta som var magisk. Där satt vi och pratade till ungefär halv nio. Jättemysigt och framförallt väldigt spontant, vilket oftast blir lyckat. Vi passade på att också fånga den fina himlen över Domkyrkan på vägen till bussen. Det är sådana här kvällar som är så betydelsefulla för mig. Att liksom inte ha något planerat, utan bara ta det som det kommer, ish. I alla fall, en väldigt mysig kväll.

En dag i Öregrund

2018-08-21 12:51
Från kajsaelisabethlind

I lördags drog jag & tjejerna en liten trip till Öregrund, som är en liten hamnstad ungefär 1,5h ifrån Uppsala. Vi käkade lunch där, snackade medan vi fångade solen vid klipporna och köpte glass. Jättemysigt & kul att det blev av då vi inte hann med det förra sommaren, som var planen från början!

rooftop / sms

2018-08-17 23:33
Från kajsaelisabethlind


We could be soulmates
we could be so great

One day
someday

Or in a whole other lifetime

Så om du bara lägger dig här
kan ha fel
men jag tror
att om du bara lägger dig här
kanske hjälper det?

I just can't take my mind off you


cross my mind / us

2018-08-16 23:37
Från kajsaelisabethlind

Not a single day goes by
where you don't cross my mind

Is there a secret?
is there a code?
can we make it better?
'cause I'm losing hope

Tell me now
'cause I believe in something
I believe in us

We spent our lives looking for things we can't find
but not a single day goes by
where you don't cross my mind


Benpass & Födelsedag

2018-08-06 20:49
Från kajsaelisabethlind

Hallooo!

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett träningsrelaterat inlägg, med alla övningar nedskrivet, så jag tänkte att jag kunde ta och börja med det igen. Vet att många gärna vill ha lite inspiration till just det, så här får ni mitt senaste benpass:

Uppvärmning: Knäböj med band / knäböj med kettlebell - x3

Leg extensions (framlår): 10 reps med båda benen + 5 reps ett ben i taget = 1 set - x4

Sumomarklyft: Reps till failure - x4

Squats i smithmaskin: Reps till failure - x4

Pull through i cabel: Reps till failure + stegrar i vikt för varje set - x4


Som ni märker kör jag ganska mycket "reps till failure", alltså har jag oftast inte några bestämda antal repitioner jag kör, utan kör mest tills jag inte orkar fler helt enkelt. Dock brukar det oftast landa mellan 8-10 reps, beroende på vikt. Jag tycker det funkar bäst för mig just nu. Sen är det klart att det kan vara bra ibland att ha bestämt antal, men oftast orkar man lite mer än vad man tror. Så jag går på det! Jag ser också alltid till att köra någon typ av uppvärmning innan benpasset just för att kunna få bättre kontakt i rumpan, men också för att jag lätt kan få grov kramp i framlåren om jag inte värmer upp. Sen såklart också för att minska risken för skador. Så det rekommenderas!

Igår fyllde jag och en av mina närmsta vänner Astrid år, så vi hade över vårt gäng i skolan på middag. Jättemysigt var det. Vi fick så mycket fina grejer och vi hade det jättebra. Under dagen jobbade jag faktiskt från 10-16.30, vilket jag aldrig gjort på födelsedagen tidigare haha. Men alltid kul med lite variation, annars är det lätt att det blir "samma lika" varje år. Nu kan jag i alla fall räkna ned dagarna till nästa års födelsedag, som nämligen är min artonde. Känns lite sjukt. Men jag längtar så så mycket.

Workworkwork

2018-08-02 22:02
Från kajsaelisabethlind

Snart är första jobbveckan över, känns skönt. Har ju dock ett bättre sommarjobb kan man säga, för det mesta vi gör är att sjunga på högmässor/på ålderdomshem m.m, samt hjälpa till i kyrkan med olika saker. Eftersom vi också är ett väldigt roligt gäng och vi känner varandra bra, gör det ju jobbet ännu roligare.
Planen var ju att jag skulle uppdatera här ganska flitigt, men det är lite svårt att hålla gnistan uppe just nu måste jag säga. Men jag har fått mycket inspiration till lite ny skrift, vilket kanske kommer visas här om några dagar. Måste bara slipa på det lite, när jag får tiden.

Köpte en ny klänning här om dagen på H&M för 199kr. Kunde inte hålla mig till att prova den, och den satt verkligen riiiiktigt fint på! Ni ser den på tredje bilden. Så nöjd!

Update

2018-07-24 00:48
Från kajsaelisabethlind

Hej på er i sommarvärmen! Sjukt vilket väder det är i Uppsala just nu. Eller ja, i hela Sverige.
Inläggstorka igen...har väl heller inte riktigt känt att jag har haft något att skriva om direkt. Har också haft min mobil på lagning i lite mer än en vecka, vilket har gjort att jag gått över till min gamla för tillfället. Den är ganska paj så det har ju bidragit lite till att jag inte har lagt ut något. Ska få tillbaka den i veckan i alla fall, som tur är!!

Igår firade vi Julia, som jag känt cirka hela livet, som fyllde sjutton somrar. Vi badade i hennes pool, pratade, körde flip the cup, åt massa gott och bara hängde. Det var jättemyyys. Jag och tre andra sov också över där, så vi åt pannkanksbrunch i morse. Väldigt uppskattat.

Annars har jag dels kollat på premiären av Mamma Mia 2 "Here we go again" på bio med Nina & Linn, som för övrigt var grymt bra. Älskar ABBAs musik och älskar Mamma Mia filmen sedan tidigare, så det var en självklarhet att se denna. Kan rekommendera! Jag har också lyckats komma igång hyfsat med träningen igen efter min förkylning, vilket känns jättebra. Det känns i och för sig alltid bra när man är på banan igen haha.

Planerna för imorgon är att ta en lunch med Astrid, SOM jag saknar henne! Vi ska nog ta och käka på Stationen som det verkar just nu, och bara catcha upp. Eventuellt planera en tjejmiddag till vår gemensamma födelsedag som är snart, den 5e augusti. Ska bli så kul att träffa henne.

Hoppas ni alla har det bra där ute. Kram på eeeer.

Hemkommen

2018-07-09 20:00
Från kajsaelisabethlind

Efter två härliga veckor är jag nu tillbaka på svensk mark. Usch vad jobbigt det var att lämna Nerja, som det alltid är. Det är verkligen som mitt andra hem och jag trivs något fruktansvärt bra där alltså. Känner mig så trygg i den staden oxå vilket ju är toppen. Så sjukt hur man kan känna så mycket för ett visst ställe. Jag låg liksom vissa nätter och grät för att jag inte ville lämna. Haha, alltså ja. Det är liksom på den nivån. Älskar både kulturen och alla människor som finns där nere. Att folk till och med känner igen en när man kommer dit är ju galet. Så himla kul. Har tyvärr lyckats dra med mig en förkylning dock. De två sista dagarna mådde jag piss haha...feber, svullen som jag vet inte vad i halsen, illamående samt yrsel konstant. Men jag lyckades allt ta mig ned till stranden tack vare lite medicin. ;)
De senaste dagarna här hemma har jag verkligen baara legat i soffan och kollat ikapp youtube-klipp. Skönt, tänker säkert vissa, men jag är så extremt rastlös just nu så min hjärna skriker "upp med dig och åk till gymmet!!!" men det går ju icke för sig. Längtar så tills jag får sätta foten där igen! Är så taggad på att köra svettiga gympass nu i sommar. Har liksom inget för mig nu i två veckor innan jag börjar jobba. Får hoppas att den här förkylningen inte hade tänkt vara långvarig helt enkelt.


Trivs

2018-06-27 23:59
Från kajsaelisabethlind

Hej hörni!

Nu har vi landat någorlunda här i favoritstaden. Är så galet glad över att vara här. Hittills har vi varit på stranden och solat samt badat (extremt varmt här just nu) och käkat massa mat. Jag och Linn har varit ute på några barer och druckit några drinkar och snackat med spanska servitörer som flirtar en aning sådär...(de är väldigt odiskreta vilket är väldigt roligt). Har faktiskt pratat mer spanska än jag trott jag skulle våga, så är riktigt stolt om jag får säga det själv haha. Haft flera längre konversationer med både spanjorer och spanjorskor. Så himla roligt när man märker att man faktiskt kan utan hjälp. Dock behöver jag ju tänka efter lite och vissa gånger är man lite osäker, och jag kan dessutom erkänna att jag har använt Google översätt x antal gånger, men ändå?? Vi har också haft lite photo-sessions som det kommer bli mer av framöver.

Nu ska jag ta och sova faktiskt. Har fått lite sömn i natt och ska upp tidigt imorgon för beachen. Dock ska det kanske vara lite mulet...får se hur det blir.


På återseende.
❤️

I'm back.

2018-06-21 13:11
Från kajsaelisabethlind

Min obsession musikmässigt just nu. Lykke Li gör det igen.

Nu var det ett tag sedan vi hördes av... mycket har hänt sedan sist. Jag kände att jag behövde ta ett litet kort break av olika skäl. Tror det var bra. Dock saknar jag att klicka in här mitt i natten och skriva av mig. Jag har saknat att lägga ut saker här, helt enkelt. Därför tänkte jag att det nu är ett ypperligt tillfälle att försöka ta tag i det sakta men säkert.


Jag har nu fått sommarlov, vilket såklart är väldigt skönt. Har väl inte gjort så mycket hittills mer än att hängt med kompisar och tränat. Känns dock som att det enda jag gör är att hålla på med min mobil... men det ska jag ändra på denna sommar, tänkte jag. Speciellt allt med sociala medier. Åker till Spanien om tre ynka dagar med min bästa vän så det blir avkoppling deluxe. Med lite photoshoots då och då. Plus lite instagrambilder på det. Haha ja, ni förstår. Men ska verkligen försöka att låta bli att ta upp mobilen när det kommer sådana lägen. Istället (!) ska jag försöka komma in i ett läs-mode hade jag tänkt. Jag kan lätt bli extremt rastlös när det kommer till att ligga på en solstol i timmar och på det, ligga ned och läsa. Dock vet jag hur nice det är när man verkligen fastnar för en riktigt bra bok och inte kan släppa taget om den. Ni bokmänniskor förstår säkert vad jag menar. Sen tror jag det kan vara en väldigt bra avkoppling för mig. Behöver det efter alla timmar av att ljuset från mobilen. So that's my plan. Problemet är då att jag inte har köpt någon bok. Jag åker om tre dagar. Tre. Dagar. Hahaha alltså ja, ni hör ju. Men ska faktiskt få låna en bok från en annan kompis och har några liggandes hemma som jag ej har plöjt igenom. Så det löser sig.

Min längtan till att åka utomlands är enooorm. Vi åker till mitt favoritställe, Nerja (typ som mitt andra hem), och blir där i två hela veckor. Eller ja, Linn åker efter en vecka (kommer grina sönder), men därför ska vi göra den veckan vi har tillsammans där till den bästa. Ni som följt mig sedan förra sommaren (när jag började blogga) kommer säkert ihåg att jag inte åkte utomlands något då, utan körde en Sverige trip istället. Så därför är jag extra taggad på att åka till varmare breddgrader i år.

Annars då? Jo men det rullar väl på. Som jag alltid säger. Har träffat på några nya, fina personligheter som hjärtat har slagit lite extra för. Jag har gått på en drop-in dansklass i Stockholm med Josefin som en av mina största inspirationer inom dans höll i. Det var mäktigt. Jag har provat på boxning för första gången i livet. Bland det roligaste jag gjort. Har också funderat massa. Funderat extremt mycket, också som vanligt. På allt och inget egentligen. På varför vissa beter sig på ett fruktansvärt sätt mot andra och varför vissa har svårt att säga sanningen om hur de egentligen känner, bland annat. Jag har varit med om min äldsta systers giftemål och höll tal framför cirka 80 personer. Hela den eftermiddagen och kvällen var så speciell. Det kändes i lilla hjärtat, på ett fint sätt.

Nu tänker säkert vissa av er "hur mycket ska hon skriva?", och ja, det undrar jag med haha. För att det inte ska bli allt för långt tänkte jag avsluta här. Jag vet inte hur uppdateringen kommer vara nu när jag åker till España, men något kommer jag lägga ut därifrån. Annars kommer ni som följer mig på Instagram få se massa, det garanterar jag. Jag kommer i alla fall försöka fortsätta min uppdatering här som den har varit förut, efter Spanien, om inte annat. Så ni kommer inte bli av med mig. ;)

Vill också bara passa på att tacka alla er som givit mig så fin feedback på allt jag lagt ut här tidigare. Tack till er som faktiskt lägger ned er tid och läser. & tack till er som är villiga att fortsätta följa mig här i fortsättningen. Imorgon (midsommar) är det ett helt år sedan jag lade ut mitt första inlägg. Tiden går!

Let's do this.

känslan av att kunna känna

2018-04-12 21:44
Från kajsaelisabethlindIbland undrar jag,
Om det bara går att stänga av
Inte reflektera,
Låta det desinfektera 


För vem orkar egentligen,
Det tär och det tar
Att tänka så mycket,
På vad som blir kvar


De säger att det går,
Bara man vill
Men vad vet jag,
Kanske ska jag bara låta det va'


För ibland är det finaste vi har,
Att kunna känna
Känna det minsta lilla,
Även när vi inte alltid skulle vilja
Ibland undrar jag,
Vad det är som gör att vi blir så rädda
För något så fint och så skört,
Något som för mig berör


Att drömma sig bort så enkelt,
Till något man önskar kan bli
Hur kan det vara så lätt,
När det samtidigt är så svårt


Säg varför är tålamodet ens bästa vän,
När jag längre inte har något kvar
Måste vänta och se,
När det laddas på nytt


De säger att det går,
Bara man vill
Men varför ska jag egentligen,
När det faktiskt hör tillPoesi

2018-04-08 18:32
Från kajsaelisabethlind

Skolans poesivägg. Tack ni som uppfann den! Himla kul. I och med inläggstorka får ni här en bild på när jag försökte skrapa ihop något för ett tag sedan. Det slutade såhär.
Tillsammans med detta får ni också (ett/en?) annan quote som jag starkt gillar.

Lov - Finally!

2018-04-03 08:24
Från kajsaelisabethlind

Hej vänner!
Nu har jag äntligen lov i en vecka. Fick det i torsdags då vi var lediga på långfredagen, så har firat påsken lite nu över helgen. Dock har det varit mycket lugnare i år än vad det brukar, vilket har varit skönt.
I veckan ska jag träffa lite kompisar, plugga (tyvärr), jobba på lite danskoreografier och träna. Ska idag åka till Friskis gymmet inne i stan med Linn för lite omväxling. Det blir kul, får se om det kommer finnas några man känner igen där (förmodligen)! Det blir nog ben för mig, får se vad Linn har planerat.
Igår var jag på Mall of Scandinavia för att kika lite efter en klänning till min ena syrras bröllop. Hittade faktiskt en som var såå fin. Jättefin färg och modell. Färgen visar sig inte riktigt till rätta på bilden, men ni får i alla fall ett hum om hur den ser ut på. Från & other stories!! Älskar den butiken. Önskar den skulle kunna komma till Uppsala...
I lördags var jag och Linn och kollade på Midnight Sun på bio. Ett måste att se hörni!! Den var så fantastiskt bra. Vi båda satt och grät i slutet så vi fick svårt att andas haha. Den var över mina förväntningar faktiskt.Vårkappa & konsert

2018-03-25 17:51
Från kajsaelisabethlind

Hej fina läsare!

Haft en väldigt skön helg faktiskt. I fredags gjorde jag inte så mycket mer än att köra ett träningspass (rygg & axlar) och sen på kvällen kollade jag och pappa på Pumping Iron, en film om Arnold Schwarzenegger som var en väldigt igenkänd bodybuilder på 1960/70-talet ungefär. Man fick följa honom på flera tävlingar, hur han tränade på Gold's Gym (som då var bodybuildernas mötesplats haha) och man fick också se flera andra populära bodybuilders som han bland annat tävlade emot. Väldigt kul att ha sett faktiskt, även om det bara handlade om manliga "kroppsbyggare". Men det var ju mest män som tävlade i det förr i tiden, så det har verkligen utvecklats med tiden!
Igår var jag och mamma på stan. Jag har varit ute efter en vårkappa ett tag nu, och hittade den fiiiinaste kappan på Åhléns. Den är från märket Carin Wester, vilket är ett ganska nyintaget märke där. Älskar verkligen deras kläder, och det är också väldigt prisvärt! Det är en väldig blandning mellan basic/elegant/nymodernt, vilket är perfekt. Har väldigt svårt att hitta bra kappor för jag är så bredaxlad. De flesta damkappor är inte det, vilket gör att det kan va svårt att hitta den där perfekta modellen. Men denna satt som en smäck, verkligen! Så fint fall och den satt jättebra över mina axlar. Så den blev det! Den är i en mörkgrön färg, vilket jag också var ute efter.

Senare på kvällen var jag på Darins konsert på konserthuset här i Uppsala, och alltså waaaow vad bra det var! Hans mick fungerade dock inte i början, tyckte så synd om honom haha...man hörde liksom att han sjöng men det lät som sagt inget i micken. Så typiskt. Men när den funkade igen och han väl kom igång så var han grym! Han körde många av hans nyaste låtar men också några gamla vilket var skitkul. Smith & Thell var hans förband och dem var också sååså bra!! Älskar deras musik så blev väldigt glad när jag hörde att de skulle spela innan. Så det var en väldigt lyckad kväll!

För några timmar sedan körde jag ett armpass på gymmet. Körde två benövningar också. Känns bra att vara tillbaka - ännu en gång. ;)
Nu ska jag ta och plugga lite svenska. Har muntligt nationellt prov på torsdag nästa vecka i form av ett tal. Så måste skriva manus till det. Och välja ämne, heh. Det ska nog gå bra.

Vårpepp

2018-03-20 14:14
Från kajsaelisabethlind

Hej!

Gissa vem som blivit sjuk igen? Haha alltså detta är ju lite otroligt. Dock är det mer som en lättare förkylning vilket är skönt. Den lär nog gå över om ett par dagar. Har varit hemma från skolan igår och idag, pluggat lite och kollat på massa videoklipp. Idag är det fiiinaste vädret!! Vill bara UT men måste ju tyvärr stanna inne. Så tråkigt. Blir inte direkt så pepp när jag ser att det kommer vara dåligt väder i princip en vecka efter idag :) men tackar i alla fall för den lilla glimten av sol vi fått de senaste dagarna! Det är nog inte långt kvar tills den stannar lite längre. Förstår ni vad härligt? Längtar sönder tills man kan sitta på en uteservering, sätta på sig solglasögonen och framförallt - att kunna klä sig någorlunda snyggt igen. Blir kul att se hur vårens mode kommer se ut! Älskar att se vad andra har på sig under den här årstiden.

Vad har jag gjort tiden innan jag blev förkyld då? Jag var på brunch i lördags i Stockholm för att fira att min ena syster har fyllt 30 år. Det var mysigt! Tog dock inga bilder hehe. Annars hängt lite med kompisar, tränat (!), dansat. Ja, lite allt möjligt. Gått i skolan såklart. Usch, nu är det en sådan period där det är mycket plugg. Den här veckan har vi bland annat nationella prov i spanska, några andra inlämningar och nästa vecka är det NP i svenska. Det är den muntliga delen och vi ska förbereda ett fyra minuters-långt tal. Temat är "I andras ögon" vilket inte är helt enkelt. Men att det faktiskt är påsklov nästa vecka (på torsdag tror jag?) gör att jag orkar ta mig igenom det. Efter det är det bara ÅTTA veckor kvar (inklusive lite lediga dagar) och sen är det hej sommarlov! Sjukt. Det kommer gå fort! Som allt annat gör, haha.

Ha det bra tills vi hörs igen!

Ledig dag

2018-03-07 18:21
Från kajsaelisabethlind

Startade dagen 09.15 på gymmet. Det blev ett snabbt axelpass med lite intervaller i 10 min på slutet. Vi har haft utvecklingssamtal idag, vilket menas med att man är ledig hela dagen förutom när man har sitt samtal. Himla bra koncept :)
Länge sedan jag var på gymmet såpass tidigt. Det var faktiskt riktigt skönt! På så sätt kickar man igång dagen liksom. När jag kom hem gjorde jag en smoothie på hallon, blåbär, spenat, äpple, lite ingefära och en skopa proteinpulver.
Resten av dagen har jag pluggat psykologi (prov imorgon) och ska nu sätta mig och plugga matte en stund. Kom precis hem från kören. Skönt att fly dit en stund.

Long time no see

2018-02-28 19:24
Från kajsaelisabethlind

Hej gänget!

Nu var det ett tag sen sist igen. Som ni kanske läste i förra inlägget blev jag sjuk efter min penicillin-kur för infektionen jag hade. "Nu blir det att vila i några dagar" tänkte jag då, men så blev det inte tyvärr. Jag blev hemma hela sista veckan innan sportlovet och var sängliggandes i ungefär fyra dagar. Det var nästan lite som influensan, fast grejen var att jag inte hade någon feber? Hade frossa flera gånger och då låg jag bara och skakade, hade svårt att andas och kokade. Var hela tiden extremt matt och hade värk i kroppen, men som sagt ingen feber? Så himla konstigt. Hade också väldigt ont i mina bihålor och hade yrsel konstant.

Det vände till fredagen och då mådde jag ändå hyfsat okej. Samma med lördagen. Men på söndagen vände det helt plötsligt och jag mådde ännu värre än vad jag gjorde tidigare i veckan. Hade en aning feber och hade samma symptom som innan, fast lite starkare. På natten till måndagen vaknar jag av att det spände något extremt i pannan på grund av min värk i bihålorna. Kunde inte ens ligga med huvudet på kudden för det gjorde så ont. Så vi gick på drop-in tid så jag kunde prata med en sjuksköterska. På tisdagen fick jag frossa igen, och fy vad jobbigt det är alltså. Jag kunde liksom inte sluta skaka, och jag kunde heller inte ställa mig upp för jag var så yr. Vi ringde vårdguiden och fick läkartid på kvällen. Väl där tog de min sänka och gick ut därifrån med penicillin. Dagen efter låg jag med migrän nästan hela dagen. Himla kul haha. Åt penicillinet i en vecka och hade sista dagen igår.
Så där har ni orsaken till varför jag varit borta...har inte haft ork att kolla på mobilen så mycket och inte heller haft något att skriva om eftersom jag bara har kurerat mig hela sportlovet. Höll på att få något fel där ett tag. Trodde på riktigt det var något fel på mig. Men nu är det mycket bättre som tur är. Ska nog köra ett träningspass på fredag - ÄNTLIGEN. Får ta det väldigt lugnt dock, för man är lite mer mottaglig när man nyss ätit penicillin. Tror det var därför jag vart sjuk igen efter förra kuren. Men alltså förstår ni min glädje? Första träningspasset på nästan en månad. Är så himla taggad.

Fick en beställning från Gymgrossisten förra veckan så har några bilder lite längre ner på det jag och pappa beställde. Har provat proteinpulvret och tycker smaken är väldigt god! Smakar verkligen vanilj. Lite sött såklart, men det får man nästan räkna med. Bcaa't gillar jag också och smaken är grymt god. Cola går aldrig fel!

Hoppas nu på att jag sakta men säkert kan komma igång lite här nu igen. Så förhoppningsvis får ni se mer av mig snart!! :)

Denna har varit mitt sällskap under dessa två veckor. <3

Veckan som gått / sjukstuga

2018-02-11 17:10
Från kajsaelisabethlind

Hallå där! Här har det stått tomt i en vecka. Har tyvärr gått & blivit sjuk nu...kul va? Tror jag hann träna tre gånger, sen tog jag två vilodagar då jag fick lite känningar i min knöl/böld. När den började lugna sig fick jag istället svinont i halsen och nu har det blommat ut ännu mer. Hade till och med frossa i natt. Så nu blir det att ta det lugnt i några dagar igen. Tror ni förstår hur trött jag är på att bara glida runt här hemma och inte kunna göra någonting typ, har ju i princip gjort det hela 2018, men får försöka att inte tänka på det. Känns dock som att jag börjar tappa all motivation för träningen nu haha...får ju aldrig köra igång helt. Men efter denna motgång blir det tredje gången gillt på gymmet, så får helt enkelt se det som något positivt. Det viktiga är som sagt att jag blir frisk, för man måste lyssna på sin kropp när den säger ifrån. Så viktigt!

Annars har jag den här veckan hittat ett par gröna brallor på H&M som jag fick för endast 100kr. De var nämligen på rea, så det blev ett riktigt kap! Mina syrrisar var på besök här nu i helgen oxå vilket var jättekul. Dock synd då att jag skulle bli sjuk precis då, men mysigt att träffa dem ett tag ändå.

I'm back

2018-02-03 20:03
Från kajsaelisabethlind

Äntligen kan jag köra igång med träningen igen! Igår (fredag) blev det första benpasset på tre veckor och det känns idag kan jag säga haha. Idag blev det biceps & triceps som avslutades med några magövningar. Får se om det blir rygg imorgon, förmodligen blir det nog det.
Hoppas på att jag kan hålla i det här nu utan att knölen ska förstöra igen. Antingen försvinner den av sig själv eller så kan den komma tillbaka. Men det får vi se helt enkelt. Inget jag försöker tänka på nu.

För övrigt - mycket plugg i skolan, tyvärr. Men! Sportlov om 2 veckor och jag förstår inte vart tiden tar vägen? Sjukt.

Vi hörs snart igen!

Pinchos med girlsen

2018-01-28 21:04
Från kajsaelisabethlind

Halloooj!

Precis hemkommen från stan. Jag, Josefin, Victoria och Julia åt middag på Pinchos för att fira Victoria lite i efterskott. Det var min första gång där, så var väldigt taggad efter allt bra man hört om restaurangen! Tog Fish n' Chips, Quesedillas & Getost med rödbetor (getost är ca det godaste jag vet), och avslutade faktiskt med en Daimbrownie. Vi pratade ut om allt möjligt som vanligt och bara hade det mysigt.

"Det är bra med mig, tack"

2018-01-19 20:45
Från kajsaelisabethlind

Jag är less.
Less på att vakna med tryck över bröstet. Som att det gömmer sig någon omedveten stress inom mig, som jag inte kan hitta.
Less på att gå runt med konstant hjärtklappning.
Less på att gå runt och skaka, utan anledning.

Jag är less, på att jag går runt med tårfyllda ögon, som väntar på att få bryta ut till tusen små saltvattendroppar.
Less på att jag inte klarar av att koncentrera mig längre. Är jag på väg att falla tillbaka?
Less på att få blickar av folk i korridoren, på gymmet, på stan. Överallt.
Less på att känna mig felplacerad.
Less på att känna mig tagen för givet.
Att känna mig ensam.

Jag är less på skitsnack. Folk som snackar om den ena och den andra och sedan pratar med dem som ingenting.
Less på att per automatik säga "det är bara bra, tack!" när det i själva verket inte alls är bra.
Less när folk beter sig som någon de inte är för att få andras uppmärksamhet.
Less på att allt kretsar kring sociala medier. Likes. Kommentarer. Bekräftelse. Snyggt feed. Uppmärksamhet.


Jag är trött.
Trött på att mobilen är det första jag kollar på när jag vaknar, och det sista innan jag ska sova.
Trött på att samhället fått mig att känna mig tvungen till att "se bra" ut. Sminka mig, klä mig fint, fixa håret. Vem vill jag egentligen visa upp mig för?
Trött på att en kille kan få mig bli helt förstörd. Om han/hon/vem som helst inte vill ha dig, synd för dem. Det kommer komma någon en dag som gör allt för att få dig på fall. Jag ska aldrig låta någon påverka mig så mycket igen.

Jag är helt enkelt trött, på hur folk dömer andra i vissa lägen. Om man inte dricker, då är man tråkig. Om man vågar göra sin grej, då är man speciell. Hur? Hur kan det vara så?
Trött på min ålderskrets.
Trött på att fake it till I make it.
Trött, på att jag ibland inte kan vara mig själv till fullo.


Missförstå mig rätt - ibland tycker jag att det är lugnande att fixa till mig lite extra. Ibland blir jag glad av att känna mig extra fin, och inte behöva vara det för någon annan, än mig själv. Jag har själv sökt bekräftelse när jag var yngre. Sminkat mig, fixat håret och klätt på mig fina kläder för att sedan ta flera hundra bilder, radera alla utom de bästa, lagt ut på Instagram i hopp om att få kommentarer från de "populära". Det är där problemet är. Det är den bekräftelsen som är nästintill farlig.
Om jag lägger ut något på mig nu för tiden, så bryr jag mig inte om vilka som kommenterar och vad de kommenterar. Klart jag blir glad av de fina orden de ger mig, men det är inte samma sak som förr när jag var yngre. Inte samma bekräftelsebehov.
Jag är glad att jag de senaste åren har kommit på mig själv. Gör jag detta för att jag mår bra av det? Eller är det för andra jag gör det? Ifrågasätt er själva det.

Jag vet att jag är fin precis som jag är. Det är du också. Det är okej att känna att man inte räcker till. Att man inte lever det liv som alla influencers gör. Det vi ser av deras liv på sociala medier är ytan. Vi luras av att tro att det livet som de lever är drömmen. Vi vet egentligen inte hur de faktiskt har det. Det är okej att inte vara perfekt. För det finns ingen definition av vad perfekt är.

Glöm inte det.