RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 14:52:54

niklasdotter blogg

niklasdotter blogg på Nouw

Växjö

2019-06-04 11:42
Från niklasdotter

Hejsan allihopa, hoppas att allt är bra med er?

Med mig är det hyfsat bra, har träningsvärk i hela kroppen efter att ha storstädat hela studentlägenheten. Jag hoppas hoppas att den blir godkänd på besiktningen men det visar sig imorgon. Imorgon är ju då alltså sista dagen jag spenderar min dag i Växjö vilket ska bli skönt. Det ska bli skönt att inte behöva pendla på ett tåg fram-och-tillbaka, visst är det väl lite synd att det har gått så himla fort men nu ser jag framemot att börja sommarjobba och bo in mig i huset. Det ska bli så roligt att få uppleva sommaren i huset eftersom jag och Joel flyttade in i september så hann vi aldrig uppleva en sommar, så det är verkligen något som jag ser framemot.

Bjuder på några bilder från detta år. Längtar sååå till huset och till sommaren.

Idag ska jag spendera min dag i skolan eftersom hela min lägenhet består av ett tomt skal, haha. Jag ska fixa lite små saker som ska städas, ska packa ner det sista som finns kvar. Jag ska gå igenom mina scheman för sommaren, kolla igenom lite utbildningar och planera eller försöka planera sommaren samt framtiden, dock är ju inte det de enklaste. Jag skulle vilja klämma in en liten promenad med men min träningsvärk är ju inte att leka med haha samt att vädret inte är på topp idag, jag lyckades packa allt annat förutom en jacka. Så imorgon hoppas jag att vädret är någorlunda bra imorgon.

Ni får ha en fin fin dag och så hörs vi snart igen!

Kram

BANANKAKA

2019-05-29 15:03
Från niklasdotter

Hej alla fina! Här kommer receptet på banankakan jag brukar göra =)

Ingredienser: 

Receptet gäller för 16 skivor

75g smör

1/2 dl mjölk

2 ägg

2 dl strösocker

2 mogna bananer

1 tsk malen kanel

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat


Gör så här: 

Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat i äggblandningen. Tillsätt snabbt mjölkblandningen och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.


Har tagit detta recept från arla, idag testade jag att använda havremjölk istället för vanlig mjölk samt att jag inte brukar vispa ihop socker och ägg pösigt.

Ni hittar receptet här https://www.arla.se/recept/banankaka/

Hoppas det smakar super och så hörs vi snart igen!

Kram

godmorgon

2019-05-29 10:44
Från niklasdotter

Hur mår ni denna fin fina onsdag? Själv vaknade jag med ett väldigt bra humör, har ätit en mysig frukost och ska snart börja plugga kemi inför nästa veckas tenta. Det ända som är lite distraherande är vårt helt otroligt fina väder, strålande sol med blåsigt väder, hoppas att det kan vara lika fint hela dagen då jag och Joel ikväll ska på grillfest, ska bli hur mysigt som helst tycker jag.

Dagens planer är som sagt att plugga kemi, jag ska försöka städa här inne i huset lite, det består fortfarande av flyttkaos haha, jag skulle vilja hinna baka en banankaka med och senare ikväll grillfest. Imorgon ska jag äntligen till frisören och fixa detta råttbo, har inte varit till frisören på snart ett år, jisses. Så imorgon får vi se vad jag kommer hem med för frisyr och färg, har blivit sugen på färga det blont igen men det får vi allt se haha.

Ni får ha en superfin onsdag och så hörs vi snart igen!

Kram

Lite tankar och funderingar

2019-05-26 19:39
Från niklasdotter

Hejsan alla fina där ute! Hoppas att allt är bra med er och att ni framförallt firat morsdag? Eftersom jag är ålänning firar vi mors dag lite tidigare än här i Sverige så här hemma hos oss har det inte blivit så mycket firande. Vi har tagit det lugnt idag och mest försökt komma igång med flyttkaoset som bildat sig här hemma. Lagom rolig var denna flytt från Växjö. Visst var det inte så mycket grejer men att flytta är ju inte direkt det roligaste och om cirka två veckor ska jag ner igen för att skriva sista tentorna samt städa ur studentläggan. Så planen är nu att hitta plats åt allting som kom upp, rensa bland kläderna samt försöka få någon struktur här hemma.

Vi flyttade ju till huset för snart sju månader sedan och har ännu inte riktigt fått till det, visst har vi ju fått ordning på rummen men det är fortfarande saker som vi vill ändra på eller ja, det kanske är mest jag, haha. Matsalen är ett pågående projekt här hemma, vi får till det men då är det något som fattas eller måste ändras på, tycker det här ständiga fixande är jobbigt, haha. Jag har ju verkligen fastnat för sekelskifte och det är ju inte det lättaste att få tag på möbler, inredning osv osv och att vi nu har ännu mera grejer att placera ut gör mig typ bara förvirrad. Det som är jobbigast är nog att min studentlägenhet inte alls har haft något inslag av sekelskifte och det gör verkligen denna situation jobbigare. Orkar verkligen inte alls, haha. Detta är ju verkligen ett i-landsproblem.

Nu ska jag avrunda detta inlägg då jag ska sätta mig och titta på ishockey då Finland är med i finalen vilket kanske några av er inte missat. Ni får ha en toppenkväll så hörs vi snart igen!

Kram

soliga soliga fredag

2019-05-17 15:17
Från niklasdotter

Hejsan allihopa, hoppas ni har en fin fredag?

Hos oss är det fullt upp, ja eller för min del än så länge, hela huset ska storstädas då min familj kommer hit imorgon. Än så länge har jag halvt hunnit med köket, hahah, men jag har storstädat skafferiet som nu är fint och sorterat igen. Så nu är det bara resten av köket och resten av huset.

Det som känns lite surt är att det är så fint väder idag, jag skulle egentligen bara vilja ligga på verandan men det får bli sen. Hoppas att det är lika fint väder i helgen. Vad ska ni hitta på i helgen?

Ni får ha en fin fin fredag!

Kram

kära fredag

2019-05-10 14:57
Från niklasdotter

Hejsan svejsan, hoppas att allt är bra med er?

Det är bara fin fint med mig och idag är det fredag vilket betyder helg, kan det bli bättre? Min helg kommer bli lagom spännande, jag har omtenta imorgon, förra helgens omtenta gick super, så jag hoppas på att helgens omtenta ska gå fint den med. Vad ska ni göra för roligt i helgen?

Jag hoppas på att det skall bli lite varamare väder, det har regnat hela veckan här nere i Växjö men det behövs ju, såg ju bara hur det vara förra sommaren, det får gärna regna lite mer denna sommar och inte vara lika varmt. Nästa helg ska jag åka upp till Örsundsbro igen vilket ska bli så kul, inte för att det är långt kvar tills jag flyttar upp.

Hoppas att ni får en fin helg och så hörs vi snart igen!


Kram

välkommen tillbaka in hit

2019-05-03 19:04
Från niklasdotter

Hejsan allihopa och hoppas att det är bra med er? Det var ett litet tag sedan jag uppdaterade er här inne och jag tänker inte ge er en massa ursäkter men det har varit väldigt mycket, men en liten uppdatering skall ni allt få! Jag har ungefär 1,5 månad kvar av basåret här nere i Växjö och efter det flyttar jag upp tillbaka till Enköping. Planen i sommar är att jobba och bara njuta. Basåret har verkligen gått så fort, tiden har bara flugit förbi mig och jag vet inte riktigt hur jag skall känna efter detta år. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag vill hålla på med men har i vilket fall som helst ändrat inriktning helt, förut var jag helt inställd på att jag ville utbilda mig till något inom djur och lantbruk men kan nu säga att fallet inte är så längre. Så planen är nu att ta reda på vad jag vill läsa vidare till och komplettera med lite kurser på komvux som jag inte har.

I helgen är det omtenta och plugg som står på mitt schema, vilket typ är standard, haha. Jag ska öven börja kolla igenom vilka grejer som ska med upp i flytten som sker om bara några veckor!!! Helt sjukt att jag flyttar upp i slutet på maj, inte lång tid kvar, så det börjar verkligen blir dags att gå igenom alla saker.

Jag hoppas att ni vill fortsätta att läsa och följa mig här på bloggen, jag ska verkligen försöka att få upp åtminstone två till tre stycken inlägg i veckan. Jag tycker ju att det är så himla roligt och det känns som om tiden äntligen börjar komma på min sida.

Ni får ha en fin fredagkväll och helg så hörs vi mer snart igen!

Kram

8 januari 2019

2019-01-08 22:12
Från niklasdotter

Hejsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra och trevlig jul samt nyår. Jag har en väldigt bra julafton samt ett fint men samtidigt lugnt nyår.

Jag kom tillbaka/började skolan denna vecka. Helt sjukt att det är ett halvår kvar av detta basår, lite stress över hur detta kommande halvår kommer att gå. Just nu är jag inne i min andra tentaperiod, jag har fysiktenta denna vecka samt att jag har min sista mattetenta i kursen 3C nästa vecka. Jag har inte hunnit tänka eller fundera klart över om jag komma läsa nästa mattekurs, just nu är jag inne i min tenta stress, haha. Snart börjar kemikursen vilket jag ser framemot men FÖRST tentaperioden, haha.

Denna vecka samt nästa vecka är fullt av plugg och försök att komma in i lite rutiner efter dessa tre veckors julledighet. Jag vill även försöka att hinna få upp lite inlägg, i varje fall någon uppdatering. Hoppas att denna lilla uppdatering duger. Nu skall jag ta det lugnt och snart gå och sova!


Ha det gott allihopa!

xoxo

plugg plugg plugg

2018-11-30 13:29
Från niklasdotter

Hejsan svejsan, hoppas att allt är bra med er?

Jag började min fredag med att sova ut och ta det lugnt. Jag har även hunnit äta en trevlig frukost samt pluggat inför omtentan. Jag skall även plugga lite mer men har nu fokuserat på det jag känt mig lite osäker på, nästa blir att gå igenom alla slarvfel. 

Kylskåpet måste även fyllas på med lite behöriga matvaror, så handla skall även göras idag. Så en fredag med lite tråkiga saker men även det måste göras ibland. Det blev en ganska torr och tråkig update idag, men så kan det bli hahah. Nu skall jag ta en liten paus och sedan fortsätta.

Ha en fortsatt trevlig fredag hörrni!

i mitt lilla vinterland

2018-11-27 13:12
Från niklasdotter

Halloj,

hoppas att allt är bra med er? Det är nog ganska bra med mig, dock känner jag att stressen inför omtentan börjar närma sig. Idag skall vi ha en extra lektion bara för att få hjälp med det vi känner oss osäkra på. Det känns ganska skönt, jag hoppas hoppas att det går vägen denna gången! Men i alla fall lektionen börjar först 15 så jag har utnyttjat tiden med att räkna lite matte, det vi gått igenom på dagens lektion. Jag skall fortsätta att plugga vidare, men ibland måste man ta en liten paus.

Under min lilla paus skall jag nu passa på att laga en liten lätt lunch och bara ta det lugnt. Jag har börjat märka att svårigheten börjar komma nu i matten i och med att vi nu läser den "riktiga" matte 3, kan säga att jag inte längtar tills vi skall ha tenta på denna delen i matten men troligtvis kommer den att gå bra och jag får bara plugga lite extra.

Jag hoppas att ni har en superfin vecka och så hörs vi snart igen!

20 november

2018-11-20 12:13
Från niklasdotter
Tiden bara springer ifrån mig ?! 

Som rubriken lyder så bara springer tiden ifrån mig nu, jag hade just min första tenta och det skulle vara några veckor till omtenta, nästa vecka är det dags för omtenta. Det är så sjukt konstigt att det bara flyger iväg och snart är det även julafton vilket betyder att jag har gått en hel termin på uni. Känns även så konstigt att jag snart har bott i min studentlägenhet i en månad.

I vilket fall som helst så springer tiden ifrån mig, denna vecka skall jag plugga till omtentan och plugga matte samt fysik. I helgen och förra helgen var jag uppe i Uppsala vilket var väldigt mysigt då det var ett tag sedan jag var där. Förr förra helgen hade Joel kalas vilket var roligt, men det blev väldigt mycket i slutet, haha. Denna helgen som vart har det inte hänt så mycket. Nästa gång jag åker upp tillbaka blir till julen, vilket känns så konstigt i och med att det är om en månad ungefär.

Ikväll skall jag spendera tiden till att plugga massor, lite tråkigt men det måste göras! Jag har inte så jätte mycket att uppdatera er om, förutom att jag skulle kunna gå och sova redan, hahah. Jag slänger in några mobilbilder som jag samlat på mig sen senast.

Några bilder från min "gamla" runda till bussen, känns så tråkigt att alla vackra höstfärger börjar försvinna mot blöta löv och kallt regn med gråa moln.

Jag har även hunnit baka och inviga ugnen i studentlägenheten, bakade mitt första bananbröd!

Och sen en massa bilder från huset med bland annat bilder från Joels kalas, vår nya matsal, en trött Caspian och mycket mer, hahah. Dock kan jag ju inte lägga upp alla så jag har sållat ut dem bästa!

En ordentligt bildbomb från mobilen! Nu skall jag fortsätta att plugga och så hörs vi snart igen!

xoxo

redan 23 oktober

2018-10-23 12:30
Från niklasdotter

Hejsan! Det har varit ett litet uppehåll här vilket inte var meningen men har haft fullt upp med skolan, denna vecka har jag min första tenta vilket är matematik. Nästa vecka har jag tekniktenta och jag tycker det är så svårt att veta vad jag skall plugga på, det är så svårt att plugga på det jag inte kan/inte är helt säker på eftersom allting måste sitta. Än så länge har jag inte känt någon större skillnad på en tenta och ett vanligt prov, men jag kommer nog garanterat att ångra den meningen på fredag. Det som jag egentligen är mest stressad över är att jag är lite sent ute som vanligt. Nästa vecka flyttar jag även in i studentlägenheten vilket skall bli så kul! Så jag har lite att se framemot efter dessa två tentor.

Idag börjar jag först kl 15:15 och slutar strax efter 17:00, inget som har riktigt ser framemot då jag är hemma efter kl 18. Jag är mer för att ha lektioner tidigt på morgonen och kunna sluta tidigare på dagen, men nu är det inte så mycket jag kan göra. det är bara att gilla läget. Så jag har nu suttit och pluggat matte en litet tag i biblioteket, nu är planen att få upp detta blogginlägg och efter det gå och köpa lite te eller något att dricka i varje fall. Sen får jag se vart jag hamnar efter det. Så det är så skoldagen ser ut, plugga inför tenta, ha lektion och sedan åka hem.

Ikväll är skall jag duscha, packa ner saker inför flytten nästa vecka, laga middag och kanske klämma in lite plugg.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Kram

nionde oktober

2018-10-09 19:15
Från niklasdotter

Hejsan allihopa! Hoppas att er vecka har startat bra, min vecka har börjat ganska bra. jag kom ner till Växjö igår mitt på dagen, och idag hände det något roligt! Jag har fått tag på en studentlägenhet, 5 minuter i från skolan, kan man bo närmare eller!? Så glad att jag har fått tag på en studentlägenhet, jag skall få flytta in i november!!

Efter skolan åkte jag och handlade lite mat då kylskåpet ekade tomt, och nu på kvällen har det blivit lite plugg. Jag har ju missat lite eftersom jag varit sjuk men det är inte omöjligt att ta igen det om man verkligen vill det! Imorgon börjar jag först klockan 15:15 så jag skall dra in till skolan imorgon bitti och sitta och plugga. Jag skall passa på att plugga och göra så mycket som möjligt imorgon när jag har möjlighet, speciellt när tentorna börjar närma sig!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

xoxo

ny vecka, nya tag och nya mål

2018-10-01 10:49
Från niklasdotter

Hej allihopa! Första oktober har det hunnit bli, äntligen börjar hösten komma och jag längtar! Imorgon är det skola som gäller efter en vecka som sjuk igen, är så trött på det nu. Måste bli bättre på att ta hand om min hälsa, ta mig tiden att faktiskt gå ut och gå, ta mig en sväng till gymmet, laga ordentlig frukost varje dag. Jag skall även bli bättre på att njuta och ta en dag i taget.


Började min dag med att vakna vid halv sju, umgicks lite med Joel före han drog på jobb. Efter det tog jag en promenad, vid promenadlänken som finns här, vilket är underbart. Passade på att lyssna på Alice & Biancas podd, vilket är en av de roligaste poddarna som finns. Njuter så enormt mycket av att bo här, att ha naturen så nära, kunna vara nära centrum men ändå vara ifrån det. Visst, jag trivs i Växjö men vårt lilla hus i Uppsala slår Växjö med hästlängder.

Under promenaden hann jag ta lite fina bilder, njuta ännu mer av naturen samt höstens fina underverk. Efter promenaden var det dags att ta tag i en av de vanligaste sysslorna. som frukost blev det gröt med bär och en kopp Nespresso.

Nu skall jag ta tag i dagen. göra mig i ordning, dammsuga sovrummet och lite annat smått & gott.


Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

xoxo

redan fredag och veckorna bara susar förbi

2018-09-21 21:58
Från niklasdotter
21 september redan!?

Hejsan allihopa! Bloggen har stått stilla ett litet tag vilket beror på att jag har varit sjuk, jag var sjuk i stort sett hela förra veckan. Planenarna nu har varit att försöka att komma in i alla studierutiner. Universitetet och gymnasiet skiljer sig ganska mycket, studierutiner, lektioner samt ansvar. Det är mycket mera studier hemifrån vilket det inte var på gymnasiet, så det har varit lite svårt att prioritera bloggen. Att vara pigg och alert efter en skoldag, det är jag ju inte direkt heller hehe. Då kan det ha blivit en två timmars tupplur då och då. 

Denna vecka har gått väldigt fort, nästa vecka har jag en dugga i matten så helgen och måndagen kommer spenderas med matten, gå igenom allting inför samt räkna mera uppgifter. Har lite att läsa i tekniken med men det hinner jag göra där emellan med, ev kanske nu som lite kvällsläsning..

Nu skall jag börja göra mig i ordning för att sova då jag är helt slut efter denna vecka. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll och så hörs vi snart mer igen!

Den senaste veckan

2018-09-07 20:28
Från niklasdotter
Måndag 3/9

Det är måndag idag. Jag och Joel steg upp åt frukost, efter att Joel åkt till jobbet så diskade jag, plockade lite samt packade klart och kollade på tv:n. Mitt på dagen började min resa tillbaka till Växjö. Jag var framme någon gång där vid 17-tiden på kvällen, tyvärr går ju min buss så pass udda tider så jag fick sitta och döda lite tid på stationen. Gick en snabbis och köpte lite nödvändiga saker till Handlar´n. Resten av kvällen tog jag det mestadels lugnt.

Tisdag 4/9 

Wihoo tisdag idag!!!!!

Idag började mina kurser på uni. Jag började dagen med matte vilket faktiskt var ganska kul, min lärare i matten är så bra på att behålla vår fokus då han gör lektionen väldigt underhållande, bland annat berättade han om att han nästan kan flossa (t.o.m. nästan visa det med). Detta gör ju då att intresset alltid hänger med och att man tycker det är roligt.

Tekniken däremot kan jag väl inte riktigt säga att vara lika spännande..fanns ett tag där jag nästan höll på att slockna, mestadels för att jag inte finner mitt intresse för den kursen lika starkt som resterande i min klass (är väl den ända som kommer arbeta inom djur). Jag slutade dagen vid 15:00, åkte därefter ner på stan och vänta på nästa buss, missade ju såklart min buss med :))))))

På kvällen tog jag det mestadels lugnt, kollade på youtube samt lite andra serier.

Onsdag 5/9

Wednesday todayyyyyy. Började min onsdag genom att stiga upp klockan 6:00 :)))))) Eftersom knoppen och kroppen inte riktigt är vana vid skolan än så jag var väl lite som en zombie, min första lektion var matte och efter den lektionen begav sig teknikinriktningen (vi tekniker ;) ) oss på studiebesök, vårt enda (vilket jag är ganska glad över). Vi åkte till ett företag som bland annat gör växellådor, det var väl kanske inte så där direkt jätte spännande MEN vi fick GRATIS lunch vilket jag alltid är glad över (gratis är gott). Har i alla fall kommit underfund med att teknik inte riktigt är min grej och att utbilda sig till ingenjör lär jag nog inte göra.

Slutade dagen vid 14:00 tiden och begav mig ner till stan för att vänta på bussen.

Torsdag 6/9

Idag är det torsdag, jag började skolan kl 13:15 och matte var det som stod på schemat idag. Åkte till skolan vid 9-tiden för att sitta och vänta, plugga matte före lektionen och göra mig mera hemma vid universitetet (t.ex. hitta vart jag skall). Slutade skolan 15:00 och begav mig sedan hem tillbaka.

Kl: 18:00 var det välkomstmiddag på mitt studentboende, vilket jag har sett framemot då jag 1. inte behöver laga (hehe) och 2. för att lära känna de andra studenterna som bor här, eller i varje fall veta vem det är som jag delar tak med. Kvällen bestod av mycket skratt och skoj, jag fick nästan se alla ansikten som bor här. Middagen bestod av hamburgare och hemlagade pommes, till efterrätt blev det glass med grädde samt strössel. Efter middagen så gjorde vi en lite lek vilket gick helt okej, därefter fick man välja om man ville bada bastu eller spela sällskapsspel. Vi blev ett gäng som spelade sällskapsspel vilket var roligt och efter det hann jag även allt klämma in en dusch.

Har även fått en ny craving/favorit/eller en förre-detta-favorit nämligen Oatly chokladhavre dryck!!!!! Har ju en plan att jag skall försöka att bli vegan eller i alla fall bli vegetarian till en början, och successivt gå till att vara vegan (med min gröna ärt-allergi you fkn kidding with me) :))))))))))))))

Klockan är nu snart 22 och jag skall börja göra mig i ordning för att sova, kanske kolla Pinterest.

Fredag 7/9 
Äntligen är det fredag, veckan har gått fort. Idag har jag haft matte och det var väldigt skönt med en lektion efter denna vecka, det tar ett tag att komma in i rutinerna igen. Igår var det välkomstmiddagen och har därmed dragit på mig en förkylning igen. Vi satt ute igår på middagen så det resulterade i att jag blev sjuk, har dock haft kallt och inte känt mig helt hundra denna vecka och förra veckan. Så det är ju ganska typiskt, nåja hoppas den går över fort. 

Jag bestämde mig även för att åka upp till Uppsala i helgen då jag fortfarande har grejer kvar här som jag behöver, vilket är kul men ganska tråkigt då jag är sjuk, jag kom fram till Stockholm kl: 18 och blev hämtade på stationen av Joel, vilket uppskattades ganska mycket. Resten av denna kväll skall vi ta det lugnt och bara mysa, imorgon är planen att tömma läggan samt skaffa internet till huset. 

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi mera sen! ​

uni

2018-08-31 15:45
Från niklasdotter
Summering utav senaste veckan 

Hejsan allihopa! Idag är det fredag och veckan har bara sprungit iväg vilket betyder att det är helg. I helgen skall jag och Joel flytta till vårt hyreshus, vilket skall bli väldigt spännande men även ganska jobbigt, hahah. Jag är så trött på att flytta och packa så jag vill mest att den delen skall vara avklarad, att plocka upp och dekorera är mycket spännande!

Denna vecka har jag varit två ggr på uni, i onsdags och idag, idag på schemat var det information, var ganska mycket information men även väldigt bra info att ha. Efter det så begav jag mig till Stortorget för att käka och nu sitter jag på Espresso House för att fika samt döda lite tid, för om några timmar går bussen mot Uppsala, eller rättare sagt Alvesta och sedan tåget till Stockholm. Kommer att vara hemma ganska sent ikväll men vad gör det!

Ni får ha det så bra, och så hörs vi snart mera igen!

xoxo

en av två flyttar gjorda

2018-08-27 10:45
Från niklasdotter
Växjö 

Hejsan allesammans! Hoppas att det är bra med er? För min del är det rätt bra faktiskt men lite trött.

I helgen som var (25.8-26.8) flyttade jag ner till Växjö, jag och Joel körde ner den 25 och det gick väldigt bra. Vi kom ner någon gång på kvällen, handlade lite mat, packade upp mina kläder och bara tog det lugnt. På söndagen fixade vi lite mer, handlade lite grejer till mitt lilla studentrum och på kvällen åkte Joel sedan hem tillbaka till Uppsala.

Idag är planen att jag skall kolla lite igenom matten, registrera mina kurser och ta en sväng ut i naturen. Denna vecka på onsdag börjar skolan och sedan lite information och sånt på fredag, börjar långsamt men säkert. Nästa vecka drar det igång på allvar och jag tror att det kommer att gå fin fint. Nu i helgen som kommer skall jag upp till Uppsala för nästa flytt vilket är det huset som jag och Joel kommer att hyra. Det skall bli väldigt spännande och det är många spännande saker som händer nu i höst.

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

Spännande tider väntar!!!!!

2018-08-27 10:27
Från niklasdotter
Vi gör det igen!!!!!!!

Hejsan!

Nu undrar säkert ni vad är det som vi skall göra igen? Jo, det skall jag tala om för er. JAG & JOEL + CASPIAN (KASPERT) SKALL FLYTTA TILL ETT HUS!!!

Jajamen, ni läste rätt. Ja jo, jag vet vi är otroliga, skrattretande att vi skall flytta igen efter att ha bott i vår hyreslägga i cirka 4 månader men en etta med två person som äger alldeles för mycket grejer + en pratglad katt fungerar ej. Denna flytt kommer otroligt passligt då jag skall flytta ner till Växjö denna vecka och sen i september så flyttar vi (eller ja, Joel + Kaspert) till huset.

Det bästa med hela grejen är att vi inte kunde ha hittat ett bättre hus i både storlek men även vart det ligger. Småsaker som t.ex. en julgran på julafton kommer nu inte att vara ett problem längre för att vi kan välja och vraka vart julgranen skall stå. Det är inte alls långt till Joels jobb, vi har en egen gräsmatta + en terrass (iiiiiiihhhhh).

Det ända är att nu skall det bara köpas en massa grejer (ångest) för vi har inte tillräckligt med möbler, lampor eller mattor, men några saker har vi kunnat hitta.

Hoppas att ni har det bra och så hörs vi snart igen!

friday

2018-08-10 10:09
Från niklasdotter
Godmorgon världen! 

Idag är det fredag hörrni! Veckorna går så fort nu, sommaren bara försvinner. Igår kom jag hem till lilla Åland, jag var hos farmis med Ethel och därefter kom mamma efter Ethel. Vi gjorde inte så mycket, satt och pratade. Lite senare på kvällen så åkte jag, mamma och Ethel till en strand och badade, vilket var väldigt skönt.

Idag skall jag inte göra sådär jätte mycket, jag skall in till stan, bilen skall besiktigas och sen får vi se vad jag hittar på. Ikväll kommer Joel med sista båten.

Jag skall fortsätta att ta det lugnt och så får vi höras mera snart igen! Ha det gott!

från bones till service på bil

2018-08-09 16:21
Från niklasdotter

Hejsan tjola-hejsan!

Hur är det med er?

Med mig är det mycket bra. Jag befinner mig för tillfället på båten för att spendera hela helgen med min kära la familia. Jag skall bland annat spendera tid med familjen, jag skall besiktiga bilen och massa mer. Bara njuta av Åland före Växjö. Det är bland annat Kulturnatten på fredagen så den kanske jag skall gå på, snart är sommaren slut vilket är så sjukt!!!


Jag har ju varit lika produktiv som vanligt denna vecka (ja, eller det går ju att tolka på olika vis) men iaf det har varit mycket tittande på min nya favoritserie, bones. Så det är vad jag i stort sett gör på dagarna - spenderar en himla massa tid framför teven och i soffan + äta glass. Fast lite produktiv har jag varit, eller jag och jag, servat bilen har jag gjort vilket gick bra förutom att mekanikern gjorde en liten miss så den där timmen blev snarare tre timmar ist men jag hann gå på Ikea, äta på max m.m. Vilket är vad jag har gjort hittills på denna vecka, så produktiv :))))).

Ha det gott och så hörs vi snart igen!

xoxo

Onsdag 25/7

2018-07-25 15:43
Från niklasdotter

Hallå hallå!

Vad händer idag då? Idag skall jag hem till Åland, imorgon skall farmor firas för hon fyller nämligen år! Idag kommer dagen att ägnas åt i stort sett bara transport, blir en hel del bilåkande och båt åkande.

Update 15:22 - sitter nu på båten med massvis av tursiter, ålänningar och personal. Inte det roligaste men det är ju på sommaren som Åland blomstrar. Har hunnit äta mat och njuter av att faktiskt kunna sitta någonstans, bäst att knipa den där sitsen när den faktiskt är ledig. (#propådetta)

Planen är i alla fall att jag skall köra in farmor till stan och sedan träffa upp Anna, sen får vi allt se vad vi kommer att göra. Kommer i alla fall att vara i stan i stort sett hela kvällen, får se när vi är hemma. Kommer att vara väldigt mycket folk, det är en sak som är säkert, vilket beror på den årliga RockOff festivalen samt att en annan konsert som Wiklöf fixar. Kommer troligtvis att vara hemma vid halv ett / ett tiden i natt då det håller på till klockan tolv. Kommer att avrunda detta inlägg då jag troligtvis kommer att glömma lägga upp det. hehehehe

Nej, men ni får ha en fortsatt trevlig dag och så försöker jag att höra av mig imorgon!

Harrrrrreeeeeeee

Lite uppdatering

2018-07-24 14:32
Från niklasdotter

Hejsan hejsan!
Detta var allt ett tag sedan, det beror på? Jo, jobb, inget intresse samt torka på ork. Vad har hänt sedan förra inlägget?
Jo, jag har flyttat till Uppsala, sommarjobbar samt att till hösten så är det allt dags att börja plugga igen. Jag flyttar ner till Växjö för ett år, då jag skall gå naturvetenskapliga basåret!

Igår var det även min tur att fylla 20 med

Det var en väldigt kort uppdatering men ändå en uppdatering, skriver igen när jag har mer uppdatering samt lite mer idéer!

Ha det!

Flyttkartonger upp över öronen

2018-01-04 15:14
Från niklasdotter

Hejsan hoppsan.
Nu har vi äntligen flyttat och vi är nästan klara med allting som har med denna flytt att göra.
Skall försöka börja att blogga lite igen, kanske kommer att funka, kanske ej.

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

Sommarlov och ingen mer skola.

2017-06-09 16:44
Från niklasdotter

Nämen hejsan, här ekar det minsann tomt.

Ja men vad har hänt då? Det skall jag berätta, jag tog studenten för exakt en vecka sen och det går verkligen inte att beskriva hur konstigt det känns, jag behöver inte gå i skolan längre ifall jag inte vill, jag kommer aldrig mer se mina klasskompisar eller mina fina lärare igen. Självklart kommer jag ju att stöta på dem men det är ju en väldigt liten risk. Jag förstår fortfarande inte att jag har slutat skolan och så kommer det nog att vara ett tag framöver. Studenten var en av det roligaste sakerna jag upplevt under mina 18 år på jorden men även en av de ögonblick som var tråkigast och ledsammaste då jag aldrig mer kommer att gå på Jälla, jag kommer aldrig att ha mina lärare igen eller att gå med samma personer i samma klass igen. Självklart fanns det ju roliga stunder med hela studenten och det roligaste var nog att åka flak, det går verkligen inte att beskriva hur kul det var och det var även så kul att springa ut ur Vita Huset även om jag bröt ihop av lycka. Lärarnas fina uppträdande kommer jag att bära med resten av livet och deras fina råd. En sak som jag aldrig tänkte på var att ta vara på tiden för den går verkligen fort och det är nog ingen som tänker på det förrens man verkligen står där.


En till sak som även har hänt är att Caspian är hemma, vilket är både kul men även lite jobbigt då han nästan river hela lägenheten vissa gånger, fast så skall det ju vara när man har en kattunge. Han pratar en hel del och bits en hel del den lilla filuren men många gånger är han väldigt mysig.

Tänk vad tiden går fort och snart skall jag börja jobba och jag har verkligen ingen aning om vad som kommer här näst men det är väl det som är meningen med livet antar jag, ett nytt kapitel i ens liv.

Två veckor kvar till studenten!

2017-05-20 00:22
Från niklasdotter

Nämen hejsan!

Här har det ekat tomt igen, skall verkligen försöka att uppdatera men nationella proven har hållt mig upptagen samt att försöka få rummet på elevhemmet tomt, om två veckor tar jag studenten? vad händer? Jag tyckte just jag började på Jälla och nu är jag snart klar, usch skrämmande. Kommer sakna att glo ut genom fönstret på morgonen uppe på elevhemmet. Nej, nu skall vi inte vara sentimentala och ledsna, det tar vi om några veckor istället.

Under tiden som jag inte bloggat har vi haft den mysigaste studentskivan, jag har pluggat sönder och bara njutit de sista dagarna som är kvar på denna termin. Jag har hunnit fokusera på uppgifter som skulle in till mina lärare, jag har hunnit haft mina sista praktikveckor på röntgen vilket har varit mycket skönt, det har varit skönt att komma tillbaka till skolan. Som sagt jag har haft nio veckor praktik (haft dem på UDS hästkliniken och på röntgen) och dem har verkligen gått fort och jag har lärt mig otroligt mycket på dessa veckor.

Men i varje fall nu är planen att tömma rummet på elevhemmet, lämna in alla böcker, göra dom sista uppgifterna och proven. Sedan hämta Caspian och hem med honom och Hjördis. Puh.

VALBORG!

2017-05-01 21:41
Från niklasdotter

Hej och gud så längesen det var!

Jag har hunnit med en hel del kan jag ju säga, hunnit haft praktik i nästan nio veckor nu (6 dagar kvar), jag har exakt 1 månad kvar av skolan imorgon, usch så läskigt och skönt det skall bli. Jag har hunnit flyttat till en lägenhet hemma på Åland med Joel, hur mysigt som helst, vi har hunnit gjort valet att vi skall skaffa en liten katt, skall bli så kul att hämta honom om en månad, och ja vad har jag hunnit gjort sen då? Jo, fira valborg har jag hunnit med också!

På min Valborg hände det faktiskt inte så mycket, jag tog det ganska lugnt vilket var väldigt skönt eftersom det är ganska mycket med parktik och skola just nu, vill ju gå i mål nu efter tre års studier på gymnasiet! Jag var med Alexandra på Valborg, vi åkte ner till Bodegan och åt, var väldigt gott men hamburgaren var lite torr men annars väldigt mysigt faktiskt! Efter det köpte vi en glass och kollade på den stora brasan (vilket inte alls var stor) men det var mysigt ändå!

Sen har det nog faktiskt inte hänt så mycket alls, jag skall även ta tag i mitt bloggande känner jag och det skall bli mycket mera inlägg!

Vi ses!

Jullov!

2016-12-23 11:17
Från niklasdotter

Bloggen har ekat tomt ganska länge vilket har berott på skolan. Vilket är den vanligaste saken som alla skyller på men är den enda faktorn i mitt fall som varit orsaken till att jag inte haft en ork att blogga. Men det är jullov och jag hinner blogga vilket skall bli spännande igen.

Det är julafton imorgon och uppesittarkväll idag vilket skall bli så mysigt!

ℍöstfotografering på Åland ☼

2016-10-05 16:27
Från niklasdotter

Här är några till bilder som jag tog när jag senast var hemma.

☼ Hösten i ett nötskal ☼

2016-10-04 10:25
Från niklasdotter