RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-06 16:51:50

Emilia Henriksson

saraemiliah blogg på Nouw

Ett år

2019-08-16 13:38
Från saraemiliah

Det har snart gått ett år sen jag senast uppdaterade bloggen. Det har hänt så mycket sen senast och jag vet att även om jag ville uppdatera varje vecka om min graviditet så blev det helt enkelt inte så. Jag tänkte ofta att jag skulle skriva men lusten att blogga fanns inte där.

Jag njöt till fullo av min graviditet när de första veckorna av ständigt illamående hade avtagit. I slutet var jag tung och svullen och kände mig så redo att föda. Häftigt ändå, hur något man har varit så rädd för plötsligt kan bli något man är så redo för! Jag tänkte faktiskt skriva ett inlägg om hur förlossningen gick och lite dagarna innan. Jag vet att jag själv älskade att läsa andras förlossningsberättelser och jag var besatt av att kolla folks förlossningsvideos när jag var gravid, haha. Jag tror att det dessutom var en bidragande faktor till att jag vågade ta mig igenom en vaginal förlossning. Men, mer om det i ett annat inlägg.

Jag ska försöka att uppdatera mer. Jag älskar ju faktiskt att skriva. Jag skriver så ofta texter som sen ingen får läsa. Men nu ska jag ändra på det!

Höstkläder

2019-08-16 13:28
Från saraemiliah

Har skrollat igenom flera butiker och hittat så fina barnkläder. Här är ett urval på allt fint. Allt från HM och Lindex. Klicka på bildlänken för att komma direkt till produkten.

favoriter

2018-08-29 23:44
Från saraemiliah

svagt streck - gravid?

2018-08-29 23:31
Från saraemiliah

Vi bestämde ju oss som sagt i slutet på april för att det var dags. Gick ca två veckor och jag började känna mig annorlunda. Mina bröstvårtor var extremt ömma och det har dem aldrig varit tidigare. Redan där började jag ana att jag nog var gravid. Så jag beställde hem RFSUs graviditetstest med två stickor i. Paketet kom till Ica men hämtade inte ut det förens 1 vecka senare.

Den 29 maj var jag på jobbet och kände bara att nä, nu hämtar jag ut dem. Jag är gravid, jag känner ju det. Klockan 19.10 nästan sprang jag ner till Ica och cyklade sen det snabbaste jag kunde hem. Emil låg fortfarande och sov så jag passade på att ta ett test. Om det var negativt skulle jag bara slänga det och inte tänka mer på det. Kissade på stickan och satte mig sen på badrumsmattan och väntade i 5 minuter. Jag har aldrig varit med om att 5 minuter tar så lång tid. Det kändes som en evighet.
Ett streck- inte gravid. Två streck- gravid. Kollade på stickan och vid första anblick såg jag inget andra streck. Men som den överanalyserare jag är tyckte jag mig se ett andra streck, otroligt svagt men jo nog fanns det väl ett till streck där?
Jag kände ett lyckorus smyga sig på och kunde inte hålla mig. Jag gick och väckte Emil. "Jag är gravid".

Visade Emil stickan och han såg också ett svagt streck men han ville vara helt säker. Så vi beslutade att jag skulle prova 2 dagar senare på morgonen för att vara säkra. Dagen efter på morgonen kunde vi dock inte vänta. Så jag kissade på en ny sticka... den visade ingenting alls. Så vi hade alltså ett test som visade ett streck, om än det var svagt så fanns det där. Och ett test som inte visade något andra streck alls. Googlade som en tok på "Svagt graviditetstest" och alla sa att ett streck är alltid ett streck oavsett hur svagt det är.

Men vi båda ville ha reda på det till 100% så vi for till apoteket och köpte Clearblues digitala graviditetstest där det står om man är gravid och hur långt gången man är. När vi kom hem gick han och lade sig och jag som hade tänkt vänta tills han steg upp igen kunde inte vänta. Tog testet och fick det bekräftat, "Gravid 1-2 veckor". Stod i köket och hoppade och höll mig för munnen för att inte tjuta av lycka. Väckte sen Emil och sa att jag inte var gravid men satte graviditetstestet på hans skrivbord. Åh, vilken lycka! Den går inte att beskriva!

När bestämde vi oss?

2018-08-29 23:08
Från saraemiliah

Tänkte skriva lite om när vi bestämde oss för att börja försöka bli med barn.

Det började faktiskt redan för två år sen. Emil tog upp det och föreslog att vi om ett år, om allt ser bra ut, börjar försöka bli med barn. Ett år gick och vi kom hem från Thailand. Den här perioden hände väldigt mycket i våra liv och sommaren blev inte som förväntat. Så vi var helt enkelt inte där. Under hösten 2017 började vi prata lite löst om det. Jag drog lite hintar om att jag var redo och kunde prata i ett om att skaffa barn och barn rent generellt. Till slut sa jag att "Jag vill ha barn men jag slutar prata om det nu, för jag vill inte att du ska känna dig pressad. Du får berätta när du är redo!".

Men så i april i år en tidig morgon tog han upp det igen, jag var jättetrött och höll på att somna i bilen. Vi var i Gällivare och jag hade följt med Emil på hans jobb. Innan han hoppade ut ur bilen för att packa ur den sa han "Om allt går som det ska med jobbet så kan vi börja försöka skaffa barn, vill du det?". Kunde inte göra annat än att le och nicka.

Sagt och gjort, hans chef köpte lös företaget från de tidigare ägarna och vi skulle nu börja med att försöka bli gravida. Tog mitt sista p-piller i slutet på april. Hann inte ens få nästa mens innan jag var gravid. Så det gick fort. Nästan så fort att jag fick panik över att vi inte skulle vara bara vi längre. Det gick dock över ganska snabbt och övergick till lycka!

Vi ska bli föräldrar

2018-07-17 09:08
Från saraemiliah

Jag är gravid! Jag och min absoluta favoritmänniska ska bli föräldrar. Jag är så otroligt lycklig som får uppleva detta tillsammans med Emil.

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om hur alla veckor har varit fram tills nu, vecka 12. Och även hur vi fick reda på det, om det var planerat eller inte. Tror också jag kommer att uppdatera vecka för vecka, om jag finner motivation.

Ariana Grande - No tears left to cry

2018-04-23 02:33
Från saraemiliah

​Det här är så. jävla. bra.

Tisdag

2018-03-20 22:11
Från saraemiliah

Ikväll sover jag själv. Hatar verkligen att sova själv så antigen somnar jag i soffan framför en film eller så lär jag städa hela natten tills jag inte orkar mer. Tänk vad beroende man kan bli av någon annans närhet när man sover! Känner mig så otroligt trygg när jag sover med Emil vilket säkert är anledningen till varför det känns så obehagligt när han inte sover med mig.

Jag bloggade så otroligt lite förra året. I år ska jag försöka vara bättre på det. Men jag lovar inget, det ska inte bli ett måste för det klarar jag inte av.
Jag ska försöka vara bättre på att ta bilder för det gör att jag tycker att det blir roligare att blogga också. Vi får se, det får bli som det blir!

En stor anledning till varför bloggen lades på sidan om är pga allt som hände förra året. Förra året var jobbigt och även om jag önskar att detta året blir bättre så vågar jag inte hoppas på något. Ni vet när man tänker "Fan, vad bra det går nu?" HUR många gånger har det inte gått åt helvete efter det? Haha. Ironiskt.
Så i år tänker jag inte hoppas på något, inget alls. Bara vara och det som händer får hända.
Jag vet inte om jag vill ta upp så mycket av föregående års händelser då det fortfarande är så nära. Och sen är det inte upp till mig att bryta isen, det är ju inte jag som varit den utsatta. Allt jag tänker säga är att jag hoppas att män som utnyttjar och använder sig av våld mot kvinnor får det dem förtjänar (the other way around också såklart). Jag kan inte ens förklara med ord hur otroligt feg en sådan människa är. Som slår en så mycket mindre försvarslös person än en själv, som sätter skräck i en annan människas kropp. Hur kan man ens kliva upp på morgonen och fortsätta som vanligt när man har gjort en annan människa så illa? Det är något jag aldrig kommer förstå.

Nej hörrni, nu kör vi på och ser hur det blir. Vi hörs när vi hörs!

Musik

2018-01-24 17:51
Från saraemiliah

Ett gäng sköna låtar som just nu går på repeat. Tänk att man skulle gilla en Hov1 låt, tycker ju att pojkarna är hybris i egen hög person men bra jobbat på Pari. Så skön låt, älskar.
Fall out boys nya album MANIAC släpptes i veckan, älskar också!

Thailand

2018-01-16 22:05
Från saraemiliah

Varenda cell i mig skriker efter sol och bad i Thailand. Emil och jag har pratat om en resa dit, först ville vi åka redan i år över jul men vi får nog skjuta på det ett år. Så man hinner spara nog med pengar och även se till att få ledigt.
Jag har bestämt mig för att inte hålla på och köpa nya plagg hela tiden, jag behöver ju inte 10 eller 20 olika t-shirtar. Jag har redan rensat ur en stor del av min garderob och har en del kvar. Det är ju så skönt på något sätt att rensa då och då. Nu har jag bara de tröjor jag verkligen använder kvar och tänker inte köpa en ny förens jag verkligen behöver det. Detsamma gäller byxor.
Detta året ska jag vara mer ekonomisk och ta vara på upplevelser istället för materiella ting.
Här är några bilder från Thailandsresan till Koh Lanta i mars 2017 som min pojkvän har tagit.