RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-13 01:51:51

izawesterberg blogg

izawesterberg blogg på Nouw

Efter solsken kommer värsta regnet

2019-06-22 16:22
Från izawesterberg

Idag har det inte varit alls lika varmt som igår! Det har småregnat till o från, åskan har börjat mullra och det varit kvavt men hyfsat varmt ändå! Vi va ner en sväng på stan och kollade marknader och lite affärer. Hittade inga kläder men vi ör här en vecka till så det löser sig nog! Känns som en dröm att vara här Mitt mående har varit lite bättre och tankarna hålla sig på lite avstånd vilket är välbehövligt efter sista året!

Healing? Vad är det? Ja, det är något jag frågat mig själv om. En nära vän till mig är mycket för det så hon har föreslagit att jag ska köpa mig ett healinghalsband/kristall. Hittade en bergskristall idag inne i en butik så kände att det skadar inte att pröva. Har alltid älskat kristaller, ända sen jag var liten! Har bara inte vetat om all energi osv. Låter flummigt jag vet men när ”M” har förklarat o pratat om det (hon kan det verkligen) så blir även jag intresserad. Som sagt, skadar inte att pröva

Hoppas det är bra med er alla! Ikväll ska vi iväg och äta middag på hotellets resturang, lär nog bli en god sallad ikväll igen.

Destination Pula

2019-06-21 20:59
Från izawesterberg

Vid 00.45 inatt var vi framme vid vår lägenhet i Pula, Kroatien. Vädret har varit helt otroligt! Vi har hunnit med sola på klipporna, promenad runt området och vandrade längs klipporna tillbaka. Sen gick vi in till centrum och käkade middag. Min syrra fyller även år idag men hon kommer hit först på Söndag så vi ska fira henne då.

Nu sitter jag tillsammans med mamma och pappa på balkongen och myser. Imorgon kommer dagen mest bestå av sol och bad

Flytta till Örebro?

2019-06-16 16:38
Från izawesterberg

Hej!
Hoppas allt är bra med er i värmen! Jag har tillbringat lördagkväll + hela idag (söndag) i Örebro med några vänner jag känt länge. Saknade var dem så fick mkt bra energi av att umgås

Igår kväll var det sommarfest på Örebrotravet! Det var väl mysigt. Fem-kamp och hamburgare bjöds det på. I lagtävlingen så vann vårat lag, otippat men kul! Pris var presentkort på travresturangen, får se när jag kan utnyttja det.

Idag var det hästens dag på Kolja som Rinkaby Ponnyridskola / Glanshammarsryttarna höll i. Eftersom det är 10 år sen jag började hänga på rinkaby plus att jag hade tre veckors praktik där i höstas så var det kul att träffa flera av stalltjejerna igen! Saknar faktiskt att vara där och flera av ungarna❤️ En dag kommer jag nog tillbaka! Heidi och Johanna tog ridborgarmärket, Sen var det uppvisning av stalltjejerna+föräldragruppen och lite käpphästhoppning. Mysig dag helt enkelt

Påväg till Enköping nu och tänkte då besvara frågan: ”Ska du flytta tillbaka till Örebro?”. Svaret är nej, inte än i alla fall! Har Wången först nu sista året sen får vi se. Planen är att söka universitet i både Uppsala och Örebro, får ju helt enkelt välja mellan hemstan eller konståkning... Skönt är att jag inte behöver bestämma mig än, ett år kvar minst! Men en dag ska jag flytta tillbaka, det är något jag verkligen vill. Örebro är och kommer alltid vara hemma för mig. Jag växte upp där, flyttade först som 14 åring. 4 år (3 om man räknar bort sista när jag varit mest på Wången) har jag nu bott i Enköping. Det absolut bästa med flytten är att jag tog upp konståkningen igen, att jag haft såna fantastiska tränare som peppat. Kommer skriva ett inlägg riktat om konståkningen och klubben senare... Men Enköping kommer aldrig vara hemma men trivs gör jag.

Nu är det bara dryga 3 dagar tills jag drar till Kroatien på solsemester med familjen vilket jag längtar ihjäl mig efter!! Sol och bad i 10 dagar ska bli så skönt. Ni som varit i PULA, Hit me up med era bästa tips på vegomat och sevärda saker!!

Hoppas allt är bra med er!

Min finaste vän Heidi Testade kameran på min nya mobil och är väldigt nöjd. Har inte ens redigerat bilden utan bara använd porträttläget

Vad håller jag på med?

2019-06-13 21:04
Från izawesterberg

Har haft fullt upp senaste dagarna! Går nämligen intensivkurs på Fjärdhundra trafikskola. På lördag är det riskettan och på måndag är det risktvåan, sen är det dags att boka uppkörning och teoriprov Är taggad som bara den, vill verkligen ha mitt körkort innan jag drar!! Fler inlägg är planerade men just nu är allt fokus på teorin

Undrar ni vart jag ska? Några vet redan... Jag kommer vara på resande fot hela sommaren och ni kommer få följa med. Jag är iaf galet taggad, denna sommar kommer verkligen bli en bucketlist sommar☀️

Symbol för att allt jag överlevt

2019-06-10 09:51
Från izawesterberg

Som jag skrivit kort om tidigare så har jag tatuerat mig! Fun fact är att jag är första i närmsta släkten att göra det. Stod mellan två olika symboler men det blev till slut ett hjärta.

Hjärtat står för styrka, för allt jag överlevt och gått igenom. Min grundskoletid var inte lätt. Jag var utsatt för olika former av mobbning i drygt 8 år. Lärare och rektorer som inte lyssnade på mig och mamma, som inte gjorde något. Efter sjuan flyttade jag från "stora" Örebro till lilla Enköping, bytte skola. Från Gumaeliusskolan på ca 500 elever till Entréskolan som då var ca 90 elever. Det var inte lätt att komma in. Jag hade svårt att anpassa mig till en så liten stad. Men Entréskolan visade sig vara det bästa som hänt. Under ettan på gymnasiet var jag borta mycket. Sjukskriven då jag inte mådde bra. I höstas började jag Wången. Även i år har jag varit borta till och från men det har ändå varit bättre. Mycket tack vare M, en kvinna som jobbade på Wången och har verkligen varit helt underbar. Kommer ev ett inlägg om henne mfl sen.

När jag mår sämre så tittar jag på tatueringen och påminner mig om att jag kommer överleva det här också. Jag slutar aldrig kämpa.

Rozzo, Herman och Snurre

2019-06-09 16:00
Från izawesterberg


Rozzo, Herman och Snurre är tre namn som kommer nämnas en hel del här på bloggen. Det är nämligen de tre djuren vi har i vår familj. Tänkte skriva och berätta om dem här!

Rossmix Life i Ours "Rozzo" -13

Rozzo är en sex år gammal golden retriver. Han är världens snällaste och goaste hund man kan tänka sig. Vi har aldrig behövt uppfostra han, han lär sig så snabbt. Rozzo är helt otrolig, hans första år i livet var allmänt röriga. Farmor dog, vi flyttade, hans mage krånglade etc men trots allt det så bara finner han sig i tillvaron.

Herman -15

Herman är vår katt. Oklart vad han är för ras, född i en buske och mamman övergav han samt pappa okänd Men han är det snällaste som finns. Han älskar att ligga i famnen och gosa, man kan lyfta upp han i princip hur som helst utan ett ljud. Herman har blivit innekatt men på somrarna är han ute i lina så fort vi är ute. Herman tar livet med ro, nyfiken och social. Han och Rozzo är väldigt lika!

Snúdur frá Ytri-reykjum "Snurre" -94

Snurre är min islandshäst på 25 år. Han är en valack e. Páfi frá Kirkjubae (8.19). Världens mest underbara ponny. Känt han i närmare 6 år men endast ägt han i 4.5 år. Han var min sköthäst när jag red på Rinkaby ponnyskola, hösten -14 frågade min ridlärare mig om jag ville köpa han. Så tacksam till mina föräldrar som gjorde så han kunde bli min <3

Våra fantastiska djur❤

Frågor och svar del 2

2019-06-09 14:35
Från izawesterberg

Ni hittar alla delar HÄR

Berätta om dina husdjur!

Vår familj har tre djur: Rozzo, Herman och Snurre. Kan göra ett separat inlägg om de tre!

Vad tror du är meningen md livet?

Ja, det är något man kan fundera på i all evighet. Jag tror inte det finns någon egentlig mening med att vi finns här utan det är bara något som evolutionen skapat. Tråkigt svar men men

Vilka språk kan du förutom svenska och engelska?

Talar inget mer språk flytande men pluggar ryska nu och sen kan jag väl typ några ord på spanska.

Vem är din bästa vän?

Har flera men H och M är nog mina närmaste.

Vart bor du?

Bor större delen av året i Jämtland/Wången men annars i Uppland/Enköping.

Finns det någon du saknar just nu?

Ja... En vuxen vän som jag inte pratat med sen i mars...

Hur Lång är du?

Haha, jag är hela 179 cm!!

Någon favorit youtubers?

Victoria Bynelius typ

Fortsätt skriv frågor till mig!


Frågor och svar del 1

2019-06-08 07:00
Från izawesterberg

Ni hittar alla frågor och svar HÄR

Hur mår du?

Idag mår jag ganska okej. Värmen gör mig trött men i övrigt känner jag mig ganska bra.

Kommer du tillbaka till Rinkaby nån gång? Vi saknar dig❤

Åhh, saknar er med!! Kommer absolut tillbaka och hälsar på om ni vill det

Har du redan planer för framtiden?

Haft hela mitt liv planer och drömmar. Vissa dagar är det planer, andra drömmar

Kommer du svara på alla frågor du får?

Ja, bara att fråga på!

Vart skulle du vilja åka på semester?

I sommar ska jag till kroatien med familjen vilket jag längtar efter! Annars typ paris eller miami!

Har du vänner från internet?

Ja, ganska många

Har du/vill du ha några syskon?

Ja, jag har världens bästa lillasyster <3

Fortsätt skriv frågor på instagram (Klicka här ) eller tellonym (Klicka här), flest som frågar på Insta får en shoutout!


Varför har jag varit borta?

2019-06-07 21:09
Från izawesterberg

Hej! Long time, no see right?

Mycket har hänt sen sist jag skrev ett inlägg här. Efter jullovet bytte jag från ettan till tvåan vilket har varit det bästa på länge. Det gav ju såklart mycket plugg men det har det varit värt. Våren har varit full av plugg, prov, praktik, examinationer och häst. Har även lyckats klämt in mina cheerträningar och några konståkningstävlingar/test. Ovanpå allt har jag kämpat för att må okej. 2018 var ett riktigt tufft år. Jag tillbringade ca 4 veckor inlagd på bups akutavdelning eftersom jag inte mådde bra. Idag mår jag bättre vilket är riktigt skönt. Vill aldrig någonsin tillbaka till ingång 10 i Uppsala!

Den 20/5 gjorde jag min första tatuering! Ett separat inlägg kommer om den och vad den står för. Jag kan iaf säga att jag är såååå galet nöjd, Tack Hanna (@Hannaandrine ) för peppen att våga. Är riktigt glad jag vågade, älskar den <3

För att starta upp bloggen igen så kommer en q/a om mig där ni har fått ställa frågor som jag svarar på. Gå gärna in på min insta och fortsätt ställa frågor, heter där @izajosefin

Länge sen sist

2018-11-23 10:34
Från izawesterberg

Hej alla människor
Jättelänge sen jag var in och skrev här sist! Mycket har hänt så ska försöka dra det kort här.
Sist jag skrev så var jag och Snurr trea in i a-final i Gneisti Open. I A-finalen slutade vi fyra vilket jag var extremt nöjd över!! Efter det har vi tävlat två gånger till. Han är så otroligt duktig. Vi jobbar vidare på att han inte ska vara så het i galoppmomentet i V5.
Jag har hunnit träna en del konståkning och även tävlat. Tävla gjorde jag i Västerås helgen som var! Gick ine sådär toppenbra men är nöjd ändå!! Tar revanch på tävlingen i Hallstahammar den 1/12.
I övrigt har det inte hänt så jättemycket. Jag har fått för mig att börja med gymnastik/cheer haha, alla sol känner mig vet hur extremt stel jag är. Men men, när jag ger mig tusan på något brukar jag klara det!

Har även fått säga hejdå till älskade, älskade Happy. Han togs bort pga ålder i början av oktober, han är saknad❤️