RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-18 15:33:57

mylittleraptor blogg

mylittleraptor blogg på Nouw

Här händer det grejer!

2019-08-22 12:25
Från mylittleraptor

Ni kanske tror att det inte händer något alls i mitt liv med tanke på stiltjen här på bloggen - men det är raka motsatsen! Det händer så mycket att jag knappt själv hänger med i svängarna.

Issa och jag börjar hitta varandra så smått och har kommit igång och träna - i helgen red vi för Mattias Jansson som kommer upp från Skåne och håller träningar några gånger om året. Kommer nog bli fler träningar för honom framöver för vår del!

Tore växer så det knakar och kom ”hem” i söndags. Det är också en sån grej som ändrats sedan jag skrev senast - jag har flyttat in till stan igen! Fick ett förstahandskontrakt på en nyrenoverad tvåa på första intresseanmälan jag skickade (när jag inte helt spikat att jag tänkt flytta) och sen löste det sig så bra för hästarna också. Det var inte helt optimalt att bo så långt ut på landet helt ensam. Jenny hjälpte så klart till mycket med hästarna också men av naturliga skäl skötte jag de mesta av passen och det gick ju an på vår/sommar/hösten men blev tungt på vintern. Särskilt när jag började jobba 06:30 och behövde åka hemifrån senast 05:35...

När jag då hittade bra lösningar för mig själv och hästarna var det ett lätt val att flytta in till stan igen. Issa får bo i en rymlig, fin, utebox och Tore ska stå på lösdrift på samma gård. Finns en stor fin utebana och nära till ridhus. Tore har en tvåårsvalack att busa med och stora hagar att härja runt i. Är så himla nöjd att det löste sig så bra! Issa flyttade över redan i början på augusti och det har varit ett stort lyft att ha bana på gården!

Min lilla plutt bredvid låtsas brorsan Odin - tvåårig Warlander.

Min fina tjej!

Lycklig bebishäst - bildbomb från betessläpp

2019-05-04 18:12
Från mylittleraptor

I förmiddags bar det av på äventyr för Tore - första resan i transport sedan han kom hem i januari och han åkte som ett proffs! Vi har lasttränat lite ett par ggr så han gick snällt på och stod och mumsade morötter och groov i höseglet.

Nu ska han gå på bete hela sommaren och mumsa gräs och busa med andra åringar. Just nu är de tre men det kommer en till snart - och sen kommer fölmärrarna med årsfölen också

Min fina ❤️ Caskoj’s Raptor f2018 e. Ike 1348-Pablo-Tamburin.

Blev en del spring emellan betespauserna. Den lilla grå tyckte inte att Tore var superfrän men stona har ju gått tillsammans sedan i januari (Tore växte upp med den bruna så de känner ju varandra sen innan) och är supertighta.

Caskoj’s Hilarous f2018 e. Ike-Cartier-Cortez.

Skimmeln: Arya Mejj’s f2018 e. Cooper vd Heffinck-Crelido-Campesino.

Hoppsan, det blev en frieser! (Eller: Tore har fått en storasyster)

2019-05-01 23:13
Från mylittleraptor

Hej hopp! Efter flera månaders misspepp kom jag äntligen på vad som saknades - en häst att rida och träna och ha kul med! Klart att jag pysslar med min lilla plutt men det är ju inte samma sak som att ha en häst att rida.

Så dök Frissa (vi har bestämt att vi kommer kalla henne Issa här hemma) upp på annons och jag åkte och provred. Vilken häst!

Hon veterinärbesiktades i förra veckan och kom hem i måndags. Tore föll pladask medan Linus var lite mer svårflörtad, surkartet. Men på lördag åker Tore på bete så då får Linus snällt hålla till godo med sällskapet!

Gissa höjden?

2019-04-19 22:00
Från mylittleraptor

Okej, nu har vi mätt den lille - nån som törs gissa hur stor han är?

Den växande unghästen...

2019-04-12 06:58
Från mylittleraptor

Det är galet vad han växer min lilla . Vissa dagar jobbar jag ju elva timmarspass och är hemifrån 14 timmar - händer att jag kommer hem och tycker att han ser större ut än när jag åkte.

Eller som i dag - när det känns som att han passat på att växa lite under natten som var och har kanske gjort också - jag menar, någon så sker ju det där växandet för han blir ju uppenbarligen större. Även om han inte växer framför ögonen på mig så känns det nästan så. Ikväll ska vi försöka mäta honom och räkna ut på ett ungefär hur stor han tänkt bli (inte allt för stor hoppas jag!) men nu ska jag sova lite till!

Hipp hurra för Tore på ettårsdagen ❤️

2019-04-09 23:40
Från mylittleraptor

Inte så liten längre min fina kille!

My little Raptor - Caskoj’s Raptor aka Tore

2019-04-06 13:50
Från mylittleraptor

Ni som hängt med ett tag har kanske noterat namnbyte och en ny headerbild? Den lille busen på bilden är Tore (Caskoj’s Raptor f. 9/4 2018) mitt lilla framtidshopp!

Uppfödaren är en kompis till mig - hon har försökt lura på mig sina uppfödningar länge och så även den här gången. Jag stod emot men när det var klart att Plankis inte skulle bli bättre sa jag ja och köpte mig en hingstunge så kan det gå! Det kändes rätt på nått sätt att börja om på ”noll” efter allt med Plankis,

Bilderna ovan tog jag samma dag han kom hem för tre månader sedan. Lovar att skriva ett lite längre inlägg med fler bilder sen - nu är visst spaghettin färdig kokad!

Börjar om på nytt...

2019-03-31 22:35
Från mylittleraptor

Det har snart gått tre månader men jag har inte orkat sätta mig ner och skriva förräns nu... Jag berättade ju att det inte såg så bra ut för Plankis del - tyvärr var det än värre än så och hon fick vandra vidare i samråd med veterinären.

Min fina blev inte bra i ryggen och hade tydligt ont trots vila från ridning och rehabträning för att bygga upp henne (bara det att hon inte satte en enda muskel i ryggen...). Gör så ont att tänka på hur ont hon måste ha haft och så hon kämpat - det här är förmodligen något hon hade långt innan jag köpte henne. Det är lätt att vara efterklok och analysera hur hon käbblade med munnen och slog med huvudet och försökte springa ifrån arbete... men det tjänar inget till. Nu slipper hon försöka mer och nu slipper hon ha ont. Det är det viktigaste även om jag saknar henne och alltid kommer undra ...

Ett tag sedan sist

2018-11-24 08:40
Från mylittleraptor

Det är inte jätteinspirerande att blogga när vi bara går promenader och kämpar på med rehab-träningen. Vi är igång och tömkör också och har varit och kört för min tränare en gång - dags igen imorgon. Skönt att få lite hjälp med den biten då jag inte är superhaj på jobb i töm men jag lär mig väl allt eftersom!

Vi satsar på synlighet när vi ger oss ut på bygden i mörkret (jag har reflexväst på men det syns inte på bilden) - bilisterna är oerhört försiktiga när de möter oss men så lyser Plankis som en annan julgran också!

I övrigt så har jag jobbat tidiga morgnar den här veckan - hästarna har tyckt att jag kommit för att släppa ut dom lite väl tidigt, i måndags ville Plankis inte alls stiga upp haha. Hon är så söt när hon sträcker ut benen och suckar innan hon till slut inser att jag inte kommer försvinna så det är lika bra hon stiger upp. Har inte bråttom även om jag tar ut tidiga morgnar så jag väntar ut henne - är inte heller särskilt morgonpigg av mig så kan relatera till känslan av att inte vilja stiga upp!

Nu var det länge sedan sist...

2018-10-27 17:59
Från mylittleraptor

Dessvärre har jag inga goda nyheter att dela med mig av - Plankis står skadad med osäker prognos.... eller ja, det finns väl ingen prognos egentligen - hon kan eventuellt bli bra med rehab-träning men det kan lika gärna inte bli bra. Så just nu känns det mest bara drygt.

På måndag åker vi till Equirehab och lämnar av henne för två veckors rehab-träning med bland annat vattenband. Sen väntar 2,5 månad av avsutten träning innan nästa återbesök på Husaby för att se om jag kan börja rida igång henne... håll tummarna för min fina