RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-08-08 16:12:13

MathildaElina.se

mathildaelina blogg på Nouw

HELLO HI

2019-03-01 12:45
Från mathildaelina

Gör jag verkligen detta tänker jag i skrivande stund. Ja tydligen ‍♀️

HEJ på er igen.
Senaste inlägget skrevs väll för snart ett halv år sedan och jag har inte saknat stressen över att varje dag tvingas lägga inlägg som ska fånga uppmärksamhet, vara öppna och ärliga, intressanta och givande.

Men jag vet hur kul jag tycker det är att de tillbaka på inlägg jag hjort tidigare år för att se vad vi gjorde då, hur vi såg ut, hur vi mådde och vad vi hade för liv där och då.

Så därför tänkte jag bara kika in med en liten uppdatering.

Idag är vi hemma. Vi tar det lugnt och njuter av att solen lyser ute. Äntligen är våren på gång!
Pannkakorna har landat i magen och Mio har precis somnat och ska sova någon timme eller så. Jag myser en stund i soffan, taggar ner lite, med min stora kille framför BabyBossen.

Ikväll har Oliwer önskat potatisgratäng till middag och önskar han någon speciell mat så ger jag gärna det då han inte är känd för att äta allt i världen Inte hemma i alla fall

Vi hörs nog snart igen. Blev en kort liten uppdatering bara ✨

FÖRDOMAR

2018-10-09 13:54
Från mathildaelina

Det är intressant läsning i skolan just nu. Specialpedagogik.

Vad är det som gör att det är så otroligt viktigt att tillhöra normen? Varför måste alla människor vara inom ramarna för normal? Vad innebär en ”vanlig” människa? Varför är det inte bra att vara olik alla andra? Varför vill man inte ha människor som sticker ut?

Hade alla människor varit likadana hade vi aldrig behövt anställningsintervjuer. Vi hade aldrig behövt välja partner. Vi hade kunnat jobba med allt och alla. För alla hade varit likadana.

När någon sticker ut ur mängden är det så otroligt lätt att sätta en etikett eller, ännu hårdare, en diagnos på personen.

Han är full av energi, kan aldrig sitta still och ska alltid hålla på med något när vi har lektion, han har adhd!

Herregud vad hon har koll på alla andra i klassrummet. Hon sitter ju längst fram och ändå kan hon inte koncentrera sig på vad jag säger

Kanske är det så att just denna kille har mycket energi i kroppen. Han är inte född till denna värld för att sitta still. Han behöver få arbeta fysiskt med kroppen, springa och ta ut sig.
Han kanske är nästa generations fotbollsproffs du snart vill ha autograf av och kommer skryta med att du hade i skolan.

Han kanske är kreativt lagd, älskar att pyssla och brinner för yrken där fantasi och handarbete av olika slag hör ihop.
Han kanske är världens bästa smed eller liknande som du snart ser hans kreationer i alla inredningsbutiker.

Hon kanske är världens bästa spejare. Håller koll på människor i sin närhet och vill hela tiden ha uppsikt över vad som händer.
Hon kanske är en perfekt säkerhetsvakt eller liknande.

Så du som vuxen har två val.
Antingen behandlar du varje individ ut efter vad du anser är enligt normerna. De som avviker undviker du eller så försöker du sätta de i ett fack där du tror de tillhör. Lägger förutfattade meningar på dessa personer och dömer de. Du försöker inte se vad individen i fråga kan eller har för förmågor och tillgångar. Du ser negativt på människan och ser endast till personens negativa egenskaper.

Eller så kan du se till individens potential. Använda dig av personens tillgångar och olikheter. Du kan lära dig nya saker och nya sätt att se på saker och ting med hjälp av någon som tänker eller är olika. Du engagerar dig i individen och uppskattar personens egenskaper.

Jag är sambo med en man som har diagnosen ADHD. Han fick diagnosen 2011. Just där och just då tyckte jag den var hemsk. Just för att han kunde säga och göra i princip vad han ville. Många ville han skulle ta medicin mot diagnosen men jag som närstående såg hur HAN, min Joakim, tynade bort och det var knappt något levande kvar i verken hans kropp eller blick. Han slutade med medicinen och nu har han lärt sig behärska den och använda den på rätt sätt.

Under alla hans år som barn har han blivit anklagad för saker han inte gjort (och gjort). Han kunde bli beskylld för slagsmål eller elakheter i skolan som hänt även om han varit hemma och sjuk från skolan hela dagen. Just för att folk drog slutsatser och dömde efter de fördomar de hade. Utan verken grund eller tanke.

Han har så otroligt många bra sidor jag bara kan drömma om. Han är den där lek- och busfarbrorn som alltid är full av energi och skoj. Han är en kille som i varje sak han tar sig för, gör det till 100%, speciellt om det är något han brinner för. Han är den mest godhjärtade och genomsnälla människa jag känner. En sann förebild för mina barn och jag är så fruktansvärt Stolt över denna människa.

Så jag ber er alla. Tänk efter före!
Gör en god gärning och döm inte de människor som för vår värld framåt. För det är våra olikheter som gör vår värld så fruktansvärt bra.

Ta hand om varandra och värna om alla tillgångar vi har! ♥️

ÄNTLIGEN ÄR JAG MIG

2018-09-27 11:47
Från mathildaelina

I alla år har jag levt med att trycka bort mig själv för andra. Jag har gjort val utifrån vad jag tror andra vill eller vad andra tycker.

Jag har valt att hela tiden se ner på mig själv medan jag höjer alla andra och inser inte hur jag själv drunknar medan jag lyfter upp alla andra ovanför ytan.

Ibland måste man rädda sig själv. Ibland måste man uppskatta det man själv är och det man själv har.

Jag är äntligen där.

Senaste halvåret har jag börjat tro på mig själv. Min förmåga och mitt utseende. Jag är tillräcklig lixom. Kan alltid bli bättre men det jag är är bra.

Jag kan se mig naken utan att vilja spy. Jag kan säga till min sambo att jag är snygg. Jag kan hålla med när jag får komplimanger om mitt jobb eller mina prestationer vilket jag alltid tidigare ifrågasatt.

Det är sån otrolig frihet och lycka att äntligen känna sig bra, fin och ett tillräckligt jag.

Jag kan äntligen säga ifrån, jag tar mig tid för MIG och viger inte all tid åt alla andra för att sedan glömma eller åsidosätta mina egna intressen eller önskemål.

Jag har börjat leva och jag njuter verkligen av att äntligen känna mig levande på ett annat sätt. Visst låter det helt galet men äntligen känna jag hur jag lever det liv JAG vill leva, gör det jag vill göra och så vidare.

Kram M

EN MAKEOVER

2018-08-31 15:32
Från mathildaelina

Hej på er alla saknade vänner.

Det går några veckor mellan inläggen men så är det ibland. Jag har ett flow med bröllop just nu. Det är ett bröllop varje vecka och nu har jag även ändrat priser och paket på hemsidan för er som är sugna på att boka. All info finner ni på hemsidan: MathildaElina.webnode.se.

Igår blev det en liten makeover. LYX i Växjö fixade håret så nu är jag inte längre brunett. I alla fall inte lika mycket brun

Ville mest bara kika in och säga hej.
Kram på er och ha en fantastisk fredag!

PUTADE UT MIG FRÅN FÖRSKOLAN

2018-08-22 07:59
Från mathildaelina

Vardagen börjar rulla på och inskolningen för båda barnen går bra. Oliwer skrek och grät igår när vi skulle gå hem efter inskolningen var slut med Mio. Han puttade ut mig från avdelningen och bad mig åka tillbaka till Mios förskola.

Ja, ändå skönt att förskolan är så uppskattad av mina små!

Idag är det åter igen dags för inskolning för Mio och en stund med kompisarna för Oliwer.
Men sen bär det av in till Växjö för dejt med Sanna och Lexie. Myspys!

Hoppas ni får en fin onsdag!
Kram

BARA VAD JAG KÄNNER

2018-08-20 09:44
Från mathildaelina

Varför gör jag så mot mig själv? När jag knappt klarar av att höra svaret?!

Igår kom jag över en text angående SD jag läst tidigare. Jag postade den på Instastory och frågade efter man kunnat läsa texten om någon eller några tänkt rösta på SD i valet i år. Såklart svarar vissa ja. Det kunde jag ju räkna ut.

Det jobbiga är att se VILKA. Att se folk i min närhet som jag älskar och tycker om välja ett parti som för mig är helt ofattbart att man röstar på.

När jag hör partiledare prata inför Svenska folket, vilket gäller alla partier, väljer de gärna att prata och samtala kring sitt huvudämne. För SD är det tex invandringen. Och jag tror det är mycket pga det folk vänder sig dit.

Men det man inte tänker på är att VARJE parti, inte enbart SD, har sina för och nackdelar.
Jag är inte kunnig i politiken men jag vet lite om mycket. Det gör att jag vet att SD i alla fall inte är något för mig.

För jag vill bland annat att kvinnor ska ha rätten till att själva få bestämma över sin kropp och jag vill att kvinnor som blir ofrivilligt gravida ska kunna göra abort även efter vecka 12.

Jag vet att jag tycker samkönade ska få skaffa barn, gifta sig och leva tillsammans precis som vilka andra människor som helst.

Jag vet också att jag tycker det är viktigt att pensionärerna får mer i månaden och inte enbart sänkta skatter och sänkt högkostnadsskydd.

Och visst har SD tankar, likt vissa andra partier, som jag håller med om. Men de frågorna är få och i de flesta frågor så tycker vi olika. Väldigt olika.

Jag vet också att jag tycker samhället ska vara jämställt och att män, likväl som kvinnor, ska vara hemma när de får barn och att båda två behövs.

Att båda parter behövs i samhället och såväl män som kvinnor behövs i arbetslivet. Spisen är inte kvinnans kall längre och en familj går nästan omöjligt runt för en Svensson om kvinnan ska vara hemma och sköta markservice medan mannen jobbar.

Jag tycker inte heller att varje barn måste ha en mamma och en pappa utan två av samma kön fungerar minst lika bra. Huvudsaken är väll ändå hur barnen behandlas!?

Därför blir jag ledsen när jag ser vilka i min omgivning som tänker säga ja till att någon annan ska bestämma om jag ska ha barn eller inte. Om jag ska låta ett barn komma till världen fastän sjukvården råder mig till att göra abort pga tex alla skador barnet kan ha.

Jag blir ledsen över att se vilka som inte tycker samkönade ska få ha barn, gifta sig eller ens vara tillsammans. Och då även många som har närstående, släktingar och/eller vänner som lever i samkönade relationer. Som ena dagen leker med sin systers son och andra dagen röstar för att hon inte borde ha barn, bara för att hon är kär i en annan människa.

Det är ledsamt att man som Svensk tycker att vi har det så pass dåligt ställt att vi inte kan hjälpa någon som suttit i ett hjulhus på en lastbil genom flera länder endast för att rädda sitt skin från att dödas, oskyldig, i krig som man inte kan rå för.

Jag ber er tänka en extra tanke. Vad handlar ert val om. Är SD allt ni drömmer om för världen, varsågod och rösta. Men många partier har lite av varje och läser man på kan man finna många saker hos flera partier som man kan tycka om och ibland kanske även känna sig mer lik.

Jag trodde jag visste vad jag skulle rösta på tills jag började läsa. Då ändrade jag mig.

Valkompassen är en bra början om man inte är kunnig. Lärde mig en del där först innan jag började läsa in på några av partiernas egna hemsidor.

Jag är långt, långt, långt ifrån expert och jag säger inte vad DU får eller inte får göra. Jag berättar bara hur jag känner.

Kram

FÖRÄLDRASKAPET HAR LÄRT MIG

2018-08-14 07:28
Från mathildaelina

I söndags firade jag och min andra halva åtta år tillsammans. Efter ett år valde vi att hastigt och lustigt förlova oss. Vi var unga och tyckte att det kändes så rätt. Och det är såå rätt men ingen av oss har på sig ringarna längre. Efter ett år känner man inte varandra innan och utan. Inte likt nu.

Jag kan säga att jag tror inte jag sett Joakims alla sidor förrän nu efter vi fick barn. Man är och fungerar på olika sätt med och utan barn. Plötsligt får man se sidor man aldrig trodde fanns, sidor som får ens partner att växa eller sjunka i ens ögon.

Jag läste ett citat någonstans;

En gång var jag väldens bästa förälder, sen fick jag barn

Och lite så är det faktiskt.

Man kan vara så himla duktig, tycka man ska vara si eller så när man får barn. Hur man ska reagera i jobbiga stunder, ställa upp på andra sätt, tänka i vissa situationer och liknande. Sen får man barn och verkligheten är inte lika som sina föreställningar.

När man får barn kommer en gränslös kärlek utöver allt annat man någonsin känt. Men det är så mycket mer och där, i föräldraskapet, lär man känna sin partner på en helt annan nivå.

Det kan till exempel vara så att partnern aldrig vill byta en bajsblöja. Det blir rätt många sådana för en ensam pappa eller mamma.

Det kan vara så att partnern aldrig hjälper till på natten och du är den enda som får gå upp för att söva, mata, byta blöja eller vagga barnet till sömn igen. Alltså också bara du som får sömnen förstörd.

Det kan vara så att du inser att hemmet är det minst viktiga och den enda som städar i hemmet är din partner.

Det kan vara så att barnet får kolik, skriker i flera timmar varje kväll/natt utan anledning och den enda som får ta den smällen är du - för din partner måste upp och jobba dagen efter så han/hon väljer att hå och sova istället..

Det kan vara så att ni tjabbar konstant om vem som tog senaste blöjbytet, vem som matat barnet flest eller färst gånger. Bråk om vem som borde ta natten, gå upp på morgonen, klä på, ge mat, byta blöjan, köra vagnen med barnet osv.

Men det kan också bra drömmigt bra där ni hjälper och stöttar varandra i alla olika situationer. Där båda två hjälper till på natten. Båda två städar och håller i ordning i hemmet. Båda två byter blöjor, matar, reagerar automatiskt när barnet skriker och ni slipper fråga vem tar?

Jag säger absolut inte att det blir så här. Och inte att allt händer alla eller att ens något av detta händer alla. Men det kan bli så och som jag skrev innan, det kan visas sidor i och med föräldraskapet som du aldrig trodde skulle finnas i din eller din partners kropp.

Sömnlöshet och trötthet gör mycket med en människa.
När Oliwer var liten tjabbade jag och Joakim en hel del om småsaker. Vi båda tänkte ibland att vi skiter i allt. Men vi höll kvar. Pratade med varandra, försökte lösa problemen och när Mio kom blev vårt förhållande så mycket bättre.

Jag vet inte vad som gjorde det men det fanns inte mycket mer än sömnen att tjabba om. Hade jag Mio hade Joakim Oliwer eller tvärt om.

Dessa tre år med barn i bilden har lärt mig så otroligt mycket om både mig och J. Jag förstår verkligen att folk delar på sig och går skilda vägar när man får barn för det är påfrestande för de flesta. Men jag vet nu hur starka vi är tillsammans och idag mår jag så fruktansvärt bra. Både i mig själv men också med Joakim och våra två huliganer.

Skulle Joakim fria vet jag nu vad jag säger ja till. Och det hade jag svarat alla dagar i veckan. Men att gifta sig och förlova sig väntar vi lite till med. Men wow va föräldraskapet lärt mig mycket om oss två tillsammans men även oss två var för sig.

Kram M

LAST DAYS

2018-08-11 08:48
Från mathildaelina

Godmorgon lördag.
Sista två dagarna på semestern är här och vi inleder lördagen med sovmorgon till 7.30 för oss alla. Men klockan hann ändå bli 8.20 innan vi gick upp.

Idag ska här fixas och donas för i eftermiddag/kväll får vi besök. Massor av vänner och deras familjer kommer så vi ska sätta upp partytält, steka färs till tacobuffe, fixa klart alla lekar, duka alla bord, fixa ljusslingor i tältet osv.

Tur vi är ett bra team min familj och så får vi extra hjälp av Erica och Amanda. Toppen toppen!

Men nu - frukost.
Kram M

Bilderna är från i torsdag då vi var i Gränna och på Visingsö.

NU BÖRJAR NÄSTA ÄVENTYR

2018-08-07 09:35
Från mathildaelina

Snart är vardagen här igen. Sista veckan på Joakims semester har startat och jag är smått stressad över att sommaren snart är över.

Vi har haft en fantastisk sommar, kan ingen säga något annat om. Vädret har ju verkligen varit toppen. Hade dock velat ha lite regn nattetid så vi sluppit torkan men man kan inte få allt.

Sommaren har bjudit på många äventyr och en massa utveckling och framsteg för våra två pojkar.

Mio har fyllt ett och lärt sig gå. Min lillebror har rest till Ryssland och vi har sett honom på tv. Det har varit ett super spännande fotbolls-VM vi följt med glädje och entusiasm.

Oliwer har lärt sig cykla, först bara trampa och några dagar senare även helt utan stödhjul. Vi har besökt Öland och varit på Kolmården.

Mio har börjat dansa, han äter vanlig mat och säger då och då ”mamma” och ”pappa”.
Oliwer har sprungit naken i princip hela sommaren, kissar ute och badat så fort möjlighet givits.

Vi har ätit alldeles för mycket glass, myst på ständer, spelat fotboll barfota, hoppat studsmatta och grillat alldeles för lite. Vi har myst ute under barhimmel sent på kvällen, svettat oss igenom nätterna och ätit massor av färsk frukt och bär.

Jag är sååå nöjd över denna sommar. Så lycklig över att Joakim tog en extra vecka semester.

Nu börjar nästa äventyr.
Nu börjar vi med att beställa och köpa hem massa virke så ska vi byta hela fasaden på huset då Anticimex ansåg att huset var så pass fuktskadat att vi borde riva allt.

Igår öppnade vi panelen och med hjärtat hoppandes i halsen av nervositet kollade vi hur det såg ut under. Det verkar vara okej. Saknas luftspalt och så men det fixar vi nu nät panelen byts.

Just nu är huset gult. Vad tror ni? Byter vi fasad färg? Och isåfall till vad? Eller behåller vi det gula?

Kram M

TACK OCH ADJÖ

2018-08-02 20:12
Från mathildaelina

Nu sitter vi i bilen igen. Men nu på väg hem till vårt gula hus i de småländska skogarna.
En underbar vistelse i Norrköping har vi haft. Kolmården och Bamses värld får bra betyg och vi är helt slut.

Barnen som sovit halva vägen innan vi stannade för middag är nu pigga igen och vi båda tror det kommer bli en sen natt även idag.

Tackar Joakims familj för en super mysig semestertripp och mysiga minnen för hela familjen.

Kram M