RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-07-05 05:32:26

trollborn blogg

trollborn blogg på Nouw

My brother has seized power.......

2019-05-04 01:24
Från trollborn

Nu är en ny början.Vi är bortom all oro som våra liv har kantats med de senaste åren. Oron att förlora ännu ett barn i tidigt eller sent missfall.

Vi lyckades behålla lilla fröken (Arwyn heter hon) genom att ta progesteromkräm var morgon o kväll och ta 1/4-1/3 albyl minor. Jag hade hört att de båda kunde orsaka missfall så jag gjorde mitt bästa för att få vårt sista barn och det funkade. Det funkade även med SIxx men så blev det ju att han drabbades av otroligt stort hjärtfel + down syndrom + klumpfot. Hade Sixx aldrig haft så himla allvarligt hjärtfel så hade han funnit hos oss idag. Det gjorde oss verkligen ingenting att han hade down syndrom. Vet att många inte skulle ha behållt med samma villkor eller med bara down syndromet men jag hade verkligen behållt han med bara det. Hjärtfelet var så stort. Han hade ingen som helst mellanvägg i hjärtat, dåligt flöde där det kommer 3 vener + att det kunder orsaka att hjärtat skulle växa ojämt och det i sig kunde orsaka komplikationer isig om han ens klarade hela graviditeten.  Ångrar jag beslutet? Jag säger MITT beslut för det var tydligen helt upp till mig trots att vi kom tillsammans som ett gift par. Detta i sig gav mig ångest att det var jag som gav vår son Sixx en dödsdom trots att vi var två som com fram till det.

Vi har söjt honom....sörjt äldsta sonens kusin....vi har sörjt min mamma....vi har sörjt katterna som dött....sörjt min svärmor.....en vän.....
2017 var ett otroligt jobbigt år.

Sen i slutet av 2017 fick jag för mig att göra en förändring då det blivit för mycket av allt.  Jag beslutade då att sluta med kolhydrater, alkohol, fett, godis/chips och läsk i åtminstone en månad. Hux flux blev jag gravid men vågade inte tro på det ändå.
Var orolig ända tills jag kände rörelser regelbundet......20+ veckor.....moderkakan låg i framvägg men sen när jag så väl kände så började jag njuta. Istället så fick jag mycket smärtor....troligtvis ligamenten, förvärkar och annan smärta. Jag väntar alltså 6e barnenet (8de egentligen) så borde man ha koll på gravditeter men de smärtorna jag hade denna gången var skitjobbig. Hade så himla ont men självklart ville jag inte klaga för mycket även om det var annorlunda pga attt det var min allra sista graviditet. Sörjde så mycket att det var den sista........vi har bestämt redan att detta var vår sista men jag har ändå sorgen. Kanske svårtförståelig när man redan har 5 barn + 2 änglar men varje barn är en gåva till oss och underbar o efterlängtad. Gissar att det blir lättare ju fler barn du har eller kansk även åldern......vet inget om det dock om åldern.....jag upplevde att det blev lättare från 3 tll 4 och vidare men så har jag alltid vart i stort familj.

Sitter här nu med ny surfplatta o nytt tangentbord som är kompadibelt med plattan. Underbar att blogga med i alla fall som test

Förrutom ddet så har vi kämpat för att min svägerska ska bli frisk, Hon fick bröstcancer för andra gången o vår verklighet har varit att bara läsa onlige hur det gått för henne för vi har inte kunnat träffat henne pga att vi har småbarn som ofta bär på det ena o det tredje,

Jättetråkigt men ett måste....lite då o då så har Nanne ringt videosamtal så de har fått se sin faster ändå,

Magsjukan har anlänt....

2018-03-06 10:46
Från trollborn
Natten var allt annat än kul. Willow har spytt sen ca halv fyra imorse. Tror jag vart in ca 1-2 ggr i timmen. Skrev till Nanne som jobbade natt o berättade. Han skickas sms till dagis o berättade att båda blev hemma. Jag stängde av larmet och siktade in på att sova till kl 9 i alla fall. Tror jag var in till Willow sist strax efter kl 8 då mycket sömn har det inte blivit. Izzy är lite tröttmössa som jag så han märkte inte ens att han fick sovmorgon :-D


Willow har legat i sin säng hela tiden och Izzy har vart i vardagsrummet. Försöker hålla isär dem så gott det går men självklart så börjar väl han att spy snart han med gissar jag eftersom jag går emellan dem. Jag känner mig inge sjuk ännu *knock on wood* Jag blir väl när alla andra vart sjuk.

Brandon är i skolan men jag sa åt han i morse att om det känns konstigt i magen så åk hem. När man går gymnasiet kan man inte vara hemma på samma vis bara för att andra i familjen är sjuka tyvärr. Han skulle egentligen vart till sin pappa men han ringde o sa att de hade influensa där efter att ha vart sjuka i två dagar.

Antagligen så kommer magsjukan från dagis för de var på dagis igår. William har ju vart magsjuk men det var längre sen och de åkte hem igår. Hoppas inte han o Sanna blir sjuka nu bara och att det kommer från dagis. Har Willow blivit smittad tidigare så är risken stor och även då Tezz som kom förbi under helgen.

Nåja det märks.

Var iväg till K-rauta igår för att bekräfta för oss själva att vi ska ha det golvet som vi tittat på. Stort beslut ju :-D Passade då på att bli SISU-medlemmar. Hade tänkt köpa golvet då igår men i söndags fick jag nys om rabatt från en kompis så vi avvaktar till den 8/3 då de har 20% rabatt på allt just den dagen och för medlemmar så vi köper golvet då istället och allt som ska till.....underlagsfoam, nåt kit med distanser o kloss o grejer, en kapare för laminatgolv så vi slipper såga. Skulle vara lätt att kapa med den grejen. Kan ju sälja den vidare sen när vi är klar.
FÖr övrigt så gick jag ofta på toa igår när jag var vecka 18+2 men inget blod. Jag är glad för det men fortsätter att vara nervös tills vi ser på ultraljudet att h*n lever. Vill släppa nervositeten o lita på kroppen men det är svårt. Gör ju det jag kan göra själv för att motverka eventuellt missfall.


- Smörjer mig med progesteronkräm varje morgon o kväll. (progesteronbrist kan orsaka missfall. Har inte testat att jag har brist på det men när jag började med det så försvann min PMS så jag fortsatte med det)

- Tar mellan 1/4 och 1/3 Albyl minor varje dag (blodproppar kan orsaka missfall och till de som har det dokumenterat får äta Trombyl men det räcker som sagt att ta nåt som är blodtunnande och i rätt mängd. Tål ju inte koffein så jag kan inte ta Treo som en del tar)

- Tiden när jag blev gravid så testade jag att ta Melatonin för att se om jag kunde ta död på nattugglan som lever i mig (enligt studie/forskning som jag fått nys om i efterhand så kan Melatonin hjälpa att förbättra kvaliten på ägget.)

Så går jag nu hela vägen till att få föda det här barnet så tror jag att det är nåt av dessa 3 grejer som hjälpt till. Ni som följer får oxå se :-)

Nä nu börjar det närma sig lunch för mig o Izzy. Tror Willow ska låta bli mat än så länge. Så fort Nanne klivit upp ska vi handla hem blåbärssoppa. Hon ligger o babblar där inne i sin säng nu så vi får hoppas att hon får behålla allt i magen nu lilla tuffeln min.

Ha en bra dag

v.18+1 nervös....

2018-03-04 13:00
Från trollborn

Go eftermiddag allihopa


Har vart en både bra vecka o jobbig vecka. Det bra var att de äldre barnen har haft sportlov. Jag tog beslutet att de små fick gå på dagis trots att de äldre var hemma för att kunna ge lite egentid med dem.

På måndagen var Brandon o Dharma iväg till Uppsala för att åka o bada så jag o Tyler åkte själva till Gävle för oxå att bada. Hade tänkt att motionssimma med men valde istället att vara med han. När han tränade på att hoppa från kanten o första trampolinen och medans så vattentrampade jag så jag fick lite motion. Vi simmade runt o hade väldigt roligt. Efteråt åkte vi till MAX och åt lunch ihop.

Sen så har vi bara vart hemma resten av veckan för de äldre fick städa sina rum och fick många dagar på sig. Vi har tittat på filmer. SKrattat. Pratat. En bra vecka.


Det jobbiga är att tiden närmat sig för när jag förlorade Raven. Förlorade henne i vecka 18+2 och idag är jag i vecka 18+1. Kollar pappret varje gång jag går på toa. Jag går ibland på toa bara för att kolla så inget blod har kommit.

Minns att jag fick brunt blod på dagen och jag ringde till min barnmorska. Hon lugnade mig att det var ju brunt och då var det en gammal blödning. Ingen fara sa hon. Sen vid 23-23:30 på kvällen så kom allt ut inklusive min lilla dotter. Hon var så liten så hon var nog inte mer än vecka 15. Hon rymdes i min hand. Ville först inte åka in till sjukhuset då minns jag men jag tuppade av där på toa så de tog med mig in ändå. Fick opereras och så fick jag blod.

Vet att nervositeten kommer sitta i ett tag till. Den 12/3 ska vi på rutinultraljud i Uppsala. Hoppas då vi får se en levande o frisk liten bebis. Det kommer lugna mig lite.......Nanne är så positiv och det hjälper. Vi klarar det den här gången, säger han. Åh mitt hjärta jag hoppas du har rätt.


Tycker för övrigt att det känns som en flicka.

- Låg o liten mage.

- Huvudvärk.

- Inte direkt nån viktökning ännu.


Dessa tre grejer hade jag även när jag väntade Dharma o Willow. När jag väntade pojkarna var det tvärtom (hög mage, ingen huvudvärk och gick upp fort och mycket.....förrutom Izzy på vikten men så är han född efter GBP med).


Nåja kan ju ha fel men har bara haft fel en gång.


Namndiskussionen är i full gång men jag fick aldrig några förslag från Nanne så jag skrev ner alla namn jag kunde tänka mig och så fick han sätta ett kryss på de han gillade av dem och skriva dit egna förslag. Han kryssade några och kom med ett förslag. Sen lät jag barnen kryssa för de namnen de gillade så vi får ett hum om vad de tycker fast beslutet är mitt o Nannes självklart.


För övrigt så har vi inte handlat nå golv ännu men det är på G.

Snickaren har vart här i måndags men vi har inte fått nåt kostnadsförslag ännu på väggen *suck* Varför tar det sån tid? Vill veta så jag vet hur jag ska planera. Vill ju ha bort väggen men inte till hur hög summa pengar som helst. Då låter vi det vara även om det är den bästa lösningen. Jag ogillar att sitta o ta saker för givet när det gäller tex renoveringar. Man nämner en grej o så får man till svar av en vän eller bekant: Nej det kommer att kosta massor osv Då vill jag veta om de vet summan eller vart de fått det ifrån men det får man aldrig svar på. Bara att det är minsan dyrt. Det är väl bättre att kontrollera det och få en summa istället för att bara spekulera *gah*


Nåja Nanne är ledig nu och vi har en del att starta med. Det som är drygt är att jag har passerat den trötta perioden men den är utbytt mot nästa trötta period som orsakas av att jag måste upp o kissa minst en gång per natt. Nåja vi får ta tupplur efter de små hämtats så vi får lite gjort :-D

Det är ju bara under de här ledighetsveckorna vi kan göra nåt större och eftersom jag bara blir större o större så har vi ju det att tänka på med. Klart innan dess hoppas jag.


Undrar om det finns nån som kan hjälpa Nanne o Brandon att lyfta ner tvättmaskinen på golvet och sen upp med torktummlaren upp på den. Vill nämligen ha en bänk och de står i vägen nu. Har ingen vika-kläder-yta.


Nä nu får jag sluta planera för idag, dricka ur min chino och gå ner o sätta igång en maskin tvätt.


För övrigt så är min kompis Sanna här över helgen med sin lilla son William så jag måste även dammsuga så att han kan vara på golvet. Dharma skulle dammsuga i fredags men det syns knappt så jag må ha lektion med henne om hur man dammsuger.


Kram kram till mina läsare

H*n har inga kromosomförändringar

2018-02-21 20:58
Från trollborn

Glädjen börjar att sakta men säkert infinna sig. Förra måndagen så var vi till Uppsala och Akademiska för att göra ett Nipt test. De sa att det skulle ta ca 2 veckor men i måndags kom det brev från Akademiska. Nästan så hjärtat stannade medan jag öppnade. Nanne tittade på mig samtidigt o vi ville så gärna att allt var ok.

ALLT VAR OK!!!!

Jag började nästan att gråta och le som en tok. Det var så skönt att läsa att barnet i magen inte hade kromosomfel.....i alla fall inte 13, 18 och 21.

Finns det fler???? Har en liten oro för om det finns fler.

Så.....nu försöker vi slappna av fram till rutinultraljudet i mars.
Igår fyllde min andra son Tyler hela 13 år *woohoo* Tyvärr är han hos sin pappa så det blir att fira på fredag istället.
Inte nog med det så idag fyller min man 46 år och så har han vart på jobbet mellan kl 11-21 så vi firar honom på fredag med :-)

Var iväg o köpte en flaska whisky till honom. Han har börjat att samla på dem så då blev det så mycket enklare. Idag fick han en Highland Queen från sin Roacket Queen :-)

Blev inte så fint inslagen om man nu ens kan kalla det för inslaget *hahahaha* La Izzys tröja över så att han skulle få tänka en stund före vad det kunde vara :-)


Härom dagen simmade jag och det är lite jobbigt att jag får så ont i knänen efteråt. Det är insidan som gör ont. Det är.....gissar jag....benrörelsen som är boven men jag har ju simmat lika sen jag lärde mig simma så jag vet inte hur jag ska göra för att fixa till det här så det inte gör ont. Om det inte är det så finns det fler alternativ över vad det kan vara. Tex belastningsskador pga vikt....det kan vara det jag funderar på att jag kanske har nåt reumatiskt (mamma hade det)....eller artros....fast har haft ledvärk i så många år och vården har tidigare inte direkt velat gräva i det så jag har liksom bara stått ut. När graviditeten är klar ska jag se till att få utrett hur det står till med kroppen så jag kan få rätt hjälp till lindring för bota går nog inte.

Var till bibblan o lånade en biografi med Johnny Depp som var skitbra. Nu igår (5 dagar senare) så hade jag läst ut den *haha*Så nu har jag börjat på en bok jag hade hemma redan men inte hade läst. Tommyland som handlar om Tommy Lee i Mötley Crue :-)

Den är skriven på Amerikanska så får se hur lång tid det tar att läsa den.

Nä nu orkar jag inte bråka med NOUWs sida längre och tänkte gå in o umgås med min man.......fast vill ju skriva om det med så......


Jag har appen men de senaste gångerna har det gått att skriva inlägg men inte publicera de eller nå så då har jag använt mig av deras sida och den är inte riktigt mobiltelefonvänlig. Just nu kan jag inte ha telefonen stå upp för jag har bilderna öppna till höger och då ligger den ned och blir så begränsad syn över allt. Går liksom inte att stänga ner för att kunna skriva o sen öppna när det är dags att lägga in en bild. Det är lika om jag klickar på nåt i menyn som öppnas på vänster sida och då ser jag jättelite av det som öppnas......menyn stannar liksom kvar över hela sidan. Jätteirriternade. Lägger jag ner telefon så ser jag hela men förlorar ju då som sagt utrymme att se vad som finns på skärmen.

Ska nog testa att avinstallera appen o ta hem den igen.

Nipt tar ca 2 veckor....

2018-02-14 09:15
Från trollborn

Gomorron

Natten har vart si o så. Izzy hade ont i ena benet igårkväll men vakna sen inatt o hade ont i nästa ben. Han har så ofta ont i benet men det verkar inte som det kommer fram exakt varför. Det är en process. Det ska tas ännu en omgång borreliaprov. Måste till apoteket o köpa de där bedövningsplåstren först bara.

Förrutom att han väckte mig så vakna jag själv 2 ggr av att jag var kissnödig.
Willow sov för en gångs skull hela natten utan att drömma nåt läskigt. Man får ju ta det lilla :-D

Skulle ha skrivit i måndags eller igår men var trött på kvällen.
Var till Uppsala och Akademiska (specialistmödravården) och gjorde Nipt test. Testet gick fort och smidigt. Svaret kommer efter ca 2 veckor och jag hoppas det är ett bra svar. Det kan ju visa igen att även detta barn kan ha trisomi 21 och då är det så. Är faktiskt inte mest rädd för det för det går att leva med Down syndrom och ha ett bra liv med mycket kärlek. Det jag är rädd för att hjärtfelet som de oftast har och om så är fallet att det ska vara så allvarligt som med Sixx. I det fallet kommer vi ta samma beslut.

Om det går åt skogen......så tror jag inte att jag orkar samma resa igen

Förresten så är det ju alla hjärtans dag idag. Egentligen brukar vi inte bete oss nå annorlunda bara för att det är så. Vi talar om och visar att vi älskar varandra varje dag hela året. Inte bara idag.

JAG ÄLSKAR DIG MIN UNDERBARA MAKE OCH MINA 5 UNDERBARA BARN. TÄNKER ÄVEN PÅ MINA 2 ÄNGLAR OCH DENNA KOMMANDE LILLA SKATT.

Tisdag:

Jag åkte o lämnade de små på dagis och sen åkte jag direkt in till stan o simmade. Blev 54 längder. Det var glest på folk som simmade då så snabbanorna var tomma så jag tog en sån istället och hade den för mig själv i 45 minuter innan en sån där plaskare kom. Det är så jag kallar dem för de skvätter så mycket vatten *haha* Gillar när en sån bana blir ledig för då kan jag simma i min takt. Har märkt att jag simmar fortare än majoriteten av motionssimmarna o inte alltid kul att behöva simma om och speciellt inte när de ska envisas att simma i bredd o prata med varandra.

Fick ju typ pollenallergisymtom och det kunde ju inte vara möjligt med tanke på snön o vintern ute. Fattade inte vad som var fel. Tänkte igenom allt och funderade om man kunde bli allergisk mot katterna hux flux vid 44 års ålder? Till slut slog det mig att det största förändringen på sistone var att jag börjat simma så jag googlade på klorallergi. Klia i ögonen....nysningar....utslag (det hade inte jag förstås)....osv

Fortsatte o googlade på vad jag kunde göra åt det för jag har ju köpt årskort o vill inte kasta bort det hur som helst. Bland tipsen så fanns det att börja använda simglasögon, smörja kroppen före och efter, tvätta kroppen noga osv
Nåja köpte simglasögonen och nu kliar det minimalt så de hjälper. Tänkte jag skulle köpa nässprayen för pollenallergi med så slipper jag nysningarna med troligtvis men de är inte lika jobbiga. Nu vågar jag sminka mig igen utan att jag ska klia bort allt :-D

Nackelen är dock att jag får märken runt ögonen efter simglasögonen men de syns inte lika mycket när jag sätter på mig mina riktiga glasögon som tur är.

Åkte förbi McD på vägen hem o åt ett happy meal som lunch för jag hade ingen lust att ställa mig o fixa nåt att äta.


Kycklingburgare med lite pommes o dip. Tog en citronloka och morötter men det fick följa med hem.

Tyler hade hunnit hem från friluftsdagen när jag kom hem och Dharma hade hunnit gå iväg till sin. Hon skulle ha eftermiddagstid på gymmet och Tyler hade minigolf. Majoriteten hade tider på morgonen 9-10 men det var så många som ville till gymet så andra tiden började 12:30.

La mig sen en stund för att sen väcka maken 13:30. Jobbat natt o det var semmelfika cafe på dagis. Bara att pallra sig upp :-D
Tyvärr blev jag besviken på att de inte hade nå mandelmassa utan hallonsylt istället. Jag förstår då en del är allergiska men semla ska ha mandelmassa juuuu.......efter fikat så åkte vi till affärn. Jag köpte semlor med mandelmassa o det jag behövde till middagen.

Till middag blev det vit fisk i dill- och citronsås i ugnen med potatis.
Blev lite sen med middagen men det gjorde inget för Nanne blev sen från att vart med o flyttat replokal. För ett tag sen började han i ännu ett band. Denna gruppen sjunger hårdrock. Han är fortfarande med i Black Harbor Band.

Har lite ont i kroppen så jag ska ta mig en liten vila nu när jag skrivit klart. 12:30 ska jag vara hos tandläkaren med Dharma. Hoppas hon hinner få i sig lite lunch före bara annars får hon ta nåt här hemma.

Till middag lutar det åt varmkorv o pasta/pommes.

Ha en bra onsdag och alla hjärtans dag .

Gravid....seriosly the last one....

2018-02-10 14:39
Från trollborn

De som känner mig vet att jag är en väldigt öppen person som gillar att dela med mig. Jag delar med mig av mitt liv oavsett om nån tittar eller inte. Delar gärna med mig på olika plattformer som Instagram. Därifrån länkar jag vidare....oftast till Facebook. Gillar inte att skicka till specifika släkt o vänner för det kräver direktkontakt och tvång för svar. Sånt stressar mig ibland. När jag ser andras liv scrolla förbi mina ögon så kan jag välja att visa mitt tycke då eller göra det senare. Mejl/pm osv då måste jag svara direkt för det syns när jag såg det......har fått nån gång meddelanden: Varför svarar du inte?

Därför delar jag direkt ut i etern istället. Gilla om ni vill. Skriv om ni vill. Scrolla vidare om ni vill. Men ibland skickar jag direkt på tex messenger, snapchat och då vill jag visa JUST DIG detta :-)

Jag har tänkt mycket på att jag vill skriva men har inte gjort det för att jag lyssnat på andra. Skriv inget i början....vänta innan du delar med dig av det......det kan gå åt skogen.....vem är det bättre för? Skona alla andra för mitt verkliga liv eller skona mig utifall det går åt skogen och ingen vet varför? Känner mig cencurerad. Kanske bra att hålla allt inom våra väggar. Bara visa det lyckliga och inte sånt jobbigt som gör folk obekväma. Dela inte sånt. Håll det privat osv Sånt läser jag ofta.

Nä slut med det nu. Eller rättare sagt. Tänkte inte skriva ut på FB mer än en gång......Instagram så ofta jag känner för det.....bloggen en gång i veckan i alla fall. Kanske oftare :-)

Vad undrar ni? Dela vad?

Jag är gravid!

Är du intresserad av att följa så följ bloggen eller instagram.

Anledningen till att många tycker att jag inte borde dela med mig "för tidigt" är för att det gått åt skogen fler än en gång om man säger så. Jag har fem levande barn, 2 änglar som kom till halvtid (varav en jag avbröt) och ett gäng tidiga missfall. Räknar upp de lite kort här.


1994 - Abort i v.9

1999 - Son, Brandon föddes i v.37+1

2003 - Dotter, Dharma föddes i v.39+

2005 - Son, Tyler föddes i v.38+

2011 - Missfall i v.7

2012 - Dotter, Willow föddes i v.41+0

2013 - Missfall i v.11 (ofosterlig)

2014 - Son, Izzy föddes i v.34+1

2015 - Dotter, Raven förlorades i v.18+2

2015 - Missfall i v.7

2016 - Son, Sixx förlorades i v.21+ (graviditeten avbröts pga Sixx hade ett så allvarligt hjärtfel och även trisomi 21.....i början av bloggen kan ni läsa mer om detta).

2017 - Missfall i v.11+1 (ofosterlig)

Varför försöka igen?


Ja varför?Vet inte om det ens är värt att försöka förklara varför för det är många som inte förstår och kommer ändå inte förstå för vi är inte på samma ställe i livet och vill inte ha samma saker i livet...längtar inte efter samma saker.

Längtan efter en till efter Izzy var först bara min längtan men efter ett tag så var även min man med på det. Vi fick ett så abrupt slut på den graviditeten när vi förlorade lilla Raven i nästan halvtid på toaletten. Så vi försökte igen.....missfall.

Försökte igen.....Även när vi fick veta att Sixx hade trisomi21....Down syndrom så ville vi behålla honom. Han var vår lilla son o ingen defekt bebis som vi kunde abortera bort hur som helst. När vi sen fick veta hur det stod till med hans hjärta så gick luften ur mig. Ordet varför ekade i mitt huvud. Att besluta att avbryta är det värsta beslut jag någonsin tagit. Fanns inga garantier eller hopp om att han skulle överleva graviditeten eller operationerna. Inte bara en operation utan flera flera......ville inte ta mig som mamma ifrån de fem barn jag redan hade. Tufft var det.

Längtan fanns där fortfarande och en stor rädsla men vi försökte igen. Denna gången blev det typ missfall fast jag har svårt att se det så faktiskt. Det var en ofosterlig graviditet så när vi kom för att göra Nipt test så fanns det inget foster där. Jag var som snuvad på presenten. Jag har fått en tom ask som var vackert inslagen.Hur kul är det? Kände att detta räknas ju inte. Fanns ju aldrig nåt där.Jävla kropp som luras så där. Fy va arg jag var. Har ännu inte gråtit över det.Känner mig bara snuvad. Bestulen! Lurad!

Denna gången! Jag hade intalat mig att det är nog ingen som lever där inne och det får vi snart veta. Och jag tänkte i huvudet att om jag har rätt så går jag vidare med livet och accepterar det faktum att det blir inga fler barn. Jag hade bestämt mig att ignorera min längtan efter ett till barn.

Medan vi försökte igen så kände jag att jag behövde göra förändringar i mitt liv så den 20 november slog jag slag i saken och gjorde 5 ficktestet (är ju gastric bypass opererad o ville göra detta för att se om min mage hade blivit större eller inte pga att jag gått i vikt), ta bort mycket av kolhydraterna ut min kost, utesluta godis o snacks och utesluta alkohol. Allt detta fram till julafton. VIlle ju äta o dricka vad jag ville på jul o nyår. Såg fram emot att äta allt på julbordet och dricka vuxenglögg :-D Den 29 november visade det sig att jag testade positivt. Vi var glada o chockade men tänkte att fortfarande kan livet vara så djävligt att det går åt skogen så det kan ju ändå bli lite glögg på julafton för jag har säkert börjat att blöda. Nä inget blod och 0,0% glögg blev det :-)

Den 3/1 var vi till specialistmödravården i uppsala. Enligt mens så var jag i v.9+4. Jag fick göra ett vaginalt UL och apparaten bråkade så vi hann se ett flimmrande hjärta i typ 1 1/2 sekund. Under besöket så fick vi göra ett till UL och då bråkade apparaten fortfarande men hon sa att hon tyckte inte det såg ut som 9+ utan i alla fall 2 veckor kortare. Hur hann hon ens se det, tänkte vi men accepterade det hon sa. Jag sa att jag ville göra ett nipt test och hon sa att det ska göras ett kub först o se om det finns anledning till nipt. Jag försökte få henne att förstå att eftersom jag redan haft ett barn med trisomi 21 så är det anledning nog men men.....bara att accpetera.

Väntade o väntade efter en ny tid. Ville skriva om min oro här i bloggen men lyssnade på de i närheten om att "nä håll det hemligt utifall det går som med Sixx" osv.......Pratade så klart med min man mycket om det här. Våra farhågor osv......Han är verkligen den bästa stöttepelaren.

Nåja mejlade till specilistmödravården o fick svar att en tid för kub var på G så jag inväntade posten. Fick tid den 9/2 så igår var vi dit. Enligt mensen var jag i v.14+6. Var helt inställd på att det lilla flimmrande hjärtat inte slog längre och beredd på att få med mig piller hem för att starta missfallet som min kropp aldrig hade vett att starta.

Nä.......en bebis låg där inne och sparkade med benen och armarna och hade ett flimmrande hjärta som jag tittade på i flera sekunder. Jag blev paff.....varför skulle det funka nu för? Jag var ju beredd på att ta bort tanken på ett till barn efter det här försöket. Motstäviga känslor.......Jag ÄR jätteglad men chockad att h*n fortfarande lever. Efter att ha förlorat så många så har jag lite av katastroftänkande i huvudet. Vill inte ha det men tror det är mitt sätt att skydda mitt eget hjärta efter all sorg. Har vart så mycket sorg efter Sixx dog (äldsta sonens kusin dog i början av 2017, sen min mamma i april, syrrans 2 katter som var jättegamla, svärmor dog i november och sen en kompis i december).

Jag har hopp men med reservationer för mitt hjärtats skull.

Nåja......det visar sig att hon som utför UL får fram ca v.14+2 på sina mätningar (antar att det är ett medeltal) och inte 12+6 som jag borde vara i om man räknar förra mätningen (den jag inte litade på alls). Enligt mens är det ju v.14+6 så det är ju väldigt lika. Så det var ju för sent att göra ett kub test. Ja men då vill jag ha nipt testet. Hon var tvungen att prata med nån först o sen ringa mig under dagen eller på måndag. Låter bra sa vi. För övrigt så såg det bra ut det hon såg när hon tittade på UL. Lite lugnare är jag men som sagt så har jag mina reservationer och kommer nog ha det till efter RUL och passerat v.30

Innan undersökningen kom nån o fråga om jag ville vara med i en studie om att bära en "klocka" som höll koll på hur mycket man rör på sig, sover osv. Jag sa att jag tittar på det men vill först se om nån levde ens. Så efter UL så gick jag till henne o fick den här klockan till låns som man inte kan se tiden på :-D Ska ha den under en vecka. Tur den är vattentät så jag kan simma med den. Kändes annars otroligt meningslös för mig som har svårt att gå pga hälsporre.

När vi skulle gå därifrån så kom hon som utförde UL i korridoren. Åh är du kvar? Då hade hon pratat med den hon skulle prata med och vi ska åka dit på måndag o göra nipt testet.

Så där är vi just nu! Har ni några frågor? Skriv så svarar jag när jag har ork att göra det. Kan bli på en gång eller så dröjjer det några dagar :-)

Fram till RUL så tror jag att fortsätter att räkna efter mensen och då är jag 15+0 idag (14+3 enl UL)

Gjort en moodtracker i min Bujo

2017-09-15 21:26
Från trollborn

Gokväll allihopa

Nu är det äntligen fredagkväll och min man är ledig. Vi ska snart titta på film ihop.
Har lagt det små. Brandon är i sin grotta och Dharma o Tyler åkte till sin pappa idag fast jag har skjussat henne på Träffen o ska strax hämta henne o skjussa henne dit till sin pappa.

Veckan känns lite kort tycker jag.
I måndags hände väl inte så mycket mer än kyckling/pastalåda till middag, foto på skolan o Dharma kom hem med ett träd som hon gjort på Kyrkis.

På tisdagen fick Willow vara hemma för hon hade feber hela dagen :-( Hosta med. Tänkte att nu är hon hemma hela den här veckan.

Jag blev lite kreativ o gjorde en moodtracker i min bullet journal. Temat blev Tetris :-) Bilden är ifrån när jag hunnit fylla i några dagar.

Orange = Motion, aktiv, städat
Gul = Glad
Röd = Arg, irriterad
Blå = Nere, ledsen
Grå = Trött
Grön = Fysisk smärta
Lila = Oro, nere
Rosa = Kreativ, skapande

Jag hoppas på mest rosa, gult o orange.

Middag blev korvstorganoff. Ruskigt god om jag får säga det själv.

Onsdag så höll jag Willow hemma även om hon var frisk för säkerhetsskull så hon fick hjälpa mig lite i tvättstugan. Hon konstaterade att det var tråkigt men hon hjälpte till ändå :-) Det var en bra dag med bara hon o jag.
Städade köksfönstret med och gav lite kärlek till alla levande blommor. Jag blev så chockad för 3 blommor har stått i skymundan i vardagsrummet o de levde. En av orkideerna blommade dessutom.

Bäddade rent i de yngstas sängar och till middag blev det fiskpinnar, spenat o potatis.

Igår torsdag var jag hemma o donade hela dagen. Dharma kom hem o hade prickar på handen. Kliade inte och kändes inte heller. Höger bild är manipulerad så de ska synas bättre. Inget speciellt.
Elle jo det speciella var att jag var trött på kvällen o somnade före midnatt vilket är otroligt.

Blev pannkaka till middag.

Har även tagit fram målarboken och börjat att skapa. Det kommer sakta men säkert :-)

Idag när jag klev upp så var jag trött först men sen kände jag att jag hade energi och det beror ju på nästan 8 timmar sömn. De andra 2 nätterna närmast så sov jag ca 5 timmar per natt och en halvtimmes tupplur. Så jag har fixaat med tvätt o disk efter att jag lämnade de små på dagis.

Har sorterat en säck med kläder som vi fått av grannen (Lines mamma). Så fina kläder. Så snällt av henne.

Var sen till affären o bolaget. Imorn ska jag nämligen på fest i Lumsheden. Familjen blir kvar hemma. Jag åker med syrran (Åsa) och hennes karl + en kompis till henne som kör hennes bil. Vi Ska stanna till o dricka lite fördrink eller vad man säger hos vår kusin Ulrika o hennes karl. De bor i Forsbacka. Vi åker sen vidare till Lumsheden. Aldrig vart där men det ska bli roligt. Mimmi (vår kusin)har 50 årsfest. Mat, musik o trevligt sällskap.

Nä nu ska jag se film med min make, Puss puss

Blir så frustrerad...

2017-09-11 09:50
Från trollborn

Måndag morgon.
Har just lämnat de små på dagis och jag blir så frustrerad. Deras dagis har flyttat under sommaren till Jungfruholmens gamla skola. De har fått det ganska fint o så men det behövs mer på gården tycker jag och det jag är frustrerad över att vid mina barns ingång så har de ännu inte gjort nå staket med grind så för ca 2 veckor sen så satte de upp såna där byggaller som är över 2 meter höga men hade en öppning så vi kunde komma till dörren. Och i förra vecka tror jag det var så smet ett barn ut och ut genom öppningen. Vägen är nära. Detta upptäcktes som tur var men då byter de ut byggallerna mot nå andra byggaller....typ staket/kravallstaket. Jag har megastora problem att öppna grinden på den. Måste alltså ta o släppa allt jag bär på och sticka in båda armarna och lyfta med underarmarna för jag är så svag i mina händer. Omöjligt att öppna med en eller två händer.
Berättade för personalen i min frustration och de tog det som jag gick på dem så nu är jag frustrerad för det. Ska jag inte kunna säga när nåt är fel. Jag är fullt medveten om att det är inte de som ska fixa grind o staket men de kan ju föra det vidare dit till de som har hand om det. Testade i alla fall o ringa kommun o han kopplade mig till nån på tekniska kontoret men där var det telefonsvarare. Mitt hjärta dunka som bara den pga min telefonskräck så nu klarar jag inte av att ringa nå mer idag känner jag.
Får inte jag upp grinden i eftermiddag så ställer jag mig o gråter känner jag. Nu har jag sovit skitdåligt inatt. Bara legat o blundat men inte sovit så det bidrar ju med till min reaktion men jag tycker att de borde vara färdig med hela dagiset vid det här laget. Det var sagt 1 augusti och nu är vi inne i september.

Jag ska ta o mejla kommun istället om nu inte Nanne ringer o pratar med dem.

A - N -D - A - S

För övrigt så älskar jag min Bullet Journal. Detta är nog det bästa sättet för mig att hålla rätt på saker o ting. Kalender, listor o annat i samma. Det enda jag inte har vant mig vid är att inte ha hela kalenderdelen för hela året men jag har en årsöverblick (men den kan jag inte skriva i) och sen en månadsöverblick + så gör jag alla veckorna för den månaden. Sista veckan den här månaden sätter jag igång med nästa månadsöverblick o alla veckorna i oktober.

Om jag ska in med nåt senare än det jag gjort så har jag en framtidslogg att skriva upp det så länge tills jag gör den månaden. Denna återblickar jag till varje månad. Framtiden är nära har jag skrivit på den :-)

För övrigt så ser ni på bilderna att jag har några trackers. En fyller jag i hur jag sover, håller kolll på mensen, viktiga telefonnummer, makens och barnens schema.

I början av boken har man ett index där man skriver upp vad som är i boken + sidnummer så det blir lätt att hitta :-)

Nu funderar jag på om jag ska ta en chino eller ta igen lite sömn så jag orkar resten av dagen. Har lite jag behöver göra i köket, tvätt o annat. Om jag tar en timme så kör jag på sen.

Ha en bra måndag hörrni

Hälsat på änglarna på minneslunden...

2017-09-05 10:51
Från trollborn

Tisdag förmiddag o jag är skittrött men vad är nytt? Inatt blev jag inte väckt av barnen utan av Gårdon. 2 gånger har han hoppat på dörrhandtaget. Jag hade spillt ut några ostbågar vid min sida av sängen o inte tagit upp dem o tydligen hade djungeltrummat gått så han fått reda på det. Tidigt imorse orkade jag inte med att hoppa på handtaget så han fick komma in. Satt o tugga i sig alla som låg där o sen blev det tyst så nu är de upptagna *haha* Jag har ju så svårt att somna så jag sover ju inte så många timmar per natt o när man blir väckt så blir det ju så mycket värre. Nåja ska ta en tupplur sen.

Ska skjussa Sanna o William till upptåget senare för de ska tillbaka till Stockholm. Så kul att hon vart här.

I lördags hade jag fixat fika. När Nanne klev upp efter ett extra nattskift så åkte vi in till Gävle. Köpte gravljus på vägen och åkte till minneslunden på Skogskyrkogåren. Vi åkte allihopa i familjen för där ligger mamma och mina två änglar Raven och Sixx. Vet ju inte vart där men nånstans är de där tillsammans.
Det var jättefint väder. Självklart började jag gråta efter en stund.....det var liksom inte meningen men helt plötsligt fick jag inte fram några ord o börja gråta. Fick kramar då från höger till vänster. Saknar de så mycket. Kommande lördag skulle mamma ha fyllt 74 år men Nanne jobbar då så därför ville jag dit i lördags så alla kunde vara med o fira mamma men oxå hälsa på änglarrna. Mamma tar nog hand om sina barnbarn där hon är.

Efter tog vi med Sanna hem igen för hon hade sovit över hos sin mamma. Sanna fixade middagen. Det var nån grytblandning som bara finns i Forsbacka. Det var stark men jättegod. Inte direkt för barnen....eller jo Tyler hade gillat den men han åt med sin pappa. Dharma följde med oss o åt. Både hon o Brandon tyckte om det. Willow o Izzy förstod jag att det blev lite starkt för. Vi stekte på lite korv åt dem :-)

Denna tog förresten Nanne på mig när jag skrev namnen på gravljusen.

I söndags blev det dags för kalas för lilla Zelda som fyllde 2 år så vi var på kalas hela eftermiddagen tills det var dags för middag. Vi åt rester när vi kom hem för vi hade en massa mat kvar från olika dagar.

Igår måndag var jag till hab i Tierp med Brandon. Tydligen så hade vi inte behövt åka på det besöket för han är ju överflyttad till Vuxenpsykiatrin istället nu när han blev 18 år och dit har vi hunnit åka 3 gånger den här sommaren. Nåja en tur i onödan då. Kan säga att sköterskan kände sig riktigt dum *haha* Har ju haft med henne o göra sen flera år tillbaka. Ända sen Brandon var liten typ. Har ju henne med Dharma med så vi får fortsätta att träffas.

Byggde klart byråerna igår och sorterade Willows o Izzys kläder. De har nu 6 lådor var istället för 4 var och det hjälpte mycket. Har sen 4 lådor kvar till grejer men skulle det behövas så får de gå till kläder med. Har nu 4 byråer sammanlagt i vardagsrummet. På 2 av dem står min dator o skrivaren på och på de nya 2 står tv, boxer o dvd.
Jag tycker det blev bra.

Tänkte skriva om min nya Bullet Journal med men tar det i ett separat inlägg tror jag då jag tagit bilder.
Det blev så många bilder i det här inlägget nu.

Puss o kram

Bada ute nu?

2017-08-31 15:06
Från trollborn

Hej

Det har hunnit bli torsdag. Regn hela dagen *blä* De äldre har och är i skolan (äldsta har kommit hem), de små har vart på dagis.
Igår fick jag sms från Tylers lärare att han mådde illa o var på väg hem. Nej nu har vi magsjuka i hela huset snart, tänkte jag då förstås. Han mådde si o så när han kom hem. Gå ner i ditt rum o ta med dig en hink, sa jag åt han. Sen vid lunch så gav jag han blåbärssoppa o några digistivekex. Det gick bra att äta. Även bullen vid mellisen gick ner, Vid middagen åt han 2 portioner. Det är ju självklart ingen magsjuka.

Förra terminen hände detta ofta att han kom hem för illamående. Samma procedur då med. Förra terminen började med att Brandons kusin Kevin dog i cancer, mormor var dålig i kol och dog i april. Deras pappa har sina grejer att kämpa emot så det är inte så konstigt att Tyler går o tänker o oroar sig. Han har sagt att då o då har han fått sura uppstötningar så det är nog orolig mage o detta ger ett illamående med.

Det första jag tänkte på var att idag skulle de ha simtest på Willysbadet. Jag fattar inte hur de kan begära att barnen ska bada ute idag. Det är ju höst! Och Willysbadet har inga omklädningsrum.....bara strand och brygga (som var full med fågelskit).

Klart att tankarna sätter igång på han för han vill inte bada ute nu.

Vill de på skolan att vi ska starta o göra att barn förkylda o sen kommer magsjukeperioden. Nä använd badhusen i Gävle eller BYGG ETT I DEN HÄR KOMMUNEN SOM DE PRATAT OM SEN JAG FLYTTADE HIT 2002.

Fattar inte varför de inte prioriterar ett badhus. Det behövs för att skolungdomarna ska kunna lära sig och så behövs det för motionssim. Om jag som vill motionssimma ska åka till Gävle så är det typ 2-2500 kr om året (som tur är så kan man betala per månad) och så är det antingen busstur eller bensinkostnad + parkering på det och dessutom tar en timmes bad så mycket längre tid.
Jag vill så gärna simma men hela proceduren att göra det i Gävle......*aaahhh*

Nä men jag tycker fortfarande att Skutskär ska ha ett eget badhus men bara för skolungdommar och motionssimmare för vill man leka o ruschkanor så finns det badhus i Gävle, Sandviken osv för det.

Nu gled jag iväg igen som jag oftast gör *haha*

Sanna o William är fortfarande här på besök. Vi har inte satt nåt datum utan tar det som det kommer.

Maken jobbar 14-21 idag vilket är tråkigt....men nödvändigt.
Jag tror jag är lite höstdeppad fast jag gillar hösten.....eller så är det pga den tiden på månaden som jag helst vill slippa. Nåja.....life goes on.

Igår skulle jag bygga klart lådorna till byrån men istället så städade jag Willow o Izzys rum. Jag har sånt behov av att allt ska ligga på sin plats.....barnen har inte samma behov *haha* Men nu är det lite mer sorterat även om jag inte tog allt. Lyckades samla ihop 2 soppåsar med skräp i alla fall.

Snart kommer Tyler o Dharma hem från skolan o jag får höra hur det gick med simningen i kalla Bodaån (allt under 25 grader är kallt).

Sanna gjorde förresten go mat igår (se bild här under).

Kram